HEJ HEEEEEEEJ - VINKE VINKE VINKE!

TRYLLE, TRYLLE, TRYLLE.

Pist væk.

Når vi er højgravide får vi ørerne tudet fulde af ‘nyyyyyyd det nu og sov mens du kan, for når baby kommer, SÅ KOMMER DU ARRRRRRRLDRIG TIL AT SOVE IGEN…’

Nogen der kan nikke genkendende til det? Ja?

Godt, så er jeg ikke den eneste. Dog mindes jeg ikke en eneste, der sagde til mig ‘husk nu at nyde dine alene stunder. For dem får du arrrrrrrrldrig igen’.

Fåååååååårk, jeg kunne godt bruge 24 timer alene. Simpelthen trylle hele familien væk. Og så bare sidde herhjemme i min sofa, med en god bog, en film, en pose chips – I DO NOT CARE – hvad som helst. Jeg SAVNER mig-tid! Altså for helvede. Jeg har altid været skide glad for min ugentlige fridag – den man har, når man arbejder i weekenden – så har man en fridag, som bare er lækker. Som er min. Og nu har jeg INTET der er mit.

På 8 måneder, har jeg haft 48 timer fri. Og det kan godt være, at staten fra nu af betaler min barsel, men det er SHITTY betalt. For jeg er på arbejde HELE tiden. Og når folk siger til mig, at det da bliver dejligt at komme ud på arbejdsmarkedet igen, og ‘rigtigt tage fat’ så er det jeg får lyst til at køre dem frontalt over med en bus.

For er der noget jeg har gjort, de sidste 8 måneder, så er det at tage fat. Det er hårdt arbejde at passe en baby. De ved jo ikke hvad de selv vil. Hverken hvornår, hvordan og hvorfor. Er den sulten? Træt? Glad? Sur?

Og hvornår er det, at samfundet finder ud af, at ALLE børnefamilier burde få ordineret rengøringshjælp? Trust me, skilsmisseraten ville være en del lavere, hvis blot man indførte den slags.

Gud hvor jeg brokker mig! Sorry.

Eller nej. Ikke sorry. Måske I bare skal scrolle over dette indlæg. Især hvis I er i godt humør. Vil nødigt ødelægge det gode humør. Hvis I dog er i shitty humør, så læg lige en kommantar om hvorfor. Så kan vi se hvor mange vi er, i samme båd.

Merry fucking friday, suckers.

Skriv en kommentar

 • Maj

  I guder Trine! Nogen gange så tror jeg, at du er mit alterego, for dine indlæg er SÅ rammende og passer spot on på mig – hvert nyt indlæg gør mig til en “bobble”head der bare sidder og nikker og nikker fordi jeg er totalt rørende enig med alt – som i ALT! Så skørt…

  Jeg elsker alenetid – og de få stunder jeg har ind i mellem, det er bare så fantastisk! Hvad jeg har gjort, når tingene skrider og jeg er flosset i kanterne, er at trække stikket ud og gå i eksil, som reglen hos mine svigerforældre, mens de er i deres sommerhus, så pakker jeg bog, strikketøj (!), og min tandbørste og tager i frivilligt eksil i 12-24 timer! Jeg er jo et helt nyt menneske bagefter OG Manden nyder at være helt alene med T!

  Jeg håber at du måske snart har mulighed for at gå i frivilligt eksil, og bare nusse rundt og æde junk, glo tv/læse og sove en helt nat uden forstyrrelser af nogen art!

  Og jeg var i godt humør da jeg kom ind på bloggen, og er det nu stadig, for du er skidegod Trine – det er megafedt at du skriver så åbent ud af posen! Håber du får en dejlig weekend 🙂

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hear hear!!!
  Jeg er i shitty humør pga vores lorteøkonomi.
  Mandag til tirsdag har jeg faktisk 24 TIMER ALENE!!! Helt alene.
  De skal bruges på at skrive på mit lårdespeciale, så fredag aften forhåbentlig snart ikke bliver ødelagt af vores bæ-økonomi.
  God karma til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Kirk

  Er også i shitty humør :/ Vi havde tænkt at weekenden skulle starte med en tur til open by night i vores lille nordjyske landsby, men nej! Babyen har været sød all day, men da vi skulle til at afsted ville han selvfølgelig ikke sove!! Så det der skulle have været en hyggelig aften blandt andre voksne er nu en kedelig aften med overtræt baby!!! ØV ØV ØV!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fordi min mand mente det var vigtigere at han skulle dømme en håndboldkamp, end jeg tog til fest for at fejre en kollega, der er blevet doktor jur. Så nu sidder jeg med vin (heldigvis!), mikroøkonomi og statistik. Røv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er ikke i shitty humør, men vil bare lige give dig ret i, at det at få et barn er et fuldtids job. Et livsjob, en passion, en klods om benet til tider, især når bebsen bliver så stor at den klæber omkring ens ben når man skal have noget fra hånden… Men jeg eeeeeeeelllllssssskkkkkeeeeerrrr hver og en stund jeg har med mit barn, og vil ikke bytte for noget. Jeg skal nok få alene tid igen, jeg skal nok komme ud med tøserne, jeg skal nok en dag stå og sukke over, at han ikke gider være hjemme hos mor og far…. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alenetid.. Det er noget jeg har de 5 min et bad tager om morgen, der skal jo også være varmt vand til manden. Her blev det pludseligt lidt mindre sjovt at være på barsel efter staten er begyndt at betale min løn.. Øv øv men pyt… Livet går videre og her er det især tiden der skræmmer mig, det er som om den har sat tempoet op efter man blev mor.

  Elsker når der er nyt indlæg fra dig, det er efterhånden en del af dine blogindlæg som kunne være skrevet ud fra mine tanker.. Læser og forstår men Idag fik du en kommentar med på vejen. Alenetid/mortid/egotid behovet findes også hos mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alenetid.. Det er noget jeg har de 5 min et bad tager om morgen, der skal jo også være varmt vand til manden. Her blev det pludseligt lidt mindre sjovt at være på barsel efter staten er begyndt at betale min løn..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lige haft en periode med lortehumør, men nu er skuden vendt. Det gør så, at jeg udover at føle med dig, også får lyst til at komme hjem til dig og tage din opvask og svinge din støvsuger, i håb om at det kan hjælpe lidt på situationen. Har gjort det for begge mine søstre da de fik børn; sat en (eller flere) dag(e) af til at hjælpe dem med rengøring, madlavning, en lang gåtur med baby og barnevogn så de kunne tage et ordentligt bad, med hårvask, hårkur og balsam og alt muligt! Dit indlæg giver mig lyst til at gøre det samme, men da jeg er en vildt fremmed, og det nok ville være på grænsen til sært, håber jeg du har en som tilbyder det samme, og en, som du kan finde ud af at tage imod hjælp fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahahahah, Cecilie 🙂 bor du i København? For så har jeg en baby der meget gerne vil ud og gå lange ture, en opvask der savner en opvasker, et toilet der savner et skrub, en vask der savner en vask, to værelser der savner organisering og oprydning – en HEL lejlighed der savner en kemisk rensning samt to voksne der savner at ligge i ske og 7. klasses snave hinanden i gulvet (du behøver ikke være med) uden at der er en 8-månders baby der sidder og kigger dumt på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pas på, hvad du ønsker skal du få! Jeg kommer gerne forbi when the shit hits the fan! Kan klare det hele (bortset fra toilettet, det bliver mig en kende for intimt måske), og er kun en kort togtur fra København. Så du mailer, instagrammer (_cilchen) eller sender røgsignaler, når du er på randen til at se Harry Potter-film for at lære en “tryl min familie væk i 24 timer og send mig en pose chips og en G&T”-formular.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • CÆcilie 🙂 Ikke CEcilie!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg nød det politisk ukorrekt meget da min kæreste var på tur alene med babyen. Bevares, det var da også dejligt at få dem hjem igen men et helt døgn hvor jeg kunne spise uden at blive afbrudt, sove ordentligt for første gang i et halvt år og have en reel samtale med et andet voksent menneske uden trekvart bevisthed på babyen…. Det. Var. Fantastisk. Snart en måned siden, nu er der kommet en tand som har taget diarré fra helvede med sig. Fuck.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg havde det på samme måde som dig 🙂 det er to måneder siden. Og jeg havde lagt absolut ingen planer! Så jeg sad i en park og drak kolde øl og røg cigaretter med en veninde. Sov længe og savnede dem da også… Men shit det var rart. For at citere en god veninde, så deponerede jeg jo ikke min hjerne sammen med moderkagen. Mine behov for social stimuli er jo den samme – og den er jo på ingen måde opfyldt lige pt.

   Politisk ukorrekt? Næh, ganske normalt vil jeg sige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Jeg er også pissed! Følgende kommentarer har fundet vej til mig den kommende uge, fordi min barsel er slut lige om lidt;
  “Nå, så er det snart slut med at holde ferie, hva?”
  “Det bliver vist godt for dig at komme i gang igen, man kan jo godt blive doven af at lave ingenting”

  Nej for helvede, barsel er IKKE ferie! Forstå det nu!! Forstå nu at det ikke bare er en fest at amme – det er hårdt arbejde. Og nej, det er ikke kun hyggeligt at gå på barsel. Når ungen skriger pga ingenting og farmand er på arbejde 12 timer hver dag, så får man lyst til at gå AMOK.

  Når det så er sagt, så elsker jeg min søn på 8 måneder over alt på jorden. Men jeg har ikke haft en eneste fridag i 8 måneder. Dét er der nok ikke lige nogen fagforeninger der ville gå med til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kamillamunkappel

  Så meget i samme båd!
  Helt klart rengøringshjælp med på næste års finanslov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Trine
  Du er sgu for sej og hudløst ærlig, hvilket er enormt befriende. Ingen glansbilleder her

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annie

  Du siger det som det ER! De der aldrig har været der, ved ikke en skid og tror man overdriver – de der har været der, har enten glemt hvordan det var og tror man overdriver eller også har de travlt med at “toppe” og smider den klassiske kommentar “så bare vent til han….” eller “så skulle du bare prøve når han…..” – tak for sympati og opmuntring! Hvor er den solidaritet når man har mest brug for den?
  Savner heller klart mig tid og at have noget for mig selv! Forleden var jeg ved at rive hovedet af manden, fordi han tillod sig at tage en af mine kiks (LOL) – det handlede jo slet ikke om den skide kiks, men at jeg INTET har for mig selv – ikke engang min egen krop- og så tillader skiderikken sig at tage af den pakke (tude)kiks som jeg havde købt TIL MIG…. og han har fået at vide maaaaaaange gange at han skal lade være med at tømme mit forråd, så jeg står tomhændet i en krisesituation 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denne er min første kommentar på en blog. Som i nogensinde. Og den skulle smides hér.

  Jeg er klar over, det nok er en ringe trøst (ikke fordi du skal trøstes, i know), men jeg kan fortælle dig, at du højst sandsynligt har “reddet” en højgravid (siden fødende – og siden hvordan-FUCK-lærer-jeg-den-her-klump-menneske-at-kende-så-jeg-ved-hvornår-fanden-den-vil-spise/sove/lege) fra den absolutte barselsafgrund. Afgrunden i øvrigt værende den syge idé om at babyer kun er fede, man har tid/overskud/mulighed for at skamhygge sig i overflod og at kærligheden hver dag overdøver en larmende opvask der venter, en kæreste der mangler nærhed (læs f****) og den hviskende stemme i øret, der minder en om at man sgu nok HAR ændret sig, selvom man pisseelsker den man var.

  Mit afkom er nu 3 mdr., og det faktum at jeg fik sprøjtet en velmenende stærk vaccine ind mod den fuldstændigt imaginære og urealistiske barsel, har været med til at holde mig på overfalden når virkeligheden satte ind. Ja, faktisk inspirerede du mig til at “få luftet ud” på egen blog (www.knirkemarie.blogspot.dk).

  For alt dette takker jeg dig. Du er en awesome mor og en skidegod usynlig ven for mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I hear ya’!
  Har det på præcis samme måde, især nu hvor jeg har to børn…
  Og jeg er sgu også i et shitty mood, er nemlig indlagt (ISOLERET!) med vores yngste… DET er satme kedeligt når han sover.. Godt jeg har computeren med, ellers var jeg da død af kedsomhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er glad for, at vi overhovedet har en velfærdsstat, der gør det muligt, at jeg kan gå på barsel i 1 år. Jeg føler mig priviligeret – meget endda, især fordi jeg ikke er tvunget væk fra mit barn i en alder af 3 måneder for overhovedet at kunne skaffe mad på bordet. Det er hårdt arbejde med børn, ja gu’ er det det, men det kommer vel ikke bag på nogen? 😉 op på hesten igen- det skal nok blive bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Velfærdsstat? Njaaah. Ved sgu ikke hvor meget der er tilbage af den. Når det så er sagt, så har du jo ret. Vi skal jo nødigt stille os op og brokke os over noget som helst.

   Men det her er nu engang lortemor.com – og jeg har aldrig været kendt for at være et særlig optimistisk menneske. Jeg vil egentlig gerne have lov til at brokke mig over ting der er hårde. Også selvom der helt sikkert er en milliard andre situationer der er værre.

   Gu er det hårdt at have børn. Og jeg vil have lov til at synes det er hårdt. For selvom jeg da godt kunne regne ud at det ikke ville blive en tropeferie med fri bar, så vidste jeg da på ingen måde hvad jeg gik ind til.

   Det tror jeg ikke at nogen gør.
   Skal nok hoppe op på hesten igen. Men vejen derop er sgu en anelse hård, når man er tung i røven og bærer sin kæreste og hans krykker oveni.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • muahahaha… dejlig beskrivelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • gry vej

  åhhh gud Ja, giv mig bare 24 timer uden at skulle høre ordet mor!mor!mor! fra den ene. mmøm!mmøm!mmøm! fra den anden og skænderierne med de to store som virkelig er trådt ind i teenageverdenen, eller manden for den sags skyld, der bare lever i et smerte helvede som han partout skal fortælle om 24/7 – som om jeg ikke har nok at tage mig til…. suuuuk…alenetid….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Ved du hvad? Virkelig tak for dette indlæg! Læste det i går, hvor jeg var rimelig pissed – sådan lidt over alt generelt. Har gået lidt og tygget på det i dag. Jeg står i samme periode som du (tror, min søn er 3-5 dage yngre end Alfred). Og jeg kom i tanker om, at jeg stod med de NØJAGTIG samme følelser, da min datter var i samme alder som vores drenge er i nu. Dvs. at jeg faktisk kan appellere til min fornuft og sige: “Hey du! Det ER kun en periode. Hold ud. Hæng i. Det skal nok gå. Om et eller i hvert fald to år (ja, år) så er det hele bare nemmere igen. I vil være kærester igen. Ingen overilede beslutninger lige nu. Træk vejret og tag det roligt.”
  Det er skidehårdt lige nu. Det der barsel er ikke nyt længere. Babyen er ved at være stor, men så heller ikke større end den stadig er lille. Og der er NOGEN her, der er røvtræt af kun at skulle agere husmor. Tiden arbejder heldigvis godt for en i denne situation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Hov. Læste dette og pik-indlægget i går. Anse lige min kommentar som en fælles til de to indlæg – det er vist mere passende 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Endelig sagde nogen det jeg tænker! Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  I hear ya!!!! Jeg er på barsel med Ole på 4 måneder og ser frem til “fri” den 29. November, hvor vi skal til koncert og sove på HOTEL…… Hvilket betyder at jeg IKKE skal op og fodre om natten og IKKE skal ind og sørge for tissetår (har en datter på 4) og IKKE ska stå op til nogen der kræver mad, tør ble eller moar. Er det længe til?! Det tror jeg nok. Jeg ved hvordan du har det og lige meget hvor højt jeg elsker mine børn (og min kæreste) måtte de gerne lige smutte en weekend så jeg kan være HELT alene. Og jeg vil elske når de kommer hjem igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HEJ HEEEEEEEJ - VINKE VINKE VINKE!