Sol i mit fjæs!

Hvor meget er vores børn, vores?

I denne måneds udgave af magasinet Vores Børn, har jeg udtalt mig til en artikel om børn og brug af sociale medier. Egentlig er det en artikel, som er meget relevant for vores tid. Har selvfølgelig læst, og godkendt artiklen på forhånd, men alligevel er det noget helt andet at se det på tryk.

Allerede under gennemlæsningen, inden bladet kunne jeg se, at jeg næsten var alene om at have det helt okay med at vise billeder af Bøffen på diverse sociale medier. Hvorfor ikke?

Og dog, for jeg er hverken for eller imod. Jeg ved bare, at min blog ikke ville have været den samme, hvis jeg udelod billeder fra vores hverdag. Af os og om vores hverdag. Men jeg kunne sagtens have givet Alfred et alias, og jeg kunne sagtens have sløret ham og dermed skærmet ham for at være et barn af offentligheden. Men det havde ikke været det samme.

Jeg forstår udmærket godt de alias’er der florerer i blogland og på Instagram. Men jeg synes ikke at det ville være i min natur at udstille så meget af mig, og så udelade personerne bag. Men det er ene og alene min beslutning.

Jeg håber og beder til, at når Alfred bliver så stor, at han forstår hvad en blog er, og han kan følge med selv (hvis den overhovedet eksisterer til den tid) vil være stolt over, at jeg har skabt et så unikt arkiv over hans barndom – og som giver ham en helt, helt unik mulighed for at lære sin mor at kende. Alle mine tanker og følelser. Min kærlighed til ham – og de helt unikke billeder og fortællinger. Faktisk så glæder jeg mig til at forære ham et helt arkiv en dag.

Jeg kunne have lavet en ‘Barnets Bog’ eller skrevet en privat dagbog, som ikke lå tilgængeligt for alt og alle. Men min blog har også haft en helt særlig betydning for mig som mor og som menneske. Og det har han bidraget til. Det kan kun være en god ting – set ud fra mine øjne. Det håber jeg.

Der er stor risiko for, at han kan gå hen at blive drillet med at hans mor er en lortemor. Så må jeg træde til og fortælle ham, at han er utrolig heldig at have lige præcis mig som sin mor. Fordi jeg gjorde det bedste jeg kunne. Og jeg har fandeme en blog som beviset på det!

Hvordan er jeres tanker omkring billeder og børn på internettet?

20140903-142805-52085152.jpg

20140903-142805-52085432.jpg

20140903-142805-52085723.jpg

9 kommentarer

 • Sejt, Trine!!

  Men jeg håber da ikke, at forsidehistorien “Mor på instagram – Kigger du mere på din telefon end på dit barn” har noget med “din artikel” at gøre, for så er forsiden da noget misvisende i forhold til indholdet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været meget splittet omkring det. For mig handler det vel bare om, at man ikke udstiller sit barn på negative måder, der kan påvirke dem i fremtiden. Jeg har dog svært ved at se, at billeder på eksempelvis en blog, ville kunne påvirke barnet i dets voksenliv. Jeg tvivler på at en arbejdsgiver nogensinde ville holde den slags imod en kompetent medarbejder – ligegyldig om man stiller op til præsident eller bankdirektør.

  Min store anke går dog på nøgenbilleder af de kære små. Der findes desværre rigtig mange syge mennesker derude og selvom et billede af en 3 årig i et badekar for os virker uskyldigt, kan det gives videre til kredse, man ikke ønsker, at billeder af ens barn skal florere i.

  Men det er da lidt en gave for den lille fyr, at han har elektronisk adgang til de oplevelser I har haft sammen. Jeg ville da synes det var hyggeligt at kunne sidde og gennemse, hvis jeg var født 30 år senere.

  Stine /jernmor.dk

  Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har lige læst bladet og undrede mig også meget over, at de fleste interviewede ikke ville have billeder af deres børn på nettet! Jeg synes det hele lød lidt helligt, da jeg umuligt kan forestille mig, at der ikke ligger en eneste af deres børn et eller andet sted i cyberspace! Og hvis du vælger at udstille hele dit første år på barsel, så kan et enkelt billede fra eller til sgu’ ikke gøre så meget når børnene bliver store! Grænsen synes jeg går ved billeder af børnene i bad, på stranden og i undertøj, da der sidder lidt for mange klammer typer derude! Men den slags kan sikkert også få meget ud af billeder af de kære små i flyverdragt, så måske det er godt det samme! Når min lille skid kommer til verden, kommer hun ihvertfald til at florere på min blog meget ofte!:-) Tak for en god, ærlig og brugbar blog! Tjek gerne min hvis du lyster på http://www.vitterligtv.dk:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er meget enig med dig. Det kan være, det får konsekvenser at vi deler vores børn som vi gør, men det er ikke sikkert, det er negativt. Jeg ved det simpelthen ikke. Men jeg ved, at jeg er en delende type, og det falder mig altså naturligt også at dele billeder af mine børn og at skrive om deres hverdage. Medierne er nogle andre nu, end før, og det er derfor, vi er usikre….men man har vel egentlig alle dage delt erfaringer og oplevelser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Før vores søn blev født, var min kæreste indædt modstander af, at han skulle figurere på de sociale medier. Jeg selv, har nok været mere afslappet omkring det, og tænkt, at så længe man ikke lægger billeder op, som i fremtiden kan være pinlige for Aksel, så gik det nok.
  Cirka fem uger inde i Aksels liv, lægger hans far et billed på facebook og instagram, af Aksel i Liverpool body. Hahaha så meget for standpunkter.
  Jeg synes det er svært, og unødvendigt, helt at holde børnene væk fra de sociale medier. De er en naturlig del af vores liv, og facebook, instagram o.l. er jo i bund og grund, et udstillingsvindue for vores liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så enig med dig, Trine. Tror ikke på, at vi i den verden, vi lever i nu, får meget ud af at gå og skåne vores børn ved ikke at vise dem på sociale medier. Ved godt de ikke selv træffer valget om det, men har svært ved at se, hvordan det skulle være skadeligt. Vi er jo bare stolte over vores børn og vil gerne fortælle deres historie med dem i den, lige mens det sker. Er meget spontant (og pga. et par indlæg på min egen blog) endt i et program på DR3 til efteråret netop omkring billeder af børn på sociale medier. Det kom dog ikke så meget i dybden, som man kunne have håbet, men det handler netop om det er okay at vise sit barn frem, eller om man skal lade være. Jeg fik medhold i min sag om at det er okay at vise billeder af min baby diverse steder, men havde nu fortsat med at gøre det på trods af det modsatte 🙂 Godt emne at bringe op – og tak for en virkelig god og ærlig blog! Thumbs up 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Det program glæder jeg mig til at se 🙂 de havde nemlig også fat i mig! Hvor skægt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor skægt! Lille verden – med to Triner og to blogs… Med babybilleder (din blog dog meeeeget større end min

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Din blog ville helt sikkert ikke være det samme uden ærlige billeder fra jeres hverdag.

  Alligvel er er det noget man skal tænke over for det kan godt være at du har valgt at være ærlig om hvordan du har det med livet men din søn har jeg ikke valgt at du skal blogge. Så længe han er lille går det jo helt fint, ingen stiller sådan en lille dreng til regnskab for noget hans mor skriver. Når han bliver større er det en anden sag. Mine unger godkender alle billeder jeg bringer af dem og det synes jeg kun er rimeligt for de bliver jo genkendt og stillet til regnskab for det JEG skriver om dem. Derfor skriver jeg hellere aldrig noget de ikke gider høre fra fremmede mennesker. Og ja så bliver det kedeligt, men hellere det end at skrive noget de vil være kede af (og teenagere bliver stort set kede af alt hvad man fortæller om dem…). En kort overgang skrev jeg om det tøj min yngste gik i, men det holdt jeg hurtigt op med. Hun var ok med billederne men ikke med at blive stoppet på gaden og spurgt om sit syn på vinterjakker.

  Som sagt lige nu kan du gøre som du synes men når han bliver lidt større må man mærke efter hvor hans grænser går.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sol i mit fjæs!