Så meget glæde - så megen frustration!

Ferie slut!

Kan læse mig til, i kommentarerne til mit forrige indlæg, at flere tror jeg er træt af ikke at holde ‘rigtig ferie’!

Og det er så pænt af jer, at understrege at en staycation er mindst lige så god som en ferie sydpå. For det er det bestemt! Desværre var jeg ikke tydelig nok i min ærgelse. Det jeg mente var, at vi ikke HAR mere ferie efter denne ene uge.

Så min ærgelse er stor, men jeg prøver at fokusere på, at Alfreds far ikke skal arbejde så meget over sommeren, og at jeg heller ikke arbejder ret meget. Så på en måde er det bedre end hvis vi begge arbejdede non stop, og slet ikke holdt ferie.

Jeg har bare rigtig dårlig samvittighed. For er det ikke noget med at man er skide dårlige forældre, hvis man ikke tager sine børn ud af institutionen mindst 3 uger i træk?

Forsøger at sænke stemmen indeni, som punker mig og kalder mig for en shitty mor, ved at messe at vi jo netop er flyttet af en årsag. Vi har ingen penge. Og vi har ikke noget ferie opsparet. Vi har betalt vores gæld og renters rente med vores feriepenge. Og ingen af os har ferie med løn til gode.

Så på en måde hjælper det at tænke sådan. Men når jeg så kigger på Alfred, så er den der stadig. Den evige dårlige samvittighed. Og jeg tager mig selv i at tænke: næste år! NÆSTE ÅR kan vi måske?

Hvor skal I holde ferie i år?

20140709-080026-28826409.jpg

20140709-080026-28826549.jpg

20140709-080026-28826731.jpg

20140709-080026-28826960.jpg

20140709-080027-28827158.jpg

20 kommentarer

 • Katrine

  Jeg forstår den dårlige samvittighed, mine unget får 2 uger og alligevel er den der.. Jeg synes det ville være fint hvis jeg og reste af forældre-bestandend besluttede at gøre det så godt vi kan og så tro på at det er godt nok. God sommer med korte vuggestuedage og en fridag i løbet af ugen måske:)
  /Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Vi skal for første gang på charterferie (til Kos) efter 4 års ferietørke.. Først efter 3 år på arbejdsmarkedet (min mand) suppleret med min sparsomme SU så er der endelig luft i økonomien til at vi kan rejse, pengene er ellers gået til flytning, unger osv. Dog har vi alle år været heldige at låne sommerhus i en uge i dk – det er også dejligt!!
  Håber I kan tage en forlænget weekend i ny og næ, det kan også næsten føles som ferie, især hvis vejret er godt 🙂
  God sommer, Vh Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh den dårligt samvittighed. Den er frygtelig. Vi har 3 ugers ferie i streg da Arthurs dagpleje har lukket. Vi holder ferie i Silkeborg med cyklen som omdrejningspunkt. Det er første gang siden 7. klasse at Morten har ferie så længe. Der er helelr ikke til store ferier i vores budget. Men vi har heldigvis en have. Og den nyder vi! Alle burde have direkte adgang til græs.
  Og da jeg er sygemeldt for tiden nyder jeg selskab. Win win.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Vi har en dreng på 5 mdr, jeg er på su og vi købte brugt bil i efteråret foruden alle de fornødenheder man skal bruge, når man får barn, så vores ferie er 1 uge, og den går til lejet sommerhus i Gråsten. Men en uge tæller også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er bestemt ikke en shitty mor… Det var jo ligesom noget andet, hvis forældrene holdt fri uden børnene. I arbejder jo. Min 3-årige har 5 uger i træk, og det er faktisk lidt for meget. Nok når han “bare” går herhjemme med mig og lillebror. Han keder sig sgu… Håber i trods alt får samlet nogle gode sommerstunder 🙂
  Kh Henriette // blondinemor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Trine,
  Jeg synes det lyder som om at I begge gør jeres bedste for at Alfred får en dejlig sommer alligevel, selvom I ikke kan tage flere uger fri. Og det der med de tre ugers ferie; jeg tror at den er møntet på de forældre, der selv holder ferie, mens de sender ungerne i institution. Og det er jo ikke jer! Hvis jeg var dig, ville jeg pakke den dårlige samvittighed langt væk, for den kan Alfred ikke bruge til noget alligevel. Og i øvrigt har jeg den klare opfattelse af, at han har nogle rigtigt dejlige forældre, der elsker ham højt og kun vil ham det bedste, ferie eller ej.
  Sommerhilsner fra Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har brugt i omegenen af en milliard på at flytte til Schweiz og vores ene indtægt giver ikke mulighed for de store udskejelser.
  Man er kun en lortemor, hvis man har mulighed for at tage barnet ud af vuggestue/dagpleje/børnehave, mens man selv holder ferie og så ikke gør det, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • z

  Jeg holder da godt nok 3 uger med min søn men det bliver også hjemme pga. manden er alvorligt syg. Det er sådan betingelserne er og alligevel får man et stik af dårlig samvittighed over, at man “burde” tage sønnen med ud på nogle oplevelser. Men er det ikke sådan med os mødre, at selvom vi altid yder det bedste for vores børn, føler vi ikke selv at det er godt nok?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  Vi skal også for FØRSTE gang i sommerhus (i dk) og det har vi ikke kunnet gør pga huskøb, su og sygemeldinger i graviditet nr. 2 – men denne gang skal vi på ferie – du er ikke en shitty momse, jeg syntes også at de som burde have dårlig samvittighed er forældrene som sender deres børn i inst. Imens de hygger sig og kobler fra, det kan de gøre imens børnene kobler fra hos en legedate eller hos nogle bedsteforældre – som udgangspunkt når man selv vil koble fra, har ens børn også brug for det! Super fed blog (har sagt det før) god sommer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Nogle gange skal du se dig selv i spejlet og sige højt.. “Vi KNOKLER en vis kropsdel ud af bukserne for at få det til at hænge sammen, så vores prioriteter er ok”.

  I skal arbejde, for at i kan have de hyggelige stunder sammen. Det jo ikke fordi Hr. Bøf kommer i vuggestue mens I lige nyder en vesterbro latte og nogle solskinstimer på stranden bagefer. I arbejder..!

  Da jeg var barn var jeg i Spanien 2 gange med mine forældre. Jeg var 5 og 6. Da jeg begyndte i skole gik min på på halv tid og var tidligt hjemme mandag, tirsdag og onsdag. I alle årene derfra og til jeg ikke gad med mere, var vi på vandrehjemsferier i DK. Jeg er enebarn, så jeg havde altid en veninde med. Men det var deres prioritet og det synes jeg er ok.

  SÅ opsang fra mig (som er uden børn dog, men håber det er tilladt).. husk på i knokler, flytter osv. for at få tingene til at hænge sammen.. og det er faktisk pisse sejt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Jost Sandberg

  Det lyder som om, du gør det rigtig godt og er en super mor. Så væk med den dårlige samvittighed! Det kan man ikke rigtig, jeg ved det godt, den plager også mig hele tiden! Jeg har tre uger til termin og går derfor hjemme, så nu her, hvor alle de andre i børnehaven holder ferie, synes jeg også min søn burde være hjemme. Men jeg er så besværet af graviditet, at jeg stort set kun kan ligge på sofaen (kvalme, svimmelhed, plukveer, ondt i ryg og bækken osv.), så derfor kommer han i børnehave hver dag. Børnehaven har lukket de kommende to uger, hvor han så holder ‘ferie’ – vi skal ikke en skid, da jeg jo kan føde når som helst. Så vi skal hygge i lejligheden og vores nyindkøbte kolonihave:-)
  Men jeg føler mig lidt som en dårlig mor, alle skriver jo netop i deres kommentarer, at børnene bør have fri, når forældrene har, og min mand, der er arbejdsløs, går også hjemme. Men vores søn kan vel heller ikke holde fri hele tiden, bare fordi jeg er på barsel og min mand er arbejdsløs…! Han skal jo søge job og jeg passe baby. Men det er godt nok kilde til dårlig samvittighed!
  Nyd jeres korte dage, weekenderne og dagligdagen – det er trods alt dagligdag, der er mest af, så det er jo den vi skal have det godt i -og ikke de to uger om året, hvor vi (altså de andre!) tager på dyre ferier og vilde oplevelser, det må vi prøve at huske:-) God sommer:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • majbritt

  Tør næsten ikke skrive det her, men ferien går til Italien i august måned. Vi tager ti dage sammen med mormor. Ærgeligt i ikke har mere ferie tilbage, det har alle fortjent. Måske du kan finde lidt trøst i at når vuggestuen ikke er proppet med børn, er der mere fokus på dem der er der. Har selv arbejdet i institution og det var altid rigtig hyggeligt om sommeren. Og som alle de andre skriver, send den dårlige samvittighed på ferie, i gør det så godt i kan. God sommer i jeres nye bydel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikita

  Ingen grund til dårlig samvittighed! I arbejder for guds skyld!
  Det at gælden bliver betalt giver luft i budgetet og gør at i sikkert kan tage på ferie en anden god gang, hvilket jeg personligt syntes er langt federe, for så kan det da være han husker den!
  Jeg har en lille månede barsel tilbage og min 1årige har 3 ugers ferie, vi skal besøge legepladser. Vejret er jo godt, og de små eeeeelsker det jo, og så længe de (som de jo altid gør) nyder det og bare elsker at mor og far (eller, i mit tilfælde bare mor :-P) er der, er det så ikke alt der betyer noget? At barnet er glad og nyder den tid der faktisk er? :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pyh ha, ferie siger du, jo altså jeg mener at kunne tælle mig frem til ti dages ferie (biltur i DK) sammen. Indtil da og efter da, er mine drenge nødsaget til at ‘passe’ sig selv fordi deres sære forældre skal på det der arbejde. Og pigebarnet, hun må på frit og efter de ti dage vente pænt på at skolen snart starter. På plussiden skal drengene på madskole/fodboldskole i ugen efter vores ferie og det er jo også.. ja ferie. For dem i hvert fald.
  Og sådan er det bare. Jeg er under uddannelse og har tilbragt det sidste halve år i lønnet praktik = ingen optjent ferie, så alt er selvbetalt. Av. …Næste år hååååber jeg at jeg rent faktisk har ferie fra skolen, men kender ikke mit skema, skal nemlig starte ny praktik netop der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Nu har jeg godt nok ikke børn endnu, men ferie, hvad er det for noget? Vi skulle have holdt en uge, hvor vi bare tog på landet og hyggede, men så ringede kærestes arbejde og sagde at der var gået koks i ferieplanlægningen, så han kunne ikke få fri. Så syntes jeg selvfølgelig at jeg burde være solidarisk med ham, og så var det “bye bye ferie”.. Så nu henslæber jeg dagene i detailhandlen, og sørger for udstyr til alle de mange heldige der får mere end deres weekender fri. Og det gør jeg helt indtil studiestart i september..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du skal ikke have dårlig samvittighed. Du gør hvad der er bedst muligt for jeres familie. Og bedre kan det ikke gøres. Da vi var børn var der heller ikke råd til ferie hvert år, og det var ikke noget vi var bevidste om. Vi havde det ligeså sjovt af den Grund og havde jo bare endnu bedre tid til at lege med de børn fra vejen. No worries…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Kæft, hvor er der meget bitcheri over at holde ferie og lade ungen være i børnehaven en uges tid ind over den ferie her i tråden. Rolig med anklagerne, hvordan tror I at allerede stressede mødre får det af at læse jeres kommentarer? Jeg kunne sagtens finde på at lade min unge være i børnehaven imens jeg holder noget af min ferie med min kæreste, når nu han er så skideglad for det. Så kunne det være at man snuppede sig en Vesterbrolatte og en satans masse sex – og var en endnu federe mor, når man hentede. Tidligt, om I vil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har det på samme måde – vi var Haft ferie 2 uger hvoraf den ældste så har været på koloni 1 uge så i princippet har hun kun haft ferie 1 uge.

  Vi har holdt ferie hjemme i år – ikke råd til at rejse i år i og med at manden er startet selvstændig og desuden ikke har tid til ferie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Du lyder som en skide god mor! Tænk på, hvor mange der egentligt findes, der holder ferie og sender deres børn i institution. Se, så er man en lortemor,.
  Vi har lige holdt 14 dages ferie med vores datter på halvandet år (med en uges tid sydpå, som vi har sparet sammen til i et år), i denne uge er hun i institution og vi på arbejde og så har vi igen ferie i 14 dage sammen alle tre, hvor vi tager på ture rundt i DK.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Tilbage i 96 var jeg ti år, og jeg husker aldrig at sommer var lig med ferie, so. I afsted på ferie, dog husker jeg at mine forældre havde fri, men på skift, og jeg husker faktisk den sommer som en af de beste for det var det år hvor vi havde en masse eftermiddagstur hvor vi tog i skoven, på stranden, fik is i gaden og alle de små ring, næsten hver eftermiddag gjorde vi en lille ting, og jeg husker den sommer som noget af det tydeligste fra min barndom 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget glæde - så megen frustration!