Sidste udkald!

3, 2, 1 – MADPLAN!

Nå, men nu går vi all in på at være lidt strukturerede herhjemme. Det roder oppe i mit hovede, og det betyder åbentbart at jeg er nødt til at få lidt mere ro i hjemmet. Ikke mere (eller i hvert fald mindre) rod, lidt mere rent og lidt mindre kaos.

Jeg starter med madplaner, og kan dermed få lidt mere styr på indkøb, det egentlige mad budget, slippe for at købe ind i sidste øjeblik – samt ikke stå måbende indover kølediske og finde på retter der skal serveres 20 minutter senere, så barnet også kan nå at spise med… Vi er SÅ dårlige til at finde på mad og vi køber altid alle mulige underlige ting ind. Det er både dyrt og dumt.

Hvordan ser jeres madplaner ud? Og hvordan ser jeres budgetter ud ifht. mad? Del ud! Del ud!foto-44foto-42foto-43

Skriv en kommentar

 • Go go go!!!! Vi begyndte på det for nogle måneder siden – og det er både nemmere og billigere. Vi handler lørdag eller søndag, så fylder vi op med friske grøntsager og mælk i løbet af ugen, hvis der mangler. Vi har 700 kr om ugen til husholdning (mad, bleer, shampoo mm), og det kan faktisk godt lade sig gøre. Vi får dog som regel røvkedelig mad, fordi jeg vanvittigt uopfindsom:/ Som regel får vi fisk to gange om ugen, ellers står den ret tit på hakkebøffer eller kylling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esther

  Uhhh ja, vi laver også altid madplaner og handler ind søndag eller mandag, det giver lidt en anden ro i løbet af ugen. vi prøver som udgansgspunkt at lave nogle retter til to dage og ca to retter om ugen som er børnevenlige. vi har en pige på 9,5 mdr, som ikke altid kan/gider spise vores mad, så får hun bare noget grød. denne her uge har skal vi spise:
  kyllingefrikadeller med kartofler og sovs (man er vel jyde)
  pizza
  andeconfit (kun fordi vi får gæster, ellers way too fancy for this family)
  pasta kødsovs (klassiker)

  så lidt kedeligt, men ok, der er retter til flere dage, til frokost og madpakke og barnet kan spise med.

  vi har en fælles madkonto, hvor vi hver smider 2200 kr ind hver måned, men der er altid mange penge tilovers, så den konto betaler også fælles biografture (haha, som om vi har været det siden barnet er kommet), fælles restaurantbesøg, prævention osv. og jeg skyder på vi på vores ugentlige indkøb bruger 500-600 kr og engang imellem er vi afsted for lige at købe en liter mælk mere, frugt eller brød.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Vi har også madplan herhjemme 🙂 dog er der ingen børn. Men vi går meget op i der skal være fisk 1 gang om ugen (vi spiser tit fisk til frokost) og derudover kigger jeg meget på diverse madplaner på nettet, Føtex, superbest, Arla osv for inspiration. Én af retterne i ugen skal være noget nyt og som vi ikk har prøvet før 🙂
  Fx i den her uge prøver vi en opskrift fra Feminas hjemmeside (http://www.femina.dk/mad/hakkeboeffer-i-svoeb-med-rosmarinkartofler) og vi har jo fået hakkebøffer før og kartofler men måden er ny. Det synes jeg er vildt vigtigt så man ikk går død 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Vi laver Madplan og gerne noget hvor de samme ingredienser ska bruges, så alt blir brugt og ik blir for gammelt.. Derved har vi os sparet en del.. Vi bruger enten Rema1000 eller faktas madplaner for ugen, eller også bruges siden Justcook.tv så vi får ny inspiration til nye og lækre retter mv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Fle

  Mousakka – ved ikke om det staves sådan, men det er jo en slags lasagne bare med auburgine i stedet for lasagneplader. Det sgu sundt og lækkert!

  Kyllingebryst næsten skåret over på midten, med en skive mozzarella, lidt pesto og evt soltørrer tomater i, og så bacon rundt om. Det kan jo spises til pasta, ris, kartofler osv..

  Tærte med broccoli, bacon, forårsløg og revet rødbede! Du kan købe færdiglavet grov tærte dej – den hvor du vare tilføjer vand… Nemt

  Der er lidt forskellige lækre og nemme retter…..

  Vil du ikke smide billeder op af hvad du kommer til at lave?

  Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg kan kun anbefale http://www.valdemarsro.dk/ – Hun laver så nemme og tilgængelige opskrifter og har endda selv to små unger 🙂 Hun laver sågar (hej, så brugte man lige det ord for første gang i 60 år) også madplaner en gang om ugen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Jeg har haft gang i madplaner i en overgang på bloggen, og gør det stadig, men får det ikke altid lagt ud mere… Men det giver helt sikkert en ro, og langt bedre økonomi, fremfor at klat-handle hele tiden!

  Som en anden skrev, så er det en rigtig god ide, at bruge de samme grøntsager i de forskellige retter, så ved man det bliver brugt, og man undgår madspild! Og skulle dine grøntsager bliver lidt kedelige, så hak dem fint, og prop dem i en fars til kødboller/frikadeller/farsbrød vupti så strækkes kødet længere OG de sidste grøntsager bliver indtaget – win win!

  Nu ved jeg ikke med jeres fryser situation, men plejer også gerne at lave store portioner, som kan fryses ned til de dage hvor det skal gå stærkt!

  Pøj pøj med projektet 🙂

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Vi har haft madplan i mange år efterhånden og med en lille baby (10 uger) er det guld værd. Da vi boede i DK (har lige flyttet til Norge) havde vi et budget på ca 4000 kr om mnd og købte det meste på Nemlig (mindre impulskøb og man slipper for at sløve varer hjem og op af trapper.

  Vor madplan tager udgangspunkt i nogle grundprincipper (2xvegetar, 1xfisk, sæsonens råvarer, bruge de samme ingredienser flere gange i løbet af ugen, varieret tilbehør (ris, pasta, nudler, kartofler).

  Denne uges menu ser sådan ud:
  Lørdag: Burger med sødkartoffel fritter
  Søndag: shephards pie
  Mandag: nuddelsuppe med olsekød og grønt
  Tirsdag: pasta med blomkål og safran
  Onsdag: laks og blomkål i ovn
  Torsdag: vegetar curry med sødkartofler og kikærter
  Fredag: kylling og rodfrugter i ovn

  Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Kirk

  Vi har lavet madplan i flere år og det fungerer bare så godt hos os! Vi handler hver søndag, som regel i rema 1000, da de har mange varer (også økologiske) til billige penge. Jeg laver planen til 5 dage, så er der også plads til lidt spontanitet, vi har en seperat konto vi i alt sætter 4000 ind på, så har vi helt styr på hvor mange penge vi bruger på mad 🙂 jeg har også hørt godt om måltidskasserne fra aarstiderne, det er nemt varieret og økologisk 🙂 ellers er grøntsagsupper et hit hos os! Nemt, billigt, sundt og der er som regel nok til 2 dage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hjemme hos os er der også madplan.. Vi er kun to voksne, så der jo tid til at handle osv. Men hvis man skal begrænse økonomi, jeg vil gerne træne efter job og kæresten slapper af (han har søvnabnø og er derfor nogle gange ret smadret efter job) ja, så er det fedt at der tænkt over tingene.

  Så madplan og ugeplan over hvornår man skal noget. Han hader fisk, ergo spiser jeg fisk når han er ude osv osv. Plus jeg har en note på Tlf med hvad vi har i fryseren. Og det er et hit her, for så for man altså brugt det.

  Vi handler søndag og har for første gang været i rema1000 idag. De havde “vej selv” rodfrugter og det er ds et hit, så man ikke skal købe en hel pose hvor gulerødder alligevel fylder halvdelen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrissen

  Vi er netop gået igang med madplan igen (vi starter begge skole igen) og vi vil prøve at handle ind via. Nemlig, fordi det er dælme nemmere. Vi har ikke skrevet dage på, men bestemmer os for hvad vi skal have om aftenen dagen før. På madplanen i den kommende uge står;

  Karryblomkål m. svinemørbrad
  Kartoffel-porresuppe
  Dahl med ris
  Vegetarlasagne
  Spaghetti med kødboller
  Laks og kylling med spinatpasta
  Kylling i ovn med salat (barnet får kartoffelmos

  Vi har et budget på 900 kr. om ugen, og i ovenstående er det for 600 kr. inkl. lidt forskelligt praktiske ting. Vi mangler også bleer, auberginer, agurk og lidt andet. Men det kommer klart indenfor 900 kroners grænsen og så har vi noget til overs, som vi gemmer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Spændende kommentarfelt 🙂
  Vi bruger 2000 pr måned to mand på at handle ind.
  Tanker op på basis i Føtex den første lørdag i måneden (25% på økologi) og læser tilbudsaviser.
  Vi spiser ofte bulgursalat (med tomat, feta og tørret persille (fra tiger – vildt smart)), speltsalat, pastinakfritter og grov pasta med fiskedeller, tundeller (1 dåse tun, 2 æg, 2 spsk skyr/creme fraise, havregryn til det ligner fars og steges som deller), grise deller med krydderier og feta i eller kylling. Er også vild med kylling skåret i stykker, vendt med gulerod, broccoli og kokosmælk tilsat panang krydderi fra asiatisk biks – mættende og billigt at lave. Grøntsager kogt med linser og boullion og blendet. Tror det er hvad vi spiser oftest 🙂

  Er ikke vild med tærter men ellers er det også nemt og smart til rester..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vi bruger app’en fra føtex der hedder madunivers. Deri findes noget som hedder ‘mad for en mønt’. Det er en madplan for fire dage ad gangen. Den tager udgangspunkt i deres tilbudsavis hvorfor det holdes billigt, ca 80 kr pr måltid. Vi køber dog gerne tingene i fx rema1000 eller på nemlig.com hvor det er lige så billigt. App’en indeholder tilmed hele indkøbslisten så slipper man også for at spekulere så meget over det. Man får virkelig lækker mad og varieret hvilket var tiltrængt i det lille hjem – 3 børn og det hele nemt kan ende i pasta, pizza og pitabrød 🙂
  Nemlig.com er derudover også en god måde at slippe for impulskøb. De matcher netto priser! Vi har for første gang i årevis holdt os inde for madbudgettet i sidste måned!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har kørt med madplan i et par år nå, og er meget fornøyd. Vi har 3k i mnd til “alt” husholdning, og det går litt opp og ned om vi bruger det hele. Når det kommer en fødselsdagsmåned er vi glad for at det er litt “rester” fra de 3000 vi setter inn på kontoen hver måned.

  Vi kører madplan fra torsdag-onsdag, da torsdag fungerer best at handle inn for oss. Hater at handle ind fredag/lørdag, og vil har friske grønnsaker i weekenden;)
  Det hender dog at vi smutter i butikken etter litt mere mælk og grønnsaker dog i løbet af tiden.

  Jeg er meget i mod at smide mad ud – og det bærer madplanen også preg af. Derfor er det også mere “rå” grønnsaker i weekendmaden end i ugens mad!

  Denne ugensudgave hed:
  Torsdag: Krydret suppe med kokosmælk og kyllingekødboller
  Fredag: Pizza med tomatsaus, ost og bacon + salat
  Lørdag: Hotdogs med det hele
  Søndag: Gryterett med bønner og ris
  Mandag: Fiskepakker med grønnsaker
  Tirsdag: Wrap med oksestrimler og salat og dip
  Onsdag: Rester; Kæresten og lillepiken spiser opp gryteretten, jeg spiser opp wrapene;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Har lavet madplaner i årevis – og det giver ro kun at skulle handle en gang i uge. Også efter raketten er kommet til. Planerne er nok blevet lidt mindre eksotiske nu hvor den også skal mætte en 1 1/2 årigs mund. Men det lever vi med, når det nu gør det nemmere for os. Og så kan jeg kun anbefale at fryse selv den mindste rest ned. Nogle gang har vi en hel uge med diverse rester, hvor der kun skal suppleres op med grønt til retten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg er fan af madplaner – de holder sjældent 100%, men de giver ro, og vi glæder os til at lave mad. Vi handler på nettet og har valgt at få det leveret torsdag, så vi kan indarbejde weekendens planer så godt som muligt. Jeg hygger mig også med at gøre lidt ud af at pimpe madplanen, så jeg har startet et hashtag på instagram med formålet at inspirere og selv få inspiration. Tjek det evt. ud #madplan2014
  De bedste hilsner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Vil også gerne dele lidt erfaring med madplan. Det tager lidt tid at komme rigtig i gang med det, men når det så kører så holder det 100 %. Vi har nu i 2,5 år fået varer fra nemlig.com (on/off med ferier osv) og det fungerer bare så godt. Og det er ikke dyrere, vi gjorde det også da vi begge var på SU (og et barn) Nu er vi 4 i husstanden og en med indkomst (og stakkels mig stadig på SU 😉 ) I bør prøve det! Det giver ro at bruge en time foran computeren og planlægge mad samtidig med at man putter ting i den virtuelle kurv – og man slipper for stress og jag i en proppet Netto med laaaange køer og en unge der skriger på figenstænger..
  Mht til indholdet af madplanen, så er kogebogen “Aarstidernes livretter” guld herhjemme. Min version er fra 2008, den fåes sikkert i en nyere version, men den gamle holder stadig. Er fornyligt faldet over deres Hokkaidosuppe (fundet på hjemmesiden) som er fyldt med grøntsager og krydderier og ungerne elsker den!
  Pøj pøj med at komme igang, håber det kommer til at køre på skinner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Jull

  Vi er lige begyndt på madplan, for at spare tid/ og forhåbenligt penge på sigt. Da vi er studerende er vores budget thight med kun 3000kr om måneden til alt i vores husholdning.
  Vi er dog begyndt at handle på nemlig.com – shit en lifesaver når man bor på 5. sal med baby (uden elevator) !!!

  Der handler vi stort ind til det meste af ugen, og supplere op løbende. Vi prøver at bruge føtex’s madplan til 4 dage, så der er plads til spontanitet for resten af ugen.
  Synes det har været hårdt at starte, da vi normalt lever dag-til-dag ish. Men efter baby og et budget der forsvinder efter en halv måned bliver vi nød til at prøve…..

  Smid gerne endnu et indlæg om hvordan det går/måske hvordan jeres uge ser ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste udkald!