Våbenhvile.

Min yndlings ting at lave med mor og far.

Jeg kan godt lide min boghylde. Ikke alene er den god at stå op ad, den er også fuld af gode bøger.

Nogle er små og andre er store. Og nogle af dem er bedre end andre. Jeg har en der kan spille musik, og en der er dyr med pels i, en med biler og traktorer og én hvor man skal finde en hund der er blevet væk fra sin mor.

Min aller-yndlings er den med prikker og pletter. Mor og far skal vågne hver morgen og læse i den sammen med mig. Igen og igen og igen. Og den er ikke bare sjov at kigge i, for som I nok kan se, så har jeg fået rigtig godt fat i hjørnet, og jeg er nok langsomt ved at spise den. Egentlig ikke så smart, for hvis jeg spiser den helt, så er det jo slut med den…

Jeg har bare svært ved at stoppe igen. Bare spørg mor hvordan hendes bordskånere i kork ser ud, efterhånden.

Nå, men bogen om prikker og pletter er sjov, fordi jeg lærer noget om former og farver. Og så elsker jeg, at mor og far synes jeg er en smule belastende, når vi skal læse i den for 400. gang i løbet af en dag.

Men så må de jo bare finde nogle andre bøger der tiltaler mig. Og som er gode at spise af, lidt ad gangen, ikke?

Kan I måske anbefale dem nogle gode bøger, som jeg godt gider, når nu jeg ikke er helt klar til at få læst historier?

Hilsen Alfred.

foto-46

11 kommentarer

 • Anne Thomsen

  Kære Alfred

  Kender du “min lille bitte bog om kroppen”? Den er herregod! Der er vildt mange babyer og børn i som laver alle mulige sjove ting med deres ansigter og kroppe.

  KH
  Nora på 13 måneder.

  PS. jeg har bidt mig hele vejen igennem min bog, så der er hul i ryggen. Min mor har nu tapet den hele vejen og nu er en slet ikke så sjov at bide i 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej søde Alfred.
  Her har vi haft STOR glæde af bogen “Sjove hoveder”, som kan findes her: http://www.gucca.dk/sjove-hoveder-bog-p133909. Der er en masse dyrehoveder, som kan bevæges ved udtræk og dyr med klistrede, ru og bløde tunger man kan røre ved og med forskellig slags pels, man kan ae. Her er Marius på vej mod 4 år, og den har været flittigt i brug lige siden 1-års alderen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Alfred,

  Jeg elsker min løfte-flapper-bog ‘100 første ord’ med mange herlige flapper. Derudover er jeg også ret vild med ‘Min fotobog om bondegårdens dyr’ – den er fin fordi der er anderledes dyr i og store billeder.

  Kærligst Ea, to år til sommer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Plet-bøger med flapper. Og illustrerede sangbøger. Og lige om lidt synes du sikkert ligesom mig at Lili- og Totte-bøgerne er dejligt genkendelige <3 Kh, Bean

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej søde Alfred
  Du skal overtale dine forældre eller andre i dit netværk, til at købe bogen ‘Larmende dyreprutter’. Den koster 150kr., historien handler om prutter og så kan man selv trykke på dyrene og høre deres prutter. Genialt. Nogen har altså haft det sjovt!
  Jeg har haft min siden min 1-års fødselsdag, og eeelsker den stadig og der er stadig batteri på, og det kan skiftes.
  Hvis du har en iPad, så er pegebogen til 19kr. min største anbefaling pt. Den sidder jeg med længe, peger og lærer dyr/køretøjer/mad osv., og så bliver min mor så glad for at hun kan slappe af lidt, samtidig med at jeg bliver klog.
  Knus Just, 20 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Trine
  Her hos mig har det været et hit med et lille fotoalbum/fotobog med billeder af mor, far, bedsteforældre, andre personer/dyr barnet kender, yndlingsbamse, sut og hvad mad nu ellers kan komme på. Mine har elsket at sidde og kigge i det. Man kan få nogle små fotoalbum med plads til f.eks. kun 20 billeder, så det er overskueligt at kigge i.
  Tak for en suuuper blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Ja ok det var jo så egentlig til Alfred 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thit O.

  Hej Alfred og co.
  I den vuggestue, hvor jeg arbejder, har vi en halvstor papbog, som hedder Lillen og Kat finder ord i huset. Den er god at bide i, der er mange spændende ting at pege på og så kan voksne også holde ud læse den ca. 100 gange på en dag. Der er tegninger af så mange forskellige ting, at man ikke bliver træt af den lige med det samme. De større børn er også glade for bogen.
  En anbefaling og tak for en dejlig blog herfa.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lillen og Kat er også et hit her – anbefaling medgivet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Jeg vil egentlig bare slå et slag for, at man godt kan begynde at læse historier, selvom Alfred ikke er større.

  Vi har læst små børnebøger – Kaj-bøger eksempelvis, men også dem til de lidt større. Aben Osvald, Fredrik med bilen og andre i den kaliber. Tror vi startede lidt inden 1-årsalderen, og det har helt sikkert ikke været det hele, bassen forstod, da vi startede, men på sigt er han begyndt at være mere aktivt med, og nu (22 måneder) kan han historierne udenad og eeeeelsker at få dem læst. Han sidder også tit og ‘læser højt’ selv, og sådan får man lige en times kaffepause. 😀

  Og så går jeg generelt ind for, at man læser noget, man selv gider læse. Der er fan’me mange crappy bøger til små børn derude.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Våbenhvile.