Andre lortemødre.

En lortemor på besøg.

Jeg har været mor i to år, hvilket i nogens øjne, måske giver mig en smule erfaring i det der motherhood.

Jeg er desværre håbløs amatør. Jeg ser tit de der perfekte speltmødre gå rundt med deres helt perfekte speltunger, som de iøvrigt fik mens de selv havde den helt rigtige speltfødealder – set i samfundets øjne- sådan 30 år agtigt. De har selvfølgelig været sammen med deres ligeså perfekte speltmænd i maaaaange år, så det der med at være kærester er de ligesom ovre. Siger de.

Da jeg var gravid og skulle til mit første jordemoder besøg, spurgte jordemoderen om jeg ikke ville i en gruppe for unge mødre som Mødrehjælpen udbød.

Nu var jeg lige blevet socialrådgiver, så de der grupper kendte jeg godt, og guess what, gruppen var for folk som Malou Stella, Natascha Nikita og ligende mere eller mindre sørgelige tilfælde. Fååååk – det var sgu lidt som at få et skovl i hovedet.
Nok var jeg kun 23 år, men i kategori med Malou Stella alligevel?? Nej!!!

Som sagt er jeg pænt amatør agtig. Jeg gider dybest set ikke gå op i hvilket mærke min datters tøj er, hvad der er normalt for børn i hendes alder at kunne, om hun har alle de tænder hun skal have osv osv. Men hun klarer sig med genbrugstøj, tøj fra Kvickly og arvesager..

Da jeg var i en mødregruppe, følte jeg mig konsekvent som den dårligste mor i gruppen, alle de andre havde ligesom pænt meget mere styr på de der unger, end jeg havde på min egen, og så var jeg jo også SÅ ung, som de yndede at sige.
Mødregrupper er i det hele taget noget fanden har skabt – det handler jo bare om show off. Og jeg havde ligesom ikke noget at show off’e – altså lige på nær min super lækre lille fede datter, som udviklede sig med lynets hast.

Jeg er mega stolt af hende. Hun viser mig på daglig basis, at jeg egentlig gør det godt nok. Hun er super sej, snakker som et vandfad, griner når hun prutter – og gør iøvrigt gladeligt opmærksom på at hun står og fiser.
I det hele taget har jeg været pisse heldig – min pige har ligesom fanget meget tidligt, at hendes mor er lidt af en amatør, og hun favner det – og mig! Rimeligt sejt.
Især når jeg nu nok alligevel har et par ting tilfælles med Malou Stella.

Søndag for 14 dage siden, var jeg nødt til at ligge i sengen hele dagen.
Fordi: lørdag nat var jeg så skide fuld som jeg ikke har været i flere år, hvilket bevirkede de sygeste tømmermænd jeg, måske nogensinde, har haft.
Jeg kunne ingenting – INGENTING! Hele søndag.
Martha nussede mig på hovedet og sagde: ‘Mor syg, mig nus mor.’
Hvem var lige den voksne her – lortemoren var ihvertfald ikke!
Men for satan det var en god nat op til tømmermændene – sådan en nat og sådan en unge er guld værd!

– Matilde, 26 år og mor til Martha på 2 år.

Næste indlæg

Andre lortemødre.