LIVET IFØLGE DUTTEN.

A-KASSE! JUST AROUND THE CORNER..

1. december er jeg ikke længere barslende…. 1. december er jeg arbejdsløs, total taber og snylter.

Er der ikke nogen derude der vil ansætte mig?

Jeg er herre god til at skifte bleer, jeg mixer en MEAN modermælkserstatning og så er mit barn altid næsten aldrig syg?

Og jo, har da kun en håndværks-uddannelse fra Jylland, men jeg er renlig og så er jeg sjåååååååw som ind i helvede og jeg roder, bander og drikker kaffe i arbejdstiden?

Hvis nu nogen kender nogen der kender nogen… Så mangler jeg et job.

Fåååååååååårk.

38 kommentarer

 • Stakkel! Men trøst dig med, at jeg oss er en stakkel ;0) Min barsel ender oss her i december, og godt nok har jeg et job at vende retur til, men jeg VIL ikke tilbage 🙁 Kram til dig og din familie :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hehe, fremragende jobansøgning 🙂 Min barsel sluttede i fredags så i går var min førster rigtige dag i dagpengeland. Det var sgu ok. Og i dag har også været ok.
  Men det er godt nok lidt vildt og grænseoverskridende at være ude af barselsboblen.
  Arbejdsløs.. det lyder så dramatisk ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes faktisk du er modig, nogle gange tænker jeg, at jeg bare startede på studie, fordi det føltes som om det blev forventet at jeg gjorde NOGET efter barsel. Og Jobs hænger jo ikke ligefrem på træerne.
  Jeg er sikker på du finder noget før du ved af det! Indtil da er du den sejeste jobsøgende jeg “kender” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender en der ofte mangler en virksomhedspraktikant, hvis du synes sådan noget er sjovt 🙂 nu kommer du jo en del i Jægersborggade (kan jeg lure ud fra CoffeeCollectives kaffe :D), dernede ligger Rubæks bøger, ejeren kender jeg – og han er glad for virksomhedspraktikanter. Så sig til hvis jeg skal skaffe dit noget kontakt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TM

  Vi søger en butiksbestyrer til vores shop, williams, start 2 januar 2014, kender du en´som kender en, der kunne være meget interesseret så bed vedkommende sende en mail til info@williamsstore.dk…………CHEERS

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg kan kun arbejde 30 timer … Så tror desværre at detailhandlen og især bestyrer-rollen er mig udelukket? Selvom det er det jeg har lavet de sidste mange år, så har jeg svært ved at se kabalen gå op med arbejdstiderne 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Onwards and upwards. Det kommer til at gå fint, selvom dagpengeland er et ret nederen sted! I promise. Og husk lige at selvom det er et fuldtidsjob at være aktivt jobsøgende, så har fuldtidsarbejdende mennesker altså fri af og til. Det er/var jeg slem til at glemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var også arbejdsløs efter min barsel sluttede, så i stedet for at gå på dagpenge valgte jeg at være hjemmegående med min lille datter med økonomisk tilskud fra kommunen. I mellemtiden holder jeg øje med arbejdsmarkedet, og søger hvis det kommer noget, der tiltaler mig:)
  Hvorfor sende sit barn i institution, hvis man ikke har noget arbejde?? Dét forstår jeg ikke…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Fordi jeg gerne vil HAVE et job. Og din løsning er bestemt ikke noget for mig.

   Beklager, men det er altså ikke en særlig fed kommentar du har lagt dér. Du aner jo ikke noget om vores situation herhjemme.

   Tør vædde på at din mand nok ikke er på praktikløn, som min nu engang er? Det er ikke noget vi kan leve på 3 mennesker. Og lønnen for at være hjemmegående er ikke nok til at jeg ville kunne betale mine udgifter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har ret, jeg aner ikke noget om jeres situation, andet end det, du skriver her på din blog. Men jeg synes, det er så trist, at vi i vores samfund har den opfattelse, at børn over 1 år ikke kan stimuleres derhjemme og “har brug for” at komme ud. Det passer simpelthen ikke! Det viser al forskning også.
   Hvis man virkelig hader at aflevere et grædende barn, er der andre muligheder end bare at “vænne sig til det” og trøste sig med, at det “nok skal gå over.” Børn bliver kun sjovere at være sammen med jo ældre de bliver, og der er så uendeligt mange ting, man kan lave sammen med dem.
   Fair nok, hvis man ikke har lyst. Det er forståeligt nok. Vi er alle forskellige. Men der skal også være plads til den forskellighed uden fordømmende blikke. Og det er ok gerne at ville passe sit lille barn selv. Det er faktisk meget naturligt i alle andre lande end Danmark!!
   Det var kun ment som et alternativt jobforslag. Du skriver jo selv, du er god herregod til at skifte en ble, og blande modermælkserstatning…
   I øvrigt tror jeg ikke, at min mand tjener mere end din. Han er elektrikerlærling. VI har en ret lav samlet indkomst. Vi har hus og have, to små børn og en kat, men vi klarer os fint, selvom budgettet er stramt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Jeg er helt enig i dit syn Kathrine! Selvfølgelig er det ikke for alle at være hjemmegående! Og hvor er vi heldige, at vores samfund er indrettet således, at man som kvinde har adgang til arbejdsmarkedet – også som mor. Men meget forskning viser, at argumentet omkring at børn omkring og under 1 år har godt af mange timers “socialisering” hver dag, simpelthen ikke holder.
   Men hurra for det frie valg! Alle børn og voksne er forskellige. Så det gælder vel bare om, at mærke efter sig selv og sit barn, hvad der er bedst for alle.

   Mit lille indlæg er ikke møntet dig, Trine, men blot et lille indspark til hele hjemmegående vs. vuggestue-debatten 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det der med at være hjemmegående husmor er ikke for alle – just sayin! Jeg elskede at holde barsel, men efter 10 måneder var jeg så klar til at komme ud i den virkelige verden og det var min dreng vidst også! Desuden, kan jeg udemærket godt forstå du sender Alfred i institution – jeg er pt. sygemeldt og sender også min dreng afsted hver morgen, og jeg har slet ikke dårlig samvittighed, for jeg ved, at han har en fest hver dag :-O Det er også pisse rart at savne….og det skulle vidst også være ret sundt 🙂 Lortemor – held og lykke med projekt-job! Håber det lykkedes!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Måske jeg skulle have garderet mig mod kritikken ved at sige, at hans dage derovre jo er ret så korte… Men igen er det ikke noget andre skal blande sig i. Jeg kunne ikke holde til det ret meget længere. Og jeg elsker at jeg har formiddagen fri, og at han er der fra 9-13-14 stykker de fleste dage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hvad med at oprette en profil på jobindex.dk? Så kan du få tilsendt mails det matcher det du leder efter. Der er feks en kategori, der hedder “Handel & service” samt en det hedder “Salg & kommunikation” og “Håndværk”. Måske kunne det være noget interessant for dig? Har selv haft stor glæde af jobindex og bliver ofte kontaktet af dem vedr en stilling. Er sikker på at du finder det helt rigtige snart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Og mht pasning så er jeg helt enig, Trine! De små lærer helt vildt meget af at være i vuggestue og bliver stimuleret på en anden måde end man kan gøre det hjemme i stuen. De lærer en masse om at være sociale med andre børn og voksne og de fleste elsker jo at være der, når de først er kørt ind. Du giver Alfred det allerbedste, han kan ønske sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg passer vores to børn på 1½ og 4 år derhjemme. Vi går i legestue, tager på biblioteket, leger skole, tager i Zoo, fodrer ænder, går ture i skoven og så hjælper de til med en masse praktiske ting i hjemmet. Det elsker de og lærer meget godt af. De er begge meget sociale, sprogligt foran deres jævnaldrende og har masser af venner, de leger med i hverdagen. Hvordan kan det på nogen måde være dårligere end et institutionsliv?? Jeg ved godt, at ikke alle kvinder har lyst. Det er da helt ok:) Jeg vil ikke fordømme nogen. Men alternativet skal være der, og det er ok at sige, at man ikke har lyst til at aflevere sit lille barn hos fremmede.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg synes også at det er helt ok at være derhjemme med sine børn. Men i det store hele, så er det jo op til en selv, om det er noget der kan fungere.

   Sandheden er dog, at vi ikke alle kan vælge den løsning. Så ville samfundet mere eller mindre bryde sammen. Der skal penge ind og arbejdes hårdt. Og fordi de 80 % er tilbage på job efter endt barsel – det gør jo så at andre kan vælge den løsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Word Trine! Kathrine, du er en kvinde med en mission. Drop den dog for et kort øjeblik og stop med at presse dine værdier ned over denne tråd! Ligesom du forventer accept af dit valg, må du jo også acceptere, at andre har andre behov og værdier end du selv.
   Trine, jeg håber din jobsøgning lykkes – kan godt forstå det er en lortesituation.
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg accepterer da fuldt ud, at vi alle er forskellige og har forskellige behov! Det skrev jeg da også i min kommentar. Min eneste “mission” er at skabe lidt debat omkring det her. Så må du kalde det, hvad du vil. Jeg har intet behov for at pådutte andre mine holdninger, men jeg må vel gerne dele dem? Danmark er et af de lande i verden, hvor børnene kommer tidligt i institution i mange timer hver dag. Det forholder jeg mig bare kritisk til.

   Den her artikel siger det måske bedre end jeg: http://www.information.dk/478713.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved ikke om samfundet ville bryde sammen, hvis der var flere, der gik hjemme. Der er jo rift om jobsene for tiden, så hvorfor ikke nyde sine børn mens de er små, mens man alligevel går og venter på et godt job. Det var i hvert fald sådan jeg tænkte. Det der dagpengesystem prøvede jeg, da jeg var gravid med nr.2 og blev sendt i meningsløs “aktivering” som højgravid!!!! Total spild af tid. Så hellere vente til der kommer et godt job, der passer til mine kvalifikationer, og klare mig uden dagpenge i mellemtiden:)
   Min kommentar var ærligt talt kun ment som et alternativt forslag, fordi vi var lidt i samme båd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg må indrømme at jeg er enig med Kathrine på mange punkter. Jeg bliver også lidt træt af at høre den der “børn har godt af at komme i instutition og blive socialiserede. Det er simpelthen noget vi arbejdende møder fortæller os selv igen og igen fordi vi inderst inde har så skide dårlig samvittighed over at aflevere vores små pus eller fordi vi bare ikke helt kan overskue at tage os af dem full time. Selvfølgelig skal børn socialiseres og omgåes andre børn, men det kan altså godt ske på andre måder end i en vuggestue.

   Og jeg dømmer ikke nogen for at vælge det ene eller det andet. Børn dør jo helle ikke ligefrem af at komme ud og blive passet, og de fleste børn ender da også med at elske deres pasningstilbud. Og så er jeg selv en working mum da dog stærkt overvejer om det virkelig er det værd.

   Jeg tror egentlig bare Kathrine prøver at sige at det er ok at vælge det modsatte. At man ikke partout behøves ud på arbejdsmarket bare fordi det skal man jo i ligestillingens hellige navn. Men at det er helt ok at man som kvinde i noget tid vælger hjemmet i stedet for jobbet.

   God vind med at finde et job Trine. Det skal nok lykkedes det ved jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg ville da ønske at flere gik hjemme 🙂 hvor fantastisk er det ikke lige for børnene?

   Jeg gik f.eks aldrig i vuggestue eller børnehave. Min mor var dagplejer dengang. Så jeg var i legestue et par dage om ugen, ellers var jeg hjemme 🙂 det var en dejlig tid.

   Der er intet rigtigt eller forkert. Men jo, vi ER tynget af dårlig samvittighed over at smide dem afsted. Også jeg. Men jeg har været så ensom og så træt af af være på barsel, så for familiens skyld, så er Alfred i vuggestue et par timer om dagen.

   Og jeg priser mig lykkelig for, at han får den slags indkøring, og ikke skal være der fra 8-17 hver dag efter to ugers opstart.

   Og jeg leder heller ikke efter et fuldtidsjob. 25-30 timer, så jeg kan hente tidligt og stadig nå at lege og hygge lidt i hverdagene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil kun lige tilføje nu, at jeg jo udmærket godt kender følelsen af barslens ensomhed, og forstår fuldt ud, at man efter en lang barsel kan have brug for alenetid og voksentid. Lige for tiden har jeg nærmest kun fri om aftenen!! Og nogle dage hader jeg det, og kunne godt bruge en lang ferie…
   Men de vokser jo så hurtigt, de små, og de bliver hele tiden sjovere at være sammen med. Jeg gik heller aldrig i vuggestue eller børnehave (min mor var også dagplejer). Men min søn var i dagpleje fra han var 15 mdr til han var 2½ mens jeg afsluttede min uddannelse. Han græd tit når jeg gik, og jeg hadede det!!! Og jeg havde ofte dårlig samvittighed. Så det kender jeg altså også godt.
   Og jeg tror, at Camilla har ret i, at vi skal blive bedre til at tale åbent om det. Fx sige: “jeg gad godt være mere sammen med mine børn, men jeg bliver nødt til at arbejde fuldtid, så de er nødt til at komme i institution.” Kun ved virkelig at sige, hvordan vi har det med det, kan vi gøre det bedre for os alle…
   Så er det vist slut fra mig. Jeg ønsker dig også held og lykke, Trine! Det lyder til, at din søn har en god indkøring og er heldig, han ikke behøver være der hele dagen:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Dine børn er enormt heldige 🙂 og ja, de bliver heldigvis sjovere jo ældre de bliver! Alfred er allerede SÅ sjov nu, så jeg glæder mig til, og håber på at vi også får masser af god kvalitetstid efter jeg starter på job igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ville helt sikkert være fantastisk. Jeg blev faktisk også selv passet hjemme til jeg var 5 år, og det har jeg bestemt heller ikke taget skade af, tror jeg da :-). Jeg tror også at mange har mega dårlig samvittighed og derfor er den sætning med at de har godt af det nærmest blevet et mantra for mange kvinder for at dulme den dårlige samvittighed. Jeg synes man skal kalde en spade for en spade og sige ja mit barn kommer i instutition, men det sådan nu engang den eneste mulighed vi har lige nu, og børn tager nu engang ikke skade af instutitions livet. Jeg synes bare det er at stikke blår i øjne på os selv at sige at vi sender dem afsted for deres egen skyld.

  Alfreds opstart lyder jo helt fantastisk, mor får lidt tid for sig selv (og det har man virkelig også brug for) og Alfred får lov til at hygge lidt i vuggestuen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Jeg er egentlig meget enig med alle de forskellige synspunkter. Der er så meget forskel på børn og deres forældre. Jeg kan nemt holde en fridag med min 3-årige søn, han er en (lidt) sær 3-årig, meget stille og rolig af natur og meget nem at have med at gøre. Derimod har min veninde en jævnaldrende søn, hvor det kræver en uge med spaophold for at rette op på en fridag med ham, fordi han kræver SÅ meget aktivering og højtråbende leg konstant.

   Jeg læste psykologi sidste år, og havde samme debat med min lærer. Vi så dokumentar netop omkring dette emne, og undersøgelser viser, at børn ikke har NOGET som helst behov for socialisering med andre børn, før de er 1,5 til 2 år gamle. Inden da er det udelukkende forældrenes behov, da børnene har rigeligt i at være hjemme. (Som nævnt mange steder) bilder vi netop os selv ind (af og til) at det er børnenes behov at komme ud, men det er løgn. Det er det først blevet nu her for min søn. Han bliver 4 til maj og elsker at lege med de andre børn, de kan aktiverer hinanden på en helt anden måde end vi voksne kan.

   Han sov først igennem da han var 2,5 år, så jeg har også af og til sendt ham i dagpleje, bare for at gå hjem og sove, hvis jeg havde fri fra studiet. Jeg synes, begge måder er okay. Har selv aldrig gået i dagpleje, men er blevet passet med min søster hos min mormor. Har fungeret upåklageligt. Man må gøre hvad der passer ind i ens familie, og netop gøre hvad der skal til, for at det resulterer i glade og veludhvilede børn OG forældre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Word! Og ja, der er så stor forskel på måderne at gøre det på.

   Jeg er egentlig meget tilfreds med måden vi gør det på. Jeg har det ikke sådan at det er det bedste for Alfred, for han har jo ikke bedt om det selv. Men omvendt, så stiller han sig jo bare tilfreds med det han får. Og indordner sig. Stod det til ham, så ville han bare æde hele tiden. Mad, papir og nullermænd. Og ja, jeg tror også han har det aller bedst hjemme hos os. Men shit altså, jeg var bare helt kørt ned. Og det er først nu jeg begynder at få mere energi til ham. Og han er på ingen måde krævende om dagen. Det er nok ansvaret for ham der tyngede mig. Og når det bliver lettet lidt, så har han nu en mor der ELSKER at lege og mosle med ham 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Yes! Det skal vel bare fungere bedst muligt for alle, og det ser ud til I har fundet en god løsning for alle inklusiv Alfred 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk Firkantet

  Jeg er måske lidt firkantet – men jeg synes ikke at man kan “vælge” at blive hjemmegående på kommunens regning. Hvis man decideret vælger ikke at være aktivt jobsøgende fordi man ønsker at gå hjemme og passe barn, skal det være fordi man har økonomi til det.

  Jeg synes det er lidt for mageligt at være hjemmegående husmor, mens vi andre er med til at betale for det.

  I forvejen synes jeg at der er for mange som får børn uden egentlig at have råd til det, hvorefter kommunen skal betale dét valg, gennem dagpenge/kontanthjælp med diverse tillæg som man får når man har et barn.

  Jeg forventer ingen enighed omkring dette, og dette er meget groft skåret ud – der er selvfølgelig en masse ting som kan spille ind, dette er grundlæggende ment.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Meeeen, der har artiklen jo en god pointe. For en institutionsplads koster jo kommunen tre gange så meget som hvis man betaler moderen for at gå hjemme. Så på den måde sparer man kommunen den udgift det er at sætte sit barn i institution.

   At man så ikke bidrager med en god indkomst og skatten heraf er en anden snak. Men hvis moderen, som jeg, alligevel kun arbejder deltid – så er der jo rent økonomisk ikke nogen forskel på om man går hjemme eller arbejder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som Trine allerede har skrevet så er en institutionsplads bestemt ikke gratis for kommunen. Egen betalingen er kun en lille del af de samlede drift omkostninger. Så at nasse på andre vil jeg bestemt ikke betegne det. Og så er det jo heller ikke en formue man får for at passe egne børn i de kommuner der har den mulighed.
   Og i en tid hvor der er stor arbejdsløshed især inde for visse gruppe er det vil kun en fordel for alle at nogle træder ud af arbejdsmarkedet for at lade andre træde ind i deres sted. At den situation måske ikke varer forevigt er så en anden sag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har fuldstændig ret, Trine! Jeg får hverken mere eller mindre end det kommunen ellers skulle have givet til institutionen. Så det er simpelthen ikke rigtigt at sige, at man er hjemmegående på skatteydernes regning! Det er nok i virkeligheden dyrere at have folk på dagpenge.

   Jeg synes også, det kan være hårdt og jeg har også brug for alenetid, men børn er små i så kort tid. Jeg giver dem gerne alt jeg har, når de har allermest brug for det, og så kan jeg vende tilbage til mit eget arbejdsliv, når tiden er inde til det.

   Jeg forventer ikke, I alle er enige! Det er ok, vi er forskellige:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Er man ikke nærmest nede på noget der ligner en SU, Kathrine?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg får 7700 udbetalt for at passe vores to på halvandet og fire år. Det kan jeg få i max et år. Og hvis jeg ikke fik de penge, fik institutionen dem i stedet. Om et års tid er jeg igen klar til arbejde og så får vi igen flere penge mellem hænderne. Det er en prioriteringssag. Og i min verden er livet inddelt i faser. Lige nu har vi småbørn. Det er hårdt og krævende, men før vi får set os om er de flyttet hjemmefra!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg kan fuldt ud sætte mig ind i alle jeres forskellige meninger. Og deler også mange af dem.
  Men jeg synes måske, at der her i kommentarerne kun bliver præsenteret to modsætninger i hele skal-mit-barn-i-institution-eller-ej-diskussionen.
  For er der ikke en masse som ligger midt imellem? Som hverken har lysten til at hellige sig det hjemmegående liv fuldstændigt og holde det lille barn hjemme, men som heller ikke messer at det-er-for-barnets-skyld, når det bliver afleveret i institutionen hver morgen?
  Er det ikke muligt at aflevere sit barn i institution med god samvittighed fordi man ved, at her bliver barnet kysset og krammet, godt nok ikke af dets forældre, men af andre voksne som vil det alt det bedste. Her kan det lege, kigge på en masse andre børn i forskellige størrelser og former, blive udfordret, motiveret osv. Imens mor går på arbejde/søger arbejde med god samvittighed fordi hun ved, at barnet får en gladere og bedre mor, fordi hun får mulighed for, efter en barsel hvor al fokus har været på barnet, netop at fokusere lidt på sig selv, og have måske 5-6 timer hvor hun gør ting, som hun har lyst til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg er fjorten kom til city 2 og skift mig det ville jeg elske

  jeg elsker bleer og at gå med ble

  hjælp mig og skift mig jeg er en meget tynd dreng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stakkel. Rigtig træls, at havne i en situation hvor man ikke har arbejde. Håber det er vendt for dig nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIVET IFØLGE DUTTEN.