AMNING FORBUDT, HILSEN POPTØSERNE.

NU VI TALER OM AMNING, ING´?

Billede fundet et random sted på nettet.

Billede fundet et random sted på nettet.

Først og fremmest tak, for alle de kommentarer omkring offentlig amning! Ved at det er noget de fleste mennesker har en holdning til. Tror vi alle er enige om, at langt de fleste har ammet offentligt og på en meget diskret måde. Og er nok kommet frem til, at man kan gøre det nok så diskret, men tror sgu mere det er tanken om det, som får folk til at rynke på næsen.

En læser skriver:

… så ville det klæde dem at gennemtænke konsekvenserne af “amning forbudt” nemlig at man skulle sidde spærret inde i sit hjem det første halve år af barnets liv. I forvejen betaler de fleste af os en pænt høj pris for moderskabets glæder (det der fødsel, manglende nattesøvn og føromtalte blå bryster), hvis der så også skulle følge en internering i eget hjem med, så synes jeg sgu vi begynder at stramme den. Børn er et valg, der har konsekvenser og der er masser af steder jeg ikke tager mit barn og mine bryster med hen, fordi jeg finder det upassende, men jeg er ikke et andenrangsmenneske, jeg nægter at amme på et lokum og jeg nægter også at holde mig indendørs.

… At jeg så for nogle uger siden så en mor i Føtex, amme sit 5-årige barn midt i varehuset med begge patter fremme er jo så et enkeltstående tilfælde, ing´? Eller hvad?

For mit næste spørgsmål hedder jo så…. HVORNÅR burde man stoppe med at amme sine børn?

Jeg ved det ikke. Når barnet selv kan bede om det? Når de har et fuldt tandsæt?

Hvornår?

Skriv en kommentar

 • Lærke

  Personligt ville jeg nok stoppe når der kommer tænder, men senest når den lille er 9 måneder.
  Jeg har dog ikke noget problem med mødre der ammer længe, dog tror jeg, at for barnets skyld er det en god idé at stoppe inden det starter i børnehave, pga. risikoen for at blive drillet.
  Men selv om jeg nok ville glo lidt hvis jeg så det, så bliver jeg ikke forarget, det er jo op til den enekelte mor og barn hvad der fungerer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Hansen

  Altså, det er op til den enkelte hvornår man vælger at stoppe men JEG begynder på mos ligeså snart vi kan og vil trappe ligeså stille ned med amningen tror jeg. Jeg forstiller mig maks at amme til hun er et år.
  Jeg har været til havefest hvor en dreng på måske 4-5 år selv gik over og løftede op i sin mors bluse for at få lidt ved patten!!!! Det var fandme for ulækkert hvis du spørger mig!!!!
  Når først de begynder at blive lidt mere “menneskelige” synes jeg det virker forkert at ligge ved brystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg kaster bomben:
  Jeg bliver mere stødt af en flaske end af en pat!
  Jeg ved, at der er et hav af grunde til at amning ikke kom til at køre. Og jeg har aldrig hylet så meget som da mit skulle fungere. Og jeg klandrer ikke nogen noget, hvis de virkelig har prøvet. Men en flaske kan støde mig. For jeg ved, at nogle ikke vil amme pga hensyn til sig selv. At de ser brysterne som privat ejendom. Som i ikke at ville ha’ lange patter, ikke være sexet, ikke at finde det hyggeligt etc.
  Jeg kan ikke klare det, og ser jeg en flaske springer mine fordomme frem. Specielt hvis barnet ligger alene med flasken og mor skriver på mobil o.l! Jeg kan helt finde det ulækkert. Sorry. Men sådan har jeg det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Se dér føler jeg mig jo truffet. For jeg sidder med min telefon når jeg giver Alfred flaske. Tjekker mail, svarer på mails og vigtigst; jeg ville ikke have tid til at skrive indlæg, hvis ikke jeg gjorde det. Men det gjorde jeg også da jeg ammede. For Alfred kunne æde i 45 minutter ad gangen. Og det er lang tid at ‘knytte bånd’ hvis det er hver tredje time det foregår. Men jeg forstår heller ikke hvorfor nogle frivilligt vælger amningen fra, jeg elskede det, men der var ikke mere tilbage i mine bryster. Så forstår godt din harme, men ser intet galt i at multitaske sig gennem de mange madninger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   I misforstår. Desværre. Skrift er så pokkers at formulere sig på. Jeg ved, at du, Trine, har kæmpet med det amning. MEN! Det jeg hentyder til, og min fordomme går på, er den poptøs, som startede hele indlægget. Den der mor-før-jeg-er-20-som-giver-barnet-flaske-fordi-jeg-nødig-skal-få-lange-patter-og-så-lægger-jeg-barnet-alene-med-flasken-og-tænder-min-smøg-og-trykker-på-min-telefon-hvorefter-jeg-lader-ham-sidde-foran-tvet-i-skråstolen-i-en-time-eller-mere-fordi-jeg-skal-glatte-mit-hår-typen. Her kunne jeg ha’ undladt en masse streger og ha’ skrevet mødre med absurde dobbeltnavne, der er med i DUM. Her tænkes b.la. på Malou Stella og Hannah Melissa. Og ja! De er HTC-typerne. Venlig hilsen hende som selv så de tre første sæsoner af mad men mens jeg ammede og lystigt tjekkede IG. Problemet er nu, at hun er så stor, at jeg ikke kan have min telefon i fred, fordi jeg har ladet min hende spille på iPaden, hvis jeg lige skulle noget andet, så nu er telefoner og iPads favoritten. Jeps. Jeg gør det selv. Alt det som jeg klandrer andre for. Vi har også en skråstol. Og jeg giver færdiggrød i ny og næ. Ja, ja. Ingen er perfekte. Og jeg har selv et absurd dobbeltnavn. Og har givet min datter et også…
   Hvem peger fingre? Jeg gør, sgu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nåårh. I get it nu! Jeg forstår!
   Det er da også vildt med de dobbeltnavne! Er det mon et must? SKAL man hedde noget ala Amanda Sisse for at være med i DUM?

   Jeg har også en skråstol. Havde jeg ikke haft den, så havde jeg heller ikke kunnet bade, vaske op, rydde op eller noget som helst.

   Og jeg sætter også Alfred foran Ramasjang en god halv time om dagen. Ellers ville jeg blive sindssyg. Og desuden var og er fjernsynet det eneste der kan holde hans fokus i vores kamp for at få ham til at ligge på maven.

   Intet er så skidt at det ikke også er godt for noget 🙂

   Jeg har også et dobbelt navn…. Og det får Alfred også… Pis!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes personligt, at det virker meget mærkeligt (og lidt klamt) når barnet selv beder om bryst/pat/mam osv. Det er for mig meget grænseoverskridende. For at svare på spørgsmålet synes jeg nok, at man senest bør stoppe når barnet er ca 1 år. Jeg mener, at det deromkring eller før går fra at være mad og hygge til at fastholde barnet i en spædbarnsrolle som ikke er nødvendig eller sundt for barnet. Jeg er med på, at det engang var anderledes og i nogle kulturer sikre det barnets overlevelse at amme så lang tid som mulig. I det tilfælde ser jeg heller intet forkert i det, men herhjemme er det bare anderledes. Barnet behøver ikke brystmælk fra en vis alder. Og den samme nærhed og tryghed kan sagtens fåes på andre måder efter min mening.

  Jeg er med dig Trine omkring det med mobilen. Det er da fint, hvis man ikke keder sig med at se på sin baby i 30-45 min, hver 2-3 time hele døgnet i X antal uger/måneder. Det gjorde jeg. Jeg havde også ved nogle lejligheder mobilen eller tv’et tændt – de fleste gange tog jeg dog en tiltrængt powernap, hvornår skulle man ellers gøre det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes personligt, at det virker meget mærkeligt (og lidt klamt) når barnet selv beder om bryst/pat/mam osv. Det er for mig meget grænseoverskridende. For at svare på spørgsmålet synes jeg nok, at man senest bør stoppe når barnet er ca 1 år. Jeg mener, at det deromkring eller før går fra at være mad og hygge til at fastholde barnet i en spædbarnsrolle som ikke er nødvendig eller sundt for barnet. Jeg er med på, at det engang var anderledes og i nogle kulturer sikre det barnets overlevelse at amme så lang tid som mulig. I det tilfælde ser jeg heller intet forkert i det, men herhjemme er det bare anderledes. Barnet behøver ikke brystmælk fra en vis alder. Og den samme nærhed og tryghed kan sagtens fåes på andre måder efter min mening.

  Jeg er med dig Trine omkring det med mobilen. Det er da fint, hvis man ikke keder sig med at se på sin baby i 30-45 min, hver 2-3 time hele døgnet i X antal uger/måneder. Det gjorde jeg. Jeg havde også ved nogle lejligheder mobilen eller tv’et tændt – de fleste gange tog jeg dog en tiltrængt powernap, hvornår skulle man ellers gøre det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det sidste galt godt nok da jeg ammede – men man er vel ikke mere eller mindre fraværende om man sidder med en mobil og flaske eller mobil og bryst…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ammer jenta mi enda, og hun er nå 19 måneder. Morsmelk er det sunneste hun kan drikke, og så det ser jeg ikke noe galt i. Vi koser oss begge to! Men jeg kommer ikke til å fortsette så lenge til, nå synes jeg at det begynner å bli nok. Min mening er at om alt ligger til rette for det og man har lyst, så bør man amme godt over året, med tanke på alle godene amming fører meg seg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thumbs up 🙂 Tak for et eksempel der stikker lidt ud, det er altid dejligt med alle sider i en debat! Tusind tak for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heʝ , ville bare omtale , I elskede denne artikel .
  Det var funny . Hοld om udstationering !

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AMNING FORBUDT, HILSEN POPTØSERNE.