Lidt info til alle der benytter Bloglovin til læsning af blogs - inklusiv min egen!

Når det brænder indvendigt.

Der er rigtigt mange som spørger ind til mit arbejde. Min uddannelse. Hvad jeg laver.

Jeg tøver altid med at svare, fordi jeg ikke har meget at blære mig med.

Jeg har en snart 10 år gammel uddannelse, som jeg aldrig kommer til at bruge igen.

Jeg har brugt 8 år på at lave noget jeg hadede som pesten. Følelsen af at servicere folk på et meget overfladisk plan, var tæt på at koste mig lysten til at arbejde ever igen.

Da jeg uddannede mig indenfor salg dengang, var det fordi jeg ikke vidste bedre. Jeg vidste ikke at prisen for at sælge tøj var høj. Eller meget ironisk, utroligt lav.

Den løn, som de smilende ekspedienter du møder ude i butikkerne, får. Den er elendig.

Eller det sure fjæs du møder ude i butikkerne, synes jeg er berettiget. Det er ene og alene min mening, skal I huske. For det er et utaknemmeligt arbejde at stå i butik.

Aldrig nogensinde har jeg oplevet værre omgivelser at arbejde indenfor. Pauser er en by i Rusland, lønnen er urimelig og arbejdstiderne er forfærdelige. De verbale overfald man får, som ansigt udadtil er så unfair.

Den timeløn jeg får i dag, som piccoline, er den samme som jeg fik som butikschef efter endt uddannelse og gode erfaringer.

Nok om det – for det som folk beder mig om at svare på, der har jeg ikke noget svar.

Jeg VED ikke hvad jeg skal lave. Jeg har absolut intet interessant at byde ind med, når folk viser deres interesse for hvad jeg laver. For jeg har et job, som udelukkende giver mig mad på bordet. Intet andet. Jeg elsker ikke at gå på arbejde. Det er hurtigt ind, hurtigt ud. Jeg er nederst i hierarkiet – den man brokker sig til, når der ikke er mere skyr, frisk frugt eller hvis der mangler kaffe. Det er, kort sagt ikke noget man blærer sig med til andre.

Man behøver ikke være klog for at vide, at det job jeg har nu, er midlertidigt. Det er heldigvis også bare et barselsvikariat. Og det har været godt for mig at starte nænsomt op. Men realiteterne bider mig hårdere og hårdere i røven.

Jeg er for god til det job jeg har nu. Så god, at jeg ikke engang er særlig god til det. For det er ikke sjovt. Det er ikke udfordrende. Det giver mig absolut intet – udover penge på min konto hver måned. Og det er også ok for nu. Men når vikariatet ender, så håber jeg at jeg har fundet noget som jeg godt kan lide!

Så det er forhåbentligt svar nok, til de af jer, som er nysgerrige omkring hvad jeg laver. Jeg laver ingenting 🙂

I hvert fald ikke noget som er værd at nævne, når man skal stifte bekendtskab med hvem jeg er.. Jeg er langt mere end hvad jeg laver.

20141112-150014-54014173.jpg

24 kommentarer

 • Tak for du altid deler dine tanker så ærligt!
  Jeg har selv haft stor krise omkring at finde min rette “arbejdslivshylde” og den kan være rigtig svær at finde, hvis den er meget lille 😉 Held og lykke med det!
  Kh. Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Håber du finder ud af hvad du vil arbejde med fremover.
  Jeg arbejder som sekretær på 20. År og elsker mit arbejde.

  Jeg har kontorelever/projektsekretærelever. Vores elever får en voksenelevløn når de er over 25 år.
  Det svarer faktisk til hvad en buriksansat får.

  Måske var sådanne noget værd at overveje. Flere af de elever jeg har haft, har familie og børn og de har brug for en indtægt, og kan ikke leve af en lav elevløn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes bare lige du skal huske på at der rent faktisk sidder en ung dame heroppe på 2. sal som er utrolig glad for at få lov at se dit skønne ansigt hver eneste dag, sludre og sladre og grine sammen med dig 🙂 Så nej – Du laver IKKE ingenting! Du møder ind på arbejde hver dag og gør mig skide glad i låget <3 Husk det, du! Ville ikke være dig foruden her i firmaet. Skyr eller ej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det flot skrevet, at du er langt mere end det du laver. Det var faktisk lige de ord, jeg selv kunne bruge. Har det nemlig på præcis samme måde.
  Krydser fingre, hår, ben what ever, for at du får noget der er LIGE dig og lidt mere. Så du er udfordret på den fede måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det lyder ikke særlig sjovt – håber du finder din rette hylde 🙂

  Men kan ikke lade være med at tænke, om det er så smart at være SÅ ligefrem her på din blog om din utilfredshed med dit arbejde. Er du ikke bange for at dine overordede læser med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Egentlig ikke 🙂 det er jo ikke sådan at jeg går rundt og hader mit job. Det er bare tanker om fremtiden, og om at mit vikariat lakker mod enden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wendy

   Mere skyr!

   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Trine. (nægter at kalde dig lortemor)
  Jeg har kun fulgt med på bloggen i et halvt års tid, og er netop gået i gang med at læse din blog fra begyndelsen. Du er vildt inspirerende, og det er den måde I har indrettet jer som familie også. At Alfred og familien er vigtigst.
  Din blog virker enormt betryggende på mig. Så ved man ligesom, hvad man har at gøre med. At graviditet, barsel og forældreskab godt kan være ensomt, frusterende, angstprovokerende og fuldstændig fantastisk på samme tid. Det er sgu ret beroligende.
  Jeg har ikke selv børn, men vi prøver, og indtil da er det sgu ret hyggeligt at følge med hos jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Love you!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Elise

  Jeg har det lidt på samme måde ift. at jeg heller ikke syntes det er skidefedt at svare hvad jeg laver når folk spørger. Jeg læste til sygeplejerske, men blev nødt til at stoppe pga. nogle forskellige helbredsproblemer, og har nu planer om at forhåbentligt opnå en elevplads som lægesekretær.

  Jeg syntes bare det er lidt noller og være 25 og være droppet ud af en ellers fed uddannelse fordi man ikke kunne klare mosten, og så stå her på bar bund ift. om jeg overhovedet får den elevplads eller ej.

  Derfor er det nok, som du selv skriver, rigtig vigtigt at gå og huske sig selv på at man er mere end det man laver.

  Jeg håber virkelig for dig at du finder den rigtige hylde at lande på, for det er bare så vigtigt at have et job man finder sig godt tilpas med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • @pixeleret

  En lille hilsen fra en der sætter vildt meget pris på at brokke sig sammen med dig i køkkenet og de småting du gør til dagligt for at hjælpe os på 1. Sal 🙂 Og jeg er ingengang særlig glad for skyr 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Du skal da ud og lave noget, hvor du kan bruge din evne til at skrive og sælge, ud og lav PR med dig;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak! Tak fordi at du beskriver det lige nøjagtigt sådan, som det er. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du kunne godt være sådan en, der skrev freelance for forskellige magasiner – Forældre og Børn fx – byg din business op mens du får smør på brødet som piccoline 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er mega svært at finde sin plads i livet rent karrierermæssigt. Da jeg tog min uddannelse, troede jeg det var lykken. Men der er sgu bare ikke lykke at arbejde. Tror de færreste vågner op og tænker: juuuu-fucking-huuuu nu skal jeg på job i 12 TIMER og jeg mega glæder mig!!!
  Man skal have det hele til at passe: med børn, løn, afstand fra hjemmet, arbejdstimer og motivationen. Men hvis man er tilfreds med sit job, så r det hverdagen lidt nemmere. Håber du finder der hvor du skal være, om det så tager 10 forsøg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ineees

  Har du afsluttet gymnasiet? kunne en videregående uddannelse ikke have interesse. Jeg studere selv på deltid, det giver mig både tid til at arbejde og have tid til kæresten. 🙂
  Jeg håber du finder noget du brænder for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Hej søde dig! Bli Fys og kom ud til mig på Herlev…det vil du ELSKE!! Vi drikker meget kaffe og spiser tit kage, og så elsker vi alle hinanden og vores job <3
  Du er sej min pige, husk det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg forstår dig SÅ godt! Jeg arbejder selv i butik lige for tiden, fordi jeg ikke kan finde et arbejde som passer med min uddannelse. Og hold kæft hvor er det et utaknemmeligt arbejde! Utrolig lav løn, på trods af stort ansvar og dårlige arbejdstider. Der hvor jeg arbejder, skal vi virkelig rende hurtigt og knokle på for at nå det hele og jeg synes det er påfaldende at så fysisk hårdt et job, som også kræver stor ansvarlighed og fleksibilitet, er så dårligt aflønnet! Jeg håber meget du finder dig en plads på den rette hylde, for alle fortjener et job som de har lyst til at stå op til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske ved du ikke i nu hvad du skal lave, men i de mindst ved du hvad du ikke skal og har indrømmet det for dig selv, det er da en star! Tror vi er mange som har brug for flere forsøg til at finde den rette hylde 🙂 Har selv været i krisen om det for en styk tid siden.

  Den måde du skrive på, det er da i høj grad noget at blære dig over. Jeg krydser fingre for at du finder noget du bliver glad for, efter vikariaten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • www.desmaating.dk

  Jeg blev faktisk lidt ked af at læse dit indlæg, for jeg arbejder jo det samme sted som dig, og jeg forstår godt dit synspunkt, men du har virkelig ikke ret. Vi kan da slet ikke undvære dig, du er guld værd på vores arbejdsplads. Køkkenet er slet ikke det samme uden dig! Forstår godt, at du gerne vil noget andet og noget mere, men du er jo i fuld gang, se bare på din blog, den er jo et hit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg elsker faktisk at arbejde i butik. Jeg er ansat i et firma ved siden af uddannelsen, og der skiftevis står jeg i butik, og skiftevis laver kundeservice på mail, og min opfattelse er desværre at folk er 10 gange så røvsure på mails end i butikkerne, så hvis jeg skal vælge mellem to onder, så foretrækker jeg butikken.. Men jo, du har ret, folk aner ikke hvor lidt man får i løn og hvor pisse irriterende spørgsmål og kommentarer man skal finde sig i.. Og nej, jeg kommer aldrig til at vænne mig til de der mænd der nøje vurderer din krop, med undskyldningen om at de prøver at gætte deres kones størrelse..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg ved præcis, hvordan du har det! Men jeg tror, jeg har fundet ud af, at karriere bare ikke er det vigtigste i mit liv. Selvfølgelig er det vigtigt, at man finder et job, som man ikke hader, men jeg bliver nok aldrig den som vil sætte alt på jobbet og glæde sig til at komme derhen. Jeg har brugt så lang tid på at overveje, hvad jeg skal med mit liv, og jeg aner det simpelthen ikke. Nu vil jeg bare prøve at springe ud i et eller andet, altså virkelig hvad som helst, og så se hvad det bringer….
  Skrev egentlig denne kommentar for at fortælle, at jeg i nat drømte, at du havde udgivet din bog og den var en KÆMPE success. Alle ville have fat i den og den var på alles juleønskelister, haha. Så hvis den en dag bliver udgivet, så glææææder jeg mig meget til at læse den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg synes nu, du lyder som en super interessant person – også selv du “bare” laver kaffe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh gud, forstår så meget, hvad du skriver! Fandt din blog på desmaating.dk, og jeg er allerede hooked 🙂 Har i en del år arbejdet i et meget velrenomeret firma. Det så skidegodt ud på CV’et, opgaverne var fede og folk viste anerkendelse, når man fortalte, hvor man arbejdede. Men desværre var arbejdsklimaet helt forfærdeligt! Alle medarbejderne bekrigede hinanden, bagtalte og opførste sig som hekse og dæmoner. Det dårlige arbejdsklima drev ned ad væggende som låre fede stråler. Jeg har lært, at det ikke betyder noget som helst HVOR du arbejder, for det definerer dig ikke som person. Det der er vigtigst er dine kollegaer, for med gode kollegaer og kompetent ledelse kommer også arbejdsglæden. Og med arbejdsglæden kommer også gejsten og lysten til at lære – og med den kommer også alle de fede opgaver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt info til alle der benytter Bloglovin til læsning af blogs - inklusiv min egen!