TEST AF MANDUCA BÆRESELE.

OMG! OMG! OMG!

Om under 14 dage (og faktisk kunne min postkasse berette at det er om PRÆCIS en uge) starter Alfred i vuggestue! Indsæt selv WTF-smiley.

Er det okay at jeg glæder mig? At jeg er så smadret og udkørt, at jeg får dårlig samvittighed over ikke at lege nok med ham?

Jeg er bare brugt op. 10 måneder med en baby på slæb.. Hoooorld nu kæft mand. Jeg glæder mig til at han skal ud i det vilde baby-liv, for jeg tror også han er ved at gå træt i mig, desværre.

Jeg ved godt at det også bliver hårdt fra nu af, men kender I ikke det, at man har det ok med at der skal ske noget nyt? Omend det måske bliver endnu hårdere?

Hvad er jeres erfaringer med vuggestue start? Glæde? Eller helt forfærdeligt? Eller et sted midt i mellem?

20131025-104240.jpg

Skriv en kommentar

 • Anne Thomsen

  Kære Lortemor
  Det er så befriende, at du siger det lige ud, tak for det! Jeg er helt i samme båd som dig. Min lille er 8 måneder og jeg har 2 måneder tilbage af min barsel og jeg GLÆDER mig til at der skal ske noget andet i mit liv. Jeg synes barselslivet er så ensomt og derfor glæder jeg mig til at komme tilbage til et liv som indeholder flere voksne mennesker og mere fagligt indhold. Det er min første barsel, og jeg synes det har været et stort chok ikke at opleve denne tid som den mest harmoniske i livet, da det nok var det jeg havde forventet skulle ske inden baby kom til verden.

  TAK fordi du deler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Melchiorsen

  Cassius startede i vuggestue d. 1 oktober, og jeg var MEGET (læs: vrælede dagen forinden) nervøs ved tanken. Mest på den egoistiske måde, du ved, for så var det bare slut-prut med barselhygge, mødregruppe, sen morgenhygge i senge, ja you name it (for en måned siden kunne jeg finde på endnu flere grunde til, hvorfor det var så forfærdeligt). MEN det har været/er en KÆMPE succes!!!! Cassius elsker, elsker, ELSKER at gå i vuggestue, og det varmer mit hjerte at aflevere en glad dreng, som dag for dag udvikler sig i raketfart (med undtagelse af en uges sygdom – det skal I IKKE glæde jer, for så starter man ligesom fra scratch!)
  Så nu er jeg igang med at finde mig selv igen – hvem var det nu liiiiige, jeg var, inden jeg blev mor – og jeg ELSKER det. Der skal graves dybt, men er sikker på, at jeg nok skal finde den gamle Mette frem igen – nu med barn! 😉
  Rigtig go’ fornøjelse med vuggestuestart. Det bliver FANTASTISK for alle parter! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Jeg forstår til fulde dine følelser Trine, jeg havde det på samme måde, selv min SP sagde, at det var en god ting, både for Tristan og jeg, at han var startet i Vuggestue, netop fordi jeg var helt udkørt og så flosset at jeg nogle dage kunne være så træt, at det nærmest gjorde ondt helt inde i knoglerne, det lyder dramatisk, men sådan var min virkelighed bare…

  Tristan har altid været en krævende lille dreng, og der er gang i ham hele tiden, så det at komme i vuggestue var simpelthen en succes fra dag 1! Han blev kørt ind på en uge, og har snart været vuggestuebarn i 1 måned, og de har kun hørt ham græde få gange, når han har slået sig, ellers får ham så mange roser, og udviklingen har også taget et kæmpe Nøk fremad efter han er startet – så kære Lortemor (og det er du jo slet ikke) glæd du dig bare, og sørg for at gøre nogle gode ting for dig selv, i de timer han et afsted! Jeg havde dårlig samvittighed over det, men ikke mere, for jeg har bare så meget mere overskud til ham, når jeg har fået hvilet og er top frisk! Desuden er der bare ikke noget der slår det glædesudbrud oh udtryk der står malet i fjæset på drengen, når jeg kommer og hente ham – det er ren kærlighed <3

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Åhr hvor jeg håber jeg har det som dig når lille N skal starte. Hun er 8,5 mdr nu så der er ikke længe til. Jeg føler at hun er alt for lille. Jeg har slet ikke lyst til at være væk fra hende 8 timer hver eneste dag. Det er som om det først indenfor den sidste måneds tid er blevet rigtig fedt at være på barsel, Også først nu at vi får mere end et par timers sammenhængende søvn, nogle gang op til 4-5 timer. Det er sådan en god spiral, hun er så sjov og trives så godt og jeg kysser hendes små tykke kinder fra morgen til aften til nat. Og samtidig har jeg vildt meget lyst til et job, andre voksne, faglige input. Meget skitzo.
  Det lyder som om Alfred kommer til at synes det er fantastisk at komme i vugger og som om det bliver fedt for jer. Håber sådan at nå til samme sted i løbet af de næste par måneder.
  PS: Må man spørge hvor han skal gå? Bor også på nørrebro, tak for tippet med Petitesse i øvrigt, så fine ting 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Han skal gå i Barndommens Land i Ragnhildgade 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Jeg arbejder selv i vuggestue – hvem der bare skulle tage i mod Alfred! Så stod jeg klar med åbne arme 😉 Held og lykke med det! Det skal nok gå så sød og charmerende som han er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååååh Trine I hear ya! Jeg var ved at gå AMOK over at underholde Cajsa, jeg var virkelig kørt træt i “show pony”-rutinen… Denne pony var trææææææt siger jeg dig!
  Vuggestue er awesome, selvfølgelig aflevere jeg stadig en små mut, ofte grædende datter, men jeg ved det stopper 2 sekunder efter (jeg har tjekket op – sikkert på grænsende til det irriterende) 😉
  Bonus er at hun bliver så stimuleret, at hun nærmest falder i søvn over aftensmadeb, hurra for trætte babyer der sover fra kl.18.15-6.30!… Det er fandme win win.
  Pøj pøj med opstart, det bliver fantastisk for jer alle tre. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • *grænsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er overhovedet ikke forbudt at glæde sig til vuggestuestart!
  Selvom jeg med vores første barn (Nanna) var meget vemodig over, at skulle starte med job, da hun var 10 mdr. (Jeg havde bare overhovedet ikke lyst til at forlade det hyggelige barselsliv, med MG, morgenhygge og småløse dagsrutiner!) kan jeg nu se at det også var godt for mig selv at komme tilbage til det pulserende liv? Jeg var sgu’ blevet lidt mavesur dengang!

  Nu, ja det er en helt anden sag! Jeg går pt. hjemme på forældreorlov (pasning af egne børn ordning) med Freja på 2 år 3 mdr og Johan på 1 år. Og skal det indtil Freja begynder i børnehave næste sommer!
  Jeg kan OVERHOVEDET ikke forestille mig at de skulle være andre steder en hjemme hos mig! Vi går i legestue 2 x. Ugtl. Så de får stimuli fra andre børn også! Ja og jeg får voksensnak, hi hi!

  Sjovt som tingene og holdninger kan ændre sig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Succeshistorie herfra! De første 10 dage var lidt slemme, men så har det kørt siden. Vuggestuepest vænner jeg mig aldrig til, men min dreng på 13 mdr elsker det vilde vugger-liv og har aldrig tid til at komme med hjem når jeg henter ham! Så god fornøjelse med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det bliver fantastisk. Jeg har glædet mig begge gang – 2. Gang mere end 1. Det skal nok gå, selvom indkøring kan være hård og langtrukket.

  Og nyd så de timer hvor han er afsted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg ELSKER vuggestue! Jeg har ikke grædt over at aflevere på noget tidspunkt, men elsker om muligt blot barnet mere efter hun er startet! Nu har jeg jo meget af mit gamle liv tilbage, blot med den vildeste optur over at skulle hente hende, svinge forbi legepladsen og gynge en tur og så hjem og lave tidlig aftensmad til kl 18 og kl 19.30 går hun dødskold og så er der voksentid! Alt blev bedre efter vuggestuestart! Søvn (!!!!!!!), mad, humør (både barn og forældre), afføring (!?!) og så lærer hun bare så sindssygt meget nyt hele tiden nu! GLÆD JER!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg kan også kun sige: glæd jer! Min pige startede som 10 mrd og jeg har ikke stresset over det, da hun tydeligvis var klar. Og jeg elsker at hun er glad og lærer så meget. Og så er det sgu fedt at savne hende 🙂
  Men derfor er det selvfølgelig en stor omvæltning og nye rutiner for familien..

  I øvrigt første gang jeg kommenterer, men har fulgt med i flere måneder og synes du skriver herlige indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg GLÆDEDE mig! Og har ikke fældet en eneste tåre. Johanna er glad for at være der, de er dygtige og jeg nyder at få lov til at tænke på andet end om hunfår det rigtige mad og om jeg får aktiveret hende ordentligt og og og.. Nyd det! Det er dejligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Jeg glædede mig også til sidst – mødregruppen faldt fra, da alle skulle starte på studie/arbejde igen – så den eneste voksenkontakt var når min kæreste kom hjem…

  Men jeg ville med glæde have taget ½-tid, da jeg synes det var superhyggeligt at være hjemme med min datter og synes 8-9 timer hver dag er rigtigt meget for sådan en lille en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Jeg har gået hjemme med min lille i 16 måneder.. Så jeg holdt nærmest en fest da jeg afleverede min pige!!
  Hun er så glad for det og det samme er jeg. Er dog skuffet over en ting!! Havde regnet med hun var væltede omkuld om aftenen af træthed.. men nej nej!!!!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST AF MANDUCA BÆRESELE.