Kuk, kuk fra en doven blogger!

Tanker.

20140821-150516-54316459.jpg

Sidder derhjemme i min seng, har nemlig været syg de sidste 2 dage. For helvede.

Alfred var billigt til salg i aftes og i nat, for han slog øjnene op kl. 22:30 og så sov han først igen halv to… Og han var VRED! Og frustreret over at han ikke kunne finde ro. Den første time er man cool og collected – man er overskudsagtig og en perfekt mor, der tager sig kærligt at sin unge. Den næste time er man opgivende, sur og klar til at kyle ungen ud ad vinduet – bare for at få ro.

Noget af det værste ved at være forældre er helt sikkert det med at være syg. For der har man jo brug for at hvile og blive rask. Derfor er det også ekstra hårdt, når man har et barn der skriger sig gennem aftenen, og i dén grad kræver ens overskud. Som man jo ikke har. Det er her super-kræfterne findes.

Klokken halv to kunne vi alle lægge os til at sove, og fik heldigvis også lov at sove helt til kvart i syv. Nu er drengene kørt, og jeg vil skrive et indlæg og så gå i seng igen. Den sidste del af sygdom skal soves væk.

Jeg har i dèn grad lidt af dårlig blog-selvtillid de seneste par uger. Det der med ikke at synes man har noget på hjerte. Der er langt mellem de dybe indlæg og langt mellem den dialog som jeg engang elskede herinde. Det er 100 % min egen skyld. For jeg sætter høje krav til mig selv, og når I så er så fede at lægge kommentarer, så svarer jeg aldrig. Og det er så dårlig stil. Især når jeg ser, hvor dygtige andre bloggere er til at interagere med deres læsere. Det vil jeg da også!

Det der bog-skriveri optager alle mine tanker – desværre har jeg hevet den dårlige selvtillid med derover – hvem skulle gide at læse min bog? Hvor fjollet er det ikke at udgive en bog om en blog? Hvem kan i virkeligheden bruge den til noget? Hvad nu hvis ingen gider købe den? Endnu værre: hvad nu hvis folk køber den og bare HADER den?

Vi er stadig i idéudviklings fasen, og det gør det bestemt ikke nemmere at finde selvtilliden frem. For hvad mangler verden i virkeligheden? Udover fred og forståelse? Og ja, gratis bleer og tamponer? Og færre religiøse fanatikere?

Hvad kan I godt lide at læse? Og endnu mere vigtigt: hvad manglede I, da I stod i situationer som graviditet, fødsel (udover mere lattergas), de første sindssyge døgn, barsel og det virkelige liv, efter endt barsel? Faktum er jo for helvede, at jeg aldrig fik læst en eneste bog under min barsel. Jeg drak kaffe, spiste hele Meyers Bageri og gik, og gik og gik. Udover Monte Carlo mellem 14-16, så havde jeg ikke en eneste tilknytning til hverken nyheder, bøger, blade eller andet kulturelt. Alt gik simpelthen til Alfred. Hvilket jo slet ikke gjorde min ammehjerne mindre.

Måske er det enormt naivt og tro, at jeg bare lige kan hive en bog ud af ærmet – mens jeg lige passer mit job, mit barn, min blog, mig selv…. Men jeg VIL. Den er så vigtig. I hvert fald for mig. Mit problem er dog, at jeg ikke ved om den er vigtig for andre. Det er et skrøbeligt projekt at kaste sig ud i. Jeg skulle have været madblogger. Tænker at man kan lave mad uanset hvordan man har det. Alle kan jo lide mad.

Men vil folk kunne lide mine tanker og kan de mon bruge mine erfaringer til noget som helst? Hvis man sidder der, helt vildt meget gravid, er det så VIRKELIG mine tanker man har brug for? Nej, tænker jeg.

Jeg spørger stille: hvad skal der med i den bog? Udover dele af bloggen, naturligvis.

Jeg ved allerede at DET HER skal med. Og også DET HER i en redigeret udgave. Men udover det der allerede ligger på bloggen, så skal jeg have skrevet endnu mere. Og udgive ting der aldrig er blevet udgivet. Det store spørgsmål er, hvad folk gerne vil læse om i en biografisk fortælling om de første par år som en lille familie?

29 kommentarer

 • anne

  ja jeg har altså tænkt mig at købe den bog til alle jeg kender…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg skal have den bog! Og jeg er hverken gravid eller har nogle unger…. Endnu. Bog ja tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære Trine
  Jeg synes, du skal skrive for din egen skyld og lade være med at lade dig begrænse af, hvad alle vi andre måske vil have. Jeg tror på, at du vil overraske mig med dine ord, og at din bog (ligesom din blog) bliver et værdifuldt bekendtskab.
  Kh og god skrivelyst!
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg fandt din blog, mens jeg ventede den lille fis for snart 2 år siden. Under barslen og stadig finder jeg både trøst, smil og det-kunne-være-mig-følelser i dine indlæg.
  Jeg søgte før og under barslen efter bøger, der mindede om din blog, bøger om den uredigerede virkelighed som småbørns mor.
  Kæmp for den bog, vi er mange, der er glade for din blog, og som også vil finde trøst og smil i din bog! Rigtig god vind!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg har ikke børn, og tænker ej heller at skulle igang med det projekt før om en god håndfuld år… men, jeg tænker at det måske er rart for nye eller kommende mødre at læse en bog, der istedet for at handler om hvordan man skal passe på baby korrekt i følge alverdens sundhedsplejesker, rummer tanker fra en med-mor som deler ærligt ud af de bekymringer og glæder hun selv oplevede i den periode af sit liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Nu køber jeg den nok uanset hvad! Men hvis jeg skulle have noget at sige ville jeg elske hvis den indeholdt:
  – 101 til overlevelse af graviditet (selvtillid når jeg bliver en hval, sex med kæresten osv)
  – hverdagstips (hvordan vasker jeg tøj, laver kaffe, kommer på lokum etc. med en unge på slæb?)
  – faldgruber i livet som mor
  – good to know når det kommer til indkøb ang nyfødt barn: hvad skal man have – hvad havde I? Hvad er snobberi og hvad er nødvendigt ..
  – gode ideer til aktiviteter med barn når man er på barsel (for at forsøde det ensomme/”kedelige” barselsliv)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg vil med glæde læse din bog. Jeg syntes, du har været rigtig god til at fange de små nuancer i det begreb der hedder “moderskabet.” Jeg er vild med, at du har alle facetterne med; de gode, de dårlige, de absurde og de sjove 🙂
  For hvis du havde spurgt mig, inden jeg blev mor, at en dags store optur ville have været, at fange min søns opkast i hånden, og det derved undgik seng, sengetøj og sovebamse ville jeg have sat en meget skepsisk latter op. Men nu står man her 2 år og et barn senere, og er blevet det klogere. Jeg kunne snart ikke vente med at ringe til min mor for at prale om min fantastiske bedrift.

  Det jeg egentlig ville sige er, at for mig, der har behov for at forholde sig til alle de tanker, jeg har gjort mig, efter at være blevet mor, har det været en fornøjelse at læse din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg vil bare være glad for en ÆRLIG beretning om op- og nedturene, der kommer, når man får et barn. Hvordan man kan blive ramt af ked-af-det-hed i starten (uden at der nødvendigvis er tale om at være depressiv) fordi det bare er vildt og stort og fuldstændigt uoverskueligt i starten. Sådan en bog gad jeg godt, at jeg havde haft adgang til, da jeg lige havde født. Så den skal du da bare skrive nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Fik anbefalet din blog da jeg var gravid, sidste år. Jeg brugte ventetiden på at læse ALLE dine gamle indlæg, din blog fangede fra første linje. Jeg vil meget gerne læse din bog og det er altså ikke tit du hører mig sige det 😉 Du er fantastisk dygtig til at skrive relevante indlæg, om man så er gravid, mor, single ect. Så er der altid noget man kan relatere til synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg ville med glæde læse din bog. Jeg syntes, du har været rigtig god til at fange alle de facetter, der ligger i det begreb, der hedder “moderskabet”. Både de positive, de negative, da absurde, og de sjove. Samtidig med at din kærlighed til Bøffen altid skinner igennem.
  For havde du spurgt mig inden jeg var blevet mor, at dagens helt store optur ville være, at gribe min søns opkast i hånden, så det derved undgik sengen, sengetøjet og sovebamserne, ville jeg have slået en temmelig skeptisk latter op. Nu 2 år og en søn senere er jeg blevet klogere. Jeg kunne endda ikke vente med at ringe til min mor, og prale med min store bedrift.
  For mig, der har brug for, at sætte ord på alle de tanker jeg har haft, omkring det at være blevet mor, har det været en fornøjelse at læse din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg køber også bogen og glæder mig til at læse den! 🙂 hvis den minder så meget som muligt om din blog er det perfekt – især var jeg glad for indlæggene fra ca det første halve-hele år af din barsel.
  i øvrigt synes jeg på ingen måde du behøver svare på kommentarer – de kan sagtens stå for sig selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg har fulgt med i et par år, og nu, hvor jeg sidder med en halv baby i maven, har jeg så småt læst din blog igennem igen fra ende til anden, og min oplevelse er: Jeg tror ikke, at du gør mig til en dårligere mor! Tværtimod får du mig til at glæde mig, og du får mig til at føle mig normal, når jeg nogle gange render ind i over-entusiastiske mødre to be. For selvom man til tider er skeptisk og bange for alle forandringerne (og ikke går op i uger), så kan man jo godt glæde sig alligevel.
  For mig legaliserer du de “forbudte” følelser, men de fantastiske aspekter er du altså også god til at fremstille på måde der er nede på jorden – og bliv gerne ved med det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria H

  Jeg læste et helt år tilbage af din blog, fra start til slut, da jeg var gravid. Det var “den nøgne sandhed” på den gode måde; de tanker jeg selv havde, kunne jeg se andre (altså som dig) havde haft, og jeg kunne male et mere realistisk billede af hvad jeg skulle forvente efter graviditeten. Det sure med det søde.
  Helt nede på jorden.

  Det er det, du skal udgive. Noget fra bloggen og noget nyt. Uden at tænke så meget over det, jeg tror nemlig at du bare kan skrive det interessant, når det bare kommer lige fra hjertet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella B.

  Jeg sidder her og er helt vildt meget gravid (39+0) og KNUSELSKER din blog. Og vil elske din bog! Det er et frirum, en befrielse fra alle mine egne hverdagsbekymringer og en god måde at få skabt reflektion omkring hvad jeg vil gør når det er hårdt og lidt trist.
  Bliv endelig ved, du er pisse sej og jeg ville ikke undvære dine skriverier!
  Jeg har desværre ikke Monte Carlo under min barsel, men forhåbentlig har jeg din blog og måske endda også din bog. Jeg glæder mig!
  God bedring <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Jeg køber bogen – jeg er hverken gravid eller har rollinger! MEN du er for awesome og jeg vil gerne høre (mere) af din ærlighed omkring graviditet og det at være mor. DET mangler der bøger om (har jeg hørt;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Hej Trine.
  Jeg har termin d. 2 november – og har på nuværende tidspunkt ikke åbnet en eneste bog. Til gengæld har jeg det sidste års tid fulgt din blog. Du har beskrevet mange følelser, som jeg allerede på nuværende tidspunkt har gennemlevet, og ladet mig få et ÆRLIGT indblik i hvad livet som mor kan indebære. Jeg forventer at gå en tid i møde, som er fyldt med kærlighed, men også at opleve en kæmpe omvæltning. Tak fordi du har givet mig et virkeligt indblik i dette, og for at du tør skrive tingene som du oplever dem – jeg behøver ikke at læse om hvor lyserødt det hele er.

  Skynd dig nu at få udgivet den bog – jeg står klar til at købe den.

  Mvh. Carina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg vil rigtig gerne købe og læse din bog (og elsker din blog). Jeg skal selv være mor om to måneder, og nyder lidt at alle de forbudte ting er på din blog. Trætheden, frustrationen osv. Jeg er i øjeblikket ret bundet til sofaen pga. bækkenløsning. Jeg kan godt halte lidt rundt, men det gør sgu nas.. Og så bliver alle omkring mig bare ved med at sige “Nyyyd det nu”. Jo tak, jeg vil da nyde, at jeg ikke kan stå ud af sengen selv om morgenen, og kun kan tage halve skridt i langssomt tempo, når vi når aftentid. Og jeg tænker, det kan være lidt samme følelse omkring børn (omend man har lidt mere lyst til at nyde dem, end en bækkenløsning 😉 ) At det er pisse hårdt, og medfører en masse frustartion oveni glæderne – ligesom graviditet. Det vil jeg også gerne finde i din bog, sammen med din humor. Og gerne gode råd til at overleve det hele. Jeg synes allerede, det er pisse hårdt, lige ud sagt, og mit barn bor stadig i min mave, hvor jeg ikke skal gøre noget særligt for at sørge for ham O_o

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det ville dække et kæmpe behov hvis din bog kunne være en slags ærligt opslagsværk. Som man både kunne læse i på forhånd og undervejs.
  Jeg vil gerne vide alt det om graviditet og livet som mor som ikke står i Politikens Bog og andre “neutrale” opslagsværker (eller når mine veninder med børn kvækker noget om hæmorider, lort, nye sexfølelser og depressionstanker, men ikke uddyber). Du kunne være en fremmed ærlige veninde der fortalte alt om din version – måske suppleret med gode input fra kommentarfeltet. Det meste ligger jo allerede på bloggen men skal systematiseres med overskrifter, så jeg kan slå det op i nysgerrighedens/panikkens stund.
  Måske også overlevelseslister? Så man enten får et godt tip eller bare trøst ved at læse om en slags ven i nøden, der har prøvet det samme, når man selv står i lort til halsen.
  Du er den eneste der skriver så ærligt og ligefremt. Der er et megabehov for din bog – kom nu snart ud over rampen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså … den bog – af alle graviditets- og morbøger – som jeg holdt allermest af at læse under min første graviditet, og som jeg gav videre til samtlige gravide veninder, var Julia Lahmes ‘Hvor lagde jeg babyen?’. Netop fordi den – på det tidspunkt – var det mest realistiske bog om morskabet derude.

  Jeg tror din ville være endnu mere realistisk og fantastisk, og jeg tror i høj grad, at der er brug for sådan som dig til at fortælle om hvordan baby og barsel også kan være.

  Keep the spirit!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Kære Trine.

  For små to uger siden faldt jeg tilfældigt over sin blog og blev straks forelsket. Jeg begravet mig under dynen og lå og klukkede, mens mand og børn var overladt helt til sig selv. Endelig havde jeg fundet et sted hvor der var ord på hvordan jeg har haft det og stadig har det i mange situationer i morrollen. Hvor var det befriende endelig at læse om dumme unger, dumme følelser, ensomhed og frygt, for alt det dejlige, skønne, fantastiske ved børn snakkes der jo dagligt om, mens det andet gemmes væk og kun kommer frem i trykke rammer hvor man ikke bliver misforstået som børnehader.
  Personligt synes jeg, at dit skriftlige sprog er genialt, morsomt og fabelagtigt. Skriv endelig en bog og jeg skal købe den til alle mødre jeg kender..
  Og så et stort ydmygt tak herfra!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg vil gerne læse din bog! og hvis du ikke kan få den udgivet, fordi indholdet ikke lige passer hvem end der kunne udgive den, så vil jeg foreslå at du laver crowdfunding, så du kan skrive lige præcis hvad du vil 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg stemmer i med flere af de andre. Jeg vil glæde mig til at bog, hvor du skriver som du gør bedst. Den rå sandhed. Alt det omkring at få børn. De forbudte tanker. Det gode. Følelserne. Du er fantastisk til at beskrive det, og jeg nyder at læse din blog. Ligefremt og ligetil, med plads til overvejelser og funderinger.
  Jeg tænker at der vil gøre din bog perfekt, er at den ikke er perfekt, men skrevet af et ærligt menneske, mor, kæreste, veninde. 😉
  Jeg glæder mig til du kommer igang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal helt sikkert have den bog, nærmest uanset hvad den handler om. Den kan ikke blive andet end god sådan som du skriver. Man bliver så fanget af dine ord. Al den ros kan selvfølgelig også godt give lidt præstationsangst, men bliv ved som du er det er fantastisk. !! Virtuel Kram herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina nielsen

  Hej. Jeg kan godt lide at læse din blog. Ville sikkert have moret mig over den også da jeg var på barsel. Jeg elsker at læse en god bog.Men da jeg var på barsel ( alle tre gange) fik jeg ikke læst mange. Tilgengæld set en masse serier på Tv. En bog jeg dog husker at have læst og morede mig over er Julia Lames bog “Hvor lagde jeg babyen”. Den var sjov, letlæst og havde genkendeligheden, som gør at man ved man ikke er den eneste med ikke-altid-perfekte mor/kæreste/veninde. Har også læst Majse Njor’s Michael Laudrup’s tænder, som har lidt det samme. Jeg tænker, du skriver på din blog lidt i samme stil: uhøjtideligt, sjovt og genkendeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror at *du* skal med i din bog, især din usikkerhed skal med, på en uredigeret og upoleret måde.

  Det behøver ikke være cool og collected, og to-go latte og glimmer.

  Jeg tror at dine ærlige tanker, kan hjælpe mange nybagte og garvede mødre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nattalie H

  Hmm, første tanke: du skal ikke skrive for andres skyld. Skriv fordi du ikke kan lade være. Om den sælger eller ej må være op til forlaget – om folk ka li den eller ej… Who cares. Når man er så ærlig som jeg opfatter dig så må du ha lært at være en lille smule ligeglad, tænker jeg?

  Spring ud i det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Olsen

  Jeg er helt sikker på at du får skrevet en fantastisk bog! Du har allerede en fantastisk blog også selvom du slår dig selv oveni hovedet 😉

  Jeg gad virkelig godt læse en ærlig bog, der også handler om at man nogle gange bare er så brugt at man ikke har overskud til at være den perfekte mor,kæreste, datter, veninde, kollega, blogger ect. Det har jeg en fornemmelse af at du også kæmper med. Jeg ville gerne have læst om, at det var ok ikke at elske fra det øjeblik man så sit barn, jeg ved ikke om du havde det sådan, og hvis ikke er det selvfølgelig svært at skrive om. Men jeg manglede at nogen fortalte mig, at det var ok og jeg ikke var den første i verden der bare var overvældet og skulle lære mit barn at kende. Jeg var lidt langsom i optrækket men knus elsker min datter nu, det kom bare snigende.

  Men ja en bog der er ærlig ligesom din blog, så skal det nok gå.

  Gid jeg kunne hive din selvtillid frem, for du har ingen grund til ikke at have den!

  Og drop den dårlige samvittighed over at du ikke får svaret på folks kommentarer, du bruger dit overskud på det der er vigtigt og måske en dag det ændre sig måske ikke, men folk læser jo med alligevel og skriver kommentarer selvom de ved de ikke får svar!

  Mange cyberkram herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Lortemor. Tak for en god blog! Som en anden har skrevet ovenover ville det være fedt med sådan en liste over indkøb. Jeg ved at det står i alle andre bøger, men du virker til at have gjort det med en masse genbrug og alligevel fået kvalitet. Så hvordan du har handlet ind, på et lille budget, kunne være fedt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kære Lortemor

  Jeg forstår godt dine tanker omkring, hvad læserne af din bog gerne vil læse. Det er jo vigtigt at være bevidst om modtageren af det du skriver. Når det så er sagt, så tror jeg, at du kommer bedst igennem skriveprocessen ved at skrive og udvælge lige præcis det, som DU finder mest relevant, interessant, morsomt og vedkommende. Du har med din skønne blog allerede vist, at du er i stand til at skrive om de allermest vedkommende og nærværnede emner fra hverdagen. Brug din evne til at være umiddelbar og ærligt, når du udvælger emner til bogen. Det fungerer SÅ godt på din blog, når du skriver, hvad du lige har i tankerne.
  KH Anne fra Aarhus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kuk, kuk fra en doven blogger!