VORES FØRSTE GANG.

KONKURRENCE, KONKURRENCE…

Mon jeg er den eneste der kan mærke det? Baby/børne konkurrencerne?

‘Aj, fik Alfred først tænder da han var 6 måneder?’ MIN Gyda fik tænder da hun var 2 uger og ugen efter kraaaaarvlede hun også! Kan Alfred kravle endnu?’

Øh, neeeej. Suk. Kun næsten.

Kender I det? Evigt og altid et ræs med at nogen skal overgå dig og dit yngel.

Det er jo ikke kun når det kommer til børn. I kender den godt, du ytrer dig på din arbejdsplads, at du har lidt hovedpine og ikke er på toppen. Så er der er altid en eller anden der har MEGET mere hovedpine end dig på jobbet. Altid en anden mor der har sovet mindre end dig, hvis du fortæller du er lidt træt.

Men hvorfor konkurrerer man på sine børns vegne?

Jeg har svært ved at finde ud af, om det er fordi vi er så skide stolte af dem; jeg er f.eks sindssygt imponeret over, at Alfred kan slå to ting sammen. Evigt og altid sidder han og hamrer ting mod hinanden. For mig er det jo koordinering på et meget højt niveau!

Eller! Eller om det handler om usikkerhed. Man vil have det dygtigste og bedste og det klåååågeste barn. Og dermed gør vi andre mødre usikre, i forsøget på at understrege, hvor dygtige og modne og fremme i skoene vores små kræ er.

Det er faktisk ikke fair. For synes der er en fin grænse, mellem stolt at fremvise et dygtigt barn, og så påpege at andre (helt normalt udviklede) børn er bagud.

Og jeg kan mærke, at når jeg f.eks ofte skal høre på ‘at man da skal kravle før man kan gå’ eller ‘min dreng på 8 måneder sover igennem og endda i sin egen seng’

Så bliver jeg lidt træt. For pludselig glemmer jeg at glæde mig over de ting Alfred kan, for så i stedet at irritere mig over ting han ikke kan – eller som folk ynder at sige: BUUUUUURDE kunne på nuværende tidspunkt. For det kan DERES børn.

Pis mig i øret mand, hvorfor er folk sådan nogle blærerøve? På den irriterende måde?

Giver andre også jer samme følelse?

20131007-214057.jpg

Skriv en kommentar

 • Jeg er helt med…jeg kan ikke sige dig hvorfor, blog sige at det også foregår, når man får hundehvalp 😉

  Ps (vores hundehvalp Bjarne har stadig ikke tabt alle hans tænder, men det har hans hundeven Kurt)….pis pis pis 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Og så står man jo der, og har bare lyst til at kaste med mudder, ikke? Og lige prøve at udligne med, at så er Kurt bare heller ikke særlig veludrustet og har i øvrigt en skæv hale.

   Det der konkurrence… Det har fanden sgu skabt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig enig enig – konkurrence er noget fanden har skabt, og mødregrupper. De er ikke ode for troen på ens barn.

  Jeg er det mindst konkurrencemindet menneske jeg selv kender, men man bluver sgu selv sådan en når man gang på gang konfronteres med alt det ens barn ikke kan.
  – det hjælper så ikke at have en der er født 9 uger for tidligt, du er satme bagud på point fra start.,

  Hvad med om vi startede konkurrence med alle de mindre flatterende ting vores børn kan?
  Min 4 årige kan fx alle bandeord plus mange jeg aldrig har hørt, og hende den 2 årige går rundt og siger Tissemand tissemand
  God aften

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Åh, kan lige forestille mig det med en der er for tidligt født 🙁 ikke lige det man vil have i hovedet, nej!

   Fedt med bandeordene. Der tror jeg også Alfred får et bredt ordforråd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hehehe kunne ikke ladevær at grine over det du skriver … jeg er mor til 5 unger og jo jeg har gennem tiden hørt meget om andres unger og hvor super dygtige de var kan huske det ramte mig da jeg kun havde den første men jeg har med tiden fået hår på brystede (nej men det siger vi bare) og efter nr 5 har jeg fundet ud af at børn er bare forskellige selv mine i mellem så jeg snakker med mig selv om mine 5 stk og hvornår og hvorledes hehe tror de nok skal lære det hele hen af vejen …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  OM jeg gør!
  Åh jeg kunne skrive side op og side ned lige nu, men vælger ikke af gøre det, fordi det ville være synd for dig 😉 MEN, T har fx aldrig rullet/trillet eller møvet rundt som alle de andre babyer i min MG, og jeg kan ikke understrege nok; at de kvinder i min MG er de mest fantastiske, og kunne ikke drømme om at gøre det til en konkurrence, men oppe i mit hovede forstår jeg ikke, hvorfor T ikke har gjort det – og det gik så vidt, at jeg gik i “trille”-bootcamp, men måtte indse at sønnike ikke gad det! Og hey, nu hvor han kravler, jamen så ruller han også livligt afsted! Og som en af mine veninder sagde: “Jeg har endnu ikke mødt et voksent menneske der ikke kan rulle” !

  Men der konkurrencen virkelig opstår, er hos T’s fætter, som kun er 14 dage ældre end ham, hele tiden skal de sammenlignes, og hvis fætter J gør noget, bliver vi straks spurgt om T kan, og hvis vi stille og roligt fortæller at T har fået en tand eller nu kan han endelig kravle, jamen så har fætter J fået mindst 4 tænder og løber som vinden – you get the point! Men hvorfor? Jeg forstår det ikke…

  Nu blev det mega langt alligevel! Sorry 😉 jeg kunne have skrevet meget mere, men vil bare lige til sidst skrive – tak! Tak fordi du altid formår at rammer pointerne meget præcist, og din blog er med til at gøre mig til en bedre mor, for når jeg føler mig som en røv, så ved jeg, både via dine indlæg men også gennem dit kommentarfelt, at jeg er ikke alene! Du er fantatisk – og Alfred om muligt endnu mere, selvom han ikke kravler!

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Åh Maj! Det er dig der holder liv i mit kommentarfelt 🙂 og du har helt ret, og det er derfor jeg altid opfordrer til at kommentere! Mine kommentarfeltet er ofte vildt brugbare! Ved sågar, at folk er blevet rigtige venner via mine felter, så jeg elsker dig for at skrive den ene brugbare kommentar efter den anden!

   Du har så evigt ret i, at især familien er god til at holde de små op mod hinanden. Den havde jeg lige glemt at nævne i indlægget.

   Er så glad for at høre at du har gavn af bloggen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Fårk, hvor jeg kender det. Dog på en mere atypisk måde. Ifølge min mor var jeg et vidunderbarn uden lige, der kunne alt siden fødslen – når Alda kan noget nyt, kunne jeg, ifølge min mor, det altid flere måneder før. Grotesk situation at måtte konkurrere med mig selv, men for helvede, hvor er det dog pikkeirriterende! For jeg ved jo godt, at det ikke er heeeele sandheden.

  Når det så er sagt, så kommer jeg nok selv til at være et moderrøvhul fra tid til anden. Suk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louiseboh

  Hvem siger at børn SKAL kravle før de kan gå, så vidt jeg har hørt, er det en misforståelset!?!… Til gengæld viser studier, at det er med fordel at de lærer at kravle, men det kan altså også ske efter de kan gå. 🙂
  Jeg knuselsker min mødregruppe, men det har også resulteret i megen “tavs” konkurrence, det er jo i virkeligheden vores egen usikkerhed og konkurrence-gen der sætter ind, det var det i hvert fald fra min side… 😉
  Jeg vil egentlig bare sige, at jeg sagtens kan nikke genkende til det du skriver, jeg tror det er et alment moder syndrom.
  Iøvrigt tak for besøget idag, Alfred er simpelthen så lækker og kan LIGE PRÆCIS DET HAN SKAL KUNNE, min Cajsa holder f.eks. stadig ikke sin egen flaske, om det er dovenskab aner jeg ikke, men det sker i hvert fald ikke!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan ikke være mere enig, og det pisser også mig af, hvorfor skal alt være en konkurrence. Nyd dog for pokker bare livet som det er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror alle med børn, hund eller ligusterhæk kender det – der er altid en konkurrence med hvem der kn mest eller vokser mest. Og det er skide frustrerende når ens barn ikke er den hurtigste scooter på cykelstien. Heldigvis er hun hurtigere til noget andet ( måske)
  Tror det handler om at nå et punkt hvor man er ligeglad med hvad ens barn kan og bare ser om de er glade og tilfredse. De skal nok nå at komme til alt det de skal nå, og kravler de ikke, så er det ikke jordens undergang – og yes vi datter gik før hun kunne kravle rigtigt på alle fire, men gjorde begge dele sindsygt sent.
  Ud med alle de konkurrencer – de er jo bare børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Melchiorsen

  Først og fremmest – FANTASTISK blog, du har dig her Trine!
  Jeg er ny læser – som i, jeg har læst med i en lille måned – og jeg er allerede KÆMPE fan!! Fan af din måde at skrive på, dit syn på livet og det at være mor, og ikke mindst hvordan du rammer plet hver evig eneste gang. Jeg kan gang på gang se mig selv, i det du skriver – har en søn på knap 10 måneder, som ofte også viser sig at være “på den lade side”, når det kommer til at få tænder, kravle – ja ALT – og suk hvor er det frustrerende at skulle føle sig som en dårlig mor, når nu ikke ens barn kan det og det! Du har ret. Vi bør glæde os over de ting, som de rent faktisk KAN – alle de små seje ting, som man ikke værdsatte, før man blev forældre.
  High five fra mig – jeg er og bliver fan! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Tusind tak for ros, Mette 🙂 Det varmer helt ind til benet! Er glad for du vil læse med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror, det er lige dele stolthed og usikkerhed, der gør sig gældende, når man kommer til at fremhæve sit barn på en lidt uheldig måde. Bean havde simpelthen så meget krudt bagi, at hun var hurtigt ude motorisk (hvilket jeg da var imponeret over, men til gengæld kunne jeg også kigge misundeligt på mine med-mødre, hvis børn bare sad stille og roligt hvor de blev placeret), men til gengæld fik hun først en tand, da hun var over 12 måneder og har stadig stort set ikke hår. Da jeg var på hendes alder kunne jeg åbenbart tale i 3-ords sætninger, mens hun mest af alt bruger lydord.

  Pointen? Godt spørgsmål!

  Måske at vi skal blive bedre til at holde fast i, at mennesker og dermed også børn er forskellige, med forskellige interesser og kompetencer. Og at alle med deres lemmers fulde brug jo for pokker lærer at gå og tale. (Kravleriet skal man dog lege ind, hvis de ender med at gå før de kravler – det hjælper motorik og indlæring, fordi krydsbevægelsen stimulerer de to hjernehalvdeles samspil)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Åh det kender jeg også. Især min mor og min mormor er efter mig. Johanna kravlede ret sent (ifølge dem) og krøb længe inden hun begyndte at kravle og både mor og mormor var efte mig hver gang og mente at jeg skulle LÆRE hende at kravle. Nu er jeg bare typen, der mener at børn skal udvikle sig i deres eget tempo.

  Men jeg kan så også mærke presset i forhold til min mødregruppe. Men det er helt sikkert mit eget konkurrencegen der spiller ind. For selvom jeg mener at børn skal udvikle sig i deres eget tempo, så vil jeg jo gerne have at johanna følger med de andre. De går allesammen. Enten med gåvogn eller forældrene i hænderne. Og nogle går også lidt uden støtte. Johanna går KUN langs møbler og sætter sig prompte på røven når jeg forsøger at motivere hende til at gå mens jeg holder hende. Hun er et år om et par uger så hun har god tid. Mor her skal bare lige acceptere at hun tager lidt mere tid om de ting. Så jeg fortælle ofte mig selv mange gange i træk at det nok skal komme. Og hun er et meget glad barn hele tiden og det er jo det vigtigste! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Ps. Er også ny læser her og allerede hooked! Tak for en god blog! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Selv tak, Karen 🙂 Dejligt du vil læse med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Jeg tager de der konkurrencer oppe fra og ned. For jeg ved jo godt, at det ikke handler om konkurrence, men mere om at vi som forældre er skide stolte af vores små poder, og gerne vil dele med alle der bare gider høre på det om det de nu kan.
  Jeg har en søn, der sad selv som 7 mdr, gik en uge før han blev 11 mdr, og som lige igår er blevet et år.
  Han er skide god grovmotorisk, men, men, men, der er så også rigtig mange tin, han ikke kan/interesserer sig for….. Bøger spiser man da, dem skal man ikke læse i,maden klasker man stadig i, gider ikke øve sig med at sætte skeen i grøden, sover IKKE igennem, sover ikke laaaaaang middagslur, vil geren væres af sin moar, fremfor at gå på som man reelt er god til…. Og sådan kan vi jo blive ved, der er forskel på børn, og lad det endelig forblive sådan!!!! Kender nogen, der allerede har deres pode på potten, i en alder af 13 mdr, og jo jo, poden tisser hver gang, hey hey, det kommer ikke til at ske her i huset, for det er de små slet ikke klar til rent mentalt er min overbevisning!!!
  Og slip så den der irritation over andres børns kunnen og gøren fri, og glæd dig over at dit barn er lige præcis hvor det er i livet, og lad barnet være barn!!!! God dag!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ohhhh yes, har selv skrevet om det lige her:

  http://olinesmor.com/2013/02/09/modregruppen-fra-helvede/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ha, ha! SÅ enig. Altså lille W kan som den eneste dreng i mødregruppen ikke kravle og det kommer i følge resten af mødrene til at koste ham mange point på IQ’en. Det er noget med krydskoordinering og hjernehalvdele. Han er heller ikke nogen solstråle og sover heller ikke igennem, så alt i alt så taber jeg og min søn big time i alle konkurrencer. Og det kan godt være lidt hårdt når man nu bare ønsker at ens barn skal vokse op og være helt almindelig og få et dejligt liv. Egentlig tror jeg det er derfor vi sammenligner, konkurrerer og praler: fordi vi gerne vil bekræfte over for os selv og andre at vores små elskede unger er helt normale og har gode chancer for at ende som gode lykkelige mennesker. Personligt trøster jeg mig med at man ikke kan aflæse babys potentiale og forældrenes evner i om baby kan kravle/har tænder/elsker mos. Møs til de lade hyle-skrige babyer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Jeg droppede faktisk kontakten til min mg på grund af det… Min pige var en månede yngre end de andre og fuldt på højde med den ældste i udviklingen… Og det var der et par af de andre som fik obdt i røven over, så jeg faktisk fik skæld ud for de ting hun kunne… Jeg var bare pisse stolt over at hun overhovedet kunne noget (første barn, ALT er fantastisk), men blev altid ked af det efter mg møder og til sidst droppede jeg det… Jeg vil sgu ikke sidde og undskylde for noget mit barn kan!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VORES FØRSTE GANG.