Lidt stolt må man godt være!

Av i maven og av på numsen.

Det er virkelig ikke særlig nemt at være en lille dreng når noget gør ondt.

Jeg forstår ikke hvad der sker, og jeg kan ikke fortælle mor og far hvor det gør ondt henne. Totalt meget op ad bakke, synes jeg. Og min numse er HELT rød, og samtidig er mor og far bare helt vilde med at smøre dumt creme på den hele tiden – og jeg er bare sådan lidt LAD NU MIN NUMSE VÆRE!

Jeg har slet ikke været i vuggestue hele ugen, og jeg har været alene hjemme med far, og selvom vi har leget rigtig meget, så er jeg ret træt af at være mig.

Jeg kaster også op nogle gange og grunden til min numser er så rød er, at jeg hele tiden skal skide.

Det gode ved at være syg er dog, at jeg får lov at se helt vildt meget Ramasjang i lænestolen. Så putter vi med dyner og ekstra sutter og vi læser også rigtig mange bøger. Alt i alt er det jo ikke så slemt igen, men jeg kan godt mærke at især far er træt. Ville ønske jeg kunne fortælle hvor og hvorfor det gør ondt og hvad han skal gøre for at hjælpe mig. Men det er det der med ord. Dem kan jeg nemlig ikke så mange af.

Hvornår kan man det? Indtil videre kan jeg sige Hej – men ellers er det mest bare lyde. Dem er jeg til gengæld også god til. Og jeg kan også danse. Men når man er syg, så gad jeg godt at jeg kunne sige meget mere. Glæder mig enormt meget til jeg kan forklare mor og far, at når jeg peger på posen med kage, så er det posen med kage jeg vil have og ikke et eller andet dumt æble.

Hvornår begyndte I at tale?

Hilsen Alfred.

18 kommentarer

 • Kære Alfred,
  Det er een ting at lære at tale, en anden at kommunikere. Det kan du allerede ret godt, selvom det er frustrerende, når de voksne ikke helt forstår.

  Jeg kan rigtig mange ord, men har svært ved at udtale dem så de voksne forstår, og derfor siger pædagogerne henne i vuggestuen at jeg ikke taler så godt. Men jeg forstår jo alt hvad de siger, det er bare min mund, der ikke samarbejder. Det er frustrerende. Så hellere bare pege på ting eller hente dem selv. Nogle gange er jeg dog nødt til at smide mig på gulvet i en flitsbue for at de voksne virkelig fortår hvor frustrerende det er.

  mvh Oscar
  2 år 9 måneder

  PS god bedring med din røde numse og den dårlige mave

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvis du ikke allerede har testet det så prøv inotyol.
  Fås på apotek. Udviser mirakler mod røde numser:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Hej Alfred
  Totalt træls at være syg. Det er jeg også i dag. Det der med ikke at kunne tale kender jeg bare SÅ godt. Gid jeg kunne sige mere. Kan også se på min mor, hun nogle gange er ret forvirret over mig. Hvorfor fatter hun ikke noget, hva?! Derfor kunne jeg også godt tænke mig at vide mere om ord, så følger lige med for at se, om der er nogen, der ved noget.
  God bedring. Hilsen Nor, 16 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god bedring lille Alfred 🙂 – du er en sej lille dreng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var lidt upassende med en glad smiley, mine fede fingre ville have tastet: 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Holm

  Det var lidt upassende med en glad smiley, mine fede fingre ville have tastet: 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Bjørn

  Kære Alfred

  Jeg var også syg i sidste uge – fik mellemørebetændelse. Der gik alt for længe inden mor og far opdagede det…for jeg kunne ikke rigtig forklare dem det…jeg kan godt snakke lidt i sætninger, men det handler mest om hvad jeg ser og leger med…det startede jeg nok lidt med da jeg var godt 1 1/2. Men jeg så herre meget biler og andet netflix – så nu er jeg lidt afhængig og spørger efter det og sutten hele tiden…;)

  Hilsen Malte 23 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej 🙂 Har hørt at kartoffemel skulle være det bedste for røde numser! :0) Det er hvert fald et forsøg værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hej Alfred,

  Min mor klipper små stykker af en gammel stofble, koger dem i mikroovnen og lader dem køle af. Så får jeg en kold klud på numsen, hver gang jeg får ren ble på. Det lindrer og hjælper, synes jeg.

  Det med ord kan jeg ikke hjælpe med, jeg kan kun lyde indtil nu.

  Hilsen Mikkel, 7 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   En tilføjelse fra Mikkels mor: jeg lader kludene ligge i vandet, indtil de skal bruges. Jeg aner ikke hvorfor, men når numsen for alvor er rød, virker våde bomuldsklude tusind gange bedre end cremer. Det er det bedste råd, jeg har fået.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Jeg er også fan af dem, bare ikke når der er rigtig tynd mave. Så når de ikke rigtig at få lov at sidde ret længe 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Nej det er selvfølgelig rigtigt, der vil være et vist forbrug 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Ih, kogtvandsklude! Det brugte min mor også da jeg var mindre! Nu virker zinksalven heldigvis helt fint 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det er ikke sjovt med rød numse! Min mor tørrer min numse med føntørreren, det er vildt dejligt og min numse er aldrig rød 🙂

  Hilsen Anton 1 år og 10 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Alfred
  Jeg begyndte at tale sådan rigtig forståeligt med mange ord, da jeg var omkring 2 år. Det med kagen har dog været en længere kamp – mit bedste råd; bliv god til at klatre op efter tingene selv, især kager.
  Hilsen Julie, 4,5 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Kære Alfred

  Jeg håber, numsen og maven har det bedre nu?
  Hvis det går galt igen, fik min mor et godt råd af en rutineret sygeplejerske:

  Istedet for vand og klude / vådservietter, så tør numsen med vatrondel og babyolie.
  Det lægger en fin hinde…og så er det der inotyol (?) altså et hit…

  Kærligst og god bedring med det hele
  Siw – 15mdr

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Lyng

  Kære Alfred.

  Det er godt nok træls at være syg, men din mor har en FANTASTISK humor, så det hele
  skal nok gå. Promise.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt stolt må man godt være!