Gæsteblogger!

Anbefaling, og farvefin forkælelse til 2 heldige læsere! Og en lille rabatkode til GANNI!

Da jeg var gravid, droppede jeg alt der indeholdt kedelig kemi – og den dag i dag, ligger alle mine parfumer og neglelakker stadig i kasser og venter på, det bliver deres tid igen.

Jeg er dog blevet en del klogere på kemi og allergi efter Alfred er kommet til. Det er faktisk ok, at jeg bruger parfume i ny og næ, da jeg er blevet klogere på hvordan f.eks kontaktallergi opstår. Så nu og da kommer cremerne og parfumerne på, men for det meste kun i hårspidserne.

Det lyder måske enormt analt, men jeg frygter allergi, som en kat frygter et bad. Man skal passe på sin hud.

Den første tid efter Alfred blev født, brugte jeg aldrig neglelak. Først og fremmest kunne det ikke betale sig med alle de gange man vasker sine hænder, og dernæst fordi han ofte suttede på mine fingre.

Kure Bazaar neglelak repræsenterer den nye neglelak-generation.

Det er holdbare lakker i smukke farver.
Formlen er op til 85% naturlig og er baseret på pulp af træ, hvede, bomuld, kartofler og majs.

Det er en teknologisk innovation, der efter års forskning har ført til en dramatisk reduktion af petrokemiske indholdsstoffer – uden at gå på komprimis med holdbarhed og farve.

Kure Bazaars filosofi er at bevare neglens naturlige vitalitet og regenerering.

Og så!

INDEHOLDER DE HVERKEN TOLUENE, FORMALDEHYD, DIBUTYL PHALATER ELLER SYNTETISK CAMFER.

Så alt i alt et fint alternativ til samlingen, hvis man vi skære lidt ned på kedelig kemi, især til en hverdag med børn.

20140612-102253.jpg
Farven jeg har på her hedder Rose Milk, og er IMO den perfekteste (jo, det er er ord!) fine rosa.

Og nu til det sjove:

2 af jer kan vinde to stk. valgfri lakker fra Kure Bazaar hos Strutshop. Og for at vinde, kunne jeg godt tænke mig at høre lidt om jeres holdninger til kemi i hverdagen? Altså den kedelige slags. Hvordan forholder I jer til kemi, og har I ændret på jeres vaner efter I/hvis I har fået/skal have børn?

Derudover, så har jeg også en anden lækker ting til jer – en rabatkode på – 20 % på ALT Ganni hos STRUTSHOP

Så altså i webshoppen, hvor I også finder udvalget af lakkerne.

Koden er LORTEMOR og den er brugbar nu og indtil 23.59 d. 19/6-14.

Trækker to vindere samme dato!

65 kommentarer

 • Som i forhold til så mange andre ting, vil jeg her kategorisere mig selv som pragmatisk. Altså mht. mig selv. Mht. kiddo er jeg total kynisk. Har droppet yndlings repair creme fra PP til ham, fordi der er camille i, som kan give kontaktallergi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Åh, jeg længes efter at forkæle mig selv lidt og sådan en fin neglelak ville være guld værd. 🙂
  Hvad den kedelige kemi angår: jeg er storforbruger af alt der står Neutral (og Änglamark) på og går gerne uden om alle de mere kemiske produkter. Det er ikke kun for min søns skyld, men også for min egen.
  I min familie har vi tendens til meget sart hud og jeg ser ingen grund til at udsætte den for alt for meget unødig kemi, når naturen selv har så meget godt at byde på. Men med det sagt så synes jeg det er en jungle – hvad er skidt og hvorfor og hvor meget skader en lille smule af det forskellige? OG hvor hysterisk skal man være? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lovisen

  jeg er nok blevet lidt mere kritisk efter jeg har fået børn, men er langt fra der hvor mange andre er… Jeg synes det er så svært, for ved af tidligere erfarring (job i creme – makeup branchen) at meget af det ikke helt holder vand. Nogle af de skræmmekampagner der har været, har været pga en ingrediens der forekommer i meget større mægnder i fødevarer uden problemer.
  Når det så er sagt, så går jeg efter produkter til ungerne der er parfumefri, og som også har et eller flere at de anderkendte mærkninger for mere “sikre” produkter.
  Desværre har jeg selv meget tør hud, og synes ikke mange af de parfumefri, svanemærkede, astma-allergimærkede produkter man kan købe, kan klare sådan en tør hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Stoppede også med alt kemi, da jeg blev gravid. Forsøger at holde fast i det, selv om Vigge er 16 måneder nu og ikke længere sutter på min hud (så meget:)) generelt synes jeg, kemi i ting man putter på huden er klamt og unødvendigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura Hintz

  Selvom jeg er uden børn, og ikke har nogen på vej, så klapper jeg i mine små hænder hver gang nye parfume/parabene/kemikalie-frie produkter skyder op. Jeg er bestemt ikke fanatisk, for det tror jeg heller ikke løser noget (man kan jo ikke undgå det 100%) – men tager de hensyn jeg kan, og undgår så meget unødig kemi som muligt. Der er jo ingen grund til at proppe sig med mere eller mindre farlige stoffer. (Og det samme gælder også madvarer – vælger som udgangspunkt økologi der hvor jeg kan.) Så HURRA for fine neglelakker uden dum kemi! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Ja, jeg ændrede kemi-vaner, da jeg blev gravid første gang. Det virkede ligesom som en god ide og et godt tidspunkt. Så ift. mine børn er jeg meget opmærksom. Ift. mig selv har jeg slækket lidt på kravene efter jeg ikke er gravid/ammende mere. Må indrømme, at jeg synes, det er svært at komme i nærheden af de gode, kemi-fri (og lækre) produkter, når man er på SU..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg er nok et sted midt imellem. Jeg køber kun Neutral, Änglamark osv når det kommer til vaskepulver, rengøringsmidler, cremer, shampoo osv. Får helt fnat hvis tøj eller andet hos af en eller anden grund er blevet vasket i alm vaskepulver. Jeg forstår ganske enkelt ikke pointen i at alting skal lugte af Magasins stueetage! Dog er jeg en aaanelse forfængelig så når det kommer til make up, neglelak og hårprodukter (der ikke kommer i kontakt med hovedbunden) køber jeg ganske enkelt det jeg synes virker/holder bedst/er flottest. Jeg er en sucker for neglelak og går stort set aldrig uden så tippet om et mærke i flotte, holdbare farver der ikke slår mig eller mine kære langsomt ihjel er kærkomment her 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Bruun

  Jeg tænker generelt en del over at undgå unødig kemi i hverdagen, men er ikke fanatisk. Jeg går dog især op i, at ting vi bruger hver dag, kan bruges med god samvittighed – såsom håndsæbe, vaskepulver og opvaskemiddel. Lige nu er jeg gravid, hvilket naturligvis har gjort, at jeg har tænkt lidt ekstra over, hvad jeg har smurt mig ind i. Jeg synes dog, at det handler om at finde en balance – for jeg vil også gerne se godt ud og føle mig godt tilpas, hvilket for mig altså er lig med mascara og blush. Heldigvis findes der jo gode alternativer uden for megen kemi, men synes ofte at de er både dyre og ikke særlig gode. Har endnu ikke prøvet lakkerne fra Kure Bazaar, men kunne da være skønt med lidt forkælelse med god samvittighed her de sidste uger inden vores lille pige melder sin ankomst (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg går uden om alt kemi hvor muligt – og startede faktisk et stykke tid inden jeg blev gravid. Har selv sart hud og tendens til allergi, så vil ikke provokere noget frem. Og nu hvor vi har et barn er jeg bare endnu mere obs på det.
  Vi bruger Ånglamark/neutral/derma/tusindfryd indenfor alt vask, pleje mv. Det være sig rengøringsmidler, tabs til opvaskemaskinen, vaskepulver, håndsæbe, shampoo, cremer mv.
  Jeg bruger selv shampoo, hårspray mv fra frisøren men uden kemi og parfume, da mit hår ellers bliver tørt. Har fundet et godt mærke, der virker og er ligeså godt som det med alt muligt i. Min makeup, plejeprodukter mv er også uden kemi. Dog bruger jeg lidt parfume på tøjet, når vi skal i byen nu, hvor vores datter snart er 2,5 år, så hænger hun ikke på mig hele tiden mere og synes det er ok at dufte af lidt.

  Så jeg er sgu lidt radikal indenfor det. Kan slet ikke klare duften af vaskepulver med parfume – får det fysisk dårligt, hvis jeg skal have noget på, der lugter af sæbe eller hvis min datter har det fx hvis nogen har haft lånt det eller jeg køber brugt tøj. Er sgu blevet lidt sart hva?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ragnheiður Gelting

  Jeg har meget sart hud, og efter alt for mange års forbrug af diverse rengøringsmidler, vaskemidler, make up og andre produkter proppet med parfumer og kemikalier, fik jeg dem skiftet ud til fordel til miljømærkede parfumefri produkter (er blevet en betingelse for at de bliver brugt i vores hjem) og min hud har det tusind gange bedre! Efter jeg blev gravid stillede jeg parfumerne og de fleste neglelakker væk og er blevet endnu mere bevidst om kemi i hverdagen. Bruger dog et enkelt male up mærke som før, efter at have snakket med make up artist og mine hudplejeprodukter er baserede på naturlige indholdsstoffer. Tror dog at jeg vil tage min parfume frem igen til specielle lejligheder efter den lille er kommet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Rotbøl

  Herhjemme lever vi omkring 90% økologisk, og i løbet af det sidste halve års tid er min blinde tillid til Svanemærket og Ecocert, blevet skiftet ud med en noget mere skeptisk lup. Jeg møder mange, som siger at det er noget pjat med økologi og at det er alt alt for dyrt, men alle deres argumenter kan gøres til skamme. Fra vi omlagde vores kostbudget fra konventionelt til økologisk, har vi faktisk ikke mærket den væsentlige forskel på vores pengepung, forskellen, nu køber jeg kun det nødvendige, og har meget mindre madudsmidning, fordi jeg ikke lige falder og 10 for 20 kr tilbuddet, når jeg kun manglede 4. Alle de E stoffer som bliver proppet i konventionelt mad, kan absolut ikke være godt for nogen!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Luise

  Ingen børn eller nogen på vej, men tænker en del over allergi. Synes det er fjollet at der er parfume i så mange ting, så køber mest Neutral og Änglamark.. Bruger parfume på tøjet i stedet for på huden, og det er sjældent.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg ventede min første skiftede jeg også ALT til neutral. Endte dog med at bruge almindelig hårshampo + balsam, da mit hår blev til hø af neutral. Da jeg ventede lillebror sparede jeg på kemien, men var ikke fantastisk. Vi vasker i mild/parfumefri vaskemiddel, og alt pleje til drengen er øko, svanemærket, parfumefri osv. Men opvaskemiddel osv har vi altså ikke skiftet. Må tilstå jeg elsker ting der dufter dejligt 🙂 Min hverdagsmakeup er i mineral version, men det er nu tilfældigt.
  Kh Henriette // blondinemor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg er NAZIST, når det kommer til kemi. Lige nu er jeg det med produkter både til mig selv og børnene, fordi jeg ammer, men ellers er jeg det mest med børnene og lidt mindre med mig selv. Der er jo meget kemi, der ikke kan undgås, men det kan skønhedsprodukter jo, så derfor holder jeg pause så længe nogen får mad fra mig. Går ikke op i økologi i den forbindelse, men går efter svanemærket og astma-allergi-mærket. Min frygt går på allergi, men i langt højere grad på hormon-forstyrrende stoffer. Har også selv parfumeallergi, så det giver jo sig selv, at jeg undgår det. Så top dollar, hvis der kommer nye, mere sikre produkter på markedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Kristensen

  Jeg lider af diverse allergier selv og frygter at min datter skal arve dem. Mine produkter er uden parfume, parabener m.m., dette gælder alt fra makeup, cremer, neglelak mm. Jeg bruger parfume, men ikke hver dag og når jeg bruger det sprayer jeg det kun på mit tøj, kan ikke lide at få det i håret.

  Vores opvaskemiddel samt vaskemiddel er fra neutral.

  Derudover støvsuger og skifter vi sengetøj ofte.

  HVis jeg bliver den heldige vi jeg gerne have farverne Rose Milk samt Kerria, super fine sommerfarver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Inden jeg blev gravid og fik min søn, brugte jeg allerede alt hvad jeg kunne få i neutral serien. Jeg har altid været opmærksom på kemi og har lært det hjemmefra. Men neglelak har jeg ikke tænkt over før jeg blev gravid, min dreng er nu 4 måneder og jeg ammer, så har stadigvæk ikke haft neglelak på og jeg SAVNER det. Så denne her ville jeg nok putte på fingrene alligevel engang i mellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Jeg lagde også meget på hylden da jeg var gravid. Og meget af det ligger der stadig. Jeg synes det er super vigtigt at min søn er så kemi fri som muligt. Og at jeg selv er. Så jeg er lidt ligesom mange andre tror jeg.
  Men jeg har besluttet at jeg ikke vil stejle hvis vores tøj bliver vasket i ariel når vi besøger mine forældre og min mor er så sød at vaske for os. Ligesom jeg ikke hiver den røde pølse (hvem køber dem??) ud af hånden på min søn når vi var inviteret på mad hos venner.
  Jeg tager andre valg, men vi skal jo også kunne være i det i hverdagen og ovenstående sker så sjældent.

  Jeg vil så gerne gå mere med neglelak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er 18 og totalt kemikalieforskrækket. Jeg læser, hvad tøjet er lavet af, før jeg læser prisen – alt med poly, viskose, rubber, fuck af. Jeg vil have bomuld, silke, læder. Også selvom jeg ikke har råd. Bare ærgerligt, sonnyboy. Alt der, der ikke af lavet af omsmeltede vandflasker og syrebadede træfibre. Sådan er det også med mad – alt skal være økologisk, så jeg undgår alle de dumme E-numre, for i DK er kun 30 E-numre øko-godkendt. Så er man på den sikre side. For at være helt sikker har jeg en app, der viser, om e-numrene er sikre eller hvad bivirkningerne kan være. It makes me calm. Det er så unødvendigt at proppe mere i noget, end der allerede er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg er på ingen måde fanatisk. Dog bliver vasketøj vasket i Änglamark og nogle andre ting er også parfumefri, svanemærket osv.. Kan bare ret godt lide, at smøre mig selv ind i velduftende cremer.
  Men jeg ved med mig selv, at når jeg en dag bliver gravid, så kommer jeg til at have meget mere fokus på det, og det skal være minimalt, hvad jeg bruger af kemiholdige produkter. Mit barn skal være så godt som fri for at blive proppet med skidt ting. Jeg nyder lige nu at kunne bruge de produkter, jeg nu har lyst til. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg er vidst ‘alt-med-måde’ typen.
  Jeg brugte Neutral vaskepulver og hovedsagligt kemifri produkter allerede før jeg blev gravid. Det gør jeg så stadig her 2 børn senere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Der rører du lige ved min dårlige samvittighed. Jeg synes allerede, jeg bruger meget tid på at holde styr på hvad vi putter i munden, så det med kemi i hjemmet er ikke rigtig blevet til noget. Hvis det er nemt, så tager vi stilling, men er helt sikkert ikke gode nok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Blokager

  Jeg er hys men med måde 😛
  Da vi begyndte i fertilitetsbehandling røg alt ud der var parfume og parabener i. Jeg ville ikke risikere, at jeg selv var skyld i, at noget gik galt, eller at jeg kunne banke mig selv oveni hovedet med, at det nok var noget jeg var skyld i.

  Da vi så fik vores dejlige datter fortsatte det, dog i lidt mildere grad. Alt hvad jeg kan undgå der er parfume og parabener i, det gør jeg, så som vaskepulver, opvaskemiddel, shampoo, vådservietter og så videre. Men jeg vil dog have lov til at bruge parfume i ny og næ og min makeup er heller ikke helt så strømlinet, som da jeg var gravid. Neglelak har jeg ikke kastet mig ud i, da jeg tidligere bed negle, så jeg ville elske at få muligheden for at for alvor at kaste mig ud i kunsten at bruge neglelak 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MariaH

  Jeg har altid været nogenlunde bevist om, hvad der er de produkter jeg bruger samtidig med, at jeg forsøger at holde min brug af make up og kosmetiske produkter til på et minimum. Sommetider bliver jeg dog fristet af produkter med en dejlig duft. Da jeg blev gravid skiftede jeg til en parfumefri shampoo og kropsolie, og så bruger jeg kun sjældent neglelak og make up. Men alt med måde:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som neglelakentusiast vil jeg skynde mig at tilføje, at langt de fleste mærker er 3-Free eller 5-Free efterhånden. Så det har jeg ingen skrupler med at bruge. Da min mor var gravid, gik hun med lak altid, og på trods af, at min far var multi-allergiker (han blev sendt på ferier til Norge for at få luft til at trække vejret), har jeg endnu aldrig haft allergi af nogen art. Jeg bliver 30 næste gang.
  Jeg kan godt synes, folk er lidt for hysteriske med det der. Men jeg prøver at undgå de alt for kradse kemikalier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er i min 20 uge og da jeg opdagede at jeg var gravid ryddede jeg toiletskabet og købte nye cremer uden kemi. Jeg var inden sådan lidt “både-og” hvor jeg tænkte over det men var ikke 100% uden kemi. Nu køre vi Astma Allergi ringen og Svanemærket på (næsten) det hele… Bio Oil er uden de der mærker men det går nok med en liiiille smuuule parfume.. 😉 Men nu jeg har ikke haft neglelak på siden jeg blev gravid så sådan nogen uden kemi ville være en drøm!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg hverken børn eller planer om at få det indenfor nærmeste fremtid. Men jeg tænker da alligevel over alt det med kemi. Herhjemme bruger vi fx neutral vaskemiddel, og søbe uden parfume, og så bruger jeg kun parfume på tøjet eller i håret. Vi vasker også altid vores tøj inden vi tager det i brug. Mht. fødevarer så spiser vi så “rent” så muligt, undgår færdigretter, og spiser så lidt forarbejdet mad som muligt.
  Så jeg tænker da over det, men uden at være fanatisk, for jeg har da stadig et par cremer med parfumer og masser af neglelakker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise Wiwel

  Jeg går meget efter parfumefri produkter. Rema1000 har heldigvis også meget godt (og er billigere end Neutral). Da jeg var gravid sidste sommer droppede jeg neglelak på tæerne og af samme årsager, som du nævner bruger jeg det heller ikke på fingerneglene i øjeblikket. Min søn på 6 måneder er indtil videre kun blevet vasket i vand(bruger dog vådservietter på farten) og så har jeg lavet en salve, som minder om Olivias tryllesalve, som stort set er det eneste han er blevet smurt med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Figgé Jensen

  Jeg er blevet meget bevidst om kemi allerede da jeg blev gravid. Før det tænkte jeg aldrig over det, men det er bare noget andet nu. Jeg er meget hys med hvilke ting Xander bliver udsat for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har endnu ikke børn, men droppede i egen interesse alt kemi for godt et år siden. Jeg startede lidt drastisk med også at droppe alt plastik…temmelig svært i en husholdning!! Så jeg er kommet frem til et praktisk kompromis med at alt hvad der ryger indenbords og på huden er uden klamme kemiske formler…og så bliver resterne fra aftensmaden altså opbevaret i gode gamle fru tupperware!
  Men de der neglelakker…de ser dælme interessante ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ANE

  Rabatkode til Alt GANNI – men på hvor meget? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine F

  Fokuserer i perioder mere på kemi end andre. Ungerne er bestemt med til at fastholde mit fokus på at minimere kemi…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Heuser

  Jeg begyndte at tænke mig godt om hvad angår farlig kemi i hverdagen og tog en rask beslutning om kun at bruge øko-varer. Jeg forsøgte at blive gravid og havde læst meget om indvirkningen af de forskellige stoffer vi fylder os selv med på alle tænkelige måder. Jeg er meget natural og det fungerer for mig. Og tror i længden at det vil gavne både mine tvillinger og ikke mindst jeg selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg blev gravid 1. gang, var jeg meget konsekvent og skar så meget kemi væk, som jeg kunne. Og det fortsatte bagefter. Nu er min datter 2 1/2 år og jeg er gravid og nu er det blevet en vane, at vi i huset bruger Neutral, produkter uden parfume og allergi-testede produkter. Jeg bruger til dagligt ikke parfume, men har dog et par til festlige lejligheder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Før tænkte jeg næsten ikke over hvad der var i det lort jeg puttede i ansigtet, på kroppen eller i munden. Under graviditeten skar jeg (næsten) totalt ned på alt der blev puttet i hovedet, på kroppen, men ikke det jeg puttede i munden.
  Nu tager jeg det lidt mere afslappet og putter det meste i hovedet, på kroppen og i munden. Har dog skiftet en del make-up, shampooer, lotions osv ud til svane- og allergimærkede varianter, ligesom opvask og tøjvask er neutral. Og sikke jeg pludselig kan dufte hvis andre ikke vasker i neutral, det kunne jeg overhovedet ikke førhen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Jeg er vist sådan lidt i midten med det hele. Måske fordi jeg aldrig selv har haft allergi, ikke er særligt sensitiv på nogle områder und so weiter. Det betyder dog ikke, at jeg ikke konsekvent går efter mærkninger som svanemærket og astma- og allergi-mærket, køber så meget økologi, som vi nu kan, og i øvrigt forsøger ikke at fylde mine børn med mærkelige ting. Ind- som udvortes 😉 Og så har jeg ventet i laaaang i tid på at treate mig selv med lidt lyse striber i håret, fordi jeg stadig ammer. Nu ammer jeg kun lidt om natten, så jeg købte en ‘økologisk’ hårfarve i en helsebutik og lavede lidt striber.. Så HELT hys er jeg ikke 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg droppede også parfume, neglelak og den slags, da jeg blev gravid. Jeg har i forvejen allergi, bl.a. for et par parfumestoffer, astma og eksem, så generelt holder jeg parfume og kemi på et minimum i hverdagen… men men men hårfarven har jeg ikke droppet, selvom jeg gerne ville. Desværre er jeg sgu ved at blive så grå på toppen (vræl), at jeg efterhånden ikke kan holde ud at gå au naturel, når det kommer til mit hår. Behøver jeg at sige, at min graviditet var lidt af et helvede for “hårselvtilliden”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte Lynggaard

  Hold op den er fin den neglelak 🙂

  Jeg tror jeg forholder mig mere til kemi i hverdagen end jeg praktiserer det.. Jeg ved en helt masse om det, tænker over at jeg skal købe sager som er økologiske, uden parabener, parfume osv, og jeg forsøger også så vidt muligt at gøre det. Desværre må jeg nok indrømme at jeg altså ikke kan lade være med stadig at købe cremer som den blå nivea og eight hour creme :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Kronborg

  Jeg er obs på, hvad jeg selv tager på ift. kemi, men er dog ikke hys og bruger rexona deo (ellers lugter jeg af sved efter 1 time og det magter jeg ikke) og parfume + make up (dog ikke hver dag). Cremer er så vidt muligt uden kemisk stads. Mht. mine børn er jeg hys – INGEN parfume eller andet grimt i det vi bruger til dem, og alligevel har vores datter børneeksem…øv! Nå min lille kommentar til det, krydser fingre for jeg vinder, for jeg vil så gerne have neglelak på hver dag, men som du selv skriver, så funker det bare ikke så godt med små børn. Mvh Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Min holdning til kemi? Ifølge min kæreste fanatisk! Må vist også erkende en vis fanatisme som nybagt; googlede tandpasta’er og naturtandbørster og deslige for at undersøge hvad der var bedst til den lille. Købte(og køber) Estelle og Tild fra Strut og har da også sat dagsordenen herhjemme for parfumefri wc-rens, opvaskemiddel, vaskepulver. Jeg selv og min datter bruger øko shampoo, balsam og cremer(mandelolien blev ikke øko denne gang og formentlig heller ikke fremover). Men jeg tror faktisk jeg er blevet en lille smule mere large EFTER jeg er blevet mor og har været det en tre år nu. Har faktisk lavet en aftale med min tre-årlige om at købe neglelak!!! Ved ikke om det er en god idé, men nu er det planlagt. Og jeg har efter lidt research nået frem til at det skal være fra Kure. Tror de er nogenlunde ok, men ville ønske der fandtes en som var mærket ’til børn’ og med medfølgende neglelakfjerner i den mildeste form, for det er netop mit næste dilemma; hvordan fjerner man skidtet igen? Ja er ikke den habile neglelak-bruger…

  Hilsen moren til pigen der snakkede om neglelakker fra hun var halvandet år gammel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ligesom du selv skriver så lagde jeg alt der hedder parfume og andre dårligdomme i en kasse gennem min graviditet. Da Ronja kom blev vaskepulver, opvaskemiddel, håndsæbe mm også svanemærket og parfumefri. Da jeg ville bruge min parfume igen skulle det desværre vise at jeg har fået parfumeallergi under min graviditet. Jeg fik allergieksem på hænderne, så nu er det no go. Derfor kunne lidt allergivenligt neglelak være lækkert til nogle ellers ret kedelige hænder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Lykke Medom Nielsen

  Jeg tænker selvfølgeig på at alle cremer/bleer/vådservietter osv er mærket med både svanen og astma og allergi mærkatet til bette fisen, men til mig selv er jeg mindre forsigtig – dog har jeg aldrig brugt meget hverken makeup eller parfume, så det er ikke svært at holde igen.. ville dog elske at få en flot farve på tåneglene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  I forhold til børnene undgår jeg parfumer, parabener og andre problematiske stoffer – Eller forsøger. Det er jo ikke altid at man kan greje alle ingredienserne på ingredienslisterne.
  Og ellers bruger jeg min sunde fornuft. Vi har også skiftet ud i sæber, rengøringsmidler m.m. Det bliver jo ikke renere af at det dufter rent.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja F

  Jeg ved godt at men burde gå lidt mere op i at eliminere noget af den kemi man har i hjemmet, men må nok indrømme at jeg ikke er ret god til at få det gjord. Det handler jo egentligt nok mest om vaner. Men regner da stærkt med at jeg vil begynde at gå mere op i det når jeg får børn (selvom det er lidt dobbeltmoralsk)….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Da jeg var barn var ALT kemi FORBUDT…! Jeg fik ikke en gang slik (altså haribo, og i den stil…nej en figenstang og dadelkugler var hvad det kunne blive til)…
  I dag har jeg et ret afslappet forhold til kemi, men næsten alt der bliver skyllet i kloakken er kemi fri, altså shampoo, sæbe og rengøringsmidler…
  Tilgengæld har jeg det meget stramt med parabene debatten, parabener er et konserveringsmiddel, og er det konserveringsmiddel der skal bruges mindst af….så er der alle de produkter uden parabener, men så er der alkohol i i stedet for, som der skal bruges mere af og som også er skadeligt….og så er der andre konserveringsmidler som er værre…så synes det med parabener er svært, men læser altid bag på, og så går jeg efter så lidt kemi som muligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har jo store børn (på 9+13) og jeg er ærlig talt begyndt at give slip. Altså, den store får lov at bruge voks fra ID, jeg selv propper gladeligt det ene og andet kemi i ansigtet i håb om at det hjælper (på rynker, pigment, fugt – take you pick)… Da drengene var små var jeg ekstrem ‘hellig’, men lidt efter lidt slap jeg tøjlerne… Så ville da elske at vinde neglelak uden for meget kemi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg bliver nok nødt til at kategorisere mig selv som den lidt hys type hvad angår kemikalier.. Vi er både ramt af allergi og astma herhjemme og jeg vil bare gøre ALT for at undgå, at vores søn skal være plaget i så høj grad som os selv.. Men sunes nu ikke at det er så problematisk – der findes så mange lækre produkter uden alt muligt stads idag og der bliver skildret så meget med det at man ikke rigtig er i tvivl når man står i butikkerne, sååååå hys med hys på herfra;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Da jeg blev gravid første gang stoppede jeg også med at bruge alt der ikke var svanemærket (sæbe, shampoo,deo, kosmetik osv.). Jeg begyndte at savne neglelak, min gamle dagcreme og en parfume, men når jeg så en gang imellem til fest tog lidt på kunne jeg nærmest ikke udholde duften og synes at alt bare lugtede af mere. I dag synes jeg det er blevet meget lettere at have en hverdag med børn og produkter uden for meget kemi. Vi tænker meget over det herhjemme. Flere af de store mærker er begyndt at lave tilsvarende produkter uden parabener og mange er blevet svanetmærket- det er skønt. Det er dejligt at kunne forkæle sig selv og samtidig med god samvittighed. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at prøve sådan en neglelak- jeg har under begge mine graviditeter været en stor og flittig bruger af Strut ved skt. Hans torv. Efterfølgende elsker jeg deres fine elefanter der kan bruges til alt fra nøgleringe til barnevognskæder- de er så smukke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg går personligt meget op i at min makeup og cremer er så naturlige som muligt. Spiser også gerne så økologisk som jeg kan. Det kan godt være lidt svært at få råd til den slags god kvalitet når man er studerende, men det er helt sikkert noget jeg har valgt at prioritere højt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg går okay meget op i at holde den dårlige kemi for døren. Er astmatiker og det har derfor været en helt naturlig del af hverdagen, at minimere antallet af knap så hensigtsmæssige produkter. Dette både være sig i vaskepulver, håndsæbe, opvaskemiddel, sæber, cremer og make-up. Bruger dog stadig parfume næsten hver dag, men putter det primært på tøjet. Har ingen børn, men tænker at det uanset hvad er sundt at tænke over hvad man benytter, ikke mindst med tanke på udvikling af allergi og miljø.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal ærlig inrømme at jeg ikke tænker så meget over det. Vi har masser af allergi i familien, og “ved” bare det komer på et tidspunkt, jeg er den eneste det ikke har slået ud på endnu;) Så nyder det mens jeg kan – da jeg VED det vil komme et tidspunkt jeg slet ikke kan mere;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg er i forvejen ikke så meget til stærke dufte og da jeg blev gravid stoppede jeg med stort set alt der ikke var mærket fra astma- og allergiforbundet. Jeg er dog ikke helt fanatisk, f.eks. bruger jeg neglelak og makeup – jeg vælger parfumerfri makeup når jeg kan men gider hverken bruge tid eller energi på at gå op i det så nogle gange bliver det altså bare mascare’n på tilbud fra matas 🙂
  Til min datter på halvandet er jeg lidt mere hys: Kun produkter med blå krans. Bare for at være på den sikre side – og fordi der ingen grund er til at hun skal smøres ind i alt muligt andet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ikke gravid og har heller ikke været det. Jeg må indrømme, at jeg ikke går specielt meget op i kemi, når det handler om hudpleje og makeup osv. Når f.eks. visse parabener er godkendt af EU som sikre, så stoler jeg på, at de er sikre. Derfor vælger jeg heller ikke produkter fra pga. parabener. Jeg vælger produkter alt efter, om jeg kan lide duft, konsistens osv. Jeg synes, det er rarest, når produkter er lækre at bruge.
  Jeg tænker mere på miljøet, når jeg f.eks. køber opvaskemiddel, håndsæbe og vaskepulver end på decideret kemi 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Din kommentar afventer godkendelse.
  ihhh deltager hjertens gerne

  Min holdning er lidt blandet da jeg helt sikkert går ind for et godt miljø men tænker også at vi ikke må blive så forskrækket at vi ikke tør navigere rundt!
  Vi skal navigere med omtanke og træffe de valg som vi har det godt med! ellers kan vi jo gå rundt med dårlig samvittighed og hvad gavner det andet end at det også vil ære os op!
  Jeg vil dog indskyde at det er skønt og dejligt at der kommer flere og flere alternativer så vi kan træffe et fornuftigt valg!

  Laila Jensen
  regnbuens@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg prøver på at bruge produkter uden perfume og parabener;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg prøver at undgå så meget kemi som muligt, det blev helt klart rigtigt vigtigt for mig da jeg blev gravid.
  Bl.a. Rengørings,idoler, vaskemidler og mad undersøger jeg nøje

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hardetgodt

  Skiftede alt make up, shampoo, rengøringsmidler, vaskemidler osv ud til uparfumerede og parabenefri varianter for flere år siden. Holdt dog fast i lakker til tæerne og parfumen. Først da jeg blev gravid droppede jeg parfumen, og bruger det nu kun ved særlige lejligheder. Jeg er egentlig ikke fanatisk på nogen måde…synes bare det var uoverflødigt, men er overrasket over hvor meget jeg bemærker når andre bruger parfume – jeg væmmes ikke, noterer det bare, og tænker at vores hverdag må være meget uparfumeret når jeg bemærker andres dufte på den måde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Fin neglelak. Perfekt både til min datter og jeg. Skøn og ærlig blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SL

  I går fandt jeg ud af, at jeg er gravid og går stadig og venner mig til tanken, mens den lilla neglelak jeg tog på i fredags begynder at skalle af. Jeg vil have den til at holde så længe som muligt, for er ikke meget for at dykke ned i kemi-neglelaks-krukken igen, efter de to streger dukkede frem på testen. Jeg har altid været ret hys med at bruge så lidt kemi på min hud som muligt og bruger meget lidt make-up – men derfor får neglene også lov at lyse op ind i mellem og her har jeg altså ikke været så god til at tænke på, hvad der var i. Derfor er denne konkurrence så fin – vil så gerne have noget at pynte mig med de næste måneder, uden at jeg får dårlig samvittighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg har altid været lidt sart og har efter ukritisk brug af make-up i mine (meget) unge år udviklet en form for eksem/ekstremt sart hud over næseryggen. Derfor er jeg meget obs på nu at bruge ekstra fugtgivende serum (gerne aloe vera) under min normale dagcreme. Jeg går derudover næsten aldrig med make-up og sol creme (helst børne udgaven fra Derma) er et must (med mindre jeg vil ligne Rudolf). Så nej – mine vaner ændres ikke umiddelbart efter graviditet – men jeg vil super gerne vinde de to lækre lakker. Den ene kohl og den anden scandal. Kunne være dejligt at få lidt neglelak på med god samvittighed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er flere ting jeg har “opgivet” allerede nu, hvor planlægningen om en fremtidig graviditet er på trapperne. Først og fremmest kan jeg stolt sige, at jeg langt om længe er stoppet med at ryge! Det er slut.
  Makeup har jeg aldrig været god til at benytte. Parfume kan jeg ikke tåle, så det er jo så let 🙂
  Jeg har aldrig været den store fan af at smøre mig ind i en masse, som jeg reelt ikke aner hvad er. “Heldigvis” har jeg ikke kunne tåle meget det, så på den led er jeg sluppet let udenom en masse unødvendige kemikalier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Er nu gravid for anden gang – og jeg må tilstå, at jeg godt kan blive lidt led og ked af, at jeg altid er så farveløs og lugter af mig selv.. Men henblik på neglene, håret, duften og make-up’en. Er helt ærligt ved at være godt træt af, at jeg ikke er helt lige så lækker som jeg egentlig føler mig, når jeg er gravid.
  Når det så er sagt, så er det vigtigt for mig, at jeg ved hvad jeg udsætter mit ufødte barn for. Det er mig alene der bestemmer.. Jeg kan lukke øjenene og tænke; det er ingen jo død af. Men min virkelighed er, at jeg gerne vil give den bedste start til mit et og alt.
  Min datter på næsten 3 år passer vi jo stadig på. Ikke for mange kunstige stoffer osv. Det gælder sæbe og tøj, som med mad og drikke og meget mere. Hun kan jo heller ikke vælge selv. Synes desværre at det er et stort ansvar at tage i dagens Danmark, og fylder meget ved indkøb. Øko og allergi-/svanemærker er jo ikke alt..
  Fortsætter kampen (og beholder den naturlige aroma) med ønsket om, at vi i sidste ende kan se at det var det hele værd! Det er i hvert fald værd at forsøge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine BB

  Det med at tænke på kemi i mine hverdagsprodukter er forholdsvis nyt for mig. Jeg er pt førstegangsgravid og derfor er jeg begyndt at tænke på hvilken kemi der er i produkter som bliver absorberet af min hud og dermed går i ‘systemet’. Især hverdagscremer, solfaktor, make-up og ikke mindst neglelak tænker jeg over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser rigtig fin ud!

  Faderen her i huset er allergisk over for parfume i sådan en grad, at hvis mit hår er vasket med en parfumeret shampoo, kan han ikke holde ud at sove ved siden af mig 🙁 Så alt shampoo, bodyshampoo, vaskepulver, opvaskemiddel, håndsæbe og creme herhjemme er fri for kemi og parfume. Jeg har forsøgt mig med en deo uden parfume, men det synes jeg altså bliver for træls. Og får også indimellem reflekser i håret og bruger makeup. Så alt med måde – men til den lidt hellige side 😉 Ville nu også vaske parfumefrit alligevel pga. børnene. Men er efterhånden blevet ret sart mht. parfumerede dufte 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Johansen

  Før jeg blev gravid var jeg egentligt lidt ligeglad med kemi. Jeg er født og opvokset i et hjem med tobaksrøg, hvilket gjorde at jeg altid sprøjtede mig til med parfume for at undgå røg-lugten. Da jeg flyttede hjemmefra hang det ved; litervis af skyllemiddel, parfumeret vaskepulver, shampoo, balsam og parfume. Neglelak gik jeg også med hver dag. Det har ændret sig meget! Bruger kun neutral vaskepulver, ingen skyllemiddel, min dreng bruger kun produkter uden farlig kemi. Neglelakken er kun på tæerne, parfume bliver sprøjtet i håret eller på tøjet. Kun hårshampooen og balsam har fået lov at blive 😉 uha de børn vender op og ned på alting 😉
  Fantastisk med sådan en neglelak til sådan en neglelaksamler som mig (samlingen tæller 200+ som allesammen bare ligger pga kemi)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger!