730 dage.

Om at have en blog.

Vi er en del, efterhånden. Bloggere. Små, store og en helvedes masse midt i mellem.

Mange er stærkt definerede, andre flyver til højre og venstre, for så at flyve opad eller nedad.

Jeg har nok fra start defineret mig selv som en brokke-blog – men måske den egentlig bare er en personlig en af slagsen. For den handler jo bare om mig.

Når det så er sagt, så handler den også kun lidt om hvordan det er at være mig.

De indlæg der ryger ud, er oftest de stærkeste. Og jeg indså hurtigt, at jeg klart var og er bedre til at skrive om det negative eller det hårde.

Trøstede mig selv med, at man jo ikke kan alt – og jeg tænkte også, at der var så mange andre, som er skide gode til at blogge om hele paletten.

De fleste bloggere lyver en smule, hvis de prøver på at overbevise om, at de ikke går op i læsertal og statistikker. Og det er jo helt forståeligt. Det er jo et tegn på, om det man gør er godt.

En ting er, at man i en periode kan have rigtig meget trafik på sin blog. Jeg har dog erfaret, at den sande kunst er at få folk til at blive. Et indlæg kan hurtigt gå viralt vha. f.eks facebook – og så kan man snildt have 50.000 visninger på det ene indlæg på en enkelt dag.

Men de 50.000 kommer jo ikke alle igen dagen efter.

I min tid som blogger i mommy-kategorien har der været både konkurrence, sladder og uvenskab. Men der har også været venskab og sparring. Og heldigvis mest af det sidste. Kæft mand. De venskaber jeg har fået, grundet min blog – både med læsere og andre bloggere: det er helt fantastisk!

Jeg har altid følt, at jeg udelukkende har konkurreret med mig selv. Ikke med andre bloggere. Og selvom vi måske deler ret mange læsere derude, så virker I læsere altså også enormt trofaste. Jeg kender flere af jeres navne og jeres måder at kommentere på. Jeg kan huske hvem af jer, der sgu har hængt ved nærmest fra dag 1.

Jeg kan også fornemme hvornår I bliver trætte af mig og holder en pause fra bloggen. Fair! Jeg bliver sgu også træt af mig selv.

Jeg er så taknemmelig over denne her side. Og selvom jeg kunne nøjes med at klappe mig selv på skulderen, så vil jeg hellere sende rygklap til alle jer.

For I er godt nok trofaste herinde. Tænk på alt det lort I har læst! Og i forhold til, hvor mange I er, så er jeg virkelig glad for at jeg ikke får flere hug. I er så gavmilde med kommentarer, på trods af at jeg aldrig svarer. Men jeg siger det igen: jeg læser dem altid. Det er en god ting ved at jeg skal godkende alt.

Og I gør min dag helt særlig, når I tager jer tid til at sende virtuelle krammere min vej. Så jeg ville nok egentlig bare sige tak. Kæmpe tak.

Især for kommentarerne i går.

Jeg har i øvrigt altid været åben omkring bloggen og læsertal. Men jeg overvejer om det er lidt passe? I sin tid, da jeg oprettede min info øverst på siden, hvor mine tal altid står – der håbede jeg på, at det kunne skabe lidt mere åbenhed omkring blogs og deres individuelle statistikker. Men ingen er rigtig hoppet med på vognen. Og det er nok egentlig også en privat sag. Og måske det også er med til at skabe den konkurrence som jeg hader?

Sidder der andre bloggere derude, med tanker omkring deling af statistikker? Er de roden til alt ondt?

Jeg synes bare at de fortæller en historie. For da jeg startede siden, der havde jeg måske 500 sidevisninger på en god dag. Og jeg anede ikke hvad (unikke)brugere betød.

Og nu er Alfred 2 år – dvs. bloggen er snart 3 år. Og her til morgen tog jeg dette billede fra Google Analytics.

20150113-093445-34485463.jpg

Så vil bare sige tak for jer 🙂 tak, tak, tak!

Det er jer der giver mig lyst til at dele ud og vaske mit beskidte undertøj offentligt.

Men jeg synes godt nok at 40.000 mennesker som publikum er mange.

Shit mand.

34 kommentarer

 • Det er da også sindssygt flotte tal, Trine. Jeg forstår ikke hvis nogen bliver støt eller misundelige over de tal. Det er jo fortjent, du lægger et stort arbejde i bloggen.

  Jeg synes egentlig det er fint, at du deler. Hvis andre bliver misundelige og ikke kan unde dig det, så er det vel deres eget problem.

  Kh Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er fordi du er SÅ SEJ ; )

  Kys

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Først og fremmest TILLYKKE med de pisse gode tal! Jeg kan kun glæde mig fordi det går dig så godt og sige at jeg forstår det. Jeg er selv én af de mange der dagligt er inde forbi og har været det i laaaang tid – med stor fornøjelse! Mht at dele tal, så er jeg ikke hemmelig med mine, jeg deler dem selv inde på bloggen på én af siderne, da jeg synes det er relevant ift samarbejder og spons at det indes på min blog. Kan dog se at jeg lige skal have opdateret 🙂 Men det er også med en vis flovhed, da jeg jo ikke er i nærheden af dine og mange andres læsertal. Men det er mine og hver og én er jeg glad for. Det er svært at vedholde en læser, det kræver meget af en blogger og jeg tror faktisk det er nemmere at beholde et fast læsertal, hvis bloggen bibeholder sin stil og ikke farer til højre og venstre, som jeg desværre godt kan have en tendens til at gøre i mine indlæg. Det blev en lang kommentar, det var ikke meningen, vil bare sige: DU gør det mega godt – jeg elsker at følge med!!
  Glæder mig til, forhåbentlig, at se dig på CIFF søndag. Kram herfra :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Sejt indlæg – tænk sig du fylder lige parken hver gang du skriver et indlæg – 40.000 mennesker er jo vildt mange 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Trine

  Selvfølgelig har antal læsere betydning, for de er med til at øge motivationen til at blogge. De færreste har lyst til at blogge uden publikum. Vi vlægger jo meget tid og hjerteblod i det, og det er derfor dejligt, når vi når ud til folk. Jeg har det ligesom dig – jeg har mest konkurreret med mig selv. Min blog er en anden kategori end din – det er nemlig en syblog – men det har været fatatisk at opleve, at så mange gerne vil læse med.
  Og nu til et teknisk spørgsmål, som jeg håber, at du vil svare på. Jeg var nemlig for første gang inde på Google analytics for at se statestik for min blog. Normalt benytter jeg bare den statestik, som er i blogger. Men i Google analytics står der kun 1 bruger og 10 sidevisninger. Det er jo langt fra den virkelighed, jeg oplever, og de tal, som blogger giver mig:-) Skal man aktivere google analytics på en eller anden måde – eller skulle det bare fungere af sig selv?

  Kh
  Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hej Anna! Google Analytics skal køre i en måned før du har et gennemsnit. Så efter 30 dage kan du begynde at bruge dine statistikker derinde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg mener ikke, at det behøver at køre en måned, men der kan godt gå et par dage, før det er igang. Du skal have noget kode sat ind på din side, så den kan finde det – det formoder jeg, at du har gjort?

   I højre hjørne kan du vælge perioden. F.eks. i går eller sidste uge.

   Pøj pøj med det.

   Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Men den regner jo ud fra gennemsnittet på en måned. Man kan naturligvis se trafikken pr dag på grafen, men det reelle gennemsnit udregnes pr måned. Så den skal jo først trække fremadrettet. Så når man opretter, kan den ikke gå tilbage i tiden og se. Den starter først når man har tilknyttet GA på siden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvordan tilknytter man GA til sidne? PS. Super fed blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for svar!

   Kh
   Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg forstår udmærket hvorfor så mange læser med! Du skriver rigtig godt, så selv hvis man ikke har børn er det stadig sjovt, fangende og rørende at læse om Alfreds, og ikke mindst dit liv Trine! Jeg har en datter på to uger, og bloggen var virkelig et frirum midt i alles forestillinger om hvor fantastisk det hele skulle blive, og hvordan vi burde gøre tingene. Så er det rart at nogen råber røv en gang imellem og hænger deres beskidte vasketøj ud, så vi andre kan se,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha Al-Hariri

  Lortemor <3

  Jeg kommenterer sjældent herinde, men læser altid med. Synes du er skøn, din søn er skøn, din familie er skøn! Du normaliserer "bloggeren", og det er rart. Den video der blev lavet af dig for noget tid siden, hvor du visere jeres gamle lejlighed frem. Fuck, jeg elskede det. Det var så menneskeligt!

  Gør hvad du gør bedst, Trine – det er derfor vi følger med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Argh, nu kom jeg til at trykke send 🙁

  … så vi andre kan se at vi ikke er alene – tak for en skøn blog og tak for dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er mega flot med alle de følgere..! Jeg er nok en af dem der læser, men aldrig rigtig får givet en kommentar. Hvilket er skørt, da jeg selv har en blog og ved hvor lækkert det er, når folk bruger et minut på at smide en sætning. Men jeg følger dig og jeg synes det er super skønt at læse med! Har selv en knægt på 2 år, så kan virkelig relatere til mange af de ting du skriver om!! 🙂

  Keep up the good work!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyv, lyv og så lyv igen.. Det har altid været mit mantra, når det kommer til blog statistik og når jeg en sjælden gang, har samlet damer op i byen.

  Nej, Jeg gik op i det – men det gør jeg ikke længere. Min stil er ikke for alle, og det er cool. Hvis målet er flest mulige læsere, så vil jeg på kompromis med mig selv og min integritet.

  Virtuel Kram og møzzer herfra (jep.. når man er fra Amager, så staves det sådan).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for er fint indlæg. Jeg er ny i Blogland, og synes da, at der er lidt spændende at høre om folks læsertal. Jeg har selv ret beskedne læsertal, men som du skriver, så konkurrerer jeg mest med mig selv. Men jeg udgiver en lille statistik hver måned. På fredag for måned tre.

  Men tak for åbenhed og andre gode indlæg.

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine, ærlighed er bedst og det er nok derfor folk følger dig. Jeg er selv ny i blogverdenen og følger selv ikke særligt mange. Titlen på din side vækker jo også ens opmærksomhed, og med din ærlighed formår du at “holde” på din læsere. Fedt ;-). Selvfølgelig bliver man da glad for høje læsertal – en blog uden læser vil nok ikke motivere én særligt meget, og man vil da kun blive glad for at der er folk derude, der følger med, fordi de på en eller anden måde kan relatere indholdet til sig selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du er ynglings blogger! :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det er noget sjovt noget med læsertal. Og selvfølgelig går man da op i det. Jeg går bare op i det på den måde, at jeg synes det er spændende at se, hvad der giver meget trafik – og at jeg bliver glad, når der er mange besøg. Jeg går ikke op i det på den måde, at jeg forsøger at skrue mine indlæg sammen for at få mere trafik.. Hvis det giver mening 🙂 Og mht. det med at offentliggøre sine læsertal: Så har jeg det også lidt dobbelt med det. På den ene side synes jeg at det er helt fint at dele, men hvis jeg er den eneste der gør det, så vil jeg ikke helt alligevel 😀 Til sammenligning har vi den sidste måned haft ca. 32.000 unikke brugere, men kun knap 45.000 sessioner. Så dine læsere, læser oftere hos dig end hos os. Enten fordi flere vender tilbage eller fordi du simpelthen er mere flittig til at udgive nyt end os 🙂 God dag, Trine. Jeg nyder stadig at læse med hos dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Du er så pisse sej Trine! Jeg et jo en af dem der elsker al form for åbenhed – også på min blog! Da jeg viste mine tal på en af mine sider syd folk det car lidt mærkeligt og ligegyldigt! Men personligt elsker jeg at høre om hvordan det går andre…og jo – jeg indrømmer – igså for at sammenligne lidt 🙂 Men altså kun for at gøre det på egne vejne…og bare lige tjekke om jeg er helt OFF og kedelig i forhold til mine super dygtige mor-kollegaer!!! Og jeg er bestemt bag dig kan jeg se…Wouw! Fedt for dig – og yderst fortjent Off course 🙂 jeg er med på åbenhed 🙂 også selvom det er en dårlig periode for mig sån helt tal- og inspirations mæssigt på bloggen min 😉 håber vi ses søndag, kat Fra lilletutogmor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natassia

  Jeg forstår ikke hvorfor du ikke har flere læsere, du fortjener det om nogen! Jeg har ikke børn og blandt mine veninder er der kun 2 der er nået der til. Alligevel sender jeg dem ofte links til forskellige indlæg. Du skriver godt og man er ikke i tvivl om at alt kommer lige fra hjertet!
  Jeg er især vild med dine billeder, de er ikke polerede, men et så fint billede af nuet hos dig og din familie. Bliv ved!

  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Helt enig!
   Jeg har heller ikke børn, men jeg får alligevel meget ud af at læse med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad mange ikke ved er, at unikke brugere siger noget om det netværk, man besøger siden fra. Jeg kan altså besøge din blog fra mit internet derhjemme, internettet på uni, internettet i toget og internettet på arbejdet og altså udgøre fire unikke brugere, men kun være én person. Så generelt siger statistikker ikke rigtig noget om, hvor mange der besøger ens blog 🙂 men stadig fine tal, hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  ej Trine,

  Jeg vandt engang i december en konkurrence om en String Pocket hylde, men har intet hørt fra dig, trods jeg har skrevet til dig på både din mail og diverse andre sociale medier.. Måske mailen er havnet i din spam.

  Knus Sarah 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hej Sarah! Jeg har ikke modtaget en mail – men jeg kontakter dig lige asap 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lena

  De flotte tal kommer slet ikke bag på mig – ikke hvis andre har det som mig. For så hænger man ved og render ingen steder. Har læst forskellige blogs gennem tiden, men du er en af de meget få som er “en keeper” og tjekkes dagligt. Her føles det ikke overfladisk men tværtimod oprigtigt – med real life issues som jeg kan relatere til…både som mor, min lækre mands hustru, veninde og mest af alt mig selv. (nævnt i helt vilkårlig rækkefølge…eller noget ;o)….)

  Tak Trine…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Jeg ELSKER din blog, Trine! Jeg kommenterer aldrig, men jeg følger med hver dag. Sådan er vi nok mange læsere – os der bare kigger med med stor velbehag, men mest i stilhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Med kun to måneder på bagen i blogger-land, aner jeg stadig ikke hvad fanden unikke besøg er 🙂 og har besluttet mig for, at jeg er ligeglad…. Med lige præcis det (for min målgruppe er alle forældre, unikke eller ej)! MEN skide interessant indlæg. Fik mig til at tænke meget over min egen blog. For selvom jeg prøvede at bilde mig selv ind, at antal besøgende ikke betød noget, så gør det sku nok alligevel, en smule. For når jeg har lavet et ‘godt indlæg’ motiverer det mig. Jeg havde fx et indlæg der gik viralt med over 15.000 delinger på Facebook. Og så fik jeg sku en blanding af glæde og præstationsangst i kroppen. For jeg bruger bloggen som et værktøj til at komme af med mine frustrationer (og glæder, bevares). Men mest førstnævnte. Og selvom jeg skriver sarkastisk, så har der ofte været tårer involveret. Men det er jo netop derfor jeg bruger bloggen… For at bearbejde. Og når andre så læser/liker/deler/kommenterer, er det et virtuelt klap på skulderen for mig. Både fordi jeg åbenbart ikke er den eneste der syntes det kan være røv at være mor, men også fordi jeg måske kan hjælpe andre med at sætte ord på de hårde ting/få dem til at grine af de møg nederen situationer. Så min konklusion er både, at læsertal naturlugvis betyder noget… og så alligevel ikke. For hvis jeg har fået (“kun”) 500 til at smile derude, så er det satme også en gave i sig selv. Trine, tak fordi du som (… Den eneste faktisk?) kan give mig den der “ro-i-maven-jeg-er-heldigvis-ikke-den-eneste-der-har-det-sådan” følelse. Vh Tina/Lillemor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er dybt misundelig på dine fine tal! Især når jeg kigger på – og glæder mig over – egne tal, når de lige sniger sig op over 100 visninger om dagen … tsk tsk 😉

  Nej, du fortjener fuldstændig hvert et klik og hver en læsning, dine ærlige indlæg får. Du kan noget. Ærlig, præcis i dine formuleringer og bare ret så likable.

  Jeg er glad for jeg fandt herind og læser trofast med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • blæret! Stort tillykke med de fine tal

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viiiildt at du har så mange læsere… Fedt. Jeg ville da selv synes det var vildt skønt hvis så mange læste med hos mig.

  Jeg er dog uenig om den sætning hvor du skriver at disse tal viser “om man gør det godt”. For det mener jeg bestemt ikke et korrekt. For blogge er forskellige. Min er forskellig fra din. Mange af dem er læser med hos mig er i en svær situation med stress, angst eller depression. Ikke folk der deler særlig mange af mine yderst personlige indlæg. Men det er ikke det der betyder noget for mig. Det er at jeg ved, at jeg med mine ord, gør en forskel for andre mennesker på deres livs rejse. Og så kan reelt og inderligt sige, at jeg blogger for min EGEN skyld. For at bryde et tabu om det at have det ekstremt svært som menneske og mor, og at det er OKAY at vise det. Uanset om det er 40 eller 40.000 der læser med. Det er mindre underordnet for mig. Det er ikke der
  Min motivation ligger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] af at læse Og tit tænker jeg, at i jo heller ikke er så mange (ikke som dem, der læser med hos hende her fx.), og bilder mig selv ind, at det her egentlig er lidt en hemmelig […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke er dejligt indlæg. Du har helt ret i, at der er en masse konkurrence blandt os bloggere, men heldigvis langt mere af alle de gode ting denne verden også giver os.
  Og sejt af dig at dele lidt stats. Det er især sjovt at se for en “ny” blogger som mig. Så ved jeg ligesom, hvad jeg har at leve op til ☺️Selvom jeg blogger fordi jeg elsker det, så synes jeg selvfølgelig også at analytics er skide skægt! Det er fedt at dele ud, og man bliver så glad for hver og en læser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Lortemor 😊. Sikke et fantastisk navn, det får smilet frem hér. Tak for dit indlæg hér, har søgt rundt for at finde ud af noget om det med brugere. Jeg har været i gang med at blogge i et halvt år nu, derfor synes jeg det er lidt sjovt at hitte ud af om nogen læser med og selvom jeg kan se masser af tal på Google Analytics, hvor skal jeg så vide fra om de er gode? Ikke at det rører mig en høstblomst, men nogle vil samarbejde og jeg aner ikke hvad det så skal koste. Jeg har den holdning at jeg ikke skriver om noget jeg ikke kan lide, det kan jeg bare ikke, men har fået forslag om et par opgaver, som jeg bare har gjort for sjov, selvom jeg nok godt kunne have fået dem sponsoreret. Har du tips til dette om sponsorering/betaling ? Det ville jeg blive rigtig glad for at kunne blive klogere på.
  Er vild med din stil, selvom jeg har store/voksne børn og blogger mere om livet videre når de fiser afsted i min bil og vi måske ses onsdag aften og man står der og igen skal finde ud af at være kærester med manden og har massegrave tid til sig selv igen etc. Glade hilsner fra Kristina

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

730 dage.