Må. Ha.

Hjælp til motorisk udfordring.

Det er længe siden jeg har søgt hjælp fra jer herinde. Men sagen er, at Alfred lidt er kørt fast i en meget stille form for motorisk udfoldelse. Han leger rigtig meget med biler, og det er jo ikke fordi det er de helt store motoriske udfordringer de biler giver ham.

Jeg synes det er for tidligt at give ham en løbecykel, så der er vi slet ikke endnu.

Jeg kunne dog godt tænke mig at anskaffe mig et nyt Bobles produkt, men jeg har brug for lidt hjælp? Derhjemme har vi elefanten, krokodillen og den lille myresluger. Alle tre fungerer godt hver for sig, men jeg savner noget til at forene tingene. Har set mig lun på den der plade-tingest med hjul på, men er den GOD?

Derudover synes jeg også at boldene, donuts´ne samt den høje og lave fisk, virker god til både at stå på og rulle rundt med. Mon I kan komme med lidt inputs? Ps, vi er ikke blevet rige i løbet af den sidste måned, men vi har jo fået halveret vores husleje efter flytning, så det giver et velfortjent rum i økonomien.

Kæft det føles skønt at kunne forkæle drengen lidt. I går fik han en KÆMPE gul lastbil, som farmand havde fundet på DBA. Han blev så glad for den! De produkter jeg har i tankerne, kan findes her – og se dem på billedet herunder. Vil elske at høre jeres erfaringer med hver enkelt. Hvis man ikke er til Bobles, så kan man bare stryge direkte forbi indlægget her 🙂

20140812-144147-52907264.jpg

33 kommentarer

 • Kathrissen

  Frederik er fra november ’12 og så vist jeg husker er Bøffen ikke så meget yngre, og vi har altså en Puky løbecykel til lillefisen. Nu ved jeg ikke hvor høj Alfred er, men Frederik er 81,5 cm og kan sagtens fise rundt på den (når sædet er lavest). Jeg ved godt at det ikke var dit spørgsmål, men det er bare lige vores erfaring med det.

  Vi har en Bobles donut herhjemme og jeg vil sige at vi ikke er alt for god til at aktivere ham på den. Modsat mange af de andre ting, kræver donuten (donutten?) at man hjælper børnene med at tumle på den. Men når vi gør det er han ret glad for det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har fisken nederst til højre, og den er bare fin! Den bliver brugt til skammel, natbord, stol og så kan den bruges til at rulle på. Så den er ret multi, og vil være god til at bygge bane med tænker jeg! Må bare lige anbefale løbecykel på det kraftigste, når i synes han er gammel nok. Villum fik en i 3 års fødselsdagsgave, og han er blevet sindssygt sej til at holde balancen! Og elsker at ræse afsted. Men for nu… Heja til fisken!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hejsa..
  Herhjemme har jeg en krudtugle på snart 2 år. Han har kørt rundt på løbecykel i en 4mdr ca, og er vildt glad for den. Før den, havde han en gåcykel, som er med 3 hjul.. Som jeg tror hjalp han meget med at komme videre til løbecykel. Han bruger den også stadig.
  Mht. Bobles, har han rullebrættet og den lille fisk.. Pt. bruger han det ikke meget, han vil hellere bruge de større ting til at kravle op på, og bygge baner.. Fx, er hvalrossen også god, da han kan bruge den som rutsjebane.

  Håber du kan bruge det til lidt.. :0)
  Mvh. Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hvad med sådan en “snurretop” ?
  Du ved de der kegler, man kan sidde i og dreje rundt – det styrker motorikken, balancen og er sjove!

  Vores Sundhedsplejerske har anbefalet sådan en 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Ja! Sådan en tumletop er altså genial til at hjælpe på motorikken, og ungerne knuselsker den! Og så fås den både i en stor og en mindre udgave, så den ikke behøver fylde hele lejligheden. Jeg er så forelsket i den dims..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi er meget glade for donut og brettet herhjemme – det bliver klart leget med! Fisken bruges derimod KUN til at lege skammel/trappe.. Men det er jo også en leg i sig selv! Men lillepigen (der slet ikke er så lille mere) er også 5 år, og meget god på det grovmotoiske.

  I vuggestuen jeg arbejdet tidligere havde de meget bobles, har de gået meget i elefanten, hvalen (hedder den det? den du har billede af i første rekke), kyllingen, donuten og myreslugeren! Mye kravle/klart/vippe/balance leg på gang. Men det er jo også bare hvad jeg selv har oplevet:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Bobles er fantastisk – er godt nok blevet brugt flittigt hjemme hos os. Så pengene er godt givet ud. Udover krokodillen, som I allerede har, så kan jeg anbefale den lille fisk, larven, legetumlingerne og motorikboldene. Der er lavet mange forhindrings/balance baner med dem, og er boldene er kastet og sparket omkring i hytten. Og legetumlingerne kan trilles ned ad krokodillen, hvis man vender den om. Følger lige med her – har også forelsket mig i donut’en, så måske andre tipper om den.. ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tja, nu er min indstilling som fysioterapeut at firmaer tjener kassen på at udvikle “motoriske” produkter 😉

  Nedenstående er ikke det du efterspurgte, men blot lidt indspark.

  Jeg lavede selv forhindringsbaner af puder og diverse til min søn, samt tumlede med ham. Havde loftet kunne holde havde jeg smækket en gynge op.

  Nu kan jeg ikke huske om din søn er i vuggestue/dagpleje? Men måske er han rigelig udfordret i løbet af dagen og har brug for noget stilletid?
  Nogen gange tager de altså også bare en pause i den motoriske udvikling for at give plads til noget andet i deres udvikling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Løbecykel, helt klart! Vores dreng har været glad for sin, fra han var halvandet. I starten tøvende, langsomt og klodset. Men super for balance, leg og – var min oplevelse – udfordringen og stoltheden, når han så blev mere og mere sikker.
  Bobles er toppen, ja! Vi er glade for donut’en – pt mest til at trille med stor kraft igennem lejligheden… Men også en slags motorik…!?
  Larven har vi ikke, men kan se hos niecen på halvandet, at den er sjov for balancen, og den er så tilpas lille og let, at hun selv kan dimse rundt i og med den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pyky laver ren løbecykel med fire hjul, som kan bruges fra 1 år og frem. Måske det kunne være noget. Og de har vist også sådan nogle trehjulet cykler..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg vil anbefale en Puky løbecykel, de er super fra barnet er halvandet år. Donut er også skøn. En tumlemadras med puder er lige sagen, både til det vildere tumleri og til rolig hygge med spil/bøger el. lign.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Vores søn fik en puky løbecykel da han var 18 mdr. Det lærte han lynhurtigt!. Han cyklede på en alm to hjulet lige inden han blev 3 år. Og idag er han 5 år(om lidt i hvert fald) og dygtigere end sin storesøster på 8 år til at cykle.
  Han har både rullebræt og donuts. Begge rigtig gode ting. Dog bliver donuts mest brugt til at hoppe på. Rullebrættet er fantastisk, men! Man skal være indstillet på at det kræver plads, de kører konstant ind i ting, det larmer når de “vipper” på det(stakkels underboer) og det indbyder til vild leg.
  Vil også anbefale kroge i loftet! Til at starte – babygynge og sansegynge. Og senere trapez, ringe, stige, gynge mv.
  Godt jagt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min datter, som lige er blevet to er meget glad for sin donuts. Hun siger gyng gang, når hun ligger på den… og bevæger den med kroppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irma

  Har nu ikke læst alle kommentarer igennem, men hvad med et forsøg på legetøjsbibliotek? Der ligger i hvert fald et på Nørrebro og Østerbro og de har bl a bobles.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tænker ikke at det er nødvendig med flere bobles ting. Prøv at vise ham nye måder at bruge dem på. Inddrag fx bilerne så de skal køre på en forhindringsbane der kræver at han kravler over/under/slalom ol. Stole, borde osv er super gode til forhindringsbaner.
  Tænker også at i snart skal overveje løbecykel. Den er super til motorisk træning og god at starte på inden det hedder rigtig cykel og trafikregler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil anbefale ‘Larven’, hvis de stadig laver den. Vi har 5 forskellige herhjemme, og det er den de bruger mest, tror jeg. Fungerer fremragende som vippebræt, ståbræt, bro (som man også kan køre biler under) og som en del af en bObles bane 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har haft donut’en siden Bean var 8 måneder og jeg synes hun er rigtig god til at finde nye måder at bruge den på (selv). Larven fik hun sidste jul og den er et hit også til at vippe på og klatre op på og hoppe ned igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Vi har både en krokodille, en skildpadde og balancesko, (alle dele i lilla godt nok), som vi skal af med hvis det har interesse? (Jeg er bare ikke kommet så langt som at sætte dem til salg:-) Vi plejer at lave en slags “jorden er giftig” leg hvor vi lægger dem og alle mulige andre ting ud på gulvet som en slags bane, der så skal klares uden at røre gulvet – hvor den farlige krokodille, løve, tiger ligger klar på lur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Vi har både en krokodille, en skildpadde og balancesko, (alle dele godt nok i lilla), som vi skal af med. Jeg er bare ikke kommet så langt som at sætte dem til salg endnu:-) Vi har tit brugt vores bobbles, (og andre mærkelige ting, der kunne tåle min lille tykke datters vægt), som en slags bane hvor hun så skulle gå på dem uden at røre gulvet – ellers blev hun spist af den farlige tiger/løve/krokodille som sad på lur og ventede 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

   Hvad skal boobles koste?? 🙂 Skriv evt. på 42787402. Mvh. Jeanette

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hvad mener du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

   😀 jeg var bare så fræk at spørge til Monica´s kommentar –^ (hun skriver at de ikke er kommet så langt med at sætte deres boobles til salg, og jeg søger nogle af dem hun nævner)…. Første gang jeg kommenterer her, har læst med længe… Føler mig ofte i helt samme “båd” som dig. Blev helt paf over at se dit svar så hurtigt, ved jo godt du er der i en anden ende… men alligevel. Pyhh… Træt mor her der plabrer. Vil gå ind og sove, min datter står op om et par timer. God aften/Godnat 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   På den måde

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Vi har 7 forskellige bobles, og donut’en er klart den mindst brugte. Frøen og den nye kylling har tilgengæld været et stort hit, da min datter selv kan løfte rundt på dem – modsat de lidt større som elefanten, krokodillen osv.

  Min datter er lige så gammel som Bøffen, og jeg overvejer også en løbecykel til hende. Men jeg tænker, at vi starter med sådan en rød og blå knallert

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Vi har også købt scooteren til ham! Men han synes ikke den er helt så spændende som bilerne! Tror han kommer til at holde af en løbecykel lige om lidt, men han er ikke klar endnu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • catharina

  Vi har rullebrættet til ELly på 6 måneder (eller, pt bor vi i Paris på 16m2 indtil december, så det har vi så valgt IKKE at tage med haha) og hun var sindsygt glad for det til baby-træning, hvor hun ligger på maven og bliver skubbet rundt. Men jeg regner også med, at hun blive glad for det når hun er større.. Det kan dreje i alle retninger, og tror Alfred vil synes det er skide skægt at skubbe sig selv rundt på det. Men det er altså lidt dyrt for et bræt i skumgummi? men helt klart det Bobbles produkt der kan bruges til mest, synes jeg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene P

  Husk at det skal angives tydeligt når et link er affiliate Det er ulovligt ikke at gøre opmærksom på dette. Så vidt jeg kan se er der links i flere af dine indlæg som er UTm-kodede via tradedoubler. Det bliver dyrt hvis forbrugerombudsmanden kommer forbi. http://www.buildingblogs.dk/blogger-kend-din-markedsforingslov-reklame-sponsorerede-indlaeg-og-gaver/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Der skulle gerne være skrevet i indlæggene, hvis der er tale om add links.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene P

   At skrive der KAN være affiliate, eller Adlinks i indlægget, hvilket så vidt jeg har bemærket, først lige er dukket op, er i mine øjne ikke en tydelig påmærkning af at du tjener penge på at folk klikker og køber noget. Jeg bebrejder dig ikke at ville tjene på bloggen, tværtimod. men jeg synes det er ubehageligt at det bliver pakket ind i et indlæg om motorik, hvor der ingen anmærkning er om at der er tale om et affiliate link, som urlen afslører. Jeg troede du måske ikke var klar over reglerne omkring det, derfor min kommentar. Men hvis du er det, og føler du har loven på din side, så skal jeg ikke blande mig yderligere. God aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Indlægget handler udelukkende om hjælp til gode råd. Det er derfor ikke en indpakket lønnings-check så jeg kan trille ned i banken. Jeg gør hvad jeg kan for at oplyse. At jeg så har været så fræk at smide et add link ind, det er da forståeligt nok. Det er jo helt frivilligt om man vil bruge det eller ej. Det er efterhånden ikke noget nyt. Det står i øvrigt også i yderligere info om bloggen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • TineKJ

   Lortemor, dine indlæge er fantastiske, men jeg synes desværre, du til tider har en lidt træls tendens til at blive lidt tøsefornærmet, når folk kommer med kommentarer, der ikke lige falder i din smag.
   Jeg er ny i blogland, og var fx ikke opmærksom på, at der var tale om et aff. link i dit indlæg om bobbles.
   Se i stedet Malenes kommentar som en venlig tanke… For det ville ski da blive surt at blive knaldet for noget, det lader til, du i forvejen er klar over!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Jeg forstår godt hvad du mener. Men lige præcis det her har jeg det stramt med. På siden er der permanent skrevet, at siden kan indeholde disse links. Det har stået der fra dag 1. Nederst på siden, i højre hjørne. Nu har jeg så yderligere sat det ind i hvert enkelt indlæg. Også i dem hvor der ingen links er.

   Jeg har det svært med at blive beskyldt for at lave indlæg, kun for at smide add links i dem. Det kunne ikke være mindre sandt.

   Jeg er ikke modeblogger, der tjener kassen på at blogge om tøj. Og jeg mærker altid hvis hvis jeg tjener penge på indholdet. Så jeg bliver altså fornærmet, når jeg får disse kommentarer. Venlige eller ej. Så man kan godt sige at jeg ikke tager imod kritik så godt. For det gør jeg ikke når det handler om sådan noget her. Det er så trættende at skulle retfærdiggøre den lille bitte omsætning min blog har. Er sikker på at hverken du, eller den anden kommentar har haft på sinde at kritisere, men jeg bliver bare så træt af at blive beskyldt for ikke at overholde en regel eller en lov, når jeg rent faktisk har gjort det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette Stovgaard

  Hej søde lortemor :).. Mit råd er lidt dyrt men baseret på erfaring.. 🙂 nu flere bobles du har, nu sjovere er det.. Man skal så bare udse sig dem man synes er nødvendige.. Vi har i lang tid haft en krokodille og en kylling.. Min dreng er nu 21 md og er motorisk ret fremmelig.. Men han også mega aktiv og skal derfor helst aktiveres fysisk.. Og ja da han var mindre gik han op og ned at krokodillen men det var også det.. Og jeg så ikke rigtig noget potientiale i bobles.
  Jeg er gravid igen med termin her den 8/9 og mit redebygger gen er i fuldt flor, hvilket “desværre” har betydet at ikke kun baby men også min første dreng har fået mange nye ting! Ikke godt for kontoen……! Nå men jeg er gået bobles amok og har den sidste md nu anskaffet mig en ælling, donut,hvalros, 2 x elefanter, en hval, en flodhest og en gris….. Spørg om jeg er tæt på en skilsmisse!…. ;).. Men tilgengæld så vælter min søn rundt i dem nu.. Vi laver baner gennem stuen og han kravler rundt i dem,. Det er perfekt når det regner.. Hvalrossen er super at rutsje på og donuten hopper ham på med rumpen.. Hvalen gynger han på, og han falder ned at dem alle sammen. Men han synes det er sjovt nu hvor der er mange. Jeg har overvejet rullebrættet men tror ikke min søn er gammel nok endnu til at det er sjovt!.. Så bare anskaf dig lidt forskelliget 🙂 lur på dba og facebook. de kan sælges igen til en god pris.. Er faktisk i chok over hvor populært det er.. Men man bliver lidt hooket på det.. Man snakker så meget om skøre katte damer.. Det er vand i forhold til skøre bobles mødre ;).. Held og lykke med købene
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må. Ha.