Savn, savn, savn.

Emilie gæsteblogger

LM9

Hello! Jeg har simpelthen fået æren af at blogge lidt her på Trines lille platform, alt imens hun slanger sig i Spanien med kolde drinks og vist nok også en masse tomater.
Vi er slet ikke misundelige, vel?
Jeg er Emilie, 26 år og bor i København sammen med min lækre kæreste og lille søn Saxo, på snart 8 måneder! Gisp tiden går jo aaalt for stærkt, en eller anden stop den, nu.

Jeg har blogget siden 2011 og jeg er så glad for at jeg begyndte. Det har nemlig ført rigtig mange gode ting med sig. F.eks havde jeg jo aldrig lært Trine at kende, hvis ikke vi begge bloggede. Hurra for blogging!

Når jeg ikke er på barsel studerer jeg e-design på KEA. E’et står for entrepreneurship-design og er, meget kort fortalt, en iværksætter uddannelse. Det stemmer meget godt overens med hvad jeg ellers foretager mig. For udover at have min egen lille side her på det store internet, driver min kæreste og jeg webshoppen og butikken Just Spotted. Her forhandler vi plakater og rammer. Det hele er gået sindssygt stærkt og i maj måned sagde min kæreste sit job op, og vi gik all in på projektet. Det er fedt! Fedt at være selvstændig og fedt at bestemme selv. Det kan anbefales! : )

Nå, men Trine har altså formuleret nogle spørgsmål, som jeg lovede hende at svare ærligt på. Enjoy…

Hvordan ser en almindelig dag ud for dig?
Jeg har været på barsel siden januar og mine dage bliver derfor brugt sammen med Saxo. Vi vågner typisk mellem 7-8 og ligger som regel og hygger lidt i sengen, inden dagen rigtig går igang. Vi er heldige at min kæreste ikke behøver stresse ud af døren om morgenen og derfor er det typisk ham der giver Saxo morgengrød, mens jeg snupper et bad. Herefter leger vi en halv times tid, inden det er tid til dagens første lur. Vores eftermiddage varierer fra dag til dag. Nogle dage er vi hjemme hele dagen, men som oftest går vi lange ture, tager til babyrytmik, besøger mine veninder ellertager i svømmehallen. Jeg keder mig aldrig. Om aftenen spiser vi aftensmad og bader Saxo, inden det er tid til at sige godnat omkring kl 19.30 – og SÅ er der dømt voksentid! Det trænger man i den grad til, efter en lang dag hvor man er på.

IMG_1539

Hvordan har jeres forhold ændret sig efter I har fået Saxo?
Det har ændret sig på den måde, at vi har fået meget mindre kvalitetstid sammen. Altså færre af de stunder hvor man virkelig har tid til at sidde og dvæle over hinanden og tale om hvad man føler og hvordan man har det, over et glas rødvin.

Det har også gjort, at hvor vi før måske kunne diskutere længe om en eller anden latterlig ligegyldig ting, så er der nu simpelthen ikke tid til den slags pjat, for du står altså med en rigtig baby på din arm, og han kræver alt dit overskud. Så på en måde bliver alt bullshit sorteret fra, og kun ting der virkelig er nødvendige bliver tilgodeset. Det tror jeg har været rigtig sundt for os.
Jeg kan godt savne spontaniteten til tider. At man liiige kan tage ud og spise sammen, tage en sen biografforestilling eller tage et weekendophold, uden at det skal være planlagt i forhold til pasning. Men takeaway og en god film på sofaen, skal man ikke kimse af.

Hvad er dine håb og drømme for jeres familie?
Jeg håber at vi begge kan lave noget der gør os glade. Lige nu er det Just Spotted og vi har helt klart en ambition om begge at kunne leve godt af det en dag. Vi har også talt meget om at hvis muligheden er der, så skal jeg arbejde deltid. Det betyder så sindssygt meget at hverdagen hænger sammen og jeg må indrømme, at vi begge lige nu har svært ved at se hvordan man får to fuldtidsstillinger og en baby til at gå op i en højere enhed. For ikke at tale om den dag der kommer et barn mere.. og måske et tredje… Nogle gode tips hvad det angår? Please do tell : )

LM

Hvornår skal I have baby nr 2?
Det er sjovt, der er sååå mange der allerede har spurgt mig omkring en to’er! Really?! Saxo er ikke engang 8 måneder endnu.  Jeg forstår, der kan være fordele i at få sine børn tæt på hinanden, og mange bruger den der “jamen så er det jo overstået”. Jeg går ud fra at de refererer til manglende nattesøvn, lortebleer og skrig og skrål. Men sandheden er at jeg ikke vil have, at det skal være overstået. Jeg elsker at være mor og er glad for at jeg er forholdsvis ung og ikke føler jeg skal skynde mig. Selvfølgelig skal vi have en to’er en dag, men for nu nyder vi at være en familie på tre.

Skal I giftes?
JA! Vi vil begge rigtig gerne giftes. Det bliver helt sikkert ikke i en kirke og ikke på den traditionelle måde. Men giftes skal vi. Der er bare lige en der skal fri først jo ; ) Meeen vi har ikke travlt. Mit drømmescenarie er om 2-3 år! : )

Hvordan har din kæreste det med at du er blevet mor?
Jamen han har det fedt med det. Jeg har jo givet ham en søn for fanden – og jeg har lært, at mænd åbenbart praler lidt ekstra hvis de laver drenge ; )
Han fortæller mig ofte, at han er så lykkelig for vores lille familie, at han er stolt af mig og at jeg gør det godt. Til gengæld tror jeg også han synes jeg er blevet en liiiille smule mere irriterende end jeg var før. Haha! Det kan være svært at holde sin mund i de der situationer hvor han prøver så godt han kan, men man selv føler man ved lige præcis hvad barnet skal/har lyst til/ikke lyst til. Det arbejder jeg stadig på : )

lorte

Beskriv din kæreste som far.
Han er uden tvivl verdens bedste far for Saxo.
Der er syv års forskel på min kæreste og jeg, men heldigvis fik vi lyst til at udvide familien på ca samme tid. Det at han har ønsket et barn lige så meget som jeg, tror jeg har gjort ham mere rustet til opgaven. Han føler ikke, at han mangler at udleve noget og han har ikke behovet for at gå i byen hver weekend. Det gør mig så glad at se ham med Saxo. Hver aften når han kommer hjem fra arbejde, lyser de begge op i to store smil, når de ser hinanden. Og så står den på tumling og leg på gulvet. Det er fantastisk som mor og kæreste at overvære. Jeg synes vi er ret gode til hver især at tage ud lave ting hver for sig med vores venner.  Min kæreste ser ofte en fodboldkamp eller spiser middag med drengene, mens jeg holder fast i at tage ud og hygge med pigerne. Det tror jeg er vigtigt. Også for forholdet.


Hvad har været hårdt ved at få Saxo?
Hårdt er det forkerte ord-  irriterende beskriver det bedre:
1, At min krop har ændret sig. Og det er ikke til det bedre! Men hvad havde jeg egentlig også regnet med?
2, Alt det jeg gerne vil nå i løbet af en dag, som bare er umuligt når man går hjemme med en baby.
3, Manglende søvn (surprise). Det var dog slemmest de første 3 måneder.

Hvordan har du ændret dig som person?
Jeg ved godt det lyder lidt corny, men jeg er blevet en bedre person og jeg er blevet lykkeligere. Har jeg en dårlig dag, så kigger jeg på Saxo og bliver hurtigt glad igen. Jeg er sindssygt taknemmelig for ham og derfor er det svært, at være ked af det i længere tid af gangen. Før ham kunne jeg godt finde på, at have lidt for ondt af mig selv, og græde over små ting. De dage er i hvert fald ovre nu og jeg kan vitterligt ikke huske hvornår jeg sidst har haft en tudetur. Jeg tror det er skide sundt at mærke, at verden ikke kun drejer sig om en selv.

Hvad tiltaler dig?
Mennesker der brænder for noget, går mod strømmen og tør være anderledes – og sushi ; )

Hvad bryder du dig ikke om?
Folk der er for dominerende. De skræmmer mig. Gedeost og Musselmalet RC.

IMG_0533

Hvad tror du gør en blog populær?
Jeg tror at hvis bloggeren skriver om det vedkommende kan lide, kontra hvad de tror folk gerne vil læse om, så skinner det igennem og gør bloggen interessant.

Hvordan vil du beskrive din egen blog og hvorfor tror du folk læser den?
Åhh jeg har lidt svært ved at definere min egen blog, og vil hverken kalde den en mommy, mode eller livsstilsblog. Jeg nyder at dele hverdagens små glæder med mine læsere og jeg tror, at de synes det er hyggeligt at følge med i hvordan vi gør tingene herhjemme. Alt fra Saxos udvikling, hvad vi har spist til aftensmad og hvilke køb jeg har gjort mig.

 photo IMG_1638.png

Det var vist det hele. Kig gerne med igen imorgen, hvor jeg igen blogger her : )

2 kommentarer

  • […] … henne hos Lortemor idag! Hun er nemlig så heldig, at hun sidder og sipper drinks i SPANIEN lige nu! Er slet ikke misundelig ; ) Hvis I har lyst til at læse et lille interview med mig, så se bare HER. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skønt indlæg! Bliver selv mor om lidt (er gravid i 40+4, så det skal gerne være snart) og det er lige præcis alt det du skriver om, som jeg bekymrer mig om. Får vi nu nok tid til hinanden? Kan vi nu klare det? Alle vores planer, kan vi stadig udleve dem? Og så er det jo skønt at se, at ja det kan man godt. Måske med et par små ændringer, men overordnet stopper livet ikke efter børn:-)

    Og tak for en skøn blog (både til dig og Lortemor!) – tjek gerne min hvis du har lyst – http://www.vitterligtv.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Savn, savn, savn.