Alfred 2 år!

Misundelse!

Noget der kan få mig til at sende misundelige blikke efter andre, er når jeg ser en mor, et barn og en bedsteforælder gå tur. Naturligvis kan det være at de også bare er på besøg – men jeg er virkelig misundelig på dem, som har bedsteforældre i nærheden.

Jeg har altid vidst, eller i hvert fald fået fortalt, at det er en kæmpe hjælp at have sine forældre ved hånden når man får børn. Og jeg kan kun være enig. Udover at det er et smukt syn at se ens forældre spille så stor en rolle i vores børns liv, så er de altså også en kæmpe hjælp.

Vi har besøg næsten hver måned, af Alfreds farmor, som bor i Odense – og hun bliver oftest et par dage. Der leges, hygges og soves – især Svenne og jeg er blevet bedre til at udnytte vores gæst. Og vi skal være endnu bedre. I forgårs tog vi f.eks hinanden i hånden og tog på Condesa (mega yndlingssted) og i biografen bagefter. Vi var først hjemme kl. 1, JA! On a school night!! Men det var ikke så slemt når man ved at der er et sæt ekstra hænder dagen efter.

Min mor er desværre lidt mere forhindret i at komme så ofte – hun arbejder et par weekender om måneden, og bor desuden i Silkeborg, så det er langt at rejse og så er turen også dyr. Desuden arbejder hun på hospitalet, og har tvungen ferie, så der er ikke så meget fleksibilitet der.

Når alt det så er sagt, så får vi noget helt andet: Nærvær og nogle rigtige hyggelige dage. For når de er på besøg, så er det jo med overnatninger und alles. Og jeg elsker når de er her. Elsker at jeg kan tage ud, vi kan give Alfred fri fra vuggestuen, da Svennes mor pt er ret fleksibel i hverdagene. Svenne og jeg kan tage ud, eller vi kan slappe lidt mere af derhjemme, og nyde de ekstra hænder.

Men jeg indrømmer gerne, at jeg ville ønske at min mor boede i nærheden. Jeg savner hende. Derfor mærker jeg misundelsen, når jeg ser døtre gå tur med deres mor og en barnevogn. Så jeg prøver at skrue op for taknemmeligheden og nyde det ekstra meget, når vores mødre er på besøg.

Og så husker jeg mig selv på, at selvom de ikke bor rundt om hjørnet, så har vi dem trods alt – og det giver et stik i hjertet, fordi jeg ved at mange derude måske mangler en eller flere <3

Hvad med jer? Hvordan hjælper jeres forældre jer? Og er det ikke fantastisk at se ens forældre blive bedsteforældre? Man glemmer jo helt hvor nederen man synes de var da man var 14, ikke?

20150130-121542-44142440.jpg

37 kommentarer

 • Nina

  Min far er den største hjælp for os da han bor to kilometer væk og gik på efterløn da vores dreng var et par måneder. Det er helt fantastisk af se ham som morfar og hvor glad han er for vores lille guldklump.

  Desværre nåede min mor ikke at opleve at blive mor så det giver også et stik i hjertet på mig når jeg ser en bedstemor sammen med sin datter og barnebarn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I hear ya! Jeg bliver også MEGAmisundelig, når jeg ser andre børn med deres bedsteforældre. Og når der er bedsteforældredag i børnehaven.

  Min søn har ikke bedste’r på den sjove og sktive måde, som jeg ser omkring os og som jeg også selv havde, da jeg var barn. Han kender det ikke anderledes, men jeg har et savn på hans vegne, for jeg har så mange gode minder om mine bedsteforældre og timerne med dem. Min farmor klatrede i træer, og min mormor kastede en bold op i skorstenen 🙂

  Min søn har den skønneste farmor, som har været indlagt på hospitalet i mere end 6 måneder, så hver weekend prøver vi at komme forbi hende. Men jeg kan godt mærke, at det er svært for min søn. Der er stille, og han må kun være på den lille stue. Han har også en farfar, som er gammel og går med rollator, men som hver lørdag formiddag lægger hus til barnebarn-bedstefar-hygge <3

  Morfar er også gammel, og han er flyttet langt væk, så han kommer ikke længere på besøg hos os, og så er han ikke så god til børn. Mormor er død for 15 år siden.

  Heldigvis kender min søn ikke til andet, og han er glad for sine bedsteforældre som de er. Men JEG er helt vildt røvmisundelig, når jeg oplever, at andres børn hentes hver onsdag af farmor. Det niver sgu hårdt i hjertet, når han til bedsteforældredag ikke har bedster med, men bare os.

  Gitte K

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Åh ja.. Min mor bor også i den modsatte ende af landet. Efter jeg blev mor for to måneder siden, er jeg begyndt at savne hende helt vildt meget. Desværre er det jo en dyr tur med toget og hun har en hund, som vores katte ikke er så gode til. Så hun kommer ikke til at besøge os så ofte.
  Heldigvis har vi bil og fri benzin og bro fra min kærestes job, så vi kan komme derover oftere end vi ellers ville.
  Heldigvis bor svigermor tæt på og står på spring for at hjælpe. Jeg skal bare blive bedre til at bede om det. Guderne skal vide, at jeg godt kunne bruge en lur

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Jeg kan sagtens følge din misundelse.. Mine forældre bor halvdelen af året i Spanien, og halvdelen af året på Djursland.. Vi bor i Schweitz.. Og når vi kommer tilbage til DK, bor vi i København.. Og Djursland er jo et mareridt at komme til fra resten af dk.. Elendige offentlige forbindelser og sådan.. Så lige pt ses vi ca tre-fire gange om året, en uge af gangen.. Og det er dyrt!
  Min mands forældre har vi ingen kontakt til..

  Ærgrer mig både på mine børns og forældres vegne, og på mine egne, fordi man ikke har nogen der lige kan give en hånd hvis det er nødvendigt..
  Og frygter når mine næsten 2.5 års uafbrudt barsel slutter, at få det hele til at gå op i en højere enhed, med syge børn, arbejde osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Både Es forældre og mine forældre bor kun få km fra os, så ungerne ser alle deres bedste forældre flere gange om ugen!

  Ville aldrig nogensinde undvære det. De er simpelthen en kæmpe hjælp alle sammen og træder til, så snart der er brug for pasning eller andet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg ER en af de heldige! Mine forældre bor ca 5 km væk, og især nu når jeg er alene med mine to drenge, får jeg nok brug for at min far henter drengene indimellem. Mine forældre arbejder stadig, men jeg er OGSÅ så heldig at jeg har mine (mega-unge) bedsteforældre i nærheden, og de har da hjulpet med drengene når de har været syge i hverdagene. Det er bare SÅ skønt 🙂 kh Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg kender det rigtig godt i forhold til min egen mor som bor i Nordjylland (vi bor på Fyn) Savner virkelig at have hende i nærheden 🙂

  Til gengæld har vi en KÆMPE hjælp i mine svigerforældre vores hverdag kunne slet ikke hænge sammen uden dem. Jeg er ejendomsmægler og min mand butikschef = som oftest lange dage til os begge. Dog har min mand lidt mere fleksible arbejdstider i forhold til mig da han nogen dage allerede møder kl. 7. og så derfor har tidligt fri.

  Men farmor og farfar henter ham i vuggestuen 2-3 gange om ugen og passer ham indtil vi kommer hjem og de elsker det! og han elsker det! 🙂
  Det gør også at vores søn hver dag kan blive hentet ved 14.30 tiden. Det ville vi jo aldrig kunne få til at passe sammen ellers.

  Hatten af for forældre som kan jonglere 2 x fuldtidsjob og børn uden hjælp for det ville vi i hvert fald ikke kunne få til at passe sammen hvis vi ikke havde den store hjælp i min svigerforældre.

  Efter jeg er blevet mor forstår jeg i hvertfald godt hvorfor jeg i kraft at mit job møder så mange nye forældre som flytter fra Kbh og tilbage til der hvor de kommer fra for at komme tættere på familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg fandt ud af, at jeg var gravid med Johanne, flyttede jeg fra København og tilbage til provinsen. Så nu bor vi under 5km fra både mormor og morfar, og hold kæft, det er fedt!

  Mine forældre hjælper meget med Johanne – i forbindelse med mit studie er jeg i praktik, og der er både aften- og weekendvagter. Jeg havde aldrig kunne få det til at hænge sammen uden deres hjælp. Og så er det også så fedt at kunne invitere mormor på aftensmad eller besøge morfar på hans arbejde.
  Johanne er et helt unikt forhold til dem, nok netop fordi de er en så stor del af hendes hverdag. Forstår absolut din misundelse – jeg ville aldrig ha været foruden at ha dem så tæt på. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg kender misundelsen. Min mor er psykisk syg og er alt ialt en større belastning end hjælp. Mine svigerforældre “gider ikke yngelpleje”, så det er kun i nødstilfælde. I får hjælp af dem. Så jo det stikker i hjertet især når jeg ser en mor og datter gå med en barnevogn – eller lave noget sammen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Øv, Julie! Vi kender også til svær psykisk sygdom, dog i perioder, hos vores – det er hårdt arbejde oveni familielivet. God karma din vej <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maija

  Jeg misunder andre med bedsteforældre, jeg ønsker ofte at mine piger havde en mormor. Jeg fandt ud af at jeg var gravid et par uger efter min mors begravelse og jeg savner ofte at kunne ringe til hende og fortælle om hverdagens lygyldigheder såsom – nu vågnede hun kl.7, var hel vild med gyngen eller grinede da hun så en kat. Det er ikke andre en ens mor, der orker at høre på de småting, der sker i ens liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Kram til dig, Maija. Jeg kan godt forstå du savner hende <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Vi har min mor i nærheden og ikke mindst et par mostre, som gerne tager over ind i mellem. Og det sætter jeg vanvittigt stor pris på!! For jeg ved også, hvordan andre har det, når hverdagen skal køre helt på egen hånd (enten 4 eller 2 af dem) og man næsten aldrig har tid for sig selv/kærestetid. Vi har ikke været så gode til at udnytte det tidligere, men det er vi heldigvis blevet bedre til. Det er SÅ dejligt at se forholdet mellem min datter og min mor og mine søstre <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Nu har min kæreste og jeg ikke selv børn endnu, men min mor sagde for et par måneder siden at hun og min far har besluttet, at når vi får børn, så skal hun arbejde halv tid og hjælpe med børnebørnene. Hun valgte selv at gå hjemme med mine brødre og jeg til jeg startede i 1. klasse – vi havde halve børnehavepladser, så vi var også ude andre børn. Jeg husker det som en virkelig god ting, da min far altid har arbejdet rigtig rigtig meget og mine bedsteforældre på det tidspunkt boede i Jylland og på Langeland. Derfor er vi meget glade for, at de har taget den beslutning, så vi kan få en hverdag til at fungere, når den tid kommer. Og så bor de heldigvis kun 20 minutter i bil fra os, så det skal vi nok få dem hængt op på 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bedsteforældre (og familie) er en af grunden til vi flyttede hjem England da vores datter var 8 måneder. Arbejdsmæssigt ville der have været flere muligheder, hvis vi så havde flyttet til København, men det gav ingen mening familiemæssigt, så vi flyttede tilbage til Aalborg – og stor nyder at farmor henter ca. en gang om uge (mistede min mor for 5 år siden, ellers er jeg sikker på at hun også ville have hentet pigerne en gang om ugen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Mine forældre er en kæmpe del af min søns hverdag. Vi har valgt at bo sammen i en stor lejlighed. Så hos os hedder det mormor, morfar, mor, far, vores søn og hans kommende lillebror under samme tag 🙂 Så vi har lange putteritualer om aftenen, da vores søn ikke kan sove før han har sagt godnat til alle 😉 Jeg synes det er en gave at kunne leve på denne måde og jeg er dybt taknemmelig for deres hjælp og støtte i hverdagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Åh, det er min hemmelige drøm! Desværre deler min kæreste den ikke med mig 😉 hvor lyder det bare dejligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej,
  jeg ved hvad du mener. Vi bor i udlandet og har ca. 3000km hjem til mormor og morfar. Savner dem, men saa udnytter vi det max naar vi endelig er sammen 🙂
  Rigtig god weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi er så priviligeret at bo i samme hus som mine forældre og det er den bedste beslutning vi nogensinde har truffet!!
  At mine forældre har det forhold til mine børn som de har er jo helt fantastisk! De er en kæmpe hjælp i dagligdagen men vi kan jo også give dem en hånd..
  Min den yngste blev født kort tid efter at vi flyttede ind her og da han var spæd var det så rart at have mine forældre så tæt på!!
  Så en klar anbefaling til alle som kunne tænke sig en sådan løsnin!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Spot on!
  Jeg savner mine forældre og søskende der bor i den anden ende af landet. Jeg savner dem så meget at jeg har lyst til at flytte tættere på. Mine 3 børn savner hele bedsteforældregenerationen. Mine svigerforældre bor 4 timers kørsel væk og de kommer til Kbh 2 gange om året. Mine forældre bor også 4 timer væk, ikke i nærheden af svigerforældrene så vi ku lave fælles besøg. Mine forældre kommer til Kbh hver 2.-3.måned. Det er hårdt at være småbørnsfamilie uden bedster. Jeg er glad og taknemmelig for at mine børn har 6 bedsteforældre og 4 older, men vi savner dem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Bean

  Jeg bliver også misundelig, når jeg ser piger gå med deres barn OG deres Mor.
  Jeg mistede min Far i 2001, da jeg var 20 år og min Mor i 2007, da jeg var 26. Jeg har siden da savnet dem begge dagligt.
  Savnet blev større, da jeg i 2009 blev Mor til en lille pige. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne dele alle glæder, sorger og bekymringer med dem.
  Det giver mig somme tider et stik i hjertet, når veninder eller kolleger brokker sig over et eller andet deres Mor har gjort eller ikke har gjort. De har i det mindste stadig en Mor. Men jeg forstår det jo fuldt ud, for min Mor var bestemt også kilde til mange frustrationer før hun døde.
  Husk at sætte pris på jeres forældre mens I har dem. Og tænk på at jeres forældre elsker jer lige så højt som I elsker jeres egne børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Forstår godt hvad du mener!
  Jeg mistede min mor til sygdom, da jeg var højgravid med mit første barn. Jeg får et stik i hjertet hver gang jeg ser en glad mor/datter relation. Og når jeg hører børn tale om deres mormor bliver jeg så ked af, at mine børn ikke har sådan en.
  Er så glad for at høre hvor stor pris i sætter på de stunder, i trods alt, har med bedsteforældrene. Også selvom det ikke er så ofte som i kunne ønske. Jeg ville gøre hvad som helst for bare at få en time mere med min mor…
  Så ville jeg vise hende de børnebørn hun altid ønskede sig, men aldrig nåede at møde…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Min søns mormor og morfar bor desværre ikke sammen mere, men både hver for sig og sammen, er de GULD værd for min søn… De bor begge tæt på, og er en kæmpe hjælp alle ugens dage… Til det skal så siges at min søn ikke ser sin far, derfor er der selvfølgelig ekstra kærlighed mellem mormor, morfar og barnebarn❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Min mor og far bor ikke sammen… Men alligevel er de guld værd for min søn… De bor begge lige i nærheden og jeg kunne ikke ha’ klaret det uden dem, de gør så meget for deres barnebarn, hver evig eneste dag❤️ Jeg har så heller ikke en far til min søn, ikke en der interesserer sig for ham i hvert fald…
  I mine øjne er i en fantastisk lille familie, i skal bare lære sætte pris på, at i er to om det hele

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hvad fanden sker der for at man gang på gang skriver et indlæg, og så får at vide man skriver for hurtigt!!!
  Vi får sgu ikke penge for det her!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg savner også at have bedsteforældre i nærheden. Mine egne bor på Fyn og arbejder begge. Eller min far kan så ikke nu og kommer måske heller ikke til det igen. Men så igen, så kommer han måske aldrig til at kunne gå op til fjerde sal hvor vi bor. Så for fremtiden, skal vi nok regne med at tage derover hvis vi vil se dem.

  Både børnene og jeg har elsket de weekender, hvor de har været på besøg og vi har gået ture og været sammen mere end et par timer. Det kommer jeg til at savne.

  Er din mor sygeplejerske? Min far er lige blevet overflyttet til Silkeborg hospital, og ja det er godt nok langt væk, så kan godt forstå at turen frem og tilbage ikke kan tages så ofte.

  God weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Både svigerfamilie og familie bor alle sammen på fyn og i jylland, og vi i København. Jeg har det fint med det, for jeg har boet herovre i knap 20 år, og elsker min by! Det, der irriterer mig mest er, at når man skal på familiebesøg, så river det en hel weekend ud af kalenderen. Jeg ville egentlig helst, at man kunne ses lidt oftere, og så ikke så intenst. Bare smutte forbi til lidt mad eller pasning. Vi har vænnet os til ikke at have familie i nærheden i hverdagene. Vi har en del gode venner i hovedstaden, som også har familie langt væk, så vi hjælper hinanden med pasning osv . Og så har vi en fast barnepige, hvis vi gerne vil ud. Og sidst men ikke mindst er min mand selvstændig, og har derfor stor fleksibilitet mht. at både hente og bringe samt være der når vores datter er syg. Vi har kun et barn, og ikke flere planlagt. Familie langt væk er da en af grundene til, at vi har valgt sådan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi er nogen af dem du er misundelig på. Svigerforældrene bor fem min gang fra os, i samme lille landsby og mine forældre bor fire km herfra. Ud over det er de unge og friske (57-61 år) Vores børn har også et sæt friske oldeforældre på (77 og 82 år) som gerne vil have besøg. Og en anden oldemor på 82 som også stadig er frisk. Og vi nyder det … Og især mine forældre sætter pris på at passe børn (tager gerne dem alle fire)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Meget enig! Jeg fødte vores lille Karla 9 uger for tidligt i december måned, og min mor har været en ubeskrivelig støtte. Hjulpet med alt fra “en skulder at græde ud hos”, mad til min kæreste, rengøring af vores hjem, køb af ting og tager til den lille skat. Nu er vi endelig hjemme fra hospitalet med den fineste lille baby som trives rigtig fint, og jeg fik så sent som i går en besked fra min mor, der sagde…
  Hej skat! Husk nu at sige til, hvis du har brug for/ønsker, at:
  Jeg kommer ned til dig
  Lave mad til jer
  Eller andre ting.
  Knus mor/mormor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette G.

  Årh man bliver så blød om hjertet, når man ser sine forældre i bedsteforældre-rollen. Ubetinget kærlighed! Mormor og morfar bor tæt på og synes der er gået LAAAANG tid, hvis de ikke har set Lea i 14 dage. Farfar mener ikke, man kan komme rigtig tæt på sine børnebørn, før de er 1,5 år. Så han har besøgt Lea 2 gange siden hun blev født for snart 7 måneder siden. Såå, ret stor forskel her 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nille

  Mine forældre bruger kun vores børn til byt, de skal ses ikke høres, selv om de bor 3 min gang fra deres skole, går der slidt 14 dage de ikke ser børnene, jo efter vores den store selv går hjem til dem. Men ikke altid det passer dem. selvom de er bare sidder derhjemme og glor tv. Mine svigerforældre ville jeg ikke kunne undvære, trods svær sygdom hos dem, er deres dør altid åben. Husk nu alt man ser på billedet eller som tilskuere ikke nødvendigvis er idyllen, Du burde du da af alle vide. (ment i en god tone)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Den kan dog også i aller højeste grad tage overhånd i sådan en grad, at bedsteforældrenes liv defineres af ungerne. Jeg får kvalme af de forældrepar, der læsser deres børn af hver weekend og generelt forventer pasning hele tiden. Hvad med at hyre en babysitter? Jeg synes, at der er stor værdi i, at se at livet fortsætter som ældre, at man har et liv, interesser og voksensamtaler frem for, at man skal se frem til at passe børn (!) når man endelig har røven fuld af penge og fritid til at bruge dem….

  Bare en tanke, jeg kender flere hvor det er gået totalt amok og alle penge bruges på børnebørnene. Det er et kollosal fejlfortolkning af bedsteforældres rolle, synes jeg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg er lidt sent ude med kommentaren til dette indlæg, men synes alligevel jeg ville dele mine tanker.
  Jeg har ikke børn, og det må godt lige vente et par, år før det kommer på to-do-listen (hvis ikke verden vender hovedet på det, som det ligger til min familie). Men jeg synes bare lige, at jeg ville dele med dig, at mine forældre var meget unge og ikke sammen da de fik mig. Jeg ved at det på ingen måde har været nemt for dem til tider, og jeg snakkede også med min mor for ikke så lang tid siden, om at hun gerne ville have haft bedsteforældrene lidt tættere på. Det jeg vil frem til, er bare at den frustration har jeg aldrig oplevet i min familie. Min mor har haft dårlig samvittighed over, at det blev så sjældent, vi så bedsteforældre fordi det var dyrt og besværligt. Hvorimod mine minder kun fortæller om, hvor edder-fedt det var at ens bedsteforældre var lig med ferie. Og forkælelse. Og intensivt samvær. Og den følelse fortsætter ind i mit voksenliv.
  Din søn skal nok få glæde af bedsterne, og de bliver de bedste bedster fordi samvær med dem, er et frirum væk fra travl hverdag og al slags stress og jag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alfred 2 år!