ALFRED ELSKER SAMSØ.

KENDER I DET DER MED…

At det er ret hårdt, for ens parforhold at have fået et barn?

Hvor findes indgangen til ‘vi har fået et barn og hvordan kommer vi videre herfra’?

Rengøringshjælp? Par-dates? Babysitter? En pistol?

Jeg har det som om, at nogen har vendt vrangen ud af mit liv, har tørretumblet det, og vasket det med skyllemiddel – som IKKE var neutral – hvem har facit til, hvordan man overlever hele det her børnefamilie?

Skriv en kommentar

 • Der er vidst ingen facitliste. Men I har kærligheden, og det er vidst det der holder sammen på det hele. (Det, og så en sjat planlægning). Jeg havde det præcis på samme måde som dig, da jeg for snart 4 år siden, fik mit første barn. Og nu, hvor jeg har en mere på 6 måneder, så føler jeg faktisk, at jeg lige er blevet smidt ind i vaskemaskinen igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  OM jeg kender det! Selvom Manden og jeg havde været sammen over 10 år inden vi fik T, så var det dælme hårdt at blive forældre – først tærede det at vi ikke fik lukket et øje de første 2-3 mdr. Dernæst fandt Manden også ud af, at det er hårdt at blive far, for pludselig er han ikke nr.1 i min bog – tro mig jeg elsker ham overalt på jorden, men T er mit et og alt!
  Derudover har jeg ikke haft det store behov for at sidde og nusse og kæle om aftenen, som før vi blev forældre, da jeg ofte føler mig fyldt op på berøringsfronten, efter en lang dag med T på armen, knus, kram og leg – om aftenen har jeg mere brug for at føle mig som MIG, håber det giver lidt mening?
  Men som tiden går, så kan jeg også mærke at vi er ved at finde mere tilbage til hinanden, det har krævet en masse tårer og masser af arbejde, men helt sikkert det helt værd, for nu ved jeg, vi skal sq nok klare det – og et barn mere! SGU!
  Det var et langt rant, som jeg håber giver mening og du er langt fra den eneste der har det sådan, når man får et barn 🙂 jeg ved at 99% af dem jeg kender som er blevet forældre, har det nøjagtig på samme måde!

  Kram og masser af god Karma til dig Trine og ikke mindst dejlige Alfred!

  Ps. Jeg ville ønske jeg havde en facitliste, så havde jeg brugt den selv 😉

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er pisse svært. Vores datter er 13 mdr. og den første aftale vi lavede var. at no matter what, så gik vi ikke fra hinanden inden hun var et år. Vi vidste godt det blev hårdt, men det er noget det går (lidt) over, så det første år skulle vi holde hinanden ud uanset hvad 🙂
  Nu er hun som sagt 13 mdr og tanken om at gå fra hinanden har aldrig været der, selvom det bestemt ikke altid er nemt. Det der har hjulpet os bedst er simpelthen: kommunikation! Fortæl når der er noget der går en på og tal om hvordan man får ændret den trælse situation… Bedste råd jeg kan give 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Babiarz

  Er det ikke noget med at kysse sin mand hårdt og inderligt hver eneste dag?!

  Min “mand” befinder sig i Afrika, og jeg ville give hele verden for at kunne kysse på ham hver dag! Også indsmurt i grød, lort og savl fra en på 5 måneder!

  Og så lige et mega cheasy citat, der på en måde bare giver mening når man lige er blevet forældre!
  “I Would Rather fight with you every day, than make love with anybody ells”
  Så længe man har den følelse skal det hele jo nok gå! Håber jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AT SNAKKE SAMMEN. Om ALT. Og så lyder det nok meget meget kedeligt, MEN at planlægge tid til hinanden. f.eks. kl. 21 er der slut for com og tlf. (ahem…), planlægge dates, og give plads til hvad I hver især virkelig godt kan lide at lave, så I er glade. Tænke på at få knaldet i hvert fald et par gange om ugen (også selvom lysten ikke lige er der, men den kommer jo når I først er igang)- ikke at jeg kender noget til jeres sexliv, men det er sgu vigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har fået en dejlig datter med min partner gennem 13 år. Gift i to år. Hun er 5 1/2 uger nu. Det er skønt, men benhårdt for parforholdet. Hold da op. Vidste godt det ville blive udfordrende, men bliver stadig ked af det når jeg tager os i at diskutere lidt for højlydt foran babygirl. ØV. Tak fordi du sætter fokus på emnet. Det er rart ikke at være alene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor jeg kender det !!! Det er simpelthen ikke nemt at være kærester/mandogkone med børn. Jeg elsker mine 2 drenge (på 1 år og 4 år), men ind imellem , ville d være kanon med bare et par timers ro og fred. Men hvornår får man tid , når der er arbejde, unger, børnehavefest, tøjvask, madlavning etc. ? Og når det så er stille i huset om aftenen og ungerne er lagt i seng …..så er jeg så træt som en gammel dame!!! Jeg kan kun give dig ret i at det er svært at få tid til hinanden og det bliver aldrig som det var engang 🙂 …..men uha…..de børn er dejlige….men jeg kender det og har desværre ikke facit.

  Tanker fra en træt mor til 2 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Kære Alfreds (lorte-)mor

  Du skriver simpelthen så ærligt og vedkommende om moderskab og det der hører til – stor ros til dig!

  Har ikke nogen facitliste.

  Men når det virkelig brænder på hjemme hos mig (mor til 2 drenge på hhv. 3 år og på 8 måneder) og alt bare går op i detailplanlægning og grøntsagsmos, så plejer det at hjælpe på humøret at huske på, hvor helt ufatteligt lækre unger mig og manden laver, og at huske på hvor god en far han er for vores unger. De unger, havde jeg ikke kunne få med nogen andre mænd end lige netop ham, der (endnu en gang) har fået mit p.s i kog. Ungerne æææslsker deres far selvom han ikke ved præcis i hvilke skuffer deres fleecetrøjer ligger osv. og selvom han ikke bekymrer sig synderligt om, hvorvidt juniors mundmotorik er klar til bondbrøds-hapsere med flødeost.

  Det jeg forsøger at sige er, at selvom manden ikke (helt) er den man forelskede sig i engang, så er han jo blevet til ”en far” – og den side af ham, kan man jo godt blive lidt nyforelsket i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusinde tak, Tilde!! Åh det varmer. Jeg kan skam godt bruge det du skriver til noget, meget endda! Tak for den dejlige kommentar 🙂 og tak fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALFRED ELSKER SAMSØ.