Zzzzzz.... Det var den dag!

Metaltræthed.

Hængepartier, overspringshandlinger, dovenskab, ugidelighed, udsættelse og glemsomhed.

6 begreber der fylder enormt meget i mit forhold til bloggen.

Taknemmelig, kærlighed, drømme, lykke og spænding.

5 andre begreber der fylder enormt meget i mit forhold til bloggen.

Har jeg svært ved at manøvrere rundt i det? Kæmpe ja!

På det seneste har jeg lavet enormt meget spons – og det har ligget lige i røven af hinanden. Og det har været kampagner jeg synes har passet godt til bloggen, men fordi der har været lidt rod i tidsplanen, så har det fyldt rigtig meget på kort tid. Også FOR meget.

Og det har desværre fyldt så meget, at jeg ikke har haft lyst til at blogge så meget ved siden af, selvom jeg egentlig godt kunne se, at mine personlige og lange indlæg var en mangelvare.

Det her med at være en kommerciel blog er ikke nyt for mig. Selvom jeg ikke er nær så kommerciel som andre i min kategori, så er der jo stadig reklamer og sponsorerede indlæg.

Jeg gør mit bedste for at lave mine sponsorerede indlæg gode. At det er noget man gider læse. Jeg er ikke så dum, at jeg ikke godt ved at I hellere vil være fri. Men som jeg skrev her, så har jeg truffet et valg om at bloggen skal være en indtægt. Og nu hvor vi har bundet os på hænder og fødder – i et fast ejendom, så klapper fælden altså.

Selv min bankrådgiver var imponeret over at man kan tjene penge på at drive en blog. Og jeg skriver drive, fordi det er det jeg gør. Det er et hjul der skal køre rundt – og selvom jeg stadig synes at det er min hobby, så er den også min indtægt. Jeg ville ønske at jeg kunne sige at de penge der kommer ind på at blogge, de gik til sjov og spas. Men det gør de ikke. De går til gas, lån, el, mad og alle de andre kedelige ting som holder os varme og mætte. Og det er pisse fedt.

Så når I tænker ‘shit, et underligt indlæg’ eller ‘pisse irriterende indlæg’ omkring sponsoreret indhold, så bær over med mig. Jeg udvælger dem selv – og jeg gør det ikke for at irritere mine læsere.

Men jeg vil til gengæld blive bedre til at blogge om hverdagen, Alfred og om mig – så de sponsorerede ting ikke fylder så meget.

Og jeg har generelt svært ved at sige nej. Fordi jeg synes at det er fedt at få stillet en opgave. Sådan har jeg det med spons. At det er min vinkel, min test, mine ord og min mening der tæller.

Så jeg fortsætter med at balancere, endda mere end før – og jeg fortsætter med at lukke jer mere og mere ind i mit liv – og til sidst har jeg blot et enkelt spørgsmål eller 2 til jer:

1. Hvad vil I gerne læse mere om i 2015?

2. Hvad skal jeg gøre for at gøre sponsorerede indlæg mindre irriterende?

Tak fordi I læser med. Virkelig.

20141219-125327-46407705.jpg

33 kommentarer

 • Sofie

  Jeg synes ofte, at sponsorerede indlæg, der er lagt en stor kontekst til, kommer til at backfire og det hele virker dobbelt så falsk? Jeg kan huske en blogger, der skrev en smøre om sin mor og barndom osv og endte med at koble det på pink Laekerol. Der står det hele af for mig – hvorfor er man villig til at hore sine private minder om sin mor ud for at tjene en skilling for Laekerol? Der er mange andre eksempler. Det er cool, at man lægger lidt energi i, at sælge produktet godt (for det er jo meningen), men hvis man kaster hele sit liv og bedrifter sammen med et overfladisk produkt, så giver man produktet for meget magt. Så ja, en smule kvalmt nogle gange, hellere hold det light and fun, det er jo blot købte ord, ikke en livsvigtig mission.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Tror godt jeg kan huske hvor og hvem der bragte det eksempel du nævner 🙂 og jeg forstår pointen! Tak for din kommentar til det! Jeg skal huske på det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej Lortemor 🙂
  Når nu du spørger, så vil jeg da gerne svare.
  Jeg er helt med på, at du gerne vil tjene lidt penge på bloggen. Jeg forestiller mig, at det er tidskrævende at have en blog, og tid er jo ligesom ikke det man har mest af, når man har børn. Derfor forstår jeg det så fint.
  Når det så er sagt, har jeg også tænkt, at der var temmelig mange sponsorerede indlæg. Og det, jeg især har været lidt træt af, er, at det først var forholdsvis langt inde i indlægget, det fremgik, at det var sponsoreret. På den måde har jeg nok følt mig lidt bondefanget. Jeg har ikke noget imod at læse reklamer, jeg vil bare gerne vide, at jeg læser en reklame/sponsoreret indlæg. Derfor tror jeg, at jeg personligt vil være mere venligt stemt over sponsorerede indlæg, hvis jeg til at starte med ved, at det er sponsoreret. Nå, det blev lidt langt. Håber det gav mening.
  God jul og godt nytår og tak for en dejlig blog 🙂
  PS: Gerne flere indlæg om hverdagen. Som medmor er det hyggeligt – og givende på et eller andet plan – at læse hvordan en anden børnefamilie får det hele til at hænge sammen. Og så vil jeg da gerne se hvordan I har indrettet jer i Sydhavnen – og få at vide, hvor Bøffens mega fede seng er fra! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   I hear you! Tak for dit svar! Måske jeg skal skrive fra start at der er tale om sponsoreret indhold?

   Har noteret flere indlæg med bolig! Hvilken seng tænker du på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Ja, hvis du skriver fra start, at det er sponsoreret, er jeg i hvert fald glad 🙂
   Det er en seng, måske en køjeseng udformet som et hus. Hvis det ikke siger dig noget, finder jeg lige et indlæg frem, hvor man kan se den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Jeps! Ved godt hvilken du snakker om! Den er ikke kommet op endnu i den nye lejlighed. Men så snart den kommer op, så kommer der er indlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Fedt, tak. Det ser jeg frem til!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Jeg et helt enig – gør det tydeligt fra start! Man føler lidt, at man er blevet bundet en eller anden overpyntet historie på ærmet, hvis man har læst et indlæg om en dejlig oplevelse eller et endt hotelophold eller lignende, og det til sidst står ‘lavet i samarbejde med…’ Så bliver jeg så skuffet 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Så vidt jeg ved så SKAL man i følge markedsføringsloven tydligt markere i toppen at det er reklame/sponsoret. Det undrer mig at flere bloggere er klar over dette.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bliver såååå træt af sponsorerede indlæg. Jeg ved godt det er dejligt at kunne tjene penge, på at skrive lidt og jeg ved det kræver tid at have en blog – jeg har en selv (til en ret snæver målgruppe, så der er ikke noget spons). Jeg får endnu mindre lyst til at købe produkter en blogger anbefaler, fordi det virker uægte og uærligt. Jeg ved godt mange bloggere skrivere at de kun skriver om produkter de kan stå indenfor, men jeg stopper med at følge blogs hvor der er sponsorerede indlæg ofte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Mere Alfred! Hvad laver han, hvordan, hvornår, hvorfor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søde lortemor ☺️ Jep blogland flyder over med spons, give away konkurrencer ect. lige nu. MEN det er for nu☺️ Dec er en crazy tid hvor alle har for travlt og ikke nok tid i døgnet:-) Jo jeg har godt kunne mærke at det hele lige nu drejer sig om spons men jeg ved det ikke bliver ved sådan her så jeg hænger i ! Dine spons indlæg (ikke dem i dec) syntes jeg faktisk er gode. Man kan mærke du går op i at “teste” det her og fortælle videre hvad DU mener. Jeg kan faktisk godt lide din spons indlæg for jeg kan blive inspireret. De skal ikke fylde det hele bestemt ikke men et par hen af vejen er jeg helt med på 🙂 Og jeg syntes det er så fint du tjener på din blog til dagen og vejen og det vil jeg faktisk godt “støtte” hvis man kan sige det 🙂 For din blog er så meget mere end spons indlæg. Den hjælper mig og gir mig tanker og inspiration pg det er DET jeg elsker. At der er lidt fyld i form af at du skal tjene lidt er for mig fint <3
  I 2015, mere Alfred, mere Trine på den anden side af depressionen og bare jeres nye liv på sydhavnen 🙂
  Tak for en skøn blog og glædelig jul <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Sponsorerede indlæg er helt fint, jeg kan sagtens forstå hvorfor de bringes.. Jeg vil bare gerne ønske om at “indlægget er lavet i samarbejde med….” Eller hvad der nu kan stå, kommer op øverst i indlægget.. Jeg føler mig sgu lidt snydt nogle gange, når jeg først ser det til aller sidst i et indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lise

  Det er helt fair og dig meget vel undt at du tjener penge på bloggen – bliv endelig ved med det. Men jeg er helt enig med de ovenstående kommentarer – det vil være rart hvis du skriver allerførst i et indlæg at det er sponsoreret, i stedet for at det kommer til sidst. Jeg lover at jeg nok skal klikke ind på det alligevel 😉 og så håber jeg stadig der kommer en bog på et tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes dine sponserede indlæg i december har virket halvhjertede og overvejede faktisk at unfollowe dig den anden dag, fordi jeg tænkte at hvis det skulle være sådan, så gad jeg ikke læse dem 🙂
  Jeg kan ellers godt lide at følge dig, selvom jeg ikke så tit skriver, men du er selv obs på det, så det er jo fjong! Glæder mig til mere bøf og boligspam i 2015 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om hvordan du tackler livet med et lille barn; fif, sandheder, hverdagshistorier og dine tanker omkring det at være mor (altså tilbage til udgangspunktet). Jeg blev mor for snart 4 mdr siden og føler mig helt på glat is det meste af tiden, så jeg interesserer mig rigtig meget for hvordan man er MOR og om andre er ligeså lost som jeg ofte er…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Trine. Bare mere af dig og jeres liv det nye sted. Pyt med de sponsorerede indlæg. I hvert fald for mig som læser. Jeg ved, hvorfor du laver dem og fænger de ikke mig, jamen, så læser jeg dem ikke. God jul herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Olsen

  Jeg stemmer i koret med at det skal stå i starten af indlægget at det er sponsoret 😉

  Og så synes jeg det kunne være skønt hvis der i de sponsorerer indlæg også engang imellem stod at der var noget der ikke var helt optimalt, lige det man havde regnet med eller bare lidt konstruktiv kritik til producenten? Jeg er med på at der bliver bliver valgt produkter der passer til jer og bloggen, men derfor må det da en gang imellem være et eller andet der er irriterende eller er alt altid skønt og godt? Det ville for mig virke noget mere oprigtigt hvis alt ikke bare var fantastisk når du og andre tester noget.

  Og så bliver jeg lidt træt når det samme produkt bliver hevet frem i to-tre indlæg 😉

  Jeg under dig til fulde at tjene på det store arbejde du lægger i bloggen, det må du endelig ikke misforstå! Jeg elsker din ligefremme ærlighed og ville ønske den skinnede lidt mere igennem på sponsorerede indlæg.

  Måske det også er lidt fordi blogland flyder over af spons og tydeligvis mange af de samme produkter der bliver skrevet om på alle blogs, at man bliver en anelse mere træt af det 🙂

  Jeg er vild med dine ærlige indlæg om hvordan det er at være mor og hvilke glæder og udfordringer der er i det! Og jeg vil gerne se mere til jeres fine nye hjem! Der ud over er jeg sikker på at dine beretninger om din depression kan hjælpe mange i samme situation til ikke at føle sig alene! Keep up the god work 🙂

  Og hvis du hang ved helt til slut af denne laaaange smøre så er du endnu mere sej 😀

  Kan l have en helt forrygende jul og et skønt nytår!

  Kram fra mig til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Mortensen

  Jeg er åbenbart ikke så sart for jeg synes altså ikke at spons er et problem. Synes det er fedt at høre andres anmeldelser af produktet som jeg måske ikke lige selv kender til. Og det er sgu da fair nok at der skal penge i kassen.
  Når du siger spons’ene betaler jeres faste udgifter så får jeg lyst til af nysgerrighed ( og uvidenhed) at høre om det er din eneste indtægt? Kan man leve af at blogge?
  Tak for en dejlig blog. Synes det er fedt at høre om alle jeres dagligdags ting og at føle at man ikke er alene med at synes det er f…King hårdt at være mor indimellem.
  God jul og nytår til dig og din familie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hmm, det med at kunne leve af det er jo relativt. Tjener jeg mere end en SU? Ja! Men jeg kan ikke leve af en SU, så nej 🙂 jeg har et andet jo også 🙂 og jeg kender andre bloggere, der tjener rigtig flot på deres blogs, som også arbejder ved siden af 🙂 så det er jo op til hver enkelt, hvad man kan leve for. Jeg tjener mere på bloggen end jeg gør på mit deltids-arbejde. Men jeg tjener stadig ikke hvad der svarer til en fuldtids-løn. Altså sammenlagt. Og det er mit mål 🙂 men alt med måde. For min blog skal ikke ødelægges af spons og reklamer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg forstår tilvalget omkring spons. Jeg savner lidt gennemsigtighed, sådan det ikke pakkes ind i personlige beretninger fra start sådan man til slut liiige krøller spons-vinklen på.
  Personligt synes jeg det er ekstra nederen at læse sponsorede indlæg, hvor eksponeringen af et produkt pakkes ind i glasur, violiner og hverdagsoplevelser – jeg synes aldrig koblingen fungerer, og det virker “lusket” og uærligt. At gøre sponsindlæg til sine egne virker ikke efter hensigten på mig som læser, jeg synes det er dobbelt op på træls. Hellere formidle det budskab man nu er blevet betalt for og videre i teksten.
  For min skyld skal du bare fyre løs med sponsorede indlæg, sålænge det er tydeligt og ærligt formidlet – så har man som læser muligheden for at springe over. Jeg glæder mig til flere personlige indlæg, for det er en fornøjelse at læse med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kom til som læser sidste år og har hele tiden haft en idé om at ville tilbage i arkiverne og læse gamle indlæg, men får det aldrig gjort, fordi det er noget bøvl på en telefon, som jeg næsten altid læser med fra. Kunne du ikke overveje en slags tilbageblik-indlæg hvor du genudgiver populære og/eller dine egne favoritindlæg fra tidligere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Hej Trine. Jeg elsker at følge med her på bloggen, og jeg har STOR forståelse for, at du også skal tjene penge. Ingen klager fra mig. Grunden til at jeg bliver ved med at læse med, er dit ukomplicerede univers. Jeg kan godt lide, at du tager fat på alt… Der er ikke noget, du ikke kan tage op. Jeg vil egentlig bare gerne, at du bliver ved på samme måde som du gør nu. Med småhistorier om hverdagen. Ét ønske har jeg: Måske lidt flere videoer på Indtagram. Det kunne være hyggeligt. God jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mere hverdagsliv, både hus, Trine, Alfred, Hvad i gør og måske lille smule spons. Syntes det har været lidt meget på det sidste, men sådan er det jo bare. Skriv det i starten + gør en personlig vri på det, så er du godt på vej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Personligt har jeg intet imod spons – synes det har været rimelig nemt at gennemskue de fleste spons indlæg du har skrevet, da de skiller sig ud fra hvad du ellers skriver om:)

  Jeg har bare savnet at høre mere om jeres nye bolig, jeres hverdag og om Alfred og hans udvikling måske?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria H

  Jeg har faktisk intet haft imod de sponsorerede indlæg. Tænker det er en del af det…
  Er til gengæld helt vild med “året der gik”
  Fortsæt.
  Det er fedt at få et resume af bloggen – også selvom man har læst med 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Fuld forståelse for sponserede indlæg, og jeg er egenligt ligeglad med om det skrives i overskriften eller står nederst i indlægget. Men jeg kan slet ikke ha’ når der skrives om produktet som om det er noget man bruger daglig og nu pludseligt vil anmelde, og hovsa det var sørme kun fordi det var sponseret.
  Jeg elsker derimod når der det sponserede produkt testes og vurderes kritisk og ikke absolut skal være positivt 🙂
  Jeg er for nyligt faldet over din blog, så jeg synes bare mere om dig/jer er interessant, og så er I flyttet til mit gamle hood, det er lidt sjovt synes jeg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Normalt bliver jeg træt af spons, fordi det så ofte virker lidt påtaget.

  Men hos dig synes jeg egentlig, det er OK. Det er ikke sikkert, jeg klikker ind på dem alle sammen, men de generer mig ikke.

  Fordi – du virker meget ærlig omkring, hvorfor de er så nødvendige og hvad du får for dem. Jeg elskede det indlæg, hvor du forklarede, hvor mange klik, der giver hvad.
  Så når det er så transparent som her hos dig, og pengene faktisk går til noget, jeg gerne vil støtte, så fint med med.

  Til sammenligning har jeg det svært, når bloggere har spons, der slet ikke passer ind (husker fx et par Ecco-støvler, der var overalt, men som jeg i hvert fald ikke syntes passede til alle de bloggere, der kørte kampagnen). Og ofte synes jeg, at bloggeren går i forsvarsposition, når det kommer til spons, og ikke vil fortælle noget om, hvordan det foregår. Så gider jeg ikke være med – for det er jo også mit klik, der betaler.

  Håber, det giver mening 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg synes netop du skiller dig ud mht reklamer, events, osv.
  Når du og dine fellowbloggers fx er til et event, kan man kort tid efter læse et nærmest identisk indlæg
  hos x antal bloggere, men ikke hos dig. Derfor følger jeg heller ikke længere nogen af de omtalte blogge, men jeg fortsætter med at følge dig:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  jeg synes du har et godt øje for indretning – det ser ud til at du kan få meget ud af lidt! Så det vil jeg gerne se/ læse mere om, gerne med den vinkel at det jo skal fungere selv med en lille pilfinger i husstanden :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monnish

  Søde lortemor. Jeg er vild med din blog og din ærlighed. Jeg synes det er så befriende at der er nogen der er ærlige om hvor hårdt svært det kan være at være mor og at livet også kan være det.
  Jeg tager virkelig hatten af for Dig og Sisse sejr, at i gider og “afsløre” jeres uperfekte sider. Især fordi at man ikke kan undgå at få mange negative reaktioner og meget vrede når man tager fat i det med at det kan svært at være mor.
  Jeg synes virkelig det er trist at man som nybagt mor ikke har den store mulighed for at snakke med nogen om det at være mor og at det er hårdt for ens parforhold også.
  Håber at du vil blive ved med at blogge og fortælle om sit liv, om parforholdet og ikke mindst din dejlige bøf i 2015!! Også selvom folk kan være ret hårde en gang imellem.
  Håber jeg vil møde nogen som dig der er ærlige og tør at afsløre deres uperfekte sider som mor når jeg selv bliver det! Du er sgu sej! Kæmpe juleknus herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hørt!

   Jeg nyder at læse med hér, fordi bloggen ikke er wrappet ind i champagne, sushi og Christian Louboutin’s.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zzzzzz.... Det var den dag!