Muuuuuh...

Om at føde.

‘Jamen er du ikke bange for at føde?’
Folk er begyndt at spørge nu, og jeg siger altid nej. Ved ikke om det er løgn, men synes det er svært at være bange for noget man ikke ved en skid om?

Er bange for at styrte ned med et fly. Bange for at blive overfaldet om aftenen. Og bange for højder. Alle sammen rimelig håndgribelige ting. Ved at jeg dør ved et flystyrt. Og at jeg kommer til skade ved et overfald. Men en fødsel? Ved jo ikke hvad det går ud på? Jo, altså – ved der skal presses et barn ud. Og at det gør mother fucker ondt.

Men det er jo umuligt at vide, præcis hvor ondt det gør – og præcis hvor forfærdeligt det er. Derfor tror jeg mit svar må være:

Jeg er bange for visse ting ved en fødsel. Bange for komplikationer, at noget går helt galt. Bange for om der sker noget med mit barn eller med mig selv, for den sags skyld.

Hvis bare jeg får min unge ud i god behold, og jeg selv er rimelig mobil bagefter, så nej. Så er jeg ikke bange.
Ikke endnu, i hvert fald.

Kommentarer lukket til Om at føde.

  • Godt! Du skal ikke rende rundt og spilde den fine ventetid med at være bange. Angst gør kun en fødsel sværere. Tillid til at du nok skal klare det og at kroppen er skide stærk til trods for den mindre smarte indretning med meget lille fødselskanal – det er vejen frem. Det er voldsomt, det er smertefuldt, det er vildere, end du forestiller dig. Men det er også smukt og fantastisk og ikke noget, du skal være bange for. For du kan godt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu har jeg jo læst om dine fødsler inde på en anden blog. Tak for dét, i øvrigt. Det var jo et rart kommentarfelt at kæmpe sig igennem….Og siden du stadig er i live, og de andre derinde i kommentarfeltet også er i live til at kunne berette om deres, så er der vel ok chance for at jeg også overlever…. Aj, synes det er rart at gøre sig nogle tanker og overvejelser omkring fødsler, men kæft det er mange lange og hårde måneder i forvejen – og jeg agter eller magter simpelthen ikke at bruge kræfter på en frygt også 🙂 så gemmer det lige lidt længere 🙂

    Men de KUNNE altså godt have lavet et bedre alternativ til en fødselskanal. Det giver jo nul mening at noget så stort skal igennem dér….

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Muuuuuh...