Spørgerunde!

ALFRED.

Svar på et spørgsmål fra indlægget i går:

Jeg var faktisk overbevist om at vi skulle have en pige. Men vi havde faktisk både et pigenavn og et drengenavn klar, da vi fandt ud af vi skulle have en dreng.

Alfred er opkaldt efter min mors morfar. Sjovt nok en mand jeg aldrig har mødt – men jeg er så glad for det navn. Og måske fordi jeg aldrig nåede at møde min oldefar, føles det som en smuk gestus at opkalde min søn efter ham. Jeg har nemlig altid kunne fornemme, at han var en god mand. De ting min mor fortalte om ham, og om den sorg de alle oplevede, da han døde alt, alt for tidligt.

Han faldt om derhjemme, og pludselig stod min oldemor helt alene, med en smuk, smuk villa i Aarhus N, med en stor have og en kæmpe sorg.

Min mormor, hendes datter, var nemlig død to år tidligere af meningitis.

Hun flyttede hurtigt ud af det store hus, og ind i en lejlighed på Trøjborg. Den store sorg, alle minderne og dét hus – med den smukke have, er et savn jeg altid har kunne mærke når der blev fortalt historier.

Da min oldemor blev gammel og mæt af dage, talte hun altid om at hun ville op til Alfred og hendes datter. Hun blev over 90, så hun levede længe med savn, tror jeg.

Hvis jeg en dag får en datter, hvilket jeg virkelig håber jeg gør, så skal hun opkaldes efter min mormor. Hende nåede jeg jo heller aldrig at møde. Alfreds tip-oldefar, Alfred:

foto-41

 

8 kommentarer

 • Anne kathrine

  Det er så fint at opkalde sit barn efter slægtninge! Jeg har selv Anne fra min farmor Anne Marie og Kathrine fra min mormor Margrethe Kathrine. Det er så rart særligt når de nu begge er borte.
  Kh Anne Kathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Smukt navn, skøn historie – og nydelig tip-oldefar ham Alfred har. Vi droppede slægtninge navnene til vores Alfred. Synes ligesom hverken Hilmer eller Vagn passede til ham. Vores Alfred navn dukkede op til en barnedåb, hvor jeg var fadder til min venindes skønne datter. Der skulle dog også have været en tvillingebror til hende, men han klarede den desværre ikke. Så da en anden lille gut blev døbt Alfred den dag i kirken, kiggede min mand og jeg på hinanden og blev enige om, at det var vores bidrag til at mindes tvillingebror – at vores kommende søn fik noget med fra en glædens og alligevel også sorgens dag i kirken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en fin historie:) Ane er opkaldt efter min mormor som døde, mens vi var i gang med vores første behandling. Det var ikke rigtig gået sådan med et drengenavn, så havde det været Frede eller Agner. Hvad mon din mormor hed?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Det er dejligt med de familie navne 🙂 det får pludselig en større betydning, synes jeg.

   Hvad min mormor hed, det forbliver en statshemmelighed indtil videre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så må jeg jo tøjle min nysgerrighed, indtil du får en pige:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en fin historie… Den bliver han glad for at have med i bagagen, når han bliver lidt større!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes også det er så hyggeligt med navne, der har en betydning.

  Vores kommende søn skal hedde Julius. Det skal han fordi hans forbogstav skal være med J, da hans far hedder Jonas, hans farfar hedder Jan og hans oldefar hed Jørgen. Desuden hedder min kærestes lillebror Julius til mellemnavn. OG det har vist sig at rigtig mange af mændene på min kærestes side hed Julius til mellemnavn. Sikke en indviklet fortælling 🙂

  Nu håber vi bare, at han også er/ligner en Julius når han kommer til sommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simpelt hen så fint med en historie omkring navnet og så er Alfred bare et rigtig fint navn. Vi brugte rigtig meget tid på at diskutere navne ved min ældste, knap så meget anden gang hvor der var 2 stks. Blev måske en anelse uoverskueligt da vi ikke kendte køn, så egentlig skulle igennem en del kombinationer :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spørgerunde!