TILBAGE TIL HVERDAGEN!

DEN TRÆTTE BLOGGER:

Puha, har svært ved at komme tilbage til bloggen!

Ved godt der ikke er gået måneder, men der har alligevel været stille herinde længe.

Vi er ved at være ovre virusser fra helvede og vi er så småt ved at være på højkant igen.

Vi har haft den bedste weekend, hvor min mor var på besøg fra Jylland, og hvor vi både har lavet dejlige ting med Alfred – men hvor mor og far også har været ude en aften. Alene.

Mht. bloggen, så kan jeg mærke at jeg skal træffe nogle beslutninger omkring hvad den skal indeholde, og hvad den ikke skal indeholde.

Jeg elsker at have den, men den tynger mig også en del. Først og fremmest fordi den skal vedligeholdes – men også fordi det er svært for mig at fylde den med dybe og rammende indlæg HVER gang.

Og hvad skal den så fyldes med, når nu jeg ikke helt har det store på hjerte HVER gang der udgives noget?

Efterhånden som den vokser, så er der også flere muligheder og tilbud. Det kan være events, konkurrencer eller reklamer/sponsorerede indlæg. Og hvordan finder man ud af, hvad der er vigtigst?

På det seneste er der kommet flere og flere tilbud om “samarbejder” i min indbakke. Problemet er bare, at det sgu ikke rigtigt er et samarbejde, når firmaerne gerne vil sende én noget – hvor det så er meningen at jeg skal reklamere for deres varer – gratis.

Selvfølgelig får jeg en vare for det. Men mon nogen tænker på, at jeg altså skal betale SKAT af al indtægt på bloggen?

På det seneste er det gået op for blogverdenen, at man altså skal indberette al indtægt, herunder også gaver til SKAT. Hvad andre bloggere stiller op med den viden, er deres egen sag. Jeg har valgt at sige, at jeg indberetter alt jeg får ind. Derfor er jeg heller ikke interesseret i at tage imod varer som betaling for et sponsoreret indlæg. Næh, jeg vil sgudda have penge for det. Og de fleste firmaer bakker som regel også ud, når jeg pænt nævner for dem, at hvis jeg skal generere mine læsere over til dem, så er lortemor.com altså ikke en gratis gavebod, hvor de lige kan stikke mig et iPhone-cover som betaling.

Citater som “Vi ønsker ikke at betale for blog-omtale” eller “Vi vil gerne undgå at betale penge for omtale på din blog”.

Ønsker ikke at betale for blog-omtale??

Må jeg være så fræk at spørge; kan man finde et mere passende sted lige pt. at reklamere for sit firma, end på blogs?

Den hype bloggere kan skabe omkring et brand er jo enorm. Og det går så sindssygt stærkt!

Selvfølgelig skal jeg nævne, at jeg jo langt fra har den massive mængde læsere som f.eks modebloggere har – men jeg er da klog nok til at regne ud, at jeg sagtens kan generere en del mennesker videre i systemet. Men har besluttet mig for, at det er slut nu.

Jeg har lavet 3 rigtigt gode og problemfri betalte samarbejder på 2 måneder. Og så er der en del afbrudte, grundet uoverensstemmelser.

Og det er ikke rigtigt noget for mig. Den kamp jeg skal tage med firmaerne, mails frem og tilbage – evigt og altid gå på kompromis med den, ellers fair, pris jeg tager….. Spild af tid.

Fra nu af, burde jeg kun lave ting jeg gider. Som jeg synes er mega fede. Jeg elsker jo min tid for højt, til at diskutere med fremmede mennesker pr. mail – over om det skal koste dem 500 eller 1500 kr for et indlæg, eller om jeg overhovedet må skrive i det, at der er tale om et sponsoreret indlæg.

Jeg vil gerne tjene penge, men jeg vil ikke bidrage til, at firmaer tror at blogs er en gratis tjeneste – hvor de kan få reklame, ved blot at sende os en pose nødder.

Når det så er sagt, så synes jeg det er dejligt at få lov at lave konkurrencer. Der får I i det mindste noget ud af det. At det også er en slags reklame, det kan jeg godt leve med. Det er så hyggeligt med alle de søde og sjove kommentarer der kommer på den slags indlæg.

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres mening om emnet. Ikke så meget om min blog, men sådan generelt? Håber at der også sidder nogle bloggere derude, som vil bidrage med en kommentar om, hvordan de tackler det?

Skal jeg helt stoppe med de sponsorerede indlæg? Eller konkurrencerne? Eller skal jeg bare være god til at sortere – samt bare hurtigt takke nej til de nærige typer?

God mandag! Vi ses i kommentarfeltet!

58 kommentarer

 • Sanni

  TAK- fordi åbner op for den der “skjulte reklame verden” som os læsere helt klart fornemmer er til stæde på rigtig mange blogs, men som vi aldrig rigtig helt kan gennemskue!

  Jeg læser dig NETOP fordi at jeg synes at sponsorede indlæg er “forurening” af den der fantatiske “hey her er mit liv, mine meninger og min stil”-slags blogs som jeg elsker. Og netop IKKE “Hey alt det her er fedt fordi jeg har fået det gratis” – agtige blogs.

  INGEN SPONSOREDE INDLÆG TAK (ved mindre DU helt personligt rent faktisk synes at “produktet” er fantastisk og værd at dele med os)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanni: Jeg tror faktisk du misforstår Trines indlæg. Det handler ikke om sponsorede indlæg eller ej, men om man får en ordentlig betalig for det eller ej. Eller misforstår jeg noget Trine??

   Jeg kan kun give dig helt ret. Jeg har virkelig også sagt nej til mange mærkelige samarbejder, hvor firmaer også tror jeg bare siger ja og amen bare de stikker mig et Iphone cover. Jeg kan dog godt sige ja til gaver, men så skal det virkelig være noget jeg kan bruge og skrive om. For ja der skal betales skat af det, og gider sgu ikke betale skat af et Iphone cover som bare bliver smidt ud.

   Og så synes jeg faktisk det er godt at det endelig er gået op for især modebloggere at gaver skal der betales skat af. Det har virkelig været en kæmpe indtægts kilde for mange modebloggere i mange år at de har høstet den ene fede gave efter den anden og så undladt at betale skat af den. Og nej det handler ikke om jante loven men at når jeg afleverer 40 % af min løn, så skal en blogger dæleme også betale skat af den mega dyre læder jakke de får til et pr arrangement.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Tror måske også jeg misforstod indlægget – men når det er sagt, så skal du Trine da have en reel løn for det du gør (altså penge) og ikke en “gave”, du gør jo et stykke arbejde for de firmaer der kontakter dig!

   Håber jeg fik besvaret det spørgsmål du stillede…

   – Maj 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Præcis 🙂 det er jo reel arbejdstid man bruger på at strikke noget sammen i deres favør 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Du har fanget det helt rigtigt.

   Jeg kunne godt tænke mig at firmaerne ændrede deres syn på blogs, og ikke så dem som en gratis reklame-platform 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanni

   Måske misforstår jeg det? Men hun spørg hvad vi synes om det med sponsorede indlæg ik? Min mening er at det tager det autentiske ud af blogs- specielt hvis man gør det for “pengenes skyld” så er bloggere jo bare “reklamefolk”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg tror aldrig jeg vil lukke helt ned for spons, men for mig er det blevet til en større opgave at diskutere med firmaer om hvorvidt jeg skal tage penge for det eller ej.

   Vil bare gerne skabe lidt dialog omkring gaver og sponsorerede indlæg på blogs, samt løfte sløret lidt for, at vi modtager usle tilbud til gengæld for en masse omtale.

   Det kunne være fedt, hvis firmaerne ville ændre deres syn lidt på blogs, for de tror åbenbart at vi er en gratis reklame-platform 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jow, men det er jo hellere ikke så mærkeligt når det er så let for firmaerne at få danske bloggere til at skrive gratis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Stort ja tak til en blog uden spons og skjulte reklamer. Stort ja tak til at der er længere tid imellem indlæg med dybde, så de kun kommer når du føler det er rigtigt. Personligt har jeg det meget stramt med de blogs hvor hen ved alle indlæg er sponsorede eller med skjult reklame. Jeg læser ikke blogs for at få reklame kastet i fjæset, ligeso. Jeg ikke ser tv for at se reklamerne imellem udsendelserne. Tak for ærlighed igen! Jeg håber, at dit indlæg vil være med til at skabe en tiltrængt debat om reklame og spind i blogverdenen. Blog når du har lyst, tid og overskud, ikke når du får penge fr at lovprise et produkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Når jeg som læser åbner for et indlæg der er sponsoreret, får jeg altid lidt dårlig smag i munden. Der er nu forskel på dem som har det en sjælden gang i mellem, og dem som har det ofte. Jeg synes f.eks. at Looklab kan være slem til det. Der var en uge hvor flere af de tilknyttede bloggere, talte varmt om et mobilselskab. Helt ærligt, et mobilselskab! De fleste af dem på den platform er jo modebloggere, så abonnementstyper falder pinligt meget udenfor. Det kan ihvertfald gøres noget mere graciøst end det. Det samme med mange af mor-bloggerne – der er mange hvor nærmest hvert andet indlæg er reklame. Det er ikke det man får læsere af. Man får læsere af at have din tilgang. Lidt reklame er ok, men KUN hvis det giver mening for dig både hvad angår selve produktet men også økonomisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Hørt! Synes nu også Bloggers Delight er slemme. På visse blogs er der jo gaver og spons i hvert andet indlæg. Derfor læser jeg stort set ingen blogs derfra længere. Jeg læser aldrig de sponsorerede indlæg – scroller bare nedover dem i min reader uden at læse dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Egentlig har jeg ikke noget imod sponsorerede indlæg, så længe jeg kan se relevansen ifht bloggen, synes det ville være en lille smule akavet, hvis du begyndte at lave samarbejde med noget som lå meget langt fra dig og din hverdag, eftersom det er den vi følger…

  Jeg synes du skal gøre det som DU føler for, så længe der er gennemskuelighed i det, har læst nogle blogs, hvor man er i tvivl om de er blevet betalt for et indlæg, og det gider jeg ikke læse om, for det er jo skjult reklame – og det synes jeg ikke er fair over for os læsere!

  Pøj Pøj med det kære Trine, og hvor er jeg glad for at I er ved at være ovenpå igen, og overskuddet måske snart kan vende!

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Ingen spons/skjult reklame…MED MINDRE du tjener nogle knaster på det eller af anden grund har lyst til at skrive om (så kan jeg godt klare at læse det). Det samme med konkurrencer – KUN hvis det er noget som du mener vi som læsere ikke kan leve foruden (hvis vi vinder).
  Også kun indlæg skrevet med motivation (uanset om denne er glæde, vrede, kedsomhed etc.) frem for pligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Har kun fulgt din blog et par måneder. Er 39 og mor til 3 – lige nu på barsel med eftenøleren, de andre er 9 og 11, så det er total luksusbarsel.. Synes din blog er sjov, underholdende og ærlig – fri for politisk korrekte meninger. Klart du ikke altid har guldkorn på hjertet eller oplevet noget revolutionerende, men for mig er bloggin også omkring hverdagstrummerum – 2 linier kan være nok. Det er jo genkemdelsesfaktoren der er sjov – og ja….livet med småbørn er jo langt fra daglig fyrværkeri. Det er kaffen, alene i sofaen der pludselig bliver så fantastisk!
  Jeg synes sponsorerede indlæg kan være helt ok, så længe det ikke nødvendigvis er lig med positiv anmeldelse af produktet. Jeg ved ikke om firmaer ‘kræver’ i deres aftale med dig, at det du skriver skal være positivt? I så fald, bryder jeg mig ikke om det, eftersom det så ikke nødvendigvis er en oprigtig anmeldelse. Firmaerne tror forhåbentligvis så meget på deres eget produkt at de lader dig skrive din ærlige mening…. Faktum er, at ‘markedet’ til baby/småbørn er en jungle, med uendelige ’tilbud’, ‘musthaves’ – underforstået: du er en dårlig forælder hvis ikke du har det her pædagogiske, motoriske, økologiske, biodynamiske produkt til dit barn – og ingen har råd til 1/10 af produkterne. Derfor synes jeg, det er super fedt og en fantastisk service, hvis en anden forælder, der rent faktisk lever i den virkelige verden, kan komme med deres besyv omkring et produkt. Det kan jo forhindre mig i at kaste penge efter noget unødvendigt l….
  Mht betaling, er det jo op til dig, men personligt synes jeg det er frækt og forargende, at firmaer ikke vil betale cool cash for en bedømmelse/ indirekte reklame af deres produkt – det er peanuts for dem, og de rammer 100% ned i ders målgruppe. Op m slanterne siger jeg! De sender nok heller ikke et par sko til GRAVID som tak for en helsides reklame….
  Konkurrencerne synes jeg er helt ok – især hvis man vinder engang imellem ;-))))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mega gode overvejelser Trine! Jeg er helt på din boldside..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Nej tak til sponsorerede indlæg, reklamer og five aways (læsere bør squ kunne smide en kommentar uden at der skal være en mulighed for at få noget for det) MEN ja tak til løn til dig for dit blogarbejde. Hænger det ikke sammen? Nej? Nå, men så må prioriteten være løn til dig og så lever jeg helt fint med lidt spons her og lidt fryns der. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt enig! Når indlæggene er relevante for bloggen øvrige indhold synes jeg sponsorerede indlæg kan være fine. Om du skal tage penge for det eller ej? Bum bum.. Det er jo op til dig selv, men hvis alternativet er ingen sponsorer ville jeg bare være ekstra grundig i mine samarbejder. Jeg er begyndt at blive tilbudt samarbejder på min blog også, og den trafik de generere til MIG også er jeg glad for. Så kan jeg få udbredt kendskabet til min blog, og pt er der løn nok for mig 🙂

  http://www.blueeyedflower.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina g Knudsen

  Jeg synes faktisk at det er træls med de indlæg som kun bruges til at rose en bestemt vare.
  Jeg vil hellere læse om daglig dagen osv.
  Er selv mor til en pige på 16 måneder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Balancen er jo netop (for mig i hvert fald) at få flettet min hverdag ind i de sponsorerede indlæg. F.eks som da jeg skrev om Semper babymad. Der skrev jeg om Alfred og mad, og hvordan hans spisevaner var 🙂

   Sådan vil jeg allerhelst lave spons, for ellers er det slet ikke sjovt. Hverken for mig eller for jer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er lovpligtigt at skrive hvis det er et sponsoreret indlæg. Mega shady at de prøver at bestikke dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes du skal kæmpe videre som du gør, for som vi talte, så er det jo noget pjat at firmaerne ikke vil betale for omtale, det gør de jo til trykte medier i stor stil. Og ja, så skal der betales skat af produkterne, dog syntes jeg tit det giver god mening også at få produkterne til test, så det hele bliver mere personligt, men så skal lønnen jo så bare passes til at der både skal “tjenes løn” og kunne betales skat af produktet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Henriksen

  Jeg syntes det er super fint at du modtager betaling for at reklamere for dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Henriksen

  Jeg syntes det er super fint at du modtager betaling for at reklamere for dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du behøver ikke lave vilde indlæg hver dag gir at være en god blogger. Det kan blive for meget af det gode. Lidt men godt.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Den du lavede med Semper elskede jeg, så gør der sgu ikke noget, at de er sponsorerede. Superheltemor, som desværre har lukket ned, var også rigtig god til det. – som du også er!

  Jeg synes, det er kvalmende, når man ved at bloggeren bare får en dum solbrille eller hvad ved jeg. Det nærmer sig jo prostitution! Men hvis du er tro mod dig selv, så giv los for søren!

  Tilbyder Bobbles en hele legegård til Alfred, så sig da ja!! Det får både du og Alfred noget ud af! Og vi som læsere under jer da også de fine gaver.

  Vær lidt mere selvisk Trine! Hvad får DU ud af de sponsorerede indlæg? Du er så dygtig til at skrive, at selv hvis du fik et års forbrug af Libresse eller noget andet tåbeligt, (det er pissedyrt, så måske er det egentlg ikke så tåbeligt), så ville du kunne være så tro mod dig selv og os læsere, at du ikke ville nå vores kvalmegrænse – selv med en milliard ‘dengang jeg blødte igennem’-historier!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det som springer mig mest i øjenene, er hvor mange der tager helt afstand til at bloggere bliver betalt/sponsoreret.

  Jeg tror mange undervurdere hvor meget tid og energi det kræver at holde en blog opdateret.
  Min egen blog er forholdvis uambitiøs, men den tid jeg bruger på at tage og redigere billeder, samt skrive indlæg bliver alligevel til nogle timer i løbet af en uge.
  Derfor mener jeg bestemt de meget aktive bloggere bør have mulighed for at modtage betaling for deres arbejde. Om den betaling bør være i form af gaver eller pengebeløb, har jeg ikke taget stilling til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  Og så er det bare ikke til diskussion om man skal skrive det er et sponsoreret indlæg eller ej. Det skal man. Siger Markedførringsloven. 🙂 pøj pøj med det:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Wraae

  Jeg synes det er dejligt at der er en blog blandt mange der ikk dagligt “reklamere” men hvor man kan læse om din og Alfreds hverdag og synes da at da i f.eks anmeldte de der smootis var super for der er noget der er relevant men jeg nyder en blog om hverdagens ting og kan ofte se mig selv i dine frustrationer, og en konkurence i ny og næ er super, så stå fast på dine primisser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Jeg må faktisk indrømme, at jeg ikke gider reklamerne. Som i overhovedet. Jeg forstår godt, at bloggere gerne vil have penge for det, men så længe der findes alternativer UDEN diverse reklamer, vælger jeg dem. (Og findes de pludselig ikke, tror jeg faktisk hellere, jeg vil læse magasiner eller et eller andet andet – blogmediet er netop dejligt i sin personlighed, og den forsvinder i mine øjne det sekund, det bliver en sur pligt og/eller et job for bloggeren…)

  Det er helt sikkert ikke det, bloggerne gerne vil høre, men jeg vil personligt hellere have et indlæg fra hjertet om måneden, end jeg vil have et hver anden dag, som bloggeren ser som et arbejde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

   Det sidste (og meget af det første også egentlig) er jeg så megameget enig i.

   Jeg forstår GODT, at man som blogger (aka indehaver af fantastiske lortemor.com) vil have en acceptabel løn for at udføre et firmas pr kampagne. Og fred være med lidt spons her og der.
   Jeg forstår til gengæld slet IKKE tankegangen; “jeg bruger meget tid på min blog generelt og det er lidt hårdt faktisk, så du (læser) har bare at finde dig i alle mine sponsorindlæg, fordi jeg som blogger får noget ud af det og det fortjener jeg!” Altså hva’? Blogs er dejlige, gode, inspirerende, rørende, opmuntrende, forargende osv., men de er strengt taget ikke nødvendige. Og bloggen er vel opstået, fordi bloggeren selv havde et behov for at have en blog (og i mange tilfælde, tak!). Jeg kan som læser ikke tillade mig at forlange noget som sådan af bloggeren. Men jeg kan vælge at lade være med at læse den pågældendes blog.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Er enig med dig 🙂 jeg valgte f.eks at banner-reklamen skulle være en del af siden. Den influerer jo ikke på sidens indhold. Det gør indlæg med reklamer derimod. På den måde kan man selv opfylde ens ønske om indtjening (hvis man har tankegangen du nævner).

   Ved ikke om jeg tænker sådan. Tror bare jeg tænkte, at jeg havde en mulighed for at supplere økonomien herhjemme lidt 🙂

   Jeg føler ikke at det er min ‘ret’ at tjene på min blog 🙂 men jeg nyder at muligheden er der. Og af respekt for mine læsere og for bloggen i sig selv, så er jeg kritisk overfor reklamer i indlæg generelt. Dem kommer der ikke så mange af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

   Bannerreklamer er så ligegyldige ift. indholdet og de rører i hvert fald ikke mig overhovedet 🙂
   Og hvis man har muligheden for at tjene lidt på den måde, så skal man da bare gøre det!

   Sponserede indlæg er bare meget anderledes markedsføring og bliver meget meget let påtaget at læse for modtageren – uagtet om det virkelig er bloggerens sande, ærlige meninger..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Til gengæld er jeg helt igennem ligeglad med, om du får en sweater eller 500 kroner for det. Og om du reelt går ind for blemærket eller ej. Reklame er reklame.

  I øvrigt er din blog, som jeg ser den, (heldigvis) ikke ret produktorienteret. Derfor har jeg svært ved at se, hvordan du kan få sponsorerede indlæg ind på en god måde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Kan snildt få et sponsoreret indlæg ind på en god måde 🙂 det har jeg gjort alle gangene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

   Det ville da være dejligt, hvis du kan! Jeg bliver ved at læse med, hvis du fortsætter med at skrive godt og personligt om emner, der er relevante. Så længe du holder fast i det, der gør din blog til din blog, er jeg med. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Fedt mand 🙂 det er jeg glad for at høre! Næste gang jeg laver et samarbejde, så vil jeg forestille mig at du sidder og kigger mig over skuldrene, hvorefter jeg så må gøre mig ekstra umage for ikke at skræmme dig væk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg har ingen børn eller det der ligner!
  Jeg følger med på din blog fordi den modsat mange andre blogs netop ikke er spækket med indlæg, som viser du har fået sponsoreret en “Jordan tandbørste” specielt designet til dit humør (du ville nok selv sige den i såfald ville være sort), eller du skriver indlæg om at Alfred er begyndt at indtage “Kohbergs nye sandwichbrød” (fordi du har modtaget 35 kasser af dem).
  Det bliver et stort nej tak herfra, og det fjerner fokus fra bloggen og ikke mindst dens autencitet og troværdighed overfor læseren.
  Der er for mange sponsorerede indlæg, og for meget filter i blogland – især på modeblogs, og derfor er jeg flygtet over til en hudløst ærlig og ikke mindst velskrevet blog om dit liv som mor, og det giver mig i den grad fornøjelse, morsomme stunder og ikke mindst stof til eftertanke at følge med herinde!
  Dermed skal det ikke lyde som om at jeg som bloglæser er fuldstændig utollerant overfor sponsorerede indlæg og andre typer reklame. Min personlige meningen er at det bør fremgå tydeligt af indlæggene om disse er sponsorerede, og at de som du også selv skriver, skal være nøje udvalgt udfra bloggens indhold, og der skal for guds skyld ikke være for mange af dem! Vælg dem med omhu!
  Venlig hilsen en trofast læser som kigger ind dagligt, Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Hej Nina!

   Der kommer aldrig til at være ret meget spons hos mig! Det fjerner som sagt min glæde fra det resterende indhold, hvis jeg skulle lave så meget betalt indhold. Det kommer ikke til at ske!

   Har faktisk fået en Jordan tandbørste, men den var til Alfred. Og der kommer nok ikke ligefrem et indlæg om tandbørstning af hans 4,5 tænder 🙂

   Har her til aften selv siddet på alle mulige blogs, især dem med mode. Og jeg kan jo ret chokerende se, at cirka hvert 3. eller 4. er fulde af links, gaver eller skjulte reklamer.

   Den interesse har jeg slet ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg springer generelt sponsorerede indlæg over, synes hurtigt det bliver lidt tamt at læse om noget, der kun bliver skrevet fordi bloggeren selv har fået en gave. Jeg er mest til krea-blogs, men åhh jeg synes nogle har solgt helt ud og glemt alt det de har etableret sig på. Jeg har sågar overvejet helt at “unfollow” nogle af dem. Når det så er sagt så synes jeg en give away i ny og næ er helt fint 🙂 Fedt at du tager hul på problematikken.
  KH Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitta

  Det er jo et brandfarligt emne, men der er jo mange i din topbar der skriver kun for at få … det lugter jo langt væk når bloggere gør det. Med det sagt og de fingre peget, så synes jeg du – modsat mange andre – skriver så oprigtig og ærligt, at når du de få gange det er sket, har haft et reklameindlæg, ja så læser jeg det. Men det gør jeg ikke på de andre, for det er SÅ tydeligt at 99% af bloggere ikke tør sige deres ærlige mening om det lille produkt de nu har fået tilsendt, for hvis de sender kritik ud i æteren – ja så får de jo ikke tilsendt andet en anden gang. Men de blogs overlever ikke længe, tror og håber jeg. For det er simpelthen så mega dårlig stil at poste indlæg efter indlæg om produkter de har fået tilsendt eller købt med store rabatter UDEN at skrive andet end det rosenrøde omkring det. Lang historie …. men kort fortalt, du HAR de nosser mange af de andre ikke har, derfor vil jeg læse med på dine indlæg om du får betaling for dem eller ej, for jeg stoler på du faktisk ville melde ærligt ud om produktet.
  Hej Hej ….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes du tager den helt rigtige beslutning.

  For mig er det en gåde at så mange bloggere orker at skrive indlæg for så lidt. Allerede for mange år siden blev jeg tilbudt rigtige penge hvis jeg vil skrive på engelsk og have federe billeder. Den gang var min dagorden ikke velegnet til at skrive på engelsk og derfor valgte jeg det fra. Siden har jeg af og til sparket mig selv over skinnebenene for den beslutning for selvfølgelig ville det da have været fedt at leve af bloggen i dag. Tilgengæld orker jeg ikke at skrive indlæg for gaver. Det hænder at jeg bliver tilbudt ting jeg virkeligt gerne vil have, hele tøjkolektioner, dyrt legetøj og den salgs men helt ærligt er det man bliver tilbudt jo oftest noget jeg ikke ville have lyst til at eje alligevel og det spare mig for rigtigt meget bøvl at sige nej stort set hver gang. De eneste gange jeg virkeligt er ked af at sige nej er når det er nystartede firmaer der beder om hjælp. Dem ville jeg faktisk rigtigt gerne hjælpe, men jeg orker ikke at åbne den ladeport det er at tillade enkelte reklamer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og så vil jeg godt lige tilføje lidt for da jeg havde lukket ned kom jeg til at tænke at dette jo kun er den halve del af diskussionen.

   Jeg forstår nemlig hellere ikke de mennesker der gerne læser blogs, men som ikke synes at det er ok at tjene penge på at forfatte dem. Selvfølgelig blogger man fordi man gerne vil ud med et eller andet budskab, men det er jo ikke anderledes end når man skriver en bog. Den skriver man forhåbentligt også fordi man har noget på hjertet, men ingen bliver sure fordi man samtidigt får lidt til huslejen.

   I den engelsksporgede blogverden hvor der kan tjenes rigtigt mange penge på at skrive gode blogs skrives der fantastiske blogs netop fordi folk kan have det som fuldtidserhverv. Designere, kokke, forfattere, økonomer og alle mulige andre fravælger gode karrierer og skriver blogs. Mange har også råd til at have ansatte der også leverer indhold til bloggen. Det giver da fantastisk meget til verden.

   Nu kan vi jo næppe nogensinde få lignende forhold i Danmark alene fordi 1.000.000 daglige sidevisninger er ret utopisk i Danmark, men det hjælper hellere ikke på mulighederne for at få bare lidt ud af at blogge at så mange bloggere skriver for så lidt og detsværre hellere ikke at de blogplatforme, der står for reklamebloggene i Danmark laver så utroligt grimme løsninger som mange læsere virkeligt hader (og at de dertil stikker så uhyrligt stor en del af omsætningen i egen lomme).

   Som altid må man forholde sig til den virkelighed man lever i og i Danmark er det bare sådan og derfor synes jeg at det er virkeligt flot at du allerede relativt tidligt i din blogkarrier tager aktivt stilling og siger fra overfor det der ikke giver dig og dine læsere noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidste kommentar og så skal jeg nok hold mund og forlade dit kommentarfelt:

   Der er endnu en vinkel for sagen er jo at flertallet af de danske læsere tilsyneladende er fløjtende ligeglade med hvor mange og hvor grimme reklamer der er på en blog. Det kan godt være at de siger og skriver at de ikke orker dem, men hvor mange af de blogs, der har virkeligt mange læsere er noget der bare ligner reklamefri? Og hvor kan man iøvrigt gå hen i verden og få inspiration uden at blive dynget til med skjult reklame? De dameblade der nævnes er da fuldstændigt proppet med betalte henvisninger også på det der ikke er de officielle reklamesider.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

   Man må da hellere end gerne tjene penge på at skrive, hvis man har muligheden for det 🙂
   Der hvor jeg synes, det bliver problematisk er når, man foregiver at have en personlig blog med personlige meninger, mens man poster det ene sponserede indlæg efter det andet. Så bliver det bare for påtaget og falsk for mig som læser.
   Forfattere laver jo heller ikke en hel bog fyldt med reklamer…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Bettina

   Der er vi fuldstændigt enige. Jeg kan hellere ikke holde det ud og holder mig som oftest væk fra de blogs hvor det sker for ofte. I det hele taget læser jeg næsten aldrig sponsorindlæg, men det må der jo være nogen der gør.

   Jeg holder faktisk blogpause i denne uge, men denne diskussion er så spændende at jeg ikke kan holde mig væk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Kirkegaard

  Jeg får en utæmmelig og kriblende fornemmelse helt ud i fingerspidserne, af bare trang til at skam-spamme dette indlæg ud i samtlige kroge af det klistrede modeblogs-univers. Jeg forsøger at følge med rundt omkring i universet af blogs, men jeg står ofte af på de dér modeblogs af 17-årige (er dog kun 21 år selv MEN mor til en 3-årig, og åbenbart gnaven af min alder), som skamroser et hvilket som helst firma for et bolsje til gengæld For hvor kunne de dog lære noget af din stil som blogger. Nu ved jeg godt, du mere har fokus på, hvad du kan forlange til gengæld (penge kontra gaver), men det kan ikke undgås at blive drejet over i debatten om hvorvidt spons er irriterende for læsere eller ej. Og det er det. Men fuld forståelse for din tilgang til emnet. Både fair og gennemskueligt for dig og dine læsere.
  Det er en fornøjelse at følge dig. Hellere 4 gode indlæg om måneden end 10 ligegyldige om dagen. Kæmpe thumbs up herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg synes 2 ting:

  hvis man laver konkurrencer/give-aways bør man altid fortælle hvordan man har trukket en vinder.
  der er ikke noget værre end hvis en blogger-kreds vinder hinandens gaver.
  -Og nej; det er ikke fordi jeg er “gnotten” over ikke at have vundet noget, – fred være med dét, man kan ikke altid vinde!

  man bør som blogger holde sig til at takke ja til ting som passer til ens personlige stil, ens stil på bloggen m.m.

  det var alt for mig 🙂
  // Rikke //
  CUPCAKE-STYLISTEN

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Vinder de rent faktisk hinandens gaver? Eller er det en skrøne? Jeg aner det nemlig ikke, for jeg deltager aldrig selv i de der konkurrencer, og gjorde det faktisk heller ikke inden jeg selv begyndte at blogge 🙂

   Jeg nævner aldrig vinderen på bloggen, sommetider nævner jeg det på Instagram, men det er sjældent. Måske jeg skulle til at gøre det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg bliver lige nødt til at komme med en lille bemærkning der. På min blog har op til flere andre bloggere vundet mine konkurrencer og det er der absolut intet fordækt i. Jeg trækker mine vindere gennem RAndom.org, kan jo ikke gøre for at det primært er andre bloggere der deltagere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg siger nej til en del og ja til en del. Det jeg siger ja til, er noget, vi kan bruge herhjemme. Af og til er det så heldigt, at det er noget, vi var på vej til at investere i selv.

  Pointen? Hvis det giver mening i forhold til dig, din familie, dit liv og bloggen, så bring it.

  Ja, det skal opgives. (Men SKAT har i øvrigt selv kommenteret på debatten om beskatning, at der er en bagatelgrænse; ligesom ved de fleste andre ting)

  I øvrigt er det helt fint med et ‘tomt’ indlæg indimellem de andre. Fx med det sødeste billede af ens barn; dagens syndige kage eller en awesome YouTube-video.

  Synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har fundet din blog via Julia (som linker til dig i et indlæg om reklamepolitik). Jeg synes du skriver så fint og til tider meget sjovt om hverdagens små og store udfordringer – og det er faktisk det jeg falder for. Jeg tror du gør det rigtige i at mærke efter – og så kan du indgå et samarbejde med de firmaer du har lyst til og lad resten være. Du har i hvert fald fået dig en ny fast læser:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Ih hvor dejligt, Maria! Nye læsere er yndlings 🙂 velkommen til!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Tak 🙂 Jeg glæder mig til at følge dig fremover!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefani

  Hej Trine,
  Jeg er ikke den store bloglæser, og har aldrig kommenteret på et indlæg. Har dog lyst til at komme med en lille nuance fra “den anden side”. Jeg kan godt blive lidt træt af den attitude mange i Dk har overfor firmaer “det er jo småpenge for dem”, “de betaler jo også masser af penge for annoncer i magasiner” “de skal bare ikke komme og tro de kan….”. Det er Jante der taler her, mange synes bare det er ok fordi, nåja, det er bare firmaer. Som jeg ser det, er du som blogger der overvejer at tjene penge på det du laver, iværksætter. Det er jeg også. Jeg har et lille firma (med få ansatte), jeg ånder og brænder for det jeg laver og har bygget op, formentlig ligesom du gør (har gjort) med din blog.
  Vi har lavet et par få samarbejder med bloggere, mest med bloggere der har henvendt sig til os. Vi har ikke noget decideret markedsføringsbudget og vi har hverken råd eller lyst til store reklamesider i magasiner. For os er det autentiske, ærlige og ligefremme som nogle blogs står for meget mere tiltalende.
  En ide for dig kunne være, at have en side på din blog, hvor du beskriver hvordan du ser dit samarbejde med firmaer, hvad du gerne vil gøre, evt hvad du ikke vil gøre og hvad din evt mindstepris er. På den måde tænker jeg, at de forhandlinger du synes er irriterende, måske nemmere kan holdes i skak?

  Rigtig meget held og lykke med din blog og/eller det du brænder for!
  mange Hilsner fra Stefani

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super god blog – Hilsen Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monia

  Hvordan betaler jeg skal, af gaver? 🙂 Hvor indberetter jeg osv, og hvordan? Jeg har ikke helt styr på det der.. :/
  jeg vil helst undgå at få betaling i gaver (test) men man kan jo aldrig vide om der popper noget fantastisk op 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TILBAGE TIL HVERDAGEN!