22. december - vind fodtøj til din unge!

LIDT OM JULEN I FAMILIEN SYG.

Jeg havde virkelig håbet på, at vi ville skøjte lidt lettere henover al den sygdom der følger med en vuggestue-start.

Det gjorde vi så ikke.

Alfred startede 1. november, og han har allerede haft hånd, fod og mund-syge, 3-dages feber, bræk og skide-syge x3, feber, forkølelse, fået 4 nye tænder med tilhørende feber, lungebetændelse samt noget bronkitis-agtigt lort.

Det er cirka en måned han har været syg, og det er cirka en måned vi alle sammen har sovet dårligt.

Jeg har også været syg med influenzaen fra helvede, og hans far har også skrantet i et par dage. Vi har kørt på nogle pumper, som jo egentlig stoppede med at virke halvvejs gennem perioden. Af en eller anden årsag, så får man delt superkræfter ud når man får børn, hvilket er enormt heldigt. Ellers ville jeg være bukket under for længe siden.

Desværre er jeg også snart ved at bukke under. Den faste læser kan nok huske, at de seneste indlæg har handlet om stress og om at være udkørt. Og det er præcis hvad jeg er.

Der er desværre bare ikke tid til at være udkørt. Ikke når man har en syg dreng, der skal have en åndssvag maske på flere gange dagligt, så han kan trække vejret uden at få et hoste-anfald – som i øvrigt er så slemme, at han ofte kaster op. Og så er der lige Primcillinen, vi skal tvinge lokke i ham to gange dagligt.

Jeg krydser alt hvad jeg kan, for at vi snart er igennem det. Jeg ved jo godt at det ikke er usædvanligt, men det gør det bare ikke lettere at overskue. Netop som vi tror han er rask, så kommer feberen. Og så er det bare at vente på at finde ud hvad han nu har raget til sig.

Noget helt fantastisk er dog, at Alfred klarer det hele så godt. Han er stadig glad og leger og griner. Det er mest når aftenen falder på og om natten han er særligt mærket.

Derfor valgte vi så at blive på Fyn nogle ekstra dage, for der var lidt flere hænder og lidt flere legekammarater. Og altid kaffe på kanden.

Vi savner flere hænder i vores hverdag. Jeg gad virkelig godt at vores forældre var tættere på. Men der er store broer mellem os, og jeg synes det er svært i tider som disse.

Vi tog til Fyn juledag, og havde egentlig tænkt os at tage hjem dagen efter, men han fik høj feber, efter en uge med hoste og en hvæsen i luftvejene. Så vi tog til vagtlægen og fik hans diagnose. Og så ellers glædelig jul.

Julen gik dog rigtig godt, og Alfred holdt sig vågen helt til 21.30. Men det gør han nu også for tiden. Det er en ekstra gevinst til hans sygedage. Vi kan ikke få ham til at sove før mellem 20-21-tiden. Det er mega nederen, for vi får ikke vores aften-tid. Tiden som de fleste forældre vil skrive under på, som værende den mest nødvendige tid på dagen for at overleve at få børn.

Jeg ved godt at disse indlæg er én lang klagesang. Og at det måske er ret irriterende læsning. Men det er jo vores hverdag som den ser ud lige pt. Og jeg kan ikke rigtigt berette om festlige juledage og hjemmelavet konfekt.

Jeg håber dog at vi snart er omme på den anden side! Og at der bliver lidt mere overskud til bloggen. Har masser af hængepartier og masser på hjerte. Men nu har nogen lige lungebetændelse. Og tynd mave. Og så er jeg sulten. Og træt. Og vil lige lave mig en kop kaffe.

Skriv en kommentar

 • Gitte

  Åhh det er så mega hårdt. Vi var igennem det da Oscar var et par måneder ældre end Alfred, han var også syg konstant i to måneder – RS virus, mellemørebetændelse, astmatisk bronkitis osv osv. Vi måtte være to om at give ham hademasken morgen og aften fordi han strittede så meget imod :'(
  Og så fik han lagt dræn – og pludselig var han aldrig syg. Jeg har en teori om at det væske han havde på ørerne påvirkede hans immunforsvar og derfor ragede han alt til sig. Og nu tror jeg, at drænet er faldet ud for han begynder at småskrænte igen og have feber hele tiden. Så jeg kan virkelig anbefale at få en ørelæge til at kigge på ham – og måske få lagt dræn selvom der kun er lidt væske på ørerne.
  Og så ved jeg godt at det ikke hjælper så meget når man står midt i det – men det går heldigvis over og lige pludselig har man glemt lidt hvor slemt det egentlig var – og så får man en nr. 2 så det kan starte forfra…

  Men brug endelig bloggen til at brokke dig – det er en stor del af livet med småbørn at skulle igennem det her og du ville lyve hvis du ikke lod det fylde lige nu

  God bedring til jer alle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Han skal til sin 1-års undersøgele her om lidt, så der får vi tjekket det med ørerne 🙂 tak for din kommentar, det varmer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ae-aeeee. Ørj, det lyder hårdt, mand! Rigtig god bedring til jer alle. Håber, 2014 byder på markant mindre sygdom – det har I fortjent!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Hvor er det godt at du kan få lidt luft her på bloggen. Føler simpelthen så meget med dig og din lille familie. Kender jer jo ikke rigtigt, men tænker tit hvordan det mon går med lortemor og Alfred (som har en dejlig mor i øvrigt).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke Johansen

  Primcillin kan med fordel blandes i noget grød/yougurt/syltetøj eller lignende. Det kan gøre det lidt nemmere. Men hold da op en tur i er igennem. Har ondt af jer, men hvor er det dog også dejligt at du kan få afløb her på bloggen. God bedring til jer alle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hold nu kæft hvor det lyder hårdt. Vi har også 3*feber og snot herhjemme og efter 3 dage er jeg ved at gå helt kold. En måned – gisp! God bedring! Og godt overerlevet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Kæreste Trine!
  Det er slet ikke træls at læse om, til gengæld har jeg en masse sympati for din lille familie… Det er virkelig en helvedes omgang, og ærlig talt, så synes jeg ikke, at jeg hat hørt om nogen, som har været SÅ meget igennem, som I har, den seneste månede… Jeg har selv frygtet for institutions-pest, da mit immunforsvar er helt af h til efter jeg har været udsat for skimmelsvamp!

  Jeg håber I snart er over det, og sender dig mange helbredende tanker, og at I snart får lidt på overskudskontoen!

  Mange Kram

  – Maj

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Nu siger jeg lige noget, som ikke handler om feber eller opkast:

  Du er altså nød til at skrive en bog.

  Selvfølgelig kun hvis du har lyst. Men jeg ville i hvert fald læse den med det samme, og guderne skal vide, at jeg ellers er lidt af en kræsen læser 🙂 Jeg er heller ikke din umiddelbare målgruppe – 20 år og uden barn – men det siger nok allermest om din evne til at skrive let og læseligt, og ikke mindst om at ramme dér, hvor der noglegange bliver talt alt for lidt. Om tabuer. Om glæder. Om sorger. Og om livet, som det også er.

  Jeg hepper i al fald – og man kan jo sige, at du allerede har et godt stykke til en kommende bog, her fra indlæggene på din blog!
  Tak for god læsning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Udover at ønske jer alle god bedring, så vil jeg takke for din “klagesang”. Min søn er kun 3 mdr gammel og har indtil videre kun haft en forkølelse (udover 10 dages indlæggelse efter en træls fødsel, men det er en helt anden historie). På et eller andet tidspunkt må hele sygdomsspektret også ramme os, og så er det uvurderligt at vide, at man ikke er alene om at føle sig vredet og hængt til tørre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Vil ikke sige andet, end at du og Svenne fortjener en kæmpe krammer, og så håber jeg at lille mandens imumforsvar er ved at være hærdet, så du kan komme til kræfterne…
  Rigtig god bedring med jer alle, og pas rigtig godt på dig selv Lortemor…..
  Kæmpe kram fra mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Du skal stoppe med at undskylde hver gang dine indlæg ikke er rosenrøde og fyldt med energi… :-).. Sådan er jeres liv jo nu og det er din blog. Vi kan få så rigeligt at nyprøvede skønhedsprodukter, lækre fedtfattige retter lavet på 5 minutter, nyt tøj, smykker som lige (nok med fordel for producenten…sorry) blir tilfældigt vist frem på alle andre blogge…

  Jeg elsker dit sprog og din bramfrie tone og jeg hader at i skal være så hårdt ramt. Men jeg elsker også at du er så ærlig omkring det, for sådan er livet altså nogle gange.

  Håber du snart er ovenpå og du kan få et drop lagt ind med ren energi 🙂

  Godt nytår :-).. Kh en uden unger, men som nyder din blog alligevel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Åndskyyyyyyyld! Det er bare svært ikke at være så overskuds-agtig, når alle andre mor-bloggere laver konfekt og havregrynskugler til smilende børn, med leopard og glimmertøj.

   Herhjemme brækker vi os bare, skider i bleen og får sjældent spist 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Rettelse! Det er svært at VÆRE overskudsagtig!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Hahaha… Samtidighed med de har perfekte lange negle, der ikke knækker og øjenvipper som Bambi På Glatis… JA jeg generalisere pisse meget, men sådan er det altså nogle steder. Men indrømmet, jeg følger dem en gang imellem. Men jeg får altså langt mere ud af dine bandeord og ærlige brækbilleder end jeg gør af fedtfattige grødopskrifter….

   Og guderne skal vide jeg burde lave de opskrifter, men jeg var lige igang med at file min knækkede negl… 😀

   Op med humøret, lige om lidt er det 2014 og SÅ blir det for fanden jeres tur til stå forrest i helbredskøen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sidder egentlig og leder efter udsalgstips – og så kom jeg forbi dig. Og så ved jeg, at jeg ikke må klynke over sygdom denne vinter. For bare det, at have overskud til udsalgsjagt bevidner at denne vinter ER bedre end den sidste år. Altså lige på nær at vores afkom aldrig nogensinde sover før kl 21 og aldrig har gjort det… jeg var dig sidste år og aner ikke hvordan vi kom igennem det. Men ved at der er overhængende fare for, at jeg ender med et enebarn. God bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg tænker også ‘enebarn’ flere gange dagligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Det er da bare dejligt at høre, at andre er igennem det samme helvede, vi selv har været igennem! Det ville jeg sgu gerne have været forberedt bedre på, da jeg stod overfor det… altså, man ved jo godt, det er en risiko, at barnet bliver meget syg, men man VED jo ikke, hvad det har af konsekvenser. Du forklarer det meget godt.

  Vi var gennem tre måneders helvede af en vuggestuestart, hvor vi blev smittet med pesten ad flere omgange – svamp i munden (og andre steder), hånd-mund-og-fodsyge, tredagesfeber, roskildesyge… Kan tydeligt huske, jeg havde det nogenlunde, som du beskriver det.

  I dag er det heldigvis bedre, så hæng i, der er lys forude!

  (Og så vil jeg altså lige slå et slag for sådan nogle hokus pokus-dråber. Jeg er normalt ikke meget for det, men vores dreng har (7-9-13) ikke været syg, siden vi begyndte at give sådan noget Bio Strath, der lugter som muggen gær og skal købes i en helsekostbutik. Det koster næsten ingenting, så det er værd at prøve.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Tak for fif, vi har kørt med Biostrath i nogle uger nu, og håber at det kan hjælpe lidt også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette.

  Sidste vinter havde min datter lungebetændelse 6 gange, mellemørebetændelse 1 gang, omgangssyge 1 gang og fik konstateret astmatisk bronchitis. Alt sammen i løbet af sølle 4 måneder. VI var jo ved at dø – lidt ligesom jeg forestiller mig at I er, for det er så pissehårdt.
  Jeg synes måske, at I skal foreslå jeres læge, at få Alfred tjekket for MBL mangel. Det er en immunforsvars defekt, hvor immunforsvaret er ikke eksisterende, men bygges op ved at man får alle sygdomme. Pisse skægt – og det min datter lider af, ligesom ca. en ud af ti andre danskere også gør. Det hjalp os at vide, at det ikke var normalt, men at det kun kunne blive bedre. Der er ikke nogen kur, men det var bare rart at vide, at det ikke ville fortsætte på samme måde. I år kæmper vi fortsat med masken, som I også gør, men der har (7-9-13) ikke været nogen voldsomme sygdomme endnu. Al sympati til jer herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne B

  Kære Trine

  Skal nok lade være med at skrive at det nok skal blive bedre (selvom det altså bliver bedre), men blot give verdens mest simple råd videre, som jeg fik af vores sundhedsplejerske da jeg var i dine sko, med nystartet vuggestue barn OG nyfødt baby. HÅNDVASK. HÅNDVASK HELE TIDEN. På både barn og forældre – når I kommer i vuggestuen, når I kommer hjem fra vuggestuen, inden I laver mad, inden I spiser og så bare lidt ind i mellem. Håndsprit i tasken hvis du skal steder hen der ikke har håndvask. Mine piger er 7 og 8 idag og var/og er (7-9-13) ikke ret titi syge efter at vi indførte håndvaskeritual ualmindeligt rigidt. Og de vasker stadig fingre helt per automatik hver dag de kommer hjem fra skole 🙂 God bedring, før du ved af det holder du nytårsfest til den lyse morgen igen.

  God bedring
  Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Kære Trine.
  Det er bare lort med lort på. Da jeg havde det ligesom jeg tror du har det, så slog det mig en dag, at man ska sq da ikke græde når man skræller kartofler – det er jo når man piller løg. Men hvad helvede skal man gøre?
  Det trøster selvfølgelig ikke en meter…
  Nå men egentlig ville jeg sige, at astmamedicin kan virke ret opkvikkende, så hvis ikke den lille snotfeberhosteståopdreng SKAL have maske/mikstur lige inden puttetid, så prøv at give ham det lidt tidligere. Så blir der måske ro til at snakke/kysse/gloudiluften/sovepåsofaen.

  Hold ud (som om I havde andet valg…)
  Ditte – som overlevede vuggestuestart men stadig er en lortemor iflg 6-årigt yngstebarn

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

22. december - vind fodtøj til din unge!