Ting jeg har gjort....

Offentlig mor.

Indlægget i går lagde op til en masse grin, en fællesskabs-følelse, gode ideer samt lidt løftede pegefingre.

Og der er plads til det hele på min side!

Dog ville jeg lyve, hvis jeg påstod andet, end at jeg hader når folk i kommentarfeltet er uenige med mig. Ikke altid, men når det handler om mit barn, eller om min måde at være mor på.

Så er det, at jeg slet ikke bryder mig om at blogge i et kort øjeblik. Ikke fordi jeg ikke kan klare det, men fordi det rammer mig så langt ind i sjælen, at få af vide at jeg er et umodent menneske, som ikke er mit ansvar modent. Som mor, that is.

Jeg tror de fleste mødre kan, og vil, skrive under på, at kritik omkring dem eller deres børn er en knytnæve lige i synet, og at kritik omkring ens måde at være mor på, ikke er en rar ting. Det er sådan set uanset om det kommer fra fremmede eller fra dem som står én nær. Måske det er lidt nemmere fra folk der kender én, og har set mere til én i moderrollen og godt ved, at man ikke er nær så umoden som man er på skrift eller på en 15 sekunders video på Instagram.

Jeg indrømmer blankt, at jeg bliver både vred og decideret ked af det, når folk misforstår min intentioner med bloggen. Så lad mig slå fast, én gang for alle:

Lortemor er ikke en side, der er til for at håne spelt-mødre, langtids-ammere eller andet godt-folk.

Lortemor er MIG, for fågs sake, og når et indlæg kritiseres – så er det MIG man kritiserer, mine holdninger og min måde at gøre tingene på. Jeg hader ikke mødre der gør alting korrekt, eller retter sig efter alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer og råd. Og lad mig lige understrege, at der er kæmpe forskel på retningslinjer og regler! Og at jeg jo ikke har tænkt mig at bruge mit forrige indlæg som ren propaganda til at få folk til at tage afstand fra de råd der gives i forbindelse med det at have børn. Så umoden er jeg trods alt heller ikke.

Nu kan det godt virke som om jeg himler op over ingenting, men sandheden er, at jeg slettede RIGTIG mange kommentarer i går, som både handlede om børns ret til at blive ammet, og børns ret til ikke at blive udsat for dril i køkkenet (!) og her vil jeg vove at påstå, at jeg nok er den person i danmark der er mest vild med amning.

Og flere kommentarer handlede også om at jeg var både en dårlig mor og et ret dårligt menneske.

Yes! Så hev jeg lige violinen frem igen. Eller ikke violinen. En kæmpe, fed megafon. Hvori jeg råber: Vær nu lidt mere humoristiske omkring mine indlæg. Det er jo for fanden ikke alt I ser, vel?

Alfred er glad og lider ingen last. Han har gode forældre og han er sund og rask. Og skide irriterende.

 

 

66 kommentarer

 • Anna Svenning

  Og lige netop af den grund tror jeg, at mange bloggere holder sig til de ufarlige emner som boligindretning, mode, mad – og for mit vedkommende syning. Det giver desværre også mange kedelige blogs. Men jeg har erfaret, at diskuterer man børn og børneopdragelse, så er der ikke tusind, men en million løftede pegefingre, og – som du selv er inde på – man bliver hurtigt dømt. Enten som dårlig mor eller som hellig mor. Begge dele er ikke rart. Jeg tror desværre ikke, at du kommer til at undgå den slags kommentarer ved disse indlæg. Alligevel håber jeg, at du fortsætter – og også fortsætter med at himle op over disse kommentarer – for du skriver godt, humoristisk og tankevækkende.
  Ha en god fredag – og dejlig weekend.

  Kh
  Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Fedt at du giver igen.
  Alle ved at det er hårdt og være mor, til tider. Og jeg synes sgu det er okay at joke med at man f.eks har lyst til at kaste sit barn ud af vinduet engang imellem. For der er sgu øjeblikke hvor man bare tænker: Fåårk, hold nu kæft… Men man smider jo selvfølgelig ikke sit barn ud af vinduet, det er jo klart. Så ja, come on folks -se ironien i det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla k
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg elsker din blog, jeg elsker at læse at andre os synes at ens barn er til tidere irriterende. Tak for din ærlighed og din gode måde at skrive på.
  Måske mange af dem der sender en lille sviner i din retning, inderst inde har haft de samme tanker, men er bange for at indrømme det.

  Hilsen en som os giver sin søn citron 😉

  God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina Wede

  Man er den mor man er, og man er den bedste mor for sit/sine barn/børn. Amning, syning, gråd, flaske, spelt, økologi osv. Alt hvad man gør, alt hvad man vælger – gør man med sine børns interesser i hovedet.

  Jeg er fx. skide ligeglad med økologi – tilgengæld har min snart 5 årige datter først nu spist slik. Hun behøver ikke blive slikoman som sin mor.

  Tilgengæld er jeg ved at rive hårdet ud på mig selv, fordi jeg er en overbærende og helt fantastisk kone, som sender sin mand afsted på skiferie i en uge, og selv bliver hjemme med 2 børn, hund, fuldtidsarbejde – hurra.

  Hvis jeg eller mine børn lever efter weekenden, så fejrer jeg det med kage på mandag ( ironi )

  Ha en fantastisk dag, weekend og kys Alfreds tykke kinder fra mig – og så sender jeg en highfive og en krammer til dig LORTEMOR

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Det du skriver skal jo læses med et glimt i øjet, og et gran salt osv osv! Det er fucking godt. Og bare for at sige at ingen er perfekte.
  Jeg synes du gør det fantastisk. DU er en fantastisk mor, kæreste og kvinde!

  Knus fra fyn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Trine
  Jeg står 100% på mål for dit indlæg igår – og det er jeg stensikker på, at vi er flest der gør. Da jeg læste nogle af de kritiske kommentarer fik jeg helt ondt i maven. Og jeg har ikke engang selv et barn. På en god dag kan jeg altid more mig kosteligt over typer, der har brug for at irettesætte andre. De og deres behov for at dele ud af deres bedrevidenhed er jo urkomisk. På en dårlig dag går det lige maven og jeg glemmer helt, at deres besynderlige trang til at påpege andres forkerthed, nok handler mest om deres egne mindreværdsfølelser.
  Kender du Brenee Browns TED Talk? Hun hepper ret spot on på dét, jeg synes du gør så sejt i praksis.
  Når jeg får et barn bliver mit liv stensikkert nemmere fordi jeg kender din blog. Tak fordi du deler, det håber jeg du bliver ved med. Og så skriv nu den bog!
  Hilsner Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er forarget over hvad nogle mennesker skriver i en kommentar!
  Ville de turde sige det face to face? Nej, så lad vær at skriv det.
  Men jeg giver Anna ret, jeg tror desværre at fordi du skriver som du gør, og om det du gør, så er der en million pegefingre og kommentarer som os kreative bloggere ikke oplever – og det mærker vi når vi en sjælden gang giver lidt af os selv og skriver om andet end vores kreationer.
  Men jeg synes sgu du gør det så godt – så slet dem bare og fortsæt hvor du slap. Der er stadig 4 millioner uløftede pegefingre i dk da 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Zacher Jensen

  Man gør det man selv finder bedst for sit barn, og sig selv!! Og hvad der virker for jer er det vigtigste. Så længe Alfred er glad og i er glade, så er det det vigtigste. Uanset hvad andre så mener er det “rigtige”.
  Kæmpe klap på skulderen til dig fordi du tør!!
  Og endnu mere kæmpe vinger bagud for din fede blog! Elsker at læse den!
  Have en skøn weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med din blog, Trine, og har fulgt med lige fra starten. Og jeg er aldrig i tvivl om, at du knuselsker Alfred, selvom du også skriver “hårde” ting om ham. Bliv ved med det, for din ærlighed er fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille Parsgaard

  For helvede, hvis ikke alt for mange havde deres hoveder oppe i deres velfriserede røv, kunne det være de kunne lære at stave til humor, medmenneskelighed, sarkasme og empati.
  Jeg kan godt forstå du sletter det negative som går under huden på dig. Det er helt unfair at det går ud over ens person, når realiteterne er så meget anderledes.
  Trine, du føler, derfor er du. Kan det blive større?

  Kamille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaja

  Nej, hvor må du stå model til meget Trine – forstår ikke, hvad folk har så ondt i røven over! Vi kan jo alle se, at Alfred er elsket hele vejen til månen og tilbage igen – den dreng får det, som børn har allermest brug for, nemlig kærlighed – og hey, om han så også får citron, det er jo lige meget, han kunne jo endda lide det for pokker! Jeg forstår ikke, hvorfor snerperne bliver ved med at følge blogs – helt generelt – hvis de ikke kan lide lugten i bageriet.. Jeg er i hvert fald vild med lugten i det her bageri! Jeg elsker uhøjtideligheden og ironien og sarkasmen og ja, din måde at være og skrive på! Jeg vil være lige så sej en mor som dig, når jeg skal yngle en dag.
  Rigtig god weekend til dig, Bøffen og hans far!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg nød dit oplæg. Faktisk synes jeg det er forbilledligt. På en kvindefrigørende måde. Sådan som Coco Chanel skabte forargelse, når hun begyndte at gå uden korset, i bukser og sort. Bliv ved med det – vores døtre vil takke krigere som dig, der baner vejen og tillader at man er menneskelig som mor og ikke i en lykkebobel (jo altså den er man jo også i, men som regel kun kortvarigt, når babyerne er små og man ikke får sine basale behov dækket).

  Fra er psykologisk perspektiv så tror jeg ikke folk kritiserer dig, men sig selv, når de skriver negativt på din blog. De er bange for den side du repræsenterer i DEM SELV! Alle mødre har jo den side – “jeg orker ikke mere” siden. Nogle af os hopper over hvor gærderet er lavest og fx popper en hel omgang popcorn, hælder dem ud på gulvet, sætter barnet midt i det og tager en lur. Nogle giver sig selv lov til at gøre den slags, mens andre presser sig selv igen og igen for at være perfekt. Det er DEM du hører fra her på bloggen, som kritiserer! De kan ikke tillade sig selv at tage den nemme løsning – de er deres egen værste dommer, og det er den dommer som skriver til dig. De er ikke sig selv, de er trætte, pressede, stressede, og har konstant dårlig samvittighed. Sådan er mennesker der ikke kan rumme andre – og andres måder at være mor på. Vi har alle en lille dommer. En MORdommer, som viser sit grimme ansigt, og dømmer andre mødre (inkl. en selv). Den dommer skal sendes på ferie! Eller i fængsel! Nå det blev langt. Lyt ikke til de negative dommere, de dømmer sig selv hårdt og det er synd for dem. GOD weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg læste kommentarerne igennem og det var dælme ikke mange der var uenige eller der misforstod. Tror der var 4 ud af 57 eller sådan noget… Det var nemt, at se at indlægget var skrevet med et glimt i øjet og vi kender alle til det. Der var heller ikke en decideret kritik sf dig som mor, for der var ingen grund til at kritisere… Så rolig nu og ingen grund til at give folk dårlig samvittighed ved at skrive, at det giver dig lyst til stoppe med at blogge. Når man vælger at skrive om sit privatliv, så vælger man også at tage de kommentarer der kommer efterfølgende? Eller hvad? Alle elsker et klap på ryggen og dem får du vist mange af her på bloggen….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Godt nok har du læst kommentarerne, men har du læst indlægget her? Hvor der står at jeg har slettet rigtig mange kommentarer?

   ‘Alle elsker et klap på ryggen, og dem får du vist mange af her på bloggen’……………………………………………………………………………………………………………………………………………. For helvede da også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Tine – nu skriver Trine i dette indlæg, at hun har slettet en del af de ret grimme kommentarer, så jeg tænker, at det nok ikke er alle du har nået at fange… Desuden truer hun da ikke med at stoppe med at blogge, hun skriver at i et splitsekund synes hun ikke det er rart, når hun bliver ramt på sit ømmeste punkt: at være mor!

   Jeg tror, du har læst dette indlæg lidt for hurtigt 😉 og hvor er det ærgerligt at man skal kaldes rygklapper, fordi man tilkendegiver at man er forstående overfor nogle tanker et andet menneske har…

   – Maj aka Rygklapper nr.1.000 😉 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Som hun også skriver i indlægget herover, så har hun valgt at moderere i kommentarfeltet, så alle de negative røster er nok ikke at finde i kommentarfeltet, tænker jeg … Og jo, selvom man har en offentlig blog, så må man da gerne bede om, at folk opfører sig ordentligt. At kalde folk en dårlig mor, bare fordi man indrømmer at man ikke følger retningslinjerne, det er er ikke OK. Man kan erklære sig uenig, men det er også noget andet. Det er, som du selv skriver en offentlig blog, hvor der deles tanker og følelser, og det er da relevant at hun deler, at 4 (sikkert flere) kommentarer gør, at hun mister lysten til at blogge. Hun skal da dele lige hvad hun føler for på sin blog.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Folk med humor er en døende race. Keep up the good work 🙂

  Tak for en god og nærværende, og SJOV blog. Det er sgu da derfor jeg bliver hængende..selvom jeg ikke har børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Tak fordi du er dig Trine! For mig personligt var gårsdagens indlæg et dejligt humoristisk indlæg. Det gjorde min dag lidt sjovere. Din tone er så åbenlys sarkastisk, jeg har meget svært ved at forstå, at folk tror de skal tage alt bogstaveligt?! Lad idioterne være idioter, og find styrke i alle dem der er vilde med din sarkasme, ligefremhed og ærlighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie F

  Hatten af for, at du tør at være lortemor (som i damen på bloggen) og ikke skriver om boligindretning, men viser små brudstykker af et helt normalt liv som mor med alle de fantastiske (og knapt så fantastiske) ting, som det indebærer. Jeg læser rigtig gerne med på din blog, fordi jeg genkender mig selv i nogle af de ting, du skriver. Jeg har endnu ikke læst indlægget fra i går, men jeg bliver også lidt ked på dine vegne, fordi jeg netop synes, at du formår at få de fleste facetter med, når du ytrer dig. Det betyder blandt andet at jeg ikke føler mig ramt, når du fortæller om en anden holdning end min, men tager det som et indblik i andres menneskers måder at anskue verden og det at få/opdrage børn. Og det er jo altsammen fint nok – ville blot sige at jeg HÅBER, at du bliver ved og skriver den der bog og ansætter en assistent til at slette de dumme kommentarer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Kære Trine,
  Som jeg også skrev igår, så synes jeg du er sej!
  Jeg elsker at følge din blog, selv uden børn, så sætter du ord på mange af de tanker og bekymringer jeg gør mig ift. det faktum at sætte sådan en alien i verden – hvad fanden skal jeg stille op med sådan en, når den skriger, og er det okay at brække sig over sit barn, fordi man ikke kan håndtere lort? Og er det okay at pacificere sit barn, så mor lige kan se fjernsyn/sove/knalde/væresigselv? Og kan jeg midt i alle mine bekymringer stadig bevare mig selv og et nogenlunde fungerende kærlighedsliv/arbejdsliv/venindeliv og stadig lave en nogenlunde familie og et nogenlunde anstændigt menneske, der både er glad, smilende og velfungerende?

  Og din blog giver mig sku’ lidt håb! Du får så rammende beskrevet, hvor FEDT det er at være Alfreds mor og en lille familie, selvom han vækkede dig kl 5, vasketøjet vokser og du har grød i håret..
  Så dine skriverier kurererer meget af min babyangst (jeg er stadig død angst for bleerne), og måske det nok skal gå okay,hvis jeg da nogensinde bliver klar til det 😉

  Jeg synes du skal blive ved med det du gør, for du gør det SKIDE godt!!

  Ps. der findes babybilleder af mig, hvor min far hælder hhv. øl og vin i mig fordi jeg lavede sjove ansigtsudtryk.. Udover en svær glæde for alkoholiske drikke om fredagen, så er det faktisk gået mig ganske fint.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Trine,

  Jeg har faktisk aldrig kommenteret på din blog før, og ej heller læst med særlig længe!
  Har du hørt om kampagnen “online overskud”? Jeg synes det er så fint et budskab! Det handler jo ikke om at man er rygklapper fordi man er enig med dig, men tværtimod, at der er respekt for det menneske som sætter sig selv til skue på www. Lige gyldigt hvad man blogger om, vil der jo altid være nogen, for hvem det er fuldstændig uinteressant. Men det fantastisk ved blogs, er jo at man bare kan lade være med at læse dem så! Man BEHØVER ikke bruge sin tid på det, ej heller hidse sig på når nogen skriver/gør noget anderledes end een selv. Man kan på 1 sekund forsvinde derfra.
  Jeg læser tit noget jeg er uenig i, synes er totalt latterligt at blogge om, grimt kikset, eller noget andet! Men jeg kan slet ikke se hvorfor jeg skulle kommentere det, jeg er hurtigt videre til noget der faktisk optager mig;-) Fordi det hele foregår online, føler folk efterhånden at de har RET til at kritisere alt hvad de har lyst til, det koster jo ikke noget, man kan bare sidde der bag skærmen og kaste op over andre!!
  Det jeg egentlig vil sige med den laaaaaange smøre er,
  Prøv at find dit online overskud!!! Det giver så meget mere mening for både bloggere og læsere:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Toya

  Lige lidt frustration, medfølelse og skulderklap herfra:
  Jeg sad faktisk imorges og læste indlægget +kommentarer igennem, og jeg blev virkelig forarget over nogle af kommentarerne.
  Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvor personligt det faktisk er, og hvor hårdt de rammer. Det rammer lige hvor det gør allermest ondt – og jeg bliver gal. Virkelig sur – på de mennesker der sidder anonyme bag skærmen og er nogle bedrevidende røvhuller, som stikker hvor de ved det gør ondt.
  Der er forskel på en saglig debat med en sober tone og gensidig respekt. Og forstå mig ret – der skal der også være plads til, at være uenige og have forskellige holdninger. Thank God for that. Men alt med måde.
  Det virker som om nogle mennesker ikke kan sætte sig ind i, hvor blottende det må være at lægge sit liv ud på en blog. Man vælger det selv ja, og man må nok også være klar til at lægge øre til noget fis sommertider. Men der er grænser!! Og at sige man er en dårlig mor etc. Er bare så meget under lavmålet og DÉT er barnligt, og ikke omvendt.

  Trine – jeg synes du er skide modig. Du er en af de få mennesker der tør blogge hudløst ærligt om dit liv, og med så meget selvironi at man ikke kan andet end elske dig. Og vi ved jo allesammen godt, at mange af de tabubelagte dagligdagsting du skriver om, kan rigtig mange mødre nikke genkendende til…. Og faktisk også os som ikke har børn endnu hæhæ….
  Når der er sagt, så vil jeg bare sige at jeg længe har været fast læser og at jeg ALDRIG, ikke en eneste gang har tænkt antydningen af, at du var en dårlig mor. Tværtimod er du et kæmpe forbillede, som en fantastisk moderrolle. Det er så tydeligt, at du hver eneste dag bruger alle midler du har på din lille Alfred og jeres familie. Og du er en FANTASTISK mor (og menneske).. Kæmpe thumbs up, respekt og alt det der herfra. Og så lige en kæmpe virtuel krammer herfra. Det kan man nemlig godt lige trænge til nogle gange..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Kære Trine,

  Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor folk kommenterer negativt om dig som mor, for det er tydeligt for enhver, at du, som de fleste af os mødre gør, det bedste du kan. – og du gør da en MASSE gode ting i aller bedste mening, for at dit barn skal trives og vokse op på en sund og naturlig måde
  Du deler bare også dine tanker med os, og det er selvfølgelig også det, der gør dig udsat, for det er sjældent at folk tør sige deres inderste tanker højt!
  Tænker faktisk, at hvis jeg havde haft mod på at ytre mig lidt mere åbent om min oplevelse af det at blive mor, ville jeg ikke den dag i dag få ondt i maven, hver gang jeg tænker på min datters første halve år. Det var nemlig ikke sjovt:-( En evig kamp med forventningerne til mig selv som mor, og til alt det jeg troede, det var – og ikke mindst omverdenens manglende forståelse (læs: familie) for hvor svært jeg havde det. – jeg har aldrig fået konstateret en efterfødselsreaktion, jeg havde det bare svært med det hele.
  Efterhånden slap jeg grebet om illusionen om det perfekte og slappede lidt mere af, og det hjalp.
  Siden hen har en af mine aller bedste veninder fået et barn, og har haft det nøjagtigt som jeg – så vi har hinanden, og det er LOVLIGT at sige ALT højt! Jeg er VILD med det!
  Jeg er også VILD med at være mor, og ved nu at det er ok, at man ikke gør alting korrekt og efter bogen – det er der jo ikke nogen der kan.
  Tak fordi du deler dine tanker med os – det at være mor må jo også godt bestå af en portion selvironi og humor. Det tager ingen skade af!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Hej Trine,

  Det dejlige ved din blog er, at du tør skrive om nogle måske lidt kontroversielle holdninger og dit kommentarfelt er også en del mere aktivt end det er på så mange andre blogs. Jeg synes, at det er fedt, at du formår at få folk til tasterne i den grad. Til gengæld må du også forvente, at nogle af os har andre holdninger end dig og som du jo også giver udtryk for er i orden. Jeg var en af dem, der forholdt mig lidt kritisk i går, men som jeg skrev så havde det ikke noget med dit indlæg at gøre, som jeg synes var en god idé, men mere nogle af kommentarerne. Jeg synes, at diskussionen var lidt sort-hvid i den forstand, at hvis man følger retningslinierne, så har man åbenbart ikke tid og overskud til omsorg og nærved (igen, det var ikke dig, der sagde det). Jeg læser på ingen måde, at der var nogen som sagde at du var en dårlig mor og ja der var en kommentar som blev en tand for personlig, men generelt synes jeg faktisk, at de fleste af os prøver at være sobre i tonen også når vi har en anden holdning. Keep up the good work og god weekend:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Undskyld, havde ikke lige fanget, at du var blevet nødt til at slette kommentarer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Der heller ikke møntet på dine kommentarer, overhovedet 🙂 Tværtimod. Jeg er fuldstændig enig med dig i, at der skal være plads til meninger. Jeg refererer udelukkende til de kommentarers emner, altså dem jeg har slettet, da de uden tvivl, ellers havde sat en sand lavine af surhed igang i feltet. Din var da ret sober?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Ja det mente jeg jo også den var:) Har ikke lyst til at skrive noget, som jeg ikke ville kunne sige face-to-face. Men blev alligevel i tvivl om, hvorvidt jeg havde fået formuleret det på en kluntet måde, så det kunne misforstås. Og igen ros til dig for at du tør skrive om mere personlige emner og at du formår at holde os læsere aktive:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Elsker din sidste sætning! 🙂 Dén er essensen af lortemor – og mit morskab for den sags skyld 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella Bjerner

  Hvis det indlæg du skrev i går gjorde dig til en dårlig mor, så ville jeg have haft verdenshistoriens dårligste barndom tror jeg. Og det er IKKE tilfældet. Tværtimod 🙂
  Jeg er vokset op med forældre som synes at det var hylende morsomt at give en skive citron. Og takket være det, er vi tre søskende som ELSKER citron. Det er lidt sjov og spas.

  Jeg kan sagtens kommentere på alle dine eksempler, men jeg synes ikke at det er nødvendigt. Det er klart at det ikke er alt du viser. Men jeg håber ikke at få onde tunger får dig til at genoverveje din blog og dine indlæg. Du er pisse modig – og du giver andre mod på at fortælle åbent og ærligt om deres tanker om det at være forældre. Det synes jeg er stort!

  Alfred lader til at være en dreng i trivsel, så du får kun komplimenter herfra. Og gerne flere indlæg som dem i går. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  Folk med ondt i røven og følger sundhedsstyrelsens anvisninger til punkt og
  Prikke, kan blot springe over din blog!! Jeg tror virkelig ikke der er nogen forældre , der aldrig nogen sinde har gjort noget “forkert”. Vi er alle mennesker for pokker, og ingen er fejlfrie. Og ingen børn dør sf modermælkserstatning istedet for amning og så er grunden til fravalg af amning evigt ligegyldig!!! Det er noget kun den mor kan tage stilling til.

  Jeg synes din blog er ærlig og med et skønt humoristisk tvist af hvor hårdt det kan være at blive mor!

  Jeg har 4 børn og jeg har bestemt også gjort flere ting som måske ikke var anbefalelsværdigt.
  Menan skal huske at kigge på sit barn og sig selv og få tingene til at fungere.

  Alle mine unger lever i bedste velgående. Sidste yngel var endda for tidligt født.
  Hun NÆGTEDE bryst, NÆGTEDE flasken da hun var 3 mdr!!! Så fik hun grød og kartoffelmos og vand af en kop!!! Ungen skulle for pokker have noget at spise uanset HVAD Sundhedsstyrelsen og andre dygtige mødre mente!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv, altså. Sikke en reaktion. Jeg fik slet ikke kommenteret i går, at jeg knus-elskede dit indlæg. For selvfølgelig er vi mødre efter bedste evne og bedste intentioner! Der er ingen grund til at være smagsdommere over hinandens liv.

  Jeg kan godt drukne i politisk korrekthed. Så halleluja for dig, der tør sige ting højt, som andre tænker. Og hurra for, at der også er plads til ikke at være helt perfekt hele tiden. Blogmediet og andre medier kan hurtigt levere et glansbillede af hverdagen og forestillinger om moderroller.

  Mit afkom har det generelt rigtig godt. Men jeg fejler sgu da også når det kommer til at være helt perfekt. For det er jeg IKKE, så egentlig fejler jeg vel heller ikke? Jeg klipper fx aldrig negle på Ingrid, da hun når at bide dem først (vi HAR prøvet med go negl). Jeg er nummer sjok til at få købt termotøj og andre nødvendigheder – det bliver først gjort, når de VIRKELIG trænger. Jeg er ikke honningfanatiker (men stopfodrer dem heller ikke med det)- Agnes sover stadig i tremmeseng selvom hun startede i børnehave i mandags – fordi vi ikke kan blive enige om hvilken seng hun skal have osv.

  Til gengæld syr jeg fint fastelavnstøj til dem, når jeg har overskud. Jeg bager jævnligt boller og kager, som vi hygger med. Vi er kreative sammen, når jeg kan mønstre energien til det. Vi tager på ture og hygger. Så der er balance i mor-regnskabet, og vi lever med nullermænd i krogene. For mit døgn har ikke nok timer til at være perfekt på alle fronter – og det er mit temperament heller ikke til.

  Min bedre halvdel synes nogle gange jeg er sjusket, fordi jeg ikke er over-bekymret. Børnene må rent faktisk godt slå sig, når de leger (ellers lærer de jo ikke at passe på), men jeg bremser legen, hvis den ser farlig ud.

  Vi er mødre på mange måder. Lige så mange måder som vores personligheder er forskellige. Og hurra for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  HØØØØØØØØØØØRT! Du, bøffen og bloggen er god, nok og helt som I skal være.
  God weekend – blev der sagt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Du har en af de mest befriende blog´s! Siden jeg fik min datter på 2½ år har jeg surfet rundt i blogland på diverse mor/barn blogs, overhældt med dyrt tøj og hyggelige indlæg – og det er FINT – men det er befriende i en verden af mødreperfektionisme, at der er nogen der skriver råt for usødet, at der er fantastisk, men hårdt, sjovt, men trættende og alt muligt andet at være forælder – og det ikke handler om, at vi ikke elsker vores rollinger over alt på jorden. Langt langt de fleste forældre er gode forældre og ikke mindst de rigtige forældre for deres børn.

  Fra en mor til en stor,glad, rask og kvik pige – trods manglende amning og adgang til ikke-økologiske agurker i ny og næ

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Så enig med Pernille. Jeg blev så træt af at læse om modetøj til børn og diverse ting som man burde gå ud og spendere penge på. Det er rart med en blog som rent faktisk handler om at være mor. Tak for det! Og så må jeg hellere lade være med at spamme med flere kommentarer. God weekend:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A K

  Hej Trine 🙂
  Jeg har fulgt med på din blog i laaaang tid nu, og har været både enig og uenig med dig… “Lortemor” er et dejligt frirum, hvor der bliver talt/skrevet lige ud af posen, og hvor er det dog befriende!!

  … og det amning dér…
  Jeg ammede min datter i ca. en måned. Hun blev ikke mæt, og fik derfor supplerende MME. SP fik det nærmest til at lyde som et fy-ord, da hun HVISKENDE foreslog en flaske, fordi min datter ikke tog nok på i vægt. Efter to dage med flasken, gad min datter ikke længere ammes. Hun nægtede at åbne munden, og ventede bare på, at den skide flaske kom frem 😉
  Jeg (som den eneste) tog det helt roligt, og var bare glad for at mini-musen blev mæt…. SP, familie og veninder med børn synes, det var SÅ SYND for mig!!??? 😉

  Slaaaap nu af, folk gør ting forskelligt! 😀

  – min datter på 2,5 år er i øvrigt en særdeles velfungerende pige! På trods af de mange flasker MME. 😉

  Er sikker på, at du er den bedste mor for Alfred <3 Selvom du giver ham citron og danskvand… <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Du kunne jo også lave en liste over alle de ting, du gør helt efter bogen, men det er der jo ikke noget sjov ved..
  Kæmpe high five for indlægget i går og livet, der har ledt til det. Alfred er jo tydeligvis verdens (andet-) sødeste barn og vælter i kærlighed og omsorg og det kan virkelig undre mig at der findes folk med så lidt humor at de kan blive forargede over din liste og dig..
  -rigtig god weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Stampe Dahl

  Hej Trine
  TAk Tak tak for en hudløs ærlig blog.
  Nu har jeg godt nok ‘kun’ været mor i 3 måneder, men blev glad i låget igår da jeg læste dit indslag. Jeg havde været nede og træne, med en unge der selvfølgelig råbte hele FitnessDk op, ikke fordi han var sulten (tro mig han blev budt rigelig gange), men bare fordi han kunne! Da jeg så kom hjem sad sportsbh’en fast midt i mit hoved (hvorfor er de altid så stramme!!!) – nå men jeg endte med at råbe og skrige ham lige tilbage i hans fjæs, af ren desparation, hvilket selvfølgelig ikke virkede helt efter hensigten.
  Efter problemet var løst og drengen lagt i haven, var det kaffe og bloglæsnings – mortid, og tusinde tak for den goé mortid! Det er ALTID fantastisk læsning.! At dømme ud fra bloggen er du da vist det stik modsatte af en dårlig mor, det kræver et enormt overskud at vise de sider af dig selv om du levere her på bloggen – RESPEKT!
  Igen tusinde tak for din åbenhed, tak for at vi må følge med på den anden side af skærmen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen Nymann

  En gang mor – altid mor og nu også professionel farmor og mormor, så nyder jeg at læse dine indlæg på bloggen – du har en positiv, humoristisk og ikke mindst realistisk indgang til mor-opgaven. Jeg deler tit din blog med mine unge mødre, fordi jeg oplever, at du med begge ben plantet solidt i virkeligheden formår at give et humoristisk billede af de situationer, der kan være svære at håndtere og erkende, og som måske ikke altid er så velsete i skoven af “perfekt-mor-anno 2014”. Vi bombarderes med krav om perfektionisme og fraviger vi en tomme, er modstandere klar til at brænde dig på bålet – disse reaktioner ser jeg ofte som tegn på usikkerhed og “angst” for at falde ved siden af “normen”. Rigtig god ide at slette indslagene, og lade dem hvile for afsenderens egen regning.
  Læste for nogen tid siden dit indlæg om at “finde din plads i verden” – ærligt og åbent – og godt skrevet – en plads i verden med at bringe “normen” tilbage til “normalen” for familien er også “noget at være” – faktisk kæmpe stort – så jeg håber du bliver ved – jeg kunne godt have brugt din ærlighed og humoristiske tilgang til opgaven da jeg var nybagt mor for 28 år siden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Rod

  Hej Trine,
  Jeg har fulgt din blog i et stykke tid og må erklære mig enig med mange af de andre. Det er flot og modigt af dig at skrive så ærligt om dit liv som mor. Jeg oplever ikke, at du gør grin med “spelt-mødrene” men du viser en anden side af livet som mor. Jeg er ikke den kreative type, der klipper og klistrer med ungerne. Jeg synes heller ikke, at det er sjovt at være med i deres lege. Jeg har heller aldrig været til at lave hjemmelavet babymad, ej heller går jeg op i økologi. Og derfor kan jeg relatere til din blog, fordi du heller ikke går op i at gøre alting rigtigt og perfekt. Og derfor er den interessant læsning for mig.
  Så fortsæt du bare i samme stil 🙂
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Ej, det var da så befriende dejligt. 🙂

  Jeg følte mig ikke stødt, men så mig selv i meget af det..

  Dog blev manden og jeg enige om at finde nogle danske programmer på ipaden. Og give en pris til den som oversætter Einstein Baby til dansk.. Vi så på billeder og min datter på 2 ser på stjernerne og siger “Star”..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg ELSKER din blog, din humor, din ærlighed og din måde at skrive på! Folk skal holde mund hvis de ikke har noget pænt at sige. ✌️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes, dit indlæg i går var rigtig fint, og jeg morede mig. Selvom i helt sikkert er meget forskellige, synes jeg altid din blog er befriende ærlig og humoristisk, og det er en af de få blogs, jeg følger, hvor jeg altid læser (næsten) alle indlæg.

  Da jeg kom til kommentarfeltet blev jeg imidlertid hurtigt træt, for jeg syntes det var dér, jeg oplevede, at der blev gjort grin med min måde at være mor på. Måske fordi, jeg ser det så meget for tiden – At der er en eller anden fælles forståelse for, at det er ok at tale om hysteriske spelt-mødre og “uh, hvor var det heldigt, at mit barn ikke fik to hoveder”.

  Og nu hentyder jeg ikke til nogle specifikke kommentarer her på bloggen, men mere sådan generelt: Hvor svært det end er at blive kaldt en uansvarlig mor mv., rammer det altså også at blive kaldt hysterisk og indirekte beskyldt for at gå så meget op i regler, at der ikke er overskud og nærvær. Det er heller ikke særlig rart med antydninger af, at et ønske om at gøre tingene “efter bogen” (hvilken bog man nu end følger) bunder i dårligt selvværd mv.

  Dermed ikke sagt at det er ok at råbe lige så grimt tilbage. Kan vi ikke bare blive enige om, at det hverken er ok at kalde andre mødre uansvarlige eller hysteriske?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Tak Malene. Du udtrykker lige præcist det jeg selv prøvede at få formuleret i går. Jeg er en af de mødre som altid har givet mit barn vitaminer, køber økologisk og konsekvent fravalgte færdiglavet babymos. Har jeg fulgt retningslinierne slavisk? Nej, men jeg mener, at de fleste af dem er ret fornuftige. Andre gange har jeg i stedet brugt min sunde fornuft. Har mit barn manglet omsorg og nærvær? Nej. Jeg vil hellere end gerne lege med mit barn, læse højt for ham og give ham knus og kram og dem får han rigeligt af. Mener jeg, at jeg er perfekt? Nej! Jeg har sat ham til at se Ramasjang tidligt om morgen og lagt mig til at sove på sofaen ved siden af ham. Jeg har råbt af ham når han er blevet puttet men han nægter at blive i sin seng så jeg har måtte bære ham tilbage i sengen 50 gange. Er jeg hysterisk? Kun når jeg bliver vækket klokken 3 om morgen.

   Jeg har bare valgt at være mor på min måde ligesom i har valgt at være mor på jeres måde. Det er lidt dobbeltmoralsk at kalde andre for hysteriske når man samtidig bliver sur over at blive kaldt uansvarlig. Så ja tak til en sober tone hvor vi kan snakke om vores forskellige måder at være mødre på uden at kalde hinanden alle mulige ting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg har ikke kaldt nogen for hysteriske? Var den til mig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Nej den var ikke til dig:) Den var til nogle af kommentarerne i går som mente, at man er en hysterisk øko-spelt-mor med dårlig selvtillid, hvis man følger retningslinierne. Har ikke på noget tidspunkt haft indtrykket af, at det er din holdning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg synes bestemt heller ikke andre der ikke gør det på min måde, er hysteriske 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg læser netop din blog, fordi du også viser den menneskelig side ved at være mor!! og uanset om man er spelt-mødre, langtids-ammere eller andet godt-folk, så nægter jeg simpelthen at tro på, at man ikke engang imellem rammes af nogle af de sammen tanker og følelser, som du beskriver på bloggen. Jeg kan i hvert fald nikke genkendende til det – men nu går jeg nok måske heller ikke ind under ovenstående katagorier 😉

  Men når alt kommer til alt, så er det rart for mig at læse, at der er andre, der tænker/føler det samme som mig indimellem. Du er bare så sej, at du tør sige det!!!!

  Og for mig at dømme, så har Alfred en virkelig god mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Nu har jeg været mor i 3 måneder.
  Tre laaaaange, skønne, pisse-hamrende-hårde, ensomme, frustrerende og vidunderlige måneder.

  Og hvis ikke det var for din blog + de skønne kommentarer fra andre mødre var jeg forlængst stukket af hjemmefra – langt væk fra mand og barn.

  Så TAK fordi du skriver som du gør – om alle de vidunderlige stunder.. Og om alle de mørke sider der også kan være ved morskabet!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Der findes en sted i Helvede for kvinder der ikke er gode ved hinanden. Selvfølgelig er vi ikke altid enige – det skal vi jo heller ikke være nødvendigvis og du er mor på din måde og jeg på min osv.
  Om man følger retningslinjer og anbefalinger er op til en selv og hvad man tror på.
  Men kan man ikke lide lugten i bageriet kan man jo gå i stedet for at få sure opstød.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Nu er jeg rygklapper igen. And I love it:-)

  Eller så er jeg bare den type der kommenterer hvis jeg har noget pænt at sige og holder min mund hvis det modsatte er tilfældet.
  Ikke dermed sagt at jeg ikke vil deltage i en debat og ytre min mening. Men det omtalte indlæg lagde ikke op til en debat- og slet ikke én hvor man bliver stemplet som dårlig mor fordi man lader sin søn smage på den meget farlige frugt/grøntsag? citron:-)

  Hvor ender vi (som mødre) hvis vi hele tiden skal pege fingre af andre mødre? Det er sgu da hårdt nok i forvejen. Le lidt- og lad være med at male lyserøde skyer. Ingen er perfekte. Der er forskel på hvordan vi er som mødre. Men ingen er perfekte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er ikke mor -Men elsker din blog, elsker at du ikke pynter verden med blomster og sommerfugle.
  Det gør en som mig, lidt mindre nervøs ved at en dag skulle producere et afkom!

  Tak for fantastiske gode grin:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Jeg tror, det er indlæg som det her, der gør, at du får den ‘uenighed’ i kommentarfelterne. Og jeg ville egentlig være stolt af det. For i mine øjne er det et tegn på, at du giver folk noget at være uenige over.

  Jeg synes, din blog er en af de få, der rent faktisk lægger op til, at man kommenterer – også ud over de der ‘tak, du er guds gave til blogverdenen’-kommentarer, som er rare, men som du også kunne få ved at skrive om sengerande eller børnebestik. Du skriver personligt, og det giver folk lyst til at kommentere personligt.

  Stikker man nallerne frem, risikerer man at få et rap over dem. Du provokerer ind imellem, og jeg går ud fra, det er noget, du gør bevidst? Og i så fald ville jeg som sagt tage det som et kompliment.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria H

  Din blog og specielt et indlæg som i går, gør at jeg som gravid, får muligheden for lige at slappe lidt af. Forstået på den måde, at jeg nogle gange, er så bange for den opgave jeg er ved at påtage mig, at jeg kan få kørt mig selv helt panisk op pga. de forventninger jeg har til mig selv, ofte afspejlet fra omverdenen.
  Jeg tror alle mødre kan nikke genkendende til den følelse, at man er bange for ikke at være tilstrækkelig nok for det barn man skal til at sætte eller har sat i verden.
  Jeg synes derfor det er ærgerligt at dit indlæg bliver misforstået, som det af nogen gjorde i går. For mig er det klokkeklart at du er en god mor – og der skal altså mod til at lave et indlæg som du gjorde.
  I skal være så velkomne til at kalde mig for medløber og ekstrem skulderklapper eller hvad der nu blev brugt af vendinger i kommentarfeltet.
  Jeg er egentlig ligeglad. Når jeg læser et indlæg, der med så få ord, gør at jeg kan stresse ned inden jeg får kørt mig selv helt op, er det altafgørende for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes du gør det pisse godt og jeg morer mig vældigt over dine indlæg. Hvis man ikke kan fornemme ironien, så synes jeg ærligt, at man skal finde et andet sted at læse med.
  Det er jo det, der er så skønt ved nettet. Kan du ikke lide lugten i bageriet, kan du sgu bare finde et andet..
  Jeg skal selv være mor til juni og jeg er da pisse rad for, om jeg kan finde ud af at opdrage et barn. Det er da et kæmpemæssigt ansvar at påtage sig. MEN jeg glæder mig vanvittigt meget 🙂

  Hold fast i din stil Trine og lad dig ikke påvirke for meget, at kritiserende mennesker – de har for lidt at gå op i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Læste dit indlæg den anden dag med stor fornøjelse – og læste det endda højt for min mand. Synes det er så befriende at læse – og synes du er en dejlig mor, lige som du er – uperfekt som os andre – og langt mere nuanceret end mange af de andre glansbillede-mødre. Som mor til snart tre ved jeg, hvor langt hen af vejen, at livet med børn bare er som du beskriver.
  Jeg er sikker på at Alfred vokser op som et robust helt lille menneske med masser humor – klar til at møde verdens udfordringer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine – du er en herlig person, som “stikker næsen frem” – og det medfører ALTID en MASSE hak i tuden, når Jantelovs-DK læser med.

  Men din ærlighed, humor og ligefremhed vil skaffe dig mindst ligeså mange positive og trofaste læsere, som det modsatte. Jeg er en af de positive, trofaste læsere, bare hvis du skulle være i tvivl.

  Jeg synes ofte at danske mødre er ret humorforladte, når det kommer til børneopdragelse. Det er som om der går alt for meget Sundhedsstyrelsens-retningslinjer i det – og så er der altså ikke meget morskab ved noget som helst. Polerethed eller politisk korrekthed? – eller måske er det en måde hvorpå man kan skjule sin usikkerhed overfor moderskabet på? Altså ved KUN at gøre det korrekte, anbefalede og ALDRIG hverken indrømme over for sig selv eller andre, at man har svære følelser og gør ting, der ikke er særligt smarte?

  PS: Jeg gør mig ret meget i det der “iPad-parenting”, hvor mine små trunter får lov til at se iPad, når vi spiser. Det er simpelthen en million gange lettere for mig. De sidder roligt og spiser. Det gør de ikke, hvis iPad’en bliver slukket…men hvor mange negative kommentarer vil dette her scenarie ikke fremkalde? Jeg venter egentlig bare på at Lola Jensen kommer efter mig!

  http://www.moriudlandet.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Haha, Alfred spiser også meget pænere med en iPad foran sig!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elskede det indlæg for det siger på en fin humoristisk måde at der er INGEN af os der er perfekte mødre som følger alle de skide retningslinjer der findes. Og at vi nogle gange skal accepterer det og bare slappe lidt af.

  GO GO GO lortemor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Respekt for at du tager lidt pis på det hele. Selvfølgelig skal man gøre det bedste for sit barn, men altså man er jo bare et menneske. Jeg har ikke børn selv endnu, men jeg kan da godt forstå at tiden/overskuddet ikke altid er til 100% hjemmelavet øko-biodynamisk babymad. Og det er OK. Os der er født i 80’erne er da i hvert fald overlevet indtil videre 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Du er altså en modig – og morsom – kvinde. Tak for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K

  Hatten af for dig. Jeg har kun rosende ord at sige om de ting, som du skriver om. Jeg begyndte at læse din blog da jeg blev gravid, og har læst med siden. Du virker til at være sådan en god jordnær person med ben i næsen. Jeg er vild med at du er så ærlig og åben når det handler om rollen som mor. Og forstår virkelig ikke de folk – som har så travlt med at dømme dig på noget så personligt som din rolle som mor. Tror på at de fleste mødre vil deres børn det bedste og har en voldsom kærlighed til dem – og de ting du har prøvet med Alfred ( har vi andre sgu da også prøvet) .

  Dette var bare et lille skuldreklap fra en mor til en anden. Og forresten ang. din protest mod offentlig amning, er virkelig sejt!! ;0)

  De bedste hilsner Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej Trine

  Jeg er helt tilfældigt stødt på din blog og er begyndt at læse den fra start (det er faktisk ret besværgeligt, når der ikke er en “forrige indlæg” knap). Jeg synes simpelthen at du er så cool og det er så fedt, at du er så ærlig omkring alle de ting som mange mødre ikke vil snakke om. Det er humor på højt plan. Når det så er sagt, må jeg godt nok sige, at folk jo er komplet vanvittige når man læser dit kommentarfelt til dit vildt sjove indlæg. Er ufatteligt at de ikke kan se det sjove i det indlæg du har lavet og straks er man crazy og man nærmest mishandler sit barn, fordi man synes det er sjovt at barnet kan få et sjovt ansigtsudtryk fordi de får danksvand eller citron. OMG det må være verdens mest kedelige mennesker at omgås- jeg tænker bare, thank God jeg ikke er så nederen. Jeg glæder mig helt til at læse bloggen til ende, er helt som en spændende bog man ikke kan slippe. You rock 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skide være med alle de negative. Videre, vi skal videre 🙂 Godt råbt op.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg har gjort....