DENNE MORGENS SAMTALE.

HVAD VIL JEG VÆRE NÅR JEG BLIVER VOKSEN?

Jeg bliver ofte spurgt, om hvordan det hele ser ud når jeg er færdig med min barsel.

Og det er måske verdens mest uhyggelige spørgsmål. For når min barsel er ovre, så er der en helt ny hverdag, som vi igen skal jonglere rundt med.
Ikke nok med, at ANDRE skal passe mit barn, så skal jeg selv tilbage på arbejde. Et arbejde i en branche, der på INGEN måde er børnevenlig. Med mødetider kl. 10 og fyraften kl. 19.

Indsæt selv en ‘det kan ikke lade sig gøre-smiley’.

For et lille barn står op kl. 6.00. Og går i seng kl. 19.00. Og institutionerne ser gerne, at børnene er afleveret kl. 8.

Og hvornår er det så vi er en familie?
I weekenden, sgu da – kan jeg høre jer råbe! Men for helvede. Nægter at gå glip af mit barn 5 dage om ugen. Det er ganske enkelt ikke derfor jeg har fået ham.

Pt. er jeg ansat hos Bruuns Bazaar, et sted der er dejligt at være. Og by far, et det bedste sted jeg har været, nogensinde. Men er der mon plads til mit barn?

Er virkelig bange for, at jeg bukker under når tiden kommer dertil, hvor jeg skal lukkes ud i verden igen. Jeg ELSKER at gå hjemme med Alfred, og det er sgu en heftig kontrast, når det igen hedder arbejde og institution.. Hvordan gør man?

Kan man arbejde 10-19 når man har børn? Flere gange om ugen?

Skal jeg tage den uddannelse jeg gerne vil tage? Selvom vi ikke har råd?
Skal jeg hugge mit ene ben af, blive førtidspensionist og bare føde børn på stribe? Hvad skal jeg? Hvad VIL jeg?

Jeg vil gerne stoppe tiden. For lige pludselig er den gået, og så er jeg bare en ud af mange, der skal leve med dårlig samvittighed, over at jeg aldrig ser mit barn. Shit. Hyler bare ved tanken!!

Skriv en kommentar

 • Så deltager jeg lige i koret. Sad i går ved computeren inde i stuen og forsøgte at skrive noget fornuftigt til min afhandling, mens min dreng og kæreste lå nede på gulvet og fjollede rundt, og jeg forsøgte at undgå at kværke mig selv med dårlig samvittighed…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lang tid haft et, mildest sagt, utilfredsstillende arbejdsliv.
  Det har jeg nu erstattet med et studieliv. Vi finder råd, og selvom det betyder at der er langt mindre tøj og takeout, og rejserne er færre, så er dét det hele værd når jeg kigger på livskvalitetskontoen.
  Tag springet. Hvis det ikke går, så står retailbranchen sikkert stadig klar med åbne arme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er studerende, og jeg elsker vores hverdag. B er født i maj 2012, og jeg begynder først på uni igen september 2013 – det er altså lang barsel. Han starter i dagpleje til august, og han bliver helt sikkert den, der bringes sidst og hentes først. Det er jeg virkelig glad for! Ang. økonomien synes jeg ikke, det er så slemt. Måske fordi vi altid har været vant til ikke at have det største rådighedsbeløb, det ved jeg ikke, men vi har råd til at flytte det meste. Selvfølgelig bliver det skønt med to indkomster, når jeg kommer i arbejde om to år, men lige nu vil jeg hellere have tid med B og et par sko mindre 🙂

  Tag din drømmeuddannelse, det vil du takke dig selv for senere i livet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uddannelse. Helt klart. Det er genialt med små børn. Har du en drømme én af slagsen, er det jo perfekt! Jeg har elsket at kunne hente tidligt. Sygedage og underskudsdage kan også bruges hjemme, for man prioriterer (ofte) det meste af sin tid selv. Eneste minus er, at man aldrig har fri, for man kan altid forberede sig bedre, læse noget mere, skrive en bedre opgave. Men sådan er der vist også nogen der har det med et rigtigt arbejde..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Vil lige sige, at det kan godt være at vuggestuen holder samling kl. 9, men det har aldrig været et problem at August blev afleveret kl. 9.30 – 9.45. Og så må far jo hente tidligt nogle dage. Men det kan være et godt tidspunkt at starte at studere eller gå på deltid hvis muligt. Men ellers…jo det er et helvede. Sorry.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Udannelse! Hep, hep, hep…. Fuck penge. Det løser sig altid. Samværet med barnet får du bare ikke igen, det kan ikke gøres om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jaaaaaaaah! Endelig en kommentar fra dig, som er nået frem! Du må lige give lyd, hvis det igen går i vasken! Har ikke ændret noget, ved bare at jeg skal godkende den, før den bliver udgivet, og derfor vil den ikke vise sig før det er gjort 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • eskyum

  Uddannelse!!! Sgudaforhelvede. Penge er bare penge og det finder man ud af. Jeg har selv fået begge mine under min tidligere uddannelse (som jeg ikke gjorde færdig) og er nu 1 år inde i medicinstudiet. Med to unger på 2½ og 4 år. Selvom det er et studie der kræver liiidt mere end at læse til pædagog (inden der er nogen pædagoger der får deres panties in a bunch, så må jeg godt sige sådan – jeg har nemlig læst all but en hel pædagogudd 😉 ), så er det bare FEDT at være fleksibel. Mine unger har aldrig været i gæstedagpleje og jeg kan næsten altid selv passe dem når de er syge. Og ja, jeg er også faldet i søvn under en forelæsning, fordi jeg havde været oppe med ørebarn hele natten og ja, jeg løber tør for SU på et tidspunkt. Men det er detaljer, der er forsvindende små i det store billede. Det kan løses. Jeg ELSKER mit studie og jeg ville være visnet og død indeni, hvis jeg skulle være pædagog. Og det synes jeg sådan set ikke, mine unger var tjent med. Så hellere, at de går tøj fra H&M og har en glad mor, der rent faktisk ser dem mens de er små. Sgu.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DENNE MORGENS SAMTALE.