Er andre løgnere, eller er det kun mig der bor i en svinesti?

Vuggestue-blues.

Jeg er ked af det. Og det er en helt ny følelse, som jeg lige skal vænne mig til at have.

Flere kan måske huske, at jeg udtrykkede en enorm ærgelse for et par uger siden, over at en af Alfred’s favoritter blandt pædagoger, stoppede. Selvom vi godt vidste den dag ville komme, så gjorde det alligevel ondt i dét dér moderhjerte.

Nu er Alfreds elskede YNDLINGS person også stoppet. I fredags fik vi afvide, at hun havde sidste dag. Og indeni mig skete der en form for følelsesmæssig eksplosion, der nok bunder i ren og skær kærlighed til mit barn og hans velbefindende.

Jeg troede aldrig at jeg skulle føle så meget på hans vegne. Glæde, over de mennesker der dagligt passer så godt på ham. Sorg, over at de smutter ud af hans liv igen. Jeg ved godt at han bare er et barn, og at han højest sandsynligt slipper helskindet igennem alle disse forandringer institutionslivet fører med sig, men jeg kan godt nok mærke – at den indflydelse de mennesker har på vores hverdag, er enorm.

Det at man kan tage på arbejde og udføre sit arbejde, efter at have afleveret en glad og tilfreds dreng, skal ikke undervurderes. Det er en enorm vigtig faktor i hele hamster-hjulet der skal køre rundt til dagligt. Og i dag, der synes jeg godt nok ikke det var sjovt at aflevere ham.

Børnene er endnu ikke så store at de rigtigt har knyttet sig til hinanden, men det har været så tydeligt, hvordan de har knyttet sig til de voksne på stuerne. Og vi har haft en lang periode, hvor der bare har været ro på dernede og dagligdagen har været tryg og velkendt – og det har jeg fandme nydt BIG time.

Mit største ønske er, at de hiver den omtalte pædagog ind, som afsluttede sit barselsvikariat. Vi ved, at han elskede stedet og børnene – rigtig meget. Alle forældrene var glad for ham, og børnene? Det knus-elskede ham og de fulgte ham i tykt og tyndt.

Kan man, som forældre, have indflydelse på hvem de ansætter? Er det drømmetænkning at tro, at en opringning til lederen kunne gøre en forskel i deres beslutning om at ansætte ham fast?

Jeg er jo ny i hele den her verden. Og helt ny i disse følelser. Men det betyder noget for mig, at der er nogen der har mit barns ryg – på mere end bare pædagog-måden. At se en voksen, knytte sig til mit barn – og omvendt, det har været helt fantastisk. Og jeg er ked af, at de forsvinder ud af hans liv så brat.

Av.

20140617-083216.jpg

19 kommentarer

 • Hen

  DO IT! Om ikke andet så for din egen ros skyld 🙂 Og tænk bare for et skulderklap, den mand må føle,han får når/hvis han hører om din offentlige prisning af ham.
  JUST DO IT 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej 🙂

  Jeg er selv pædagog og mor, begge dele her varmer mit hjerte – Det er så rart når der er forældre der sætter pris på vores arbejde 🙂

  Man må som forældre ALTID komme med en mening, ønske eller andet – ofte kommer forældre mest med brok eller ting de er utilfredse med – siger ikke alle er sådan, men mange – vi har jo en travl hverdag, så glemmer nok i farten at man også kan sige de gode ting… Jeg vil sige, bank på ved kontoret og sig hvad du tænker – det kan aldrig skade…. Dernæst kan du jo også vælge at gå i forældrerådet 😉
  og lad endelig dem der stopper vide hvilken forskel de har gjort og ham du ønsker skal blive, du kan jo prikke lidt til ham 😉

  Held & Lykke med det og tak for et fedt indslag, igen igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille Parsgaard

  Hvis du ikke gør det, vil du spørge dig selv i lang tid om du skulle have gjort det, om det VILLE have haft en indflydelse. Gør det. Gør det for dig selv, for sjælefreden, Alfred og som kæmpe ros til pædagogen. I mine børns skole, der gjorde vi noget, og vi blev hørt 🙂

  /Kamille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gør det. Der kan jo kun komme noget positivt ud af det. Og fortæl at det er en generel opfattelse at alle børn og alle forældre er glade for ham. Smør tykt på. Giv den hele armen, og opfordrer andre forældre til at gøre det samme.. Hep hep..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Som alle de andre siger: Det kan jo ikke skade noget, så gør det!
  Og åh ja hvor er det hårdt når ens unger endelig knytter sig til en i den pasning, der er så naturstridig, og de personer så stopper.

  Håber for jer at favoritten kommer tilbage!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Av. Jeg er jo ny i det her mor-game, men når jeg læser dit indlæg, kan jeg godt mærke en knude i maven. Så bliver det der dagplejeopstart pludselig nærværende, og jeg kan mærke, at det bliver svært at aflevere Penny til andre hver.eneste.dag. Især hvis der ikke er ro på og gode relationer. Når det er sagt, synes jeg da helt sikkert, at du skal give det et forsøg! Hvad er det værste der kan ske? Man har jo lov at forsøge at påvirke lederen lidt, og om ikke andet er der i hvert fald aldrig gået stykker af nogle af os for at rose et andet menneske som har fortjent det. Måske det kommer ham for øre og kan glæde ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Ja! Gør det. For jeres alles skyld. Ros og gode oplevelser kan man ikke få nok af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Gør det. Om ikke andet så for at fortælle ledelsen, hvor glade i har været for ham. Det må være så rart og bekræftende at høre i en verden, hvor folk hovedsaglig henvender sig med brok. Og hvis han ikke bliver ansat denne gang, så gør han måske næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vil også tilslutte mig ‘gør det’ klanen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Har været i samme situation. Hos os blev verdens bedste Bente fyret!!! Vi var bare SÅ frustrerede over beslutningen, at vi tog fat i lederen. Havde virkelig en go kommunikation omkring hele situationen, fik svar på de spørgsmål vi havde samtidig med at vi fik gjort helt klart, hvordan vi så den nuværende situation på stuen. Derudover fik vi thumbs up fra lederen omkring vores tilgang til sagen. Det viste sig at stort set alle andre forældre havde været ubehøvlede(!)? – og det i et offentligt forum på nettet, hvor alle pædagoger kunne læse med, fremfor at rette henvendelse til ledelsen. Så afsted med dig… måske flytter det ikke noget – måske gør det. Under alle omstændigheder har du gjort det, du følte rigtigt ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • majbritt

  Synes du skal tage fat i lederen og forklare ham situationen, måske snakke med andre forærer og få dem med på den. I kunne eventuelt skrive et fælles brev og forklare det hele. Det kan ikke skade, og så har du gjort noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor i samme vuggestue

  Jeg er mor i samme vuggestue bare på stjernerne. Jeg ved derfor hvilken pædagog du snakker om. Fantastisk pædagog!!!
  Jeg har haft mange gode snakke med lederen. Jeg synes hun er rigtig forstående og lytter til hvad jeg siger. Hun er god til at forklare situationerne på en måde så jeg bliver tryg og glad for at have mit barn i vuggestuen. Jeg synes derfor helt klart du skal tage en snak med hende 🙂 <3 og fortælle hende om dine tanker. Som de andre skriver, så vil du ikke fortryde hvis du gør det – men du kan komme til at ærge dig hvis du ikke gør det. Jeg er sikker på at du bliver mødt med en god forståelse for de tanker du sidder med. Selv hvis ikke de kan gøre noget af det du ønsker, så er du kommet ud med det og du får startet en dialog omkring tingene i vuggestuen. Det kan kun være positivt at gøre 🙂
  Vi har selv stået i samme situation på min datters stue og det har været rart at sætte ord på og blive lyttet til af både pædagoer og leder. Så jeg siger do it 🙂 mange knus og tanker herfra til dit moderhjerte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Gør det Trine! MM lytter og er til at tale med, og hvis der er noget de har brug for dernede, er det stabilt personale, som faktisk har lyst til at være der 😉 vi vil også gerne have ham retur!
  Knus Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det trist – jeg kan sagtens følge dig! Jeg synes bestemt, du skal give din mening til kende over for lederen. Det kan aldrig skade! Måske er der ikke plads til ham, for jeg går ud fra, at personen, han var i vikariat for, er tilbage, og man kan selvfølgelig ikke bare trylle en ekstra stilling frem, hvis der ikke er ressourcer til det. Men man ved jo aldrig!

  Er helt enig – en god aflevering sikrer god arbejdsdag til mor. Min ældste kunne først tage afsked uden at græde som 3 1/2-årig, og en sjælden gang imellem, nu hvor han snart bliver 5, kan det stadig ske. Det har aldrig været et spørgsmål om, at der ikke var gode personer til at tage sig af ham, men simpelthen fordi han allerhelst ville kramme med sin mor dagen lang, hvis det kunne lade sig gøre 😉 Men uanset hvad så ER man som mor bare gladest langt inde i hjertet, hvis man ved, at ens dyrebareste er hos folk, han er meget glad for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av hvor jeg føler med jer. Vi har selv haft udskiftning på udskiftning af voksne i børnehaven det sidste halvandet år. Det har givet så utrygge børn, for hverdagen har været sindssygt ustruktureret derovre, og hver gang de endelig havde knyttet sig til en af de voksne, så blev hun skiftet ud 🙁 Jeg håber virkelig de ansætter ham, du gerne vil have. Du kan jo spørge, om du må komme med i ansættelsesudvalget. I vores børnehave vil de gerne have en forældrerepræsentant med.

  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Do it (som alle andre også siger!) Om ikke andet, så for din sjælefreds skyld. Og du har helt ret – det betyder alt i verden at være tryg ved og vide, at ens barn holder af og stoler på de voksne, der skal passe på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Ih hvor jeg kender det. Min datter er 6 og den mest fantastiske leder på fritten har lige sagt op pga. nyt job. Hun var guld værd, og min store følsomme pige spekulerer allerede nu over, hvordan hun kan klare kolonien i efteråret uden sin 2. mor 🙁
  Det rammer dybt i en mors hjerte, men efter en god snak med lederen, ja så ser det hele lidt lysere ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  I mine børns institution skal der en forældrerepresentsnt med til ansættelsessamtaler (en fra bestyrelsen, med mindre der ikke er en i bestyrelsen der kan). Så det kan da ikke skade du give udtryk for din mening, og evt også opfordrer de andre forældre til at gøre det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Kan kun sige et ord til dig: Forældreråd!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er andre løgnere, eller er det kun mig der bor i en svinesti?