Traume.

Den satans jul.

Jeg lovede jo at komme med en update på hvordan vi fejrer julen i familien Lortemor.

Here goes…

Vi har altid holdt jul hver for sig, Svenne og jeg – lige indtil den jul, hvor jeg var så stor som en hval og tung som en kampesten. Der turde jeg simpelthen ikke befinde mig så mange kilometer væk fra Svenne, hvis nu jeg skulle gå i fødsel midt i kartofler og brun sovs.

Så der sad jeg. Fed som en flodhest, og kørte brunede kartofler ind, til min første jul nogensinde, uden min egen familie.

Da vi året efter, ikke kunne overskue at joine resten af familien Danmark i familie sektionen hos DSB, valgte vi at holde jul med Svennes familie på Fyn. Dermed slap vi ikke for DSB, men vi halverer turen, ved kun at skulle til Fyn – ikke Jylland.

Således har jeg så brugt et helt år på at have dårlig samvittighed over ikke at være sammen med min egen familie. Indtil det gik op for mig, at vi 3 ER min familie.

Stod det til mig, så holdte jeg gerne jul hjemme hos os selv. Og så måtte folk komme hvis de har lyst. Men jeg er ikke længere kun mig selv. Og Svennes familie består af mange mennesker, traditioner og godt selskab. Hjemme hos min, er vi ikke så mange. Og der er f.eks ikke andre børn.

Ergo fandt jeg ud af, at julen betyder meget for Svenne, og at vi måtte finde ud af en måde, hvorpå han kunne være sammen med sin familie – og Alfred kunne hygge sig med fætre og kusiner.

Så i år gør vi det, at mine forældre kommer på besøg en weekend i december. Hvor vi så juler røven ud af bukserne: Tivoli, juletræ, gaver og mad. Hyggeligt, ikke?

På den måde slipper vi selv for at rejse land og rige rundt – men vi får stadig set vores familie og brugt tid sammen med dem. Ergo, ingen dårlig samvittighed. Hvilket var den der tyngede mig helt enormt. Selve juleaften skal vi så være hos Svennes familie i Fredensborg. Yay! Alle er glade 🙂

20141104-144613-53173070.jpg

4 kommentarer

 • Åh ja, julen. Tilføj så skilte forældre, hvoraf den ene bor i Tyskland, samt at du selv lige er flyttet til Frankrig, og så har du min version af julekvalerne. Det kommer ALDRIG til at gå op! Det har jeg nu indset og accepteret, og det håber jeg så holder den dårlige samvittighed på afstand…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julen er et rent heleved ! Det lyder dog til, at I har fundet en rigtig god løsning – Snyd! Misundelse er en grim ting 😉
  Jeg ville aller helst også, bare holde jul herhjemme, med vores familie, altså os på 4 mennesker, der bor her i huset 🙂 Ingen stress og jag, og ungerne kunne hygge med deres gaver i fred og ro. Og så kunne man tag ud og se sin familie til div julefrokoster i dagene bagefter, hvis det var det man ville. Jeg gad godt, at julen ikke var så forpligtende, og at man ikke skulle have dårlig samvittighed over, hvis man manglende at se nogen. Man ser jo for helvede (eller vi gør i hvert fald), familien ret tit, hvorfor skal det så være sådan et show, bare fordi det er jul ? Jeg vil bare gerne være kedelig, og hygge om mine børn og mand, få god mad og glade børn. Er det virkelig så meget forlangt ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dejligt I har fundet en løsning. Det lyder ovenikøbet som en rigtig god en.

  Vi gør det lidt på samme måde. Min mands forældre er skilt og taler ikke sammen, min søster er skilt, og derfor er der mange ender, der skal gå op. Så vi har også en julehyggedag(weekend) med min mands far og hans kone, og så deler vi juleaften mellem min familie og hans mors side. Bliver sgu helt stresset af bare at skrive det 😉

  Nårh ja, og så er vi, efter børn, også begyndt at holde juleaften hos hjemme hos selv, så må folk komme her, og vi behøver ikke at læsse en trailer (Jylland, rigtigt gættet) for at komme ud med børn en enkelt aften …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kanon god juleløsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Traume.