Post-barsel - der var et ensomt erhverv.

Tilbagevendende crush!

Da jeg blev gravid, og senere fandt ud af, at vi skulle have en dreng – der gik jeg på jagt efter tøj – oftest på Trendsales, da Instagram ikke var så benyttet for bare halvandet år siden.. Jeg køber mange ting via de små Insta-shops, efterhånden. Nå, sidespor – jeg købte rigtig meget brugt tøj på Trendsales i de helt små størrelser. Ofte kunne jeg finde hele pakker med bukser, bodyer, heldragter og meget andet til ret få penge.

Jeg søgte altid på de samme mærker – Serendipity, Katvig, Ej sikke lej og Småfolk.

Da Alfred blev født havde han en stor samling Ej sikke lej og Småfolk, og de første par måneder manglede vi intet på tøjfronten. Efter han blev ældre og mere mobil, bevægede vi os væk fra heldragter og brugte mere og mere to-delte sæt. Især nu, hvor han går og er utrolig aktiv, kan det næsten ikke betale sig at han har heldragter længere…. Det er nemmere og mere praktisk, at han har to dele på, så man kan skifte den ene i stedet for det hele. MEEEEEEN, jeg må indrømme at jeg har flottet mig og erhvervet mig en lille håndfuld bløde og dejlige dragter, som han hovedsageligt tusser rundt i herhjemme i weekenderne.

Først og fremmest bryder de sig ikke om heldragter i vuggestuen, alt for mange knapper og sådan. Ganske forståeligt, hvis man spørger mig. Men herhjemme kan jeg godt lide at give ham en blød og lækker heldragt på. Også selvom han snart er halvandet.

Igen er min kærlighed kastet på Serendipity og Småfolk. To helt forskellige mærker, men som stadig har det til fælles, at det er godt og lækker kvalitet og at det kan holde til både mudder, mad og alt andet snavs. Jeg vil først og fremmest fremhæve Småfolk, fordi de altså virkelig formår at holde priserne nede, trods høj kvalitet og certificeret øko-tex. Ja tak.

Jeg elsker at Alfreds tøj er simpelt og ikke oser langt væk af farver og print, men jeg elsker stadig den verden af farver og motiver, som Småfolk færdes i. Ikke alene er det flot og sjovt, men det er også bæredygtigt og ligger i et prisniveau hvor alle kan være med.

Hvis jeg ikke er alene om at holde af det, så kan I finde en pæn samling HER. (affiliate link)

foto-46 foto-46 foto-46 foto-46 foto-46

 

 

 

9 kommentarer

 • Han er lækker, er han. Vi har ikke brugt heldragter længe, og nu, hvor ble-afvænning lurer om hjørnet kan det simpelthen ikke på nogen måde forsvares (har ellers set de sødeste overalls i denim…)
  Jeg er slet ikke til det mega-farverige print. Men sådan er vi (heldigvis!) så forskellige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg kan godt lide småfolks prints, men er det bare mig der er nærig, eller er 180 kr for en body og 200 kr for en heldragt ikke rockerdyrt? Jeg nægter simpelthen at give så mange penge for tøj til min søn, det skal være er virkelig godt tilbud før jeg ikke kan lade være 🙂
  Og så synes jeg altså at småfolk kommer til at se forvasket ud rigtig hurtigt, hvilket nok ærger mig ret meget, når jeg nu har spenderet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Helt enig, jeg synes Småfolk er for dyrt og bliver alt alt for hurtigt forvasket. H&M er favoritten her. Pasformen super til vores lange tynde tøs, og man tuder ikke, hvis man skal have kødsovs eller boller i karry til aftensmad.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Vi er også stor-forbrugere af H&M her hjemme!! Dejligt og blødt og holder til både kogevask og tørring!

   Mht. Småfolk og vaske-looket, så giver jeg jer helt ret – jeg har bare aldrig haft så meget imod det. Men kan da godt forstå det bliver dyrt i længden, hvis man ikke tilfreds med kvaliteten!

   Jeg er også lidt sær på det punkt – jeg har altid synes det var rart at købe det brugt, med lidt slid. Så var det blødt og ikke så ‘farvet’ længere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes også godt om Småfolks festlige prints. Dog mest til de helt små.

  Meeen, jeg har nu aldrig hørt, at de skulle være særligt bæredygtige. De er jo “bare” oeko-tex-certificerede, hvilket er fint og bedre end ingenting. Men det siger jo kun noget om, hvor mange skadelige kemikalier, der er tilbage i tøjet efter produktionen – ikke noget om bomuldens oprindelse, fremstillingsprocessen etc. På det punkt er der andre mærker, der er bedre med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Det ved jeg nu ikke? Jeg har da erfaret at de holder produktionen indenfor Europa, og sætter høj standard i forhold til de forhold deres varer produceres under.

   Du har ret i, at det ikke er til at vide hvor bomulden stammer fra.

   Men jeg er personligt vild med, at Småfolk donerer en helvedes masse penge til organisationer og små-projekter. Bl.a Hospitalsklovnene, Danmarks Indsamlingen, Amnesty International og en håndfuld andre små organisationer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Synes småfolk har fede farver, og elsker deres prints. Men jeg bliver mega nærig når jeg så har vasket det 1-2 gange og det derefter ser helt forbasket osv ud. Har dog fundet id af at småfolk med lys baggrund ikke bliver så forvasket som fx med lilla, grøn og blå. Men er altså kæmpe H&M fan i forhold til børnetøjet. Prisen er god og har intet at brokke mig over i kvalitet fra dem. Men det jo bare min mening 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Svenning

  Aprpros H og M – det kan da bestemt ikke være bæredygtigt – eller på nogen måde gode forhold for syerskerne – med de priser, de kører med? Nogle, der ved noget om det? Har faktisk lidt dårlig samvittighed over at købe tøj i H og M, for når man kan få en body for 40 kr – ja, så kan arbejdsforholdene da ikke have været gode.

  Kh
  Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia Lynge

  Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg elsker småfolk heldragter, og hvis man enten ligger dem i blød i husholdningseddike eller bruger eddike som skyllemiddel (bare rolig det kommer ikke til at lugte af syltede agurker) så holder det faktisk farven rigtig godt 🙂 – synes priserne er fine, men okay nu går min knægt (16 mdr.) stort set heller ikke i andet end Hummel som er i den lidt dyre ende, men bestemt lækker kvalitet. Har selv brugt hogm, men synes deres boder hurtigt mister formen eller går i stykker i sygningen forneden 🙁 – nå men kort, elsker småfolk 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Post-barsel - der var et ensomt erhverv.