Kroppen.

Hvad er en god blog? Og hvordan er man en god blogger?

Gennem min tid som blogger har jeg haft mange ønsker. Flest om, hvordan jeg gerne ville have jeg skulle være, og hvordan mit indhold skulle være…

Jeg har faktisk ikke rigtig levet op til dem, og det er stadig noget jeg ærgrer mig over.

Jeg synes der findes så enormt mange dygtige bloggere derude. Flere af dem giver mig baghjul i f.eks deres interaktion med deres læsere.

Uanset hvor få læsere jeg har haft, så har jeg aldrig forliget mig med at bruge tid på at svare på alle kommentarer. Så sent som i sidste uge overvejede jeg, om jeg skulle lukke ned for kommentar-feltet, således at min dårlige samvittighed kunne forsvinde og det dermed også ville være helt umuligt at smide negative kommentarer herinde.

Sagt fra hjertet, så har jeg nemlig aldrig brudt mig om dem. Altså de negative kommentarer. Når man er en følsom type, som jeg er, så kan jeg ikke lide at få den slags respons. Jeg mærker en knude i maven hver gang jeg skal åbne en ny kommentar til godkendelse. Om det er en sviner eller en kommentar fra en fremmed, som har misforstået mit indlæg.

Når det så er sagt, og jeg har lagt min blogger-violin fra mig, så indser jeg værdien af feltet. For jeg er ikke den eneste modtager, når det kommer til kommentarer. Ofte er de en dialog mellem læsere. På godt og på ondt. Og det er så her jeg igen mærker knuden. For ofte har jeg følt, at et kommentar-felt er en hel blog for sig – hvor jeg ikke kan styre slagets gang. Hvor der kastes med mudder og hvor tonen ofte tager en absurd drejning, og det eneste jeg kan gøre er, at nægte udgivelse. Og når man så vælger IKKE at udgive negativt ladede kommentarer, så er man en idiot, der kun godkender ryg-klappernes ord og dermed kun er modtagelig over for det positive.

Jeg har nok alle dage haft det sådan, at det er min blog og mig der bestemmer indholdet. Men når man giver folk muligheden for at kommentere, så må man tage det hele med. Så det gør jeg.

Der er heldigvis længere og længere mellem det negative. Og det finder jeg faktisk ret imponerende, eftersom tonen på nettet er blevet mere og mere uden filter.

Jeg mærker oftest de negative ting, hvis folk har delt mit indhold på f.eks Facebook. Af og til kommer mine indlæg så i hænderne på dem, som absolut intet aner om hvad fanden det er jeg skriver om. Og så kan jeg sgu godt forstå at man misforstår mit indhold.

Jeg er glad for at se, at der er plads til det positive herinde også. Jeg har været skide bange for at skrive happy-sappy indlæg, når nu det meste af grundstenen er skabt af brok, det sure og det svære. Så jeg er lykkelig for at se, hvordan I er med på det hele.

Jeg skrev et indlæg om andre bloggere for nyligt. Er indlæg der blev taget imod af læserne med klapsalver.

Desværre blev det ikke modtaget på samme måde af mine kollegaer fra andre blogs. Og med rette. For det var et strengt indlæg. Og det er nok også det sidste af sin slags. Jeg ønsker ikke at udlevere, dømme eller generalisere andre bloggere. Især ikke når det rammer dem som virkelig gør et godt stykke arbejde.

Dog vil jeg sige HØJT, at rigtig mange misforstod indlægget. Ikke kun bloggere, men også mange læsere. For igen var det kommentar-feltet der tog en drejning. Flere havde fået den opfattelse at jeg dissede reklamer, spons og andet. Det var slet ikke meningen. For det ville jo være dumt, når nu jeg selv laver det på min blog. Og i øvrigt har tænkt mig at fortsætte med det i fremtiden.

Indlægget handlede mere om bloggere, som ser det som et reelt succes-kriterie at komme til events, modtage gaver og andet fryns i forbindelse med bloggen. Det handlede om at savne originalitet. Og høflighed i forhold til alle de virksomheder der kontakter bloggere i håb om omtale. Og et ønske om, at man ikke tror, at man først er blevet en rigtig blogger når man har spist cupcakes og drukket juice på en messe. At man godt kan være en genial og dygtig blogger uden at blive inviteret til alt.

Så jeg vil vende tilbage til min overskrift! For når jeg læser mine daglige blogs – hvor der også er kommer mange nye til, så ser jeg få gode indlæg, og rigtig, rigtig mange rabatkoder og affiliate links.

Igen. Det er ikke en kritik af andres indhold. Men jeg savner.

Jeg savner de personlige indlæg.

Tilføjer her efter udgivelsen, at jeg bestemt mener at der er plads til både reklamer (der fremgår tydeligt) og spons på blogs. Er personligt nået til det punkt hvor jeg næsten sammenligner blogs med magasiner: vi køber dem for magasinets skyld, men accepterer også at der er annoncer og reklamer i dem. Og lige som jeg bladrer hurtigt over dem i mine magasiner, så tænker jeg at det er vejen frem på blogs også. For jeg fornemmer at de er kommet for at blive, men at det er op til mig som blogger at sørge for at de ikke fylder for meget.

Hvad er en god blog? Og hvornår er man en god blogger?

20150206-200011-72011917.jpg

28 kommentarer

 • Pernille Møss

  Jeg elsker (!!) din blog fordi den netop er personlig uden skjulte reklamer og rabatter. Jeg har dyb, dyb respekt på dette fantastiske rum, hvor det er okay at være ærlig om om alle de fantastiske ting det er i lortelivet. Når du skriver undrende om andre bloggere, så har jeg ihvertfald lært af det og er begyndt at kigge lidt mere kritisk på bloggeriet – istedet for at læse om skjulte reklamer og føle misundelse over deres perfekte designerhjem, vælger jeg nu bloggere der har noget på hjertet og kan inspirere med nye tanker – ligesom du gør. Tak tak tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katinka Fabricius

  Jeg elsker at læse med herovre 🙂 Kigger altid forbi, når du har skrevet..
  Jeg ville dog ønske, at du var til at få fat i, når man vandt en konkurrence, som du har udloddet og som du selv fået noget for, netop at stå for 😉 Tjek dine mails, har sendt dig et par stykker siden december.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hvilken mail har du sendt til? Den på bloggen? Den har nemlig været hacket over en lang periode, og overvejer at skifte den snart! Ellers send til tml@gfish.com – den er god 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katinka Fabricius

   Så giver det da mening 🙂 Har skrevet til den i stedet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Trine, jeg håber virkelig ikke at denne besked går lige i maven, som en knude, når du læser den. Faktisk mener jeg det ganske konstruktivt og som en tilbagemelding fra en der har elsket din blog – og som STADIG gør det!

  Men hvor din blog tidligere har været den, jeg har åbnet først, så er det nu en af dem, jeg åbner sidst. Jeg synes desværre den har mistet lidt. Jeg synes der er ALT for mange sponsorede indlæg. Jeg husker dit tidligere indlæg om at du også skulle tjene penge, og derfor synes jeg sådan set også det er fint med sponsorede indlæg. Men når jeg åbner en personlig blog og den i en periode er død for personlighed med i stedet giver den gas med BR-figurer og tilbudsapp, så gider jeg ikke læse med, og jeg føler mig som læser snydt! Rigtig godt gammeldags snydt! Men når det så er sagt, så er det DIN blog, det er DIN indtægtskilde og ved du hvad, jeg kan sgu godt forstå man bliver nødt til at tjene penge! Men gid de dog så var personlige og ikke blot en ‘så koster mælken 7 kr. i irma’

  Og jeg mener virkelig, at hvis det giver en ubehagelig fornemmelse i maven, så er det fordi du læser det grovere end det er ment 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Jeg er helt enig! Og ja! Jeg havde sagt ja til alt for meget spons, som hobede sig op over en lang periode. Var også træt af min blog der, så du er ikke ene om at ærgre dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, jeg savner også noget originalitet og noget personlighed istedet for anmeldelser af mærkevarer og ranatkoder. Godt at der er bloggere som dig.

  Ha en skøn aften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En god blog/ blogger for mig er lig med ærlighed. Også derfor jeg med glæde følger din 🙂 Hvis jeg ikke lyster de spons indlæg så springer over. Og da jeg ved at det er der I kan tjene nogle penge undere jeg her de indlæg 🙂
  Jeg syntes også en god blog /blogger ikke nødvendigvis behøver at være grammatisk korrekt eller have styr på skrive stil . Det syntes jeg kan være charmen ved en blog og på en af de måder man også kan komme lidt bagom personen og se hvad de er for en.
  Det hænger nok lidt sammen med at jeg ser min egen blog som en god blog. Og jeg er overhovedet ikke oppe dit eller andres niveau når det kommer til hvordan man formulere sig og får det skrevne ord ud. Og det er jeg faktisk også godt tilfreds med. Fordi jeg er sikker på der også er læsere til mig, som måske godt kan lide min måde at skrive på 🙂
  På en eller anden måde ( og dette kommer nok til at lyde mærkeligt) er jeg stolt over at jeg lig pt er en lille blog uden adlinks og spons. For jeg føler jeg har noget på hjertet og er oprigtig i denne blogverden, hvor det er kommet lidt ud på et sidespor hvis I spørger mig.
  Og det er dermed ikke sagt, at blogs med spons og adlinks ikke er oprigtige men når der er rigtig meget på en blog kan man godt begynde at tvivle på hvad der rigtig og hvad “man bare tjener penge på”.
  Jeg håber ikke det blev al for rodet og at det giver mening hvad jeg skriver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey Lortemor,

  Ærlighed er et altid kærkomment element, når det handler om blogs – også (især) når det bliver svært.

  Jeg deler dit synspunkt på bl.a. Det stigende antal bloggere, som kun kaster sig over tastaturet mhp. Events, freebee’s osv. Men når det er sagt, så er det op til den enkelte læser, om de vil investere tid på en blog. Hvis det er tilfældet, må det jo give vedkommende noget værdi.

  Personligt, at skriver jeg helt uden filter og kommercielt formål. Jeg har altid holdt mig fra sponsoreret indlæg, da det ikke tilføjer min historie noget. En god blogger for mig, er én som investerer sig selv i de skrevne ord, som har et reelt budskab.. uden investering, kan man sjældent få et afkast.

  ..og husk! There will always be haters.

  /Sylvest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  En god blog er uden reklamer, og alt det i anmelder positivt fordi i får det leveret i hænderne!!! Men der er få… Er der overhovedet nogen..? Man elsker jer, lige indtil den der evige skjulte reklame

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Trine.

  Vi to har ikke ALTID været enige og der er også blevet smidt med “rødvin” men bare man ikke “spytter” FOR meget, så tænker jeg, at en god diskution og forskellige meninger er ok og udviklende…
  Jeg vil sige her, at jeg synes du er en god blogger, fordi du viser hvem du er meget ærligt og uden filter. Det kan jeg lide at læse og om vi så er enige, det er ikke så vigtigt for mig.
  Når du og andre laver sponsoreret indlæg som jeg ikke gider læse eller ikke går til min målegruppe, så må jeg jo bare surfe videre……og det gør jeg.
  Hvis jeg må ønske noget, ønsker jeg mig flere billeder.

  Kh Camille MILK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I mine øjne er du en god blogger, du lukker os læsere ind i din verden, på godt og ondt. Du er ærlig, modig og jeg kan lide din måde at skrive på. Men helt ærligt, så springer jeg reklamerne over, synes de fylder alt for meget i blokland. Desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som mange af de andre skriver: en god blog, er en ÆRLIG blog. Skrevet af en, der kan det der med at skrive og formulere sig, og som har noget på hjerte.

  Gerne med lidt humor blandet i gryden også.

  Hvis jeg må give et eksempel: Linda fra bloggen ‘Blogsbjerg’. Velskrevet, ærlig, humoristisk … og der er ingen reklamer eller sponsorerede indlæg, hvilket egentlig ikke gør mig noget, men jeg kan bare godt lide, at en som Linda (med mange læsere), kører den personlige stil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg er enig med dig langt hen ad vejen i at savne personlige indlæg og at der er for mange indlæg om rabatkoder og fryns. Når det er sagt, synes jeg desværre også dit indlæg afspejler en trist tendens, nemlig at intet i blogland må diskuteres, fordi der så er nogle, der bliver sure og fornærmede. Det skal helst være rygklapperi og rosenrøde kommentarer. Men det er altså muligt at debattere på en konstruktiv måde, og enhver kritik er ikke nødvendigvis et ondsindet angreb,

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Men stor respekt til dig for at turde tage de emner op alligevel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Trine.
  Først og fremmest håber jeg du ikke vil ta denne kommentar personligt, men blot som en observation fra mig.

  Jeg synes du har en fantastisk blog. Det er bestemt ikke uden grund at du er så populær og jeg nyder at følge den.
  Men personligt forstår jeg ikke dit behov for at hænge andre blogs ud. For det synes jeg lidt du gør. Blogs hvor du tydeligvis ikke er enig i deres indlæg. Jeg synes det er lidt dobbeltmoralsk når du selv gør det tydeligt hvor svært du har ved negative kommentarer og kritik i det hele taget på din blog. At du så flere gange har lavet blogindlæg som udelukkende handler om hvad andre har skrevet. Også selv om du ikke nævner navn på bloggen .
  Selvom det måske også er dobbeltmoralsk af mig da jeg tydeligvis gjorde lidt det samme på instagram, gætter på det sikkert også er derfor du ikke længere ønsker at følge mig og fred være med det 🙂 Personligt synes jeg bare det er tusinde gange bedre stil at fremhæve de seje bloggere, i stedet for at nedgøre andre. Vi kan ikke alle være ens og have samme holdninger. Kæft Blogland ville være kedeligt så.

  Vores blogs er meget forskellig fra hinanden. Begge blogs fungere fint på hver deres måde. På trods af at jeg ofte har følt at du hænger “min type” blog ud, så læser jeg stadig trofast med. Fordi du jo også ofte kommer med nogle super fede budskaber.

  Der er intet galt i at have svært ved negative kommentarer. Slet ikke. Jeg får sku også en kommentar ind i mellem der virkelig gør ondt. Men når man samtidig har opbygget en blog med et ry om at man er ærlig, kalder en spade for en spade og meget tydeligt viser sine ærlige meninger, så tror jeg det er uundgåeligt ikke at få lidt igen nogle gange.

  Om man vil det eller ej, så er der altså et hierarki i mommyblogs. Og du er uden tvivl højt oppe i det. Hvilket i den grad er fortjent. Hvad der gør en god blog tror jeg er meget individuelt. Dine læsere bryder sig ikke så meget om produktomtale, mine læsere efterlyser ofte produkter og inspiration hos mig. Det fede ved blogs er vel at vi alle er forskellige og der findes en blog for et hvilket som helst behov 🙂

  Det var blot lidt ærlige tanker fra mig.
  Venlig hilsen Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et skønt indlæg! Jeg kan relatere til din angst for ‘kommentarfeltet’. Selvom jeg er sprit ny blogger, har jeg fra dag et været nervøs for de negative kommentar. Jeg er meget følsom og generelt bliver jeg rigtig ked af kommentar, der indeholder negativt indhold. Det er også sårende, især når man bruger rigtig meget tid på at pleje sit lille univers (bloggen). Jeg har bare sat alle til at skulle godkendes af mig selv først. Det andet du omtaler har jeg også været meget inde på i forhold til reklamering og spons, dog bare på Instagram, da jeg er så ny på BD at jeg ikke ved en skid om andre bloggere 😀 Men det er synd, at se spændende instagrammere forvandle sig til omvandrende reklamesøjler og dermed miste sin “identitet”. Dermed er reklame og spons ganske fint. Ligesom du også selv nævner. Jeg savner også lidt mere originalitet og selvstændighed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er jo sådan set enig med dig Trine, men det tror jeg bare er fordi vi måske søger lidt det samme i en blog.

  Danmark er fuld af forskellige mennesker og dermed forskellige bloglæsere, der hver især søger noget helt forskelligt i de blogs de læser, og jeg tror faktisk der er plads til dem alle.

  Og så synes jeg igen det her kommentar felt kommer til at handle om ærlighed, personlighed kontra spons og adlinks. Som om de to ting overhovedet ikke hænger sammen. Det er simpelthen noget pis.

  Flere her fremhæver deres egne blogs som netop værende personlige og ærlige. Men det er nemt at være ærlig og personlig uden adlinks og spons, når man har et meget lille læsertal. Gad godt se dem hvis de en dag ender med over 10000 sidehenvisninger pr måned sige nej til at skrive et sponsoreret indlæg, hvor man rent faktisk får en ganske ok betaling for det.

  Det er nemt at være kun ærlig og personlig med et lille bitte læser tal.

  Jeg synes der er masser af blogs der formår at være begge dele, og der er selvfølgelig også nogle der ikke gør, men fred være med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu er jeg en af dem “med meget få læsere” 🙂 Og ja selvfølgelig er det nemt når man nu ikke har firmaer der står i kø for at overdynge en med gaver og penge for en reklame. Men jeg syntes ikke man kan skære alle over en kam. Der er nogen der ikke er interesseret i hvad det fører med sig at have adlinks og spons. Nemlig den tvivl hos ens læsere “om det er nu er hendes mening eller bare for pengene hun skriver dette”. Den vil jeg personligt ikke opleve! Så hvis jeg en dag skulle være så heldig (!!) at kunne få lidt knaster for en spons så er det 100% kun et produkt som jeg kan stå indenfor og som jeg syntes passer ind hos mine læser. Jeg vil ikke tjene penge og gå på kompromis med min blog. Så heller være de penge foruden 🙂 Jeg vil virkelig gerne holde min blog så personlig som muligt og det syntes jeg man gør ved ikke at ha for meget reklame og spons indover selvom det giver penge. Det var jo ikke derfor jeg startede min blog i første omgang jo 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige nøjagtig det du siger tror jeg ikke er anderledes end hvad alle de “store” bloggere tænker hver gang de siger nej til spons. Tror du ville blive overrasket over hvor mange ting de faktisk siger nej til. Tror faktisk de fleste er ret påpasselige med deres “brand”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tror jeg bestemt også de er, og dette er ikke møntet på nogen, men hvad jeg vil gøre hvis jeg en dag bliver “stor” 🙂
   Men hvis man nu har bloggen som indtjenings kilde, og el regningen var lidt høj en måned, så tror jeg bestemt godt, man kunne finde på at falde i fælden, fordi muligheden er der 🙂 Nu er det også lig sat lidt på spidsen, da jeg godt ved, at det er meget få der udelukkende lever af deres blogs 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg savner også ord og personlighed i blogland. Eller – jeg nøjes bare med at læse dem, som indeholder netop dét. Du er en af dem! Og som et lille pip i fht de kommentarer, der går på reklamen herinde, så synes jeg ikke, at det har overtaget. Måske fordi du blogger så flittigt, at det gør mig noget, at springe et spons-indlæg over i ny og næ, det er rigeligt med Trine-indlæg!

  Og ja, det er da pisse ærgerligt at succeskriteriet for, hvornår man er en ‘god’ blogger er cupcakes og events. Det er jeg helt enig i! Men det er jo bare det, der er synligt og målbart set udefra, så jeg tror ikke rigtig man slipper udenom det, desværre.

  Til det med de dumme kommentarer: Øv! Jeg kan fandme godt forestille mig, at det må være ubehageligt! Jeg er – 7 9 13 – af en eller anden grund forskånet for dem, og jeg håber godt nok, at det fortsætter. Jeg forstår slet ikke behovet for at ytre sig på den måde – man læser jo med ganske frivilligt??!!!

  Kram og dejlig lørdag til dig:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Tusind tak, E 🙂 er glad for du ikke synes det fylder for meget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Er så enig med dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig i, at det kan blive for meget med sponsorater, men hvis man gør det en gang imellem, og kun skriver sponsorerede indlæg om ting, som man alligevel gerne vil skrive om, så er det helt okay. Jeg har takket nej til at skrive sponsorerede indlæg, fordi emnet ikke passede til mig blog, eller var noget, som jeg ville støtte. Men samtidig vil jeg da gerne dele nogle ting med mine læsere, som jeg synes er fede, og hvis jeg så får et par kroner oveni, kan jeg ikke se det store problem i det 🙂
  / Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg skriver en kommentar til din indlæg, selvom jeg egentlig havde lovet mig selv, at jeg ikke ville kommentere mere. Som i nogensinde. For jeg begik den dumme fejl at komme med et råd til et af dine indlæg, hvor du skrev om hvor frustreret du var. Kort tid efter kom der et indlæg, der “dissede” os der kom med råd, det var bestemt ikke ønsket, og vi overskred dine grænser. Jeg ville sådan ønske, at du, der er en følsom sjæl, husker på at andre (såsom mig), også kan være følsomme sjæle, og at du nogen gange kommer med bemærkninger der kan såre. Jeg var så dum at komme med et råd, jeg bor på Amager (det er vist ikke “acceptabelt” kan jeg forstå) og jeg var selv så meget i job panik nød på det tidspunkt, at jeg med glæde ville have takket ja til det job du skrev var for lavt til dig. Jeg skriver ikke det her for at gøre dig ked af det, men for at få dig til at forstå, at jeg som læser blev så ked af at klikke ind på din blog, at jeg har valgt ikke at følge med mere. Jeg kommer forbi en gang imellem, for at se om jeg kan holde til mosten, hvilken jeg håber vil ske snart. For jeg kan godt lide tanken om det du vil med bloggen, om et fælles sted hvor vi kan bygge hinanden op, og hvor der er plads til alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Er virkelig ked af at jeg har såret dig! Virkelig! Har dog rigtig meget respekt for at du fortæller mig det. Virkelig. Det er godt lige at få en reminder om, at jeg også kan såre andre den anden vej. I øvrig at der absolut intet galt med Amager! Overhovedet. Kram din vej – håber at du kigger forbi nu og da, og tusind tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Jeg synes man er en god blogger når man har noget på hjertet. Når det ikke handler om at reklamere for sin livsstil, ved at henvise til hvor alt kan købes. Jeg synes en god blogger er en der blogger med hjertet og ikke konstant skal bekræftes af sine læsere i om hun nu er en god nok blogger! Jeg synes der er så stor fokus på det at være blogger, at indholdet er tabt på så mange blogs. Også lidt din. Du er gået fra at være lortemor, som jeg kunne relatere mig til, både det negative og det positive, men dog en kvinde der bloggede om morlivet. Nu er du en bloggermor. Det er jeg ikke. Jeg er bare en mor. Jeg kan ikke relatere mig til det liv. Jeg ved godt at det er dit liv og din blog, og bloggen handler om dit liv, og det så er en stor klump. Men for mig bliver det irrelevant.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kroppen.