BABYER SKAL ALDRIG GÅ NED PÅ GADGETS.

AMNING FORBUDT, HILSEN POPTØSERNE.

20130525-113009.jpgSidder der overhovedet nogen mødre derude der er imod offentlig amning?

I går, da jeg sad i godt selskab og spiste frokost i solen, var den ene af os så frække at tage babsen frem til en sulten baby. Oh the horror.

For hvis der noget jeg slet, SLET ikke kan lide så er det bagtalere der ikke bagtaler – de gør det nemlig så højt at det er MENINGEN at modtageren skal høre det.
Og i går var det noget ala ´det er fandme så mega klamt når folk de ammer hvor vi andre sidder og spiser – og så siger de bare at det er noget der er naturligt – men det er da også naturligt at skide og det gør jeg sgu da ikke foran alle andre!’ citat slut.

Okay, poptøs. Nu kommer der en grov generalisering fra mig.
Er folk kvinder som bliver stødt over offentlig amning, ikke for det meste bare singler uden udsigt til at få børn anytime soon? Eller sidder der rent faktisk mødre derude der bare har lyst til at brække sig over det?

Her taler jeg ikke om, at der findes rigtig mange der PERSONLIGT ikke bryder sig om SELV at gøre det offentligt, men hvad når andre gør det?

Jeg bliver simpelthen så harm. Og jeg har næsten lyst til at stemple amme-demonstranterne i samme kategori som Monte Carlo gør – at det er folk med HTC telefoner, som spiser lys pålægschokolade og læser ekstrabladet og debaterer på Nationen.dk. Der er nu ikke noget i vejen med lys pålægschokolade, men forstår I hvor jeg vil hen? Er det ikke bare en smule uvidende og ikke særlig rummeligt at hate på ammende kvinder? Alt imens man lige tænder en Pall Mall?

Puha, her lugter lidt af munddiarre, det beklager jeg. Jeg går lige igen.

27 kommentarer

 • Enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville nok syntes, at det var lidt upassende, hvis man sidder og jonglerer med hele patværket ude i fri dressur, så der var udsigt til kæmpevorter, spændte kasser med store blodårer, mælkesprøjt og whatnot. Det har jeg dog aldrig set i virkeligheden, og størstedelen af ammende mødre vil nok helt af sig selv forsøge at gøre det så diskret som muligt (sådan var jeg i hvert fald selv – meget blufærdig).

  Men man kan jo kigge væk, hvis man har et problem, og i det hele taget er det megadårlig stil at sidde og disse andre folk på sådan en passiv-aggressiv måde. Det er også dårlig stil at ryge Pall Mall, i øvrigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Enig. Har så svært ved at forstå hvad folk finder klamt ved amning. Det er et bryst. Det er mælk. Det er en baby. De tre ting er jo ikke hver for sig slemme – men sammen? Sgu? Why? Lort og tis er også naturligt, ja. Men det lugter og er uhygiejnisk. Det gør og er amning ikke. Fatter virkelig ikke at folk kan have et problem med det.
  Men ja, syntes også selv det var lidt grænseoverskridende første gang jeg ammede uden for lejligheden og prøver altid at være lidt diskret med en stofble.
  Men altså: bryster eller skrigende baby venner? Bryster, right?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Jeg havde faktisk en veninde der mente, at man da lige kunne smutte en tur på toilettet og amme.
  Hun tog det hurtigt I sig, da hun fandt ud af, at en amning gerne tager 30 minutter og foregår hver 2. time xD.
  Derudover så har jeg lært, at man ikke kan gøre nogen tilfreds hvad den slags angår. Ammer du skal du høre på dumme kommentarer om at det er klamt, giver du flaske skal du lægge øre til en masse om at “amning er sundest for barnet” og at “unge kvinder I dag vil ikke amme.”
  Uanset hvad man gør eller kan, så vil der altid være nogen der mener, at det er forkert.

  … og nej, jeg har heller aldrig hørt om en kvinde som har ammet sine børn, som mente at det var ulækkert ;).
  Jeg har I øvrigt heller aldrig oplevet en mand som har haft god kontakt til sine børn, som er blevet ammet, synes at det var ulækkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia Mandal Mortensen

  Åh, er SÅ enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Da jeg arbejdede som tjener, var en mor forbi til brunch med sin veninde og sin baby. Ungen skulle fodres, og de kæmpe blå kasser blev hevet frem (begge, ja) og stoppet i munden på barnet, som havde mere travlt med sit legetøj. Moren sad i lang tid med sine fyldige (og lidt lange) bryster frit fremme i pænt lang tid. Uden at noget barn blev mæt. Hun farede fuldstændig i flint, da jeg pænt bad hende pakke dem lidt sammen eller dække sig til.

  Vi så aldrig babserne igen, da hun tog sine ting og skred.

  Når det så er sagt, så ammer jeg selv – og alle steder. Dækket til, da jeg ikke magter alt for interesserede teenagedrenge. Dog kæmper jeg med damer 30+ og piger 16-, der konsekvent skal kommentere på, hvor sørgeligt det er at jeg fuldstændig går glip af mine teenageår, faren nok ikke er i billedet længere (what?!), og selvfølgelig, hvor forfærdeligt det er at jeg ammer fuldt offentligt, når jeg ikke er en dag over 15.

  Jeg er 26. Burde nok få det trykt på stofbleerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg må også tilstå, at jeg ikke helt forstår at BEGGE kasser skal frem, ved jo på nuværende tidspunkt, at barnet kun kan have én pat i munden ad gangen. Så der er jeg enig med dig. 100 %.

   Har selv været dybt forarget over det samme – det var en dag i en bus fuld af mennesker, hvor en dame hev blusen af og blottede sine store, lange bryster og hev sin 4-5 årige dreng henover skødet og ammede ham. Og det er jo så en HEL anden debat. Hvornår det er en fin idé at stoppe med det…..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

   Åh det med aldermen minder mig om en ældre dame som spurgte mig om jeg så stadig var sammen med faderen til mit barn, når nu jeg var så ung (var 25 på daværende tidspunkt). Fik diplomatisk undgået at spørge hende, om hendes mand stadig var i live, når nu hun var så gammel, og så ellers fortalt, at jeg skam var sammen med barnets far, og vi boede i et skønt parcelhus som vi selv ejede. Bare for ligesom at få fordommene manet lidt i jorden. Men IH hvad folk dog synes er okay at spørge om sådan ud af det blå.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette S.

  Jeg har ammet på et pislugtende lokum i dag. BUM! Folk synes det er ulækkert, og vil ikke være ulækker midt i maden. Så sådan blev det. Følte mig total malplaceret, ulækker, forvist, andenrangs menneske etc, da jeg sad derude med brættet slået ned.
  Men hey, offentlighed! I fik det som I ville…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig! Selvfølgelig kan jeg også godt se Nadia’s pointe, men kan nøjes med en babs fremme ad gangen. Men jeg tror nu også at 99% af os ammemødre er meget blufærdige, og fremviser absolut ikke mere end nødvendigt. Derfor har jeg (ligesom Mette) også selv tit valgt løsningen på WC’et … /Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er personligt meget for amning, men faktisk slet ikke for det på f.eks. restauranter. Det er et personligt valg, hvordan man gør tingene og hvad man har det godt med. Jeg håber og tror da også, at de fleste ammende mødre har set stofbleens eller tildækningens fordele :o)

  Jeg kunne ikke selv få mig til at sidde med brystet fremme på en café/restaurant, men ville foretrække, at finde et sted, hvor jeg kunne sidde for mig selv. Måske derfor, jeg ikke var særlig meget ude under den første tid af min barsel for 2 år siden, men foretrak hjemlig hygge hos venner, familie og os selv. Jeg vil aldrig behæfte amning med ordet klamt, men jeg personligt ville finde det grænseoversklridende, at amme på en restaurant og jeg kan faktisk godt forstå, at andre måske vil kunne få en snert af samme følelse, hvis de skal sidde lige ved siden af i andet ærinde.

  Jeg synes, amning er en stund mellem mor og barn, hvor man har et nærhedsøjeblik. Her har jeg generelt nydt synet af min lille pusling og roen til at sidde stille og fundere en stund, og ikke sidde og ordne verdenssituationen. På en restaurant/en café o.l. ville jeg slet ikke føle, jeg kunne få den stund.

  Når det er sagt, så er det dårlig stil, at sidde og ytre sin mening højlydt, med intentionen om, at den ammende mor skal høre det. Så må man have nosser nok – og pli nok – til at sige tingene pænt, direkte til vedkommende. Men her er Paradise Hotel-generationen måske nok vant til, at det er jargonen og måden at pisse territorium af. Don’t know – and don’t care.

  Hilsen den ikke HTC-ejende, privatammende mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er af gode grunde ret enig med dig Trine 😉 Når folk trasher nybagte mødres lange og blå bryster og den amning de skal bruges til, så ville det klæde dem at gennemtænke konsekvenserne af “amning forbudt” nemlig at man skulle sidde spærret inde i sit hjem det første halve år af barnets liv. I forvejen betaler de fleste af os en pænt høj pris for moderskabets glæder (det der fødsel, manglende nattesøvn og føromtalte blå bryster), hvis der så også skulle følge en internering i eget hjem med, så synes jeg sgu vi begynder at stramme den. Børn er et valg, der har konsekvenser og der er masser af steder jeg ikke tager mit barn og mine bryster med hen, fordi jeg finder det upassende, men jeg er ikke et andenrangsmenneske, jeg nægter at amme på et lokum og jeg nægter også at holde mig indendørs. Og til sidst: lange blå bryster er ikke noget nogen ønsker sig (tror jeg?!) men sådan ser de jo for helvede ud for en del og det er altså ikke noget man kan undgå ved at bruge en creme, æde spirulina eller holde sig fra sukker så be nice. Der er formodentlig ikke nogen der er så ked af at se på de lange blå bryster som moren selv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • W O R D !! Var dine blå? Det kan jeg ikke huske – måske var det fordi det var SÅ diskret, at man virkelig skulle kigge længe og koncentreret for overhovedet at se det mindste flash af en pat.

   Skal vi ikke bare konkludere, at der altid vil være nogen der synes det ikke hører til – men at det er en relativt mindre gruppe – og at de derimod er oppe mod langt højere kræfter fordi de røg. Noget jeg tror langt flere synes er klammere at få med til maden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Vi havde faktisk diskutionen i en terminsgruppe jeg er medlem af på Facebook, og en smækkede dette link op. Jeg er nu gravid med min nr. 2, og jeg kan garantere, at jeg skal have sådan et når min lille kong gulerod kommer til verden, for jeg er slet ikke elegant med den der stofble, og den er mere end en gang faldet på gulvet og jeg har måtte løfte op for at se om ungen nu sad hvor hun skulle ved brystet.

  http://www.littlemico.dk/index.php?main_page=index&cPath=6

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Se det link får så mig til at fare op, for jeg kan i min vildeste fantasi ikke forstå, at det skal være nødvendigt med sådan et monstrum, der er specialdesignet af nogle der ikke kan lide ammende kvinder… bare for at tjene penge. Hvis man gerne vil være diskret, findes der rigtig gode amme bluser ala H&M, eller en simpel stofble. Og ja, jeg ammer, har gjort det i 7,5 mdr nu og jeg kan godt finde ud af at være diskret når jeg er ude, men er jeg hjemme så må andre bare indordne sig. Det er det mest naturlige, og det skal altså bare ikke gøres til et problem… Ja faktisk så vil jeg mene, at de der får kvalme af det burde skamme sig, for det er faktisk det bedste for et barn, hvis man kan amme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

   Jeg kan bestemt godt se fordelene ved en sådan. 1. jeg kan se mit barn. Dette er en kæmpe fordel når man ikke kan mærke sine brystvorter, og derfor ikke ved om barnet er lagt ordenligt til hvis man ikke kan se.
   2. Jeg har mere end en gang tabt den famøse stofble. Jeg er simpelthen for klodset anlagt, synes det er mega besværligt.
   3. Jeg mangler endnu at finde den ammebluse som jeg føler mig tilpas i. Synes altid de fremhæver min løse hud på den værst tænkelige måde, og med en I skål (som jeg havde sidste gang), så kan brysterne heller ikke være i de fleste ;).

   Jeg synes det er et super opfindelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Amen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ammedebat – åhh suk! Vi skriver 2013 – folk ser ‘Paradise Hotel’ til aftenkaffen- men nægter at spise ved siden af en ammende kvinde? HOLD blev der sagt! Jeg har været fuldtids-ammemaskine de sidste 8 måneder og er fucking stolt af det…jeg har ammet hvor og hvornår det passede min søn! Og hey, jeg sidder jo ikke og flasher vorte og blinker frækt til folk omkring mig, så folk skal ta’ det helt roligt – det’ jo bare mad! Og forgive me, men min søns behov kommer altså i allerførste række ( dækker desuden mine flødekander med en stofble – bare lige så det ser ekstra suspekt ud!) AMNING FTW!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Helt enig. Vi har bare bryster på plakater i busstoppestederne, men en kvinde som ammer diskret er upassende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De damer, det er jo nok egentlig mere tanken om hele amningen som gør folk utilpas. Så tror egentlig ikke engang det ville hjælpe at tage en burka på – folk der er deciderede i mod amning får kvalme bare ved tanken – og så er det nok lige meget hvor meget man dækker sig til, desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BABYER SKAL ALDRIG GÅ NED PÅ GADGETS.