Hvad er en god blog? Og hvordan er man en god blogger?

Mit barn skal ikke vaccineres!

Så kører lavinen igen. Om børn og de få, men vigtige vaccinationer. Og jeg bliver stik tosset hver gang en ny artikel dukker op, hvor en hellig mor har valgt at hendes børn, de ikke skal vaccineres.

Mon de overvejer at deres (egoistiske) valg har en kæmpe konsekvens for andres børn?

Jeg vil ikke male fanden på væggen og snakke om reel død. Men det er nu engang sådan, at nogle børn døde af følge sygdomme, inden vaccinations programmet blev indført i slut 80’erne.

Nu er det mange år siden, og vi er heldigvis blevet klogere og dygtigere.

Lige indtil nu, hvor folk begynder at arbejde IMOD det faktum at mæslinger nærmest var blevet udryddet.

Forleden lå der et brev i min postkasse fra Statens Serum Institut. Om at vi manglede en af Alfreds vacciner. Og vi vidste det godt, for han havde haft rigtig mange perioder med feber op til hans MFR vaccine, og da den ikke må gives indenfor en uge efter en periode med feber, så tog det os lang tid at få det til at lykkes.

Med brevet i postkassen blev jeg så også mindet om, at når der sendes en reminder ud, så er det altså ikke ren og skær glemsomhed der skyldes at børn ikke bliver vaccineret. Nej. Det er slet og ret et valg forældrene træffer. Og som så f.eks kan få konsekvenser for f.eks Alfred, som fik den ret sent. Han var jo i risiko for at blive smittet.

Nu snakker man om at man vil lave det lovpligtigt at vaccinere sine børn. Og det er måske lige lovligt groft. Men jeg vil gå så langt som til at foreslå, at folk der er så stupide at de udsætter andres børn for smitte risiko:

Hold dem ude af institutionerne…. Man kan ikke både blæse, og have mel i munden.

Hvad er det, der skulle være så skide farligt ved de vacciner?

20150207-100740-36460851.jpg

101 kommentarer

 • Sofie

  Det værste er, at den ENESTE sammenhæng mellem autisme og vaccination er blevet afvist af selve forskeren, der indrømmede, at det var falsk. Der her aldrig nogensinde været påvist nogen forbindelse. Jeg blacklister alle, der ikke vaccinere deres børn… mere stupide mennesker kan man næppe finde? Altså ville ikke engang føre en samtale med dem, når de åbenlyst har en IQ på under 50. Okay, det er hårdt sagt, men jeg synes simpelthen, at det bevidner om en usandsynlig ringe intelligens?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Selvfølgelig skal man vaccinere sine børn, alt andet er jo dumt.
   Min søn har fået sine vaccinationer, men jeg selv har haft nogle kvaler med at han skulle få dem. Det er på grund af, at jeg ved og kender nogen, hvis barn blev autist grundet sprøjten. Vedkomne var helt normal før, og tog desværre skade af vaccinationen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva/eskyum

   Nej, det VED du ikke. Der er INGEN og jeg gentager INGEN sammenhæng mellem vacciner og autisme. Du kan jo spørge autismeforeningen om det samme – man skulle tro de havde sat sig ind i forskningen på området.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vera

   Autisme kan man først diagnosisere omkring 2 år og de færreste forældre ser at deres barn er mærkbart anderledes før det er 1 år – selvom dette sammenfalder med en vaccination, skyldes det altså ikke dette. Man kan ikke udlede en kausalitet mellem vaccination og autisme på baggrund af et barn. Alle studier efter det ene fejlbelagte studie har ikke vist nogen sammenhæng mellem de to. Jeg kan godt forstå forældre bliver kede af det og leder efter et svar, på hvorfor deres barn er blevet autist, men al forskning tyder på at dette svar ikke skal findes i de gennemtestede vaccibationspogrammer, brugt i hundrede år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   AMEN!!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Autisme forekommer ofte i samme alder som vaccinen bliver givet og derfor er mange blevet forblændet af Sammenfaldet mellem vacciner og autisme! Men det er ikke vaccinens skyld, barnet var blevet det alligevel 🙁 læs nu forskningen, please!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg synes helt bestemt, man skal være skeptisk overfor vaccinationsprogrammer – altså de NYE! Selv er jeg i tvivl om HPV vaccinen og valgte ikke at få den – og er lykkelig for, at jeg fik en søn, så jeg ikke skulle tage beslutningen for ham.

  MEN de vaccinationsprogrammer som har kørt længe og man kender fordelene ved, og ikke mindst konsekvenserne af, hvis de ikke bliver overholdt, dem har folk bare at støtte op omkring!
  F.eks fortalte mig læge mig, da min søn skulle have MFR, at de havde et barn, som endnu ikke var færdig med sine vacciner, som var blevet smittet med mæslinger – og det sker netop fordi andre vælger det fra! Man kan ikke beskytte sit barn, hvis andre opfører sig idiotisk og det gør mig så vred. Når man vælger ikke at vaccinere sine børn, træffer man også et valg på vegne af andre børn. Tænk jer nu om!

  Og blev da vildt forarget over hende sygeplejersken, som ikke mener man skal vaccinere sine børn???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Man må rigtig gerne være skeptisk. Og jeg har faktisk heller ikke fået HPV, da jeg var gravid mens de tilbød den. Heldigvis smitter HPV heller ikke så intenst som de sygdomme på børne-programmet. Så ved ikke om man skal have dårlig samvittighed endnu. Alt har en start. HPV vaccinen er så ny. Måske vi er klogere om 20 år? Aner det ikke, men valget om at vaccinere børn. Man burde ikke have et 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Helt enig – det er nemlig ikke det samme med HPV. Der vil heller ikke udbryde en epidemi, som man jo kan risikere med mæslinger.
   Men jeg mener bare, at jeg kan forstå man var skeptisk, da vaccinationsprogrammet var helt nyt og der gik jo også lidt tid, før det var sikkert, men i dag ved man jo, at det er det rigtige valg, derfor er alt andet bare dumt.
   Det er godt at være skeptisk overfor nye tiltag, som f.eks HPV vaccinen, da man endnu ikke har den nok på “afstand” til at se et mønster, men i mine øjne, er man bare uintelligent eller uoplyst, hvis man ikke kan tilslutte sig MFR.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Med hensyn til HPV vaccinen. Jeg har selv fået den da jeg har været så uheldig at have celleforandringer i en tidlig alder. Derfor har jeg overhovedet ikke været i tvivl om jeg skulle have den. Jeg har også efterfølgende fået to børn. En dreng og en pige og de skal begge have den når den tid kommer. Det er eksploderet med halskræft blandt unge mænd, og man mener det er pga HPV viruset. Derfor mener jeg at både drenge og piger skal have den.. Men bare min mening

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Det er også en svær beslutning at tage. Jeg synes personligt bare, at fordele ved den er lidt tvivlsomme. Man kan jo godt få sygdommen, selvom man er vaccineret, da den ikke beskyttet mod alle typer af HPV, som kan medføre sygdommen. Derudover er der også stor sandsynlighed for at man ikke får sygdommen, selvom man ikke er vaccineret, hvor der er langt større risiko for at få f.eks mæslinger eller polio, hvis man ikke vaccinerer mod disse.
   Jeg synes, det er en rigtig svær beslutning, især at tage på sine børns vegne, men personligt vil jeg gerne ikke vælge HPV vaccinen til endnu, da jeg synes det er for tidligt. I flere lande, f.eks Japan, er vaccinen trukket tilbage igen og det skræmmer mig lidt. Jeg har endda selv haft celleforandringer, som heldigvis ikke udviklede sig, men umiddelbart bekymrer jeg mig mere om vaccinen end sygdommen – risikoen for at få livmoderhalskræft er ca 1% – men det er jo noget, man skal gøre op med sig selv. Jeg kan sagtens forstå man vælger at få den, jeg følte bare ikke for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Jeg er blevet invalideret af HPV vaccinen, og er i kontakt en hundredevis af andre i DK, i samme situation som jeg.
   Du skriver du har haft celleforandringer, jeg vil opfordre dig til at gå til halvårlige screening ved lægen, hvis ikke gør det i forvejen. Merck, som har lavet vaccinen, skriver i deres produktresume, at hvis man inden vaccinationen har haft HPV i kroppen, øger man med prikket, risikoen for kræft med 46,4 procent !!! Jeg kender flere der efter vaccinationen har fået celleforandringer og endda livmoderhalskræft.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mymsil

   Ja, dejligt du fik en søn så du ikke skulle beslutte det, men det trælse er, at det er drengene der er smittebærerne og pigerne der bliver syge. Surt at drengene ikke også bliver vaccineret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Drengene bliver også ramt af HPV, den sætter sig i halsen, tungen og mandlerne. Jeg syntes derfor at det er en god ide at får drengene vaccineret.
   Min onkel har HPV i mandler og dermed i strålebehandling for cancer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Hvis det er en kommentar til mig, så synes jeg slet ikke det kan sammenlignes at vælge HPV fra som resten af børne vaccinationsprogrammet. Som sagt, er risikoen for at udvikle livmorhalskræft 1% og vaccinen dækker ikke fuldt ud mod sygdommen. Nu gives vaccinen jo ikke til drenge, men jeg synes egentlig at det med denne vaccine, som stadig er så ny og utestet og kun beskytter delvist mod en i forvejen sjælden sygdom, er helt okay at man sin forældre vejer for og imod. Det er skam ikke fordi, jeg er ligeglad med om min søn kan være smittebærer, men jeg vil ikke udsætte ham for (i mine øjne) unødvendig risiko.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michala Fischer

   Drenge kan også vaccineres mod HPV!!! De er også i risiko for at få den virus, de får selvsagt ikke livmoderhalskræft, men kan jo videregive virus til en pige!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette B

  Ja, jeg kan overhovedet heller ikke fatte, at man kan være SÅ tung, at man ikke kan forstå, at det er for ALLES bedste at lade børnene vaccinere. For som du selv skriver, så kan det jo gå ud over vores andre børn at sygdommene får lov at blusse op igen… Kæmpe konsekvenser for en “principsag”, jeg siger bare mange tak for egoismen… Og det er pisse synd for de børn, hvis forældre mener det er det rigtige, for de er sgu lidt prisgivet, hvis der kommer et udbrud 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg synes det er helt fint at være skeptisk og sætte sig ind i tingene, men alle de mødre der vælger vaccinationer fra, læner sig op af alt andet end fakta.
  At sige det er “unaturligt” er det ringeste argument. (Går ud fra du også læste den artikel). Så er det jo også unaturligt at tage medicin.
  Det er i mine øjne dybt egoistisk, og man burde sgu, som du siger, holde de børn ude af institutionerne!
  Ang. HPV, så er jeg også glad for jeg fik en dreng og ikke skulle træffe det valg. For jeg har selv kun fået 2 stik og fået en rigtig træls bivirkning.. Så indtil den er “finjusteret” vil jeg ikke tage stilling til den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sådan Trine! Godt brølt!
  For 100 år siden døde vist hver 4(!) barn inden det fyldte ét år. Vi er så heldige idag. Respekt for videnskaben!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg bliver også så pisse vred! Arggghh. Jeg læste i dag en artikel, hvor en mor, der har et leukæmi ramt barn fortæller, at det kan være dødsens, hvis det syge barn bliver smittet med en børnesygdom fra andre ikke-vaccinerede børn! Idiotisk og egoistisk. Argghhh… Jeg håber og tror, det er en promille af forældre, der er så tåbelige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Nybo

  Jeg tænker bare, at hvis man er nervøs for, at éns barn bliver det éne barn ud af en miliion(!) børn der får de alvorlige bivirkninger af MFR-vaccinen, så er der virkelig mange ting man skal bekymre sig for på ens barns vegne… Der er jo bivirkninger ved ALT medicin, bedøvelse og hvad man ellers skal tage stilling til.

  Det er som om, at man glemmer hvor alvorligt både mæslinger, røde hunde og fåresygte kan være – måske fordi det er sjældent man støder på nogen som har haft det idag…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg synes, det ville være helt på sin plads at gøre det lovpligtigt at vaccinere sine børn. Det er så vigtigt at så mange som muligt bliver vaccineret, så de få der ikke kan blive det fx pga anden sygdom, er beskyttet af herd immunity. Og selvom jeg har en dreng, så skal han OGSÅ have HPV vaccine. Han er ikke selv i farezonen, men han kan stadig være smittebærer, når han bliver voksen og seksuelt aktiv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så enig, Trine! Jeg forstår ikke at forældre vælger det fra. Ja, børnene kan smitte andre hvis de ikke er vaccineret, MEN jeg synes det er mindst lige så slemt at de taget det valg for deres eget børn og lidt spiller russisk roulette med deres EGET barn. Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg er helt sikker på at læger og forskere ikke er ude på at gamble med børns liv og ja der er bivirkninger, men det er der også på hostesaft hvis man er virkelig uheldig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Alle de pro-vaccine-kommentarer jeg læser, bevidner om at folk IKKE har sat sig ind i vaccinationsprogrammet. De glemmer måske også at det nødvendigvis ikke er enten/eller og at man sagtens kan vælge nogle vacciner til og andre fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   God kommentar – mit barn har kun fået enkelte vaccinationer, og det gør åbenbart mig til en person med en IQ på under 50 (stakkels virksomhed der har ansat mig som forretningsanalytiker). Slap nu af og stop med at være så fordømmende. Som forælder vælger man det der er bedst for ens barn – der er ikke nogen forælder der er ude på at gamble med ens barns liv. Er der ingen som tænker over at sygdommene kan blive resistente overfor vaccinerne og det potentielt kan skabe noget der er værre? Ligesom den famøse influenzavaccine som ikke duer mod den influenza der er i omløb nu – fordi den har udviklet sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chr

   hvis du er forretningsanslytiker, er du vel vant til at arbejde i logiske sammenhænge. Der er videnskabeligt ingen logik i at undgå børnevacciner.
   Jeg håber ikke dit barn kommer til at lide pga dit tåbelige valg, og jeg vil anbefale dig at sige dit job op for at passe barnet hjemme. Dit barn er ikke kun i fare for at blive syg, men også for at smitte andre børn (især børn der ikke har mulighed for at blive vaccineret). Så gør os alle den tjeneste. Som du selv siger, har man et valg. Tag så konsekvensen af det.

   Din sammenligning med influenza holder forresten ikke. Influenza muterer fra år til år, hvorfor det er kendt at man skal have vaccinen årligt. Har du nogen sinde hørt om børnesygdomme med samme mutationsmønster. Nej vel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Småbørn og andre svage DØR pga disse sygdomme. Og det gør de selvom de selv er vaccineret, fordi nogle vælger vaccinerne fra, så sygdommene får lov at florere! Det har ikke noget at gøre med at være fordømmende, det har noget at gøre med, at dem, der vælger “det bedste for deres børn” udsætter sine børn OG andre for fare! Det er ikke svært at forstå…og så dog…for nogle er det åbenbart!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Nej, der er ingen der tænker over, at sygdomme kan blive resistente over for vacciner, fordi det er ikke sådan, resistens fungerer…
   Bakterier kan udvikle resistens over for antibiotika, ligesom lus kan udvikle resistens over for de insektgifte i visse lusemidler, de bliver udsat for. Den hyppige påvirkning gør, at de tilpasser sig og dermed bliver mere hårdføre.
   Børnevaccinationer fungerer ikke som direkte medicinsk bekæmpelse af en virus, men som et boost af kroppens immunforsvar, så du kan modstå påvirkning af sygdomme. Det er os, der bliver resistente i denne sammenhæng.
   Nogle vira, som f.eks. influenza, muterer og findes i mange varianter, og er derfor svære at vaccinere imod. Der er ingen læge, der nogen sinde vil prøve at bilde dig ind, at en influenzavaccination vil beskytte dig mod alle influenzatyper for resten af livet – fordi det ikke kan lade sig gøre. Derfor tilbyder man også primært influenzavaccination til udsatte grupper, gamle og folk med nedsat immunforsvar el. lign., for bare at mindske deres risiko for at blive syge. Mere famøs er den vaccine ikke.
   Hvis mæslinger eller røde hunde nogensinde begynder at mutere, skal du nok få det at vide. Men resistente pga. vaccine bliver de ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er SÅÅÅÅÅ enig! Kunne ikke ha’ skrevet det bedre selv! Det er så egoistisk, at man ikke overvejer konsekvenserne for alle andre børn, når man nægter at få vaccineret sit eget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gunilla

  Jeg er helt med på børn skal vaccineres! Men efter jeg sund og rask gik ned og fik HPV vaccinen og 10 dage efter kunne jeg ikke gå.. Nu snart 2 år efter har jeg lært at gå igen men er 2/3 invalid… Så forstår jeg godt nogen er bange for vacciner og tænker sig om en ekstra gang inden de tager beslutningen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Åh hvor forfærdeligt!

   Jeg så også er dokumentar om HPV-vaccinen (fra DK) hvor en ung pige havde fået en rigtig slem sygdom i nervebanerne og nu har kroniske smerter og ikke kan gå i skole. Det kunne ikke direkte kobles til vaccinen men heller ikke udelukkes – og sygdommen kom kort tid efter hun var blevet vaccineret.
   Kender desuden flere, som er blevet syge efterfølgende, blandt andet er besvimet, og generelt haft det rigtig skidt efterfølgende. Jeg kunne ikke blive vaccineret samtidig med alle andre, da jeg var gravid og da jeg var færdig med at amme, havde jeg bare hørt så meget om bivirkningerne, at jeg ikke længere turde :/

   Alt godt til dig, jeg føler virkelig med dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gunilla Palsholt

   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig

  Tja, hvad er det der er så skyde farligt? Kan kun sige, at jeg kender til en dreng der blev skadet af en MFR og nu bor på et hjem. Plus en pige der ikke længere kan gå efter HPV vaccinen (selv om den jo nok ikke er i din kategori da den ikke vil smitte din søn). Så det er sq ikke lutter lagkage og nok derfor, at nogle vælger den fra.

  Når det er sagt, så er jeg for vaccinationer og begge mine er også vaccineret med begge ovenstående. Omend det var med en vis frygt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Tak! Som mor til et fortidligt født barn, var det så angst provokerende, at andre forældre fravalg af børnevaccinerne kun være skyld i min datters sygdom og dø! Man skal vaccinere sine børn, fordi man dermed beskytter de børn, der er så små (både fortidligt fødte og dem der er født til tiden) at de endnu ikke selv kan blive vaccineret….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hørt!! Fantastisk udmelding fra dig-og modigt! Jeg kan kun forestille mig at du må modtage en storm af kommentarer fra folk der mener at vacciner er medicinindustriens bondefangeri,at man ikke kender til konsekvenserne af bivirkningerne,at man bliver hjerneskader,får autisme osv osv. Sikke noget forbandet vås!
  Der er jo en reel grund til at de vacciner eksisterer! Som mor til et 2-årigt barn der går i institution og har mange legeaftaler,og som rejser jorden rundt og befinder sig i forskellige sociale sammenhæng,kan jeg ikke lovprise vores vaccineudvikling nok! TAK til hele medicinalindustrien for at vi i vores familie ikke behøver bekymre os om særligt meget andet end ganske almindelige sygdomstilstande som hurtigt kan behandles.
  Jeg frabeder mig kontakt med ikke-vaccinerede børn! Og respekten for forældre der vælger vacciner fra-ja,den kommer når der formår at ligge bare ET solidt argument for jeres modstand. Tænk jer nu godt om-hvordan ville vores samfund se ud i dag uden vores vacciner!? Og hvis i fortsætter ud af denne tangent-hvor er vi så om 5-10 år?
  I er dem vi andre ikke gider lege med!
  I er det dårlige selskab!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Min moster er blevet lam i den ene hele arm efter hendes vaccine som barn:(
  Det er skræmmende men afholdt mig ikke fra at få mine børn vaccineret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cellina

  Gud hvor er du bare uvidendende. Skræmmende at skrive sådan et indlæg, når du tydeligvis slet ikke har sat dig ind i sagerne.

  Hvorfor vaccinere du dit barn? Har du overhovedet sat dig ind i hvad du propper dit barn med? Det tvivler jeg på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Har du sat dig ind i det? For så må du gerne dele ud af din unikke viden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Må jeg spørge, om du har sat dig ind i, hvad det sker hvis vi dropper vaccinationerne? Det er nemt at lade være med at vaccinere sine børn i dag, da stort set alle andre børn er vaccinerede og derfor er der ikke den store fare ved at lade være. Men hvis vi stopper med at vaccinere vil sygdommene florere igen og prøv at undersøge, hvilke konsekvenser de sygdomme havde tidligere.

   Jeg kan også fortælle dig, at man ikke vaccinerer for alle sygdomme, kun dem, der reelt er rigtig farlige for børn! Derfor vaccinerer man ikke mod skoldkopper, selvom den vaccine findes, skoldkopper er nemlig harmløs for børn. Lægerne er altså heller ikke interesserede i at børn ingen sygdomme skal have, men blot at vi beskytter mod farlige og potentielt dødelige sygdomme – hvorfor vil man ikke beskytte sit barn mod det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Cellina… er du videnskabskvinde? Har du MINDST en PhD? For tjoooo, hvis ikke så kan jeg ikke lytte til dig. Nogensinde. Du ved vel godt, at folk vier deres LIV til at forske i denne slags problematikker. Og at det er så forfærdeligt, når lavt-intelligente mennesker forsøger at ytre sig i medierne om ting, som de ikke ved? Jeg ved fx intet om biologi, så derfor stormer jeg ikke frem og siger, at elektrolyse er en stor løgn. Jeg ved rigtig rigtig rigtig meget om andet videnskab. Men ved du hvad? Jo mere man ved, desto mere ved mand, at det er fuuuuucking svært at sige noget definitivt om den slags. Det eneste man kan gøre er at lave tests tests tests hele tiden. Og så længe, at der ikke er en eneste (!) test, der har vist det modsatte, så fortsætter man med en teori. Kender du mon til den videnskabelige tankegang og den videnskabelige teori? En videnskabelig teori er ikke bare en “teori” , det er noget som er så gennem-fucking testet, at du tror, at det er løgn. Men videnskabsfolk er ærlige og hæderlige folk, og de vil først sige “JA” til noget, når ALT er testet. Det er det aldrig. Det er derfor, at The Big Bang stadig er en videnskabelig teori.

   Summasumarum – tænk dig om. Jeg ved, at mange folk har for meget tid på nettet til at bitche over ting, som de har læst i en eller anden artikel. Snak med nogle af dine venner, der har høje uddannelser. Lær af dem. Man ved aldrig nok, og man skal fanme passe på med at sige, at man har “sat sig ind i tingene”. Jeg vil vædde min hat på, at ALLE Nobel prisvindere aldrig ville ytre, at de er sikre i deres sag. Det er de sgu for kloge til :-/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Sofie:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  HØRT !!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cirkeline Wagner

  Har selv vaccineret mine børn og synes det er galimatias ikke at gøre det, men: Der er jo ikke nogen grund til at frygte de uvaccinerede børn, for os forældre med vaccinerede børn, for de er jo obviously ikke i smittefare efter vaccinerne er foretaget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Men min datter er i fare indtil hun kan få sin MFR vaccine ved 15 mdr, og de børn som ikke kan få vaccinen grundet kroniske sygdomme, som svækker deres immunsystem, eller som er i behandling med immundæmpende medicin, er i fare!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   JO! der tager du fejl, selvom man selv er vaccineret, så kan man ikke beskytte sig, hvis man bliver udsat for sygdommen mens ens immunforsvar er svækket. En vaccine virker generelt ved at kroppen danner et immunrespons, som om man havde fået sygdommen, hvilket gør at man er immun. Dog er man kun immun så længe, at ens immunsystem fungerer normalt. Hvis man derfor er immunsvækket, er man afhængig af, at folk omkring én er vaccinerede. Man kan derfor sige, at man ved vaccination ikke kun er beskyttet for sin egen skyld, men også for at beskytte børn og immunsvækkede omkring sig. Så længe, at langt størstedelen af befolkningen er vaccinerede, hjælper alle hinanden med at holde alle sygdomsfri. Men er der ikke tilslutning til vaccinationsprogrammerner, så begynder sygdommene at florere, og dermed udsætter de ikke-vaccinerede små børn og ældre svækkede for unødig fare. Hvis alle er vaccinerede, så uddør sygdommene. Det er altså et skråplan at der er gået “mode” i ikke at vaccinere sine børn, for jo flere der lader være, jo større fare udsætter man sig selv og omverdenen for. Man skal lige huske, at vi ikke snakker uskyldige børnesygdomme her, men sygdomme, som kan have døden til følge….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg forstår simpelthed ikke de forældre der vælger dem fra! Det er da vores pligt som medmennesker, at sikre sundhed og sikkerhed for vores børn og deres omgivelser. Min venindens søn fik mæslinger da han 1,5 år, det var en frygtelig omgang! Dette kan jo kun ske fordi nogle børn ikke er vaccineret, og dermed udsætter andre børn for fare.
  Det er så voldsomt at lovgive på området, men det er vel en borgerpligt at deltage i at gøre verden til et godt og bedre sted for vores børn!
  Og dermed god weekend til alle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  “Hvad er det, der skulle være så skide farligt ved de vacciner?”

  Jo det skal jeg fortælle dig. For det er nemlig noget af det lægerne ikke fortæller dig, og noget af det man gerne negligere i diverse brochure. Jeg bliver så rasende når jeg læser det her kommentarfelt og kan se, at det kun er “dumme og uintelligente” forældre, der ikke lader sine børn vaccinere.

  Jeg er vokset op med en lillesøster, der som følge af hendes vaccination udviklede epilepsi og fik en hjerneskade. I 20 år nu har vi kæmpet mod systemet, og det bliver vi ved med at skulle indtil den dag hun ikke er her mere. Ikke mindre end 4(!!!) andre børn i en radius af 25 km. fra hvor vi boede fik også alle en hjerneskade og udviklede epilepsi. Alle 5 kørte retssager, kun 3 fik medhold. Systemet gjorde alt for at modbevise, at disse hjerneskader skulle skyldes vaccinationer. Vi var en af de familie, der ikke fik medhold på baggrund af, at der i min søsters journal stod beskrevet, at min mor havde udtalt da de ankom på sygehuset med et barn i kramper, at disse kramper var startet ca. en uge efter vaccinationen, havde hun sagt 5 dage, havde vi fået medhold. Desuden havde ingen af lægehusene dengang “gidet” at skrive de såkaldte batch-numre ned på de vacciner, der blev givet, så det kunne aldrig bevises, om der var en evt. sammenhæng mellem disse 5 tilfælde.

  I dag er status, at den ene af de 5 børn døde i en alder af 18 år, en anden har udviklet så voldsom epilepsi og har taget så meget skade af alle disse anfald, at han er blevet enormt agresiv. Han bor nu i et overvåget hus alene, hans familie kommer aldrig til at kunne have ham hjemme, hverken permanent eller på besøg. De 3 sidste sidder på forskellige bosteder.

  Den ene familie fik efterfølgende et barn mere. Hun er ikke vaccineret. Er moren så dum og uintelligent? Kan I helt ærligt fortænke hende I, at hun ikke tog den risiko en gang til??

  Jeg ved at disse er skrækhistorier, men de er ikke desto mindre hverdagen for os. Jeg kommer derfor til at forholde mig enormt kritisk ift. vacciner den dag jeg får børn, og kan på ingen måde garantere, at jeg lader mine børn vaccinere. Jeg kommer til at sætte mig ind i alle risici, der er ved både vaccinationen og ved ikke at lade sit barn vaccinere. Jeg synes det ville være SÅ forkert at gøre det til et lovkrav. Så længe der er de risici der er, skal det være et frit valg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Kan det ikke tænkes at der har været en forurenet vaccine på jeres lokale lægeklinik? Når nu det er inden for en radius af 25 km. Altså så det ikke er vaccinen som sådan men det specifikke batch?
   Derudover er det rigtig trist at din søster blev syg

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   De fem børn er vaccineret i fem forskellige lægehuse, så jeg har svært ved at forestille mig, at det er det, der er årsag til det. Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, men det kan heller aldrig bevises, fordi samtlige lægehuse havde “glemt” at skrive disse batch-numre ned.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Katrine der dør 400 børn, 400 HVER DAG i hele verden på grund af mæslinger. Hvorfor? Fordi de ikke har er lige så heldige at have et velfærdssystem som giver gratis vacciner. Hvis man vælger ikke at vaccinere sine børn, sætter man ikke blot sit eget barns liv, men også andre børns liv på spil. Det synes jeg helt ærligt ikke er i orden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Kære Camilla

   Jeg argumentere på ingen måde for, at man ikke skal vaccinere sine børn. Jeg argumentere for, at man som forældre tager et oplyst valg, at man sætter sig ind i hvad det er for nogle konsekvenser, der er hvis man enten vælger at vaccinere eller ikke vælger at vaccinere.

   Denne tråd viser jo i alt tydelighed, at vi til dels har et problem med et sundhedsvæsen, der ikke er gode nok til at oplyse om evt. bivirkninger ved disse vacciner, og til dels mødre, der ikke sætter sig ordenligt ind i hvad det er, de gør ved deres børn. Jeg er helt enig i, at vi har en kæmpe gave i vores sundhedssystem og at det er fantastisk at vi kan få disse vacciner gratis, men med min historie prøver jeg bare at fortælle, at der også er en bagside af medaljen, som meget få kender til.

   Jeg kender som sagt kun den ene mor, der har valgt ikke at lade sit andet barn vaccinere fordi det første blev dødssygt, er hjerneskadet for altid, og har begrænset tid at leve i, fordi han har taget så voldsom skade af de mange epileptiske anfald. Jeg synes i den grad hun har sin ret til, ikke at ville lade sit andet barn vaccinere. Jeg argumentere derfor også for, at det skal være et frit valg. Min pointe er, at når mødre vælger ikke at vaccinere deres børn, så er der formentlig en rigtig god grund, der ligger bag. Man kan være uenig i dette valg, man at der i dette indlæg og ikke mindst i kommentarfeltet bliver en fælles “Mødre der ikke vaccinere deres børn er dumme og uintelligente”-holdning, synes jeg er fuldstændig usmageligt. Man er velkommen til at argumentere for sin holdning, men at man dømmer andre mennesker uden at kende til baggrunden for deres valg, er helt ærligt for stupidt.

   Det der fik mig til at skrive denne kommentar var Trines “Hvad er det, der skulle være så skide farligt ved de vacciner?” – for det viser jo, at hun ikke har sat sig ordentlig ind i tingene, inden hun kommer med dette voldsomt fordømmende indlæg. Jeg kom her med 5 eksempler på tilfælde, hvor vaccinen har været pisse farlig, og i den grad ødelæggende for 5 børn og deres familier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • shanna

   Alt det her med at vi som forældre har ret til at foretage et oplydt valg er efter min mening helt forfejlet. Der er ikke ret mange almindelige mennesker der overhovedet er oplyste nok til at træffe et sådant valg. Vi ved simpelthen ikke nok om det. Og tre aftner på Google er ikke nok til at begynde at diskutere med eksperter som har viet deres liv til forskning i det her felt. Problemet er at folk tror at fordi de har ret til at have en mening så er den også videnskabelig og objektivt konstaterbar korrekt. Det er den IKKE. Disse sygdomme er et samfundsmæssigt problem. Derfor er det op til samfundet af afgøre hvordan vi bedst passer på os som samfund. Det er ikke op til det enkelte individ. Enkeltindivider træffer beslutninger baseret på egoistiske betragtninger. Og selv omdet kan være nok så sympatisk i enkelt tilfældet så er det med til at underminere fællesskabet og samfundet. Det kan godt være at der er bbivirkninger ved vacciner men så længe fordelene ved at undgå sygdommene langt overstiger ulemperne ved bivirkningerne er der ikke noget at rafle om. Det er helt ubeskriveligt tragisk for den enkelte det går ud over og dennes familie, men nogen gange er man bare offer for talempden “at tage en for holdet” for alternativet er simpelthen ikke noget vi bør stræbe efter at komme tilbage til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg er en af dem, der erklærer mig enig med dig. Det er så vildt, og vidner om, hvor godt vi har det i de vestlige lande, og hvor hurtigt man glemmer. I ulande er det jo et kæmpe problem, at ikke alle børnene vaccineres. Jeg støtter Unicef, der vaccinerer rigtig mange børn i de lande, hvor forældre ikke selv har råd/mulighed for at få vaccineret deres børn. Mange flere børn på verdensplan overlever i dag, og mæslingevaccination er en kæmpe del af det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg er en af dem, der erklærer mig enig med dig. Det er så vildt, og vidner om hvor godt vi har det i de vestlige lande, og hvor hurtigt man glemmer. I ulande er det jo et kæmpe problem, at ikke alle børnene vaccineres. Jeg støtter Unicef, der vaccinerer rigtig mange børn i de lande, hvor forældre ikke selv har råd/mulighed for at få vaccineret deres børn. Mange flere børn på verdensplan overlever i dag, og mæslingevaccination er en kæmpe del af det. Det sætter det virkelig i perspektiv, at vi herhjemme har folk, der siger nej tak, fordi vi er så heldige at vi har glemt hvor alvorlig mæslinger er, og der i andre lande kæmpes for at nå dertil, hvor alle vaccineres.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miranda

  Er normalt glad for din blog. MEN! Sæt dig ind i sagen og læs op på begge sider før du (for)dømmer, og afskriver det som indspist dumhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie louise

  Folk i Afrika går på deres bare fødder 50-100km bærende på deres små børn, for at få dem vaccineret! De ved at hvis de ikke bliver vaccineret, ja så dør de!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda J

  Mine børn har altid fået de vaccinationer der er tilbudt. Da HPV vaccinen blev frigivet var min datter lige over den aldersgrænse som fik det gratis. Vi valgte så selv at betale, talte meget med hende om det inden, som vi også sagde til hende, vi kunne jo ikke vide om der var ikke forudsete ulemper, men at vi ville/vil hende det bedste. hun valgte selv efter vores snak at få vaccinen også selv om hun var klar over at der altid som ved så meget andet i livet er en risiko.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Røghat

  Jeg har 4 børn som alle er blevet vaccineret. Jeg har været lidt i tvivl med de sidste, men har alligevel valgt på baggrund af den information jeg har tilegnet mig, at ikke vælge det fra. Mine 3 piger skal derimod bestemt ikke have HPV vaccinen når det bliver aktuelt. Der er imo himmelvid forskel på den og de alm. børnevaccinationer. Både mht. risiko for smitte uden vaccinen og bivirkninger fra den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Jeg læser altid din blog med interesse, og det her er godt nok en bombastisk udmelding, især for en, der ikke bryder sig om negative kommentarer. Det her er noget af en forældre-hvepserede at stikke hånden ned i, hvilket må føre til lige så skarpe kommentarer Jeg har ikke sat mig ind i fordele og ulemperne ved vaccinationen, men mener, at alle har ret til at være skeptiske over for vaccinationer. Er sikker på staten vil os det godt, men bebrejder ikke forældre, der siger nej til tilbudet. Og tvangsvaccination? Sådan et samfund skal vi vist ikke ønske sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jamen… så held og lykke. Hvis bare ET barn træder ind i en lufthavn med en sygdom, så er det dig barn, der dør af det. Alle de andre, der tillader “staten” at blive vaccineret, de overlever. Tænk engang, at du vil bære denne frygt resten af livet? Bare tænk dig om, EEEET barn fra fx Afrika skal være på stedet, så er dit barn ved at dø. Held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Sådan hænger det ikke helt sammen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miranda

   Er HELT enig i denne kommentar. Et totalitært samfund – nej tak! Respektfuld retorik – jotak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Helt ok at være skeptisk. Men jeg kan svært forestille mig at ret mange bivirkninger ved vaccine er værre end at ens barn dør af sygdomme, der nemt kan forebygges. Eller endnu værre, at man er skyld i at andres børn dør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  I tv-avisen har der lige været et indslag om præcis dette emne. Jeg synes personligt at man skal sætte sig ind i bivirkninger ved både at lade være og at gøre det, inden man kommenterer på det – både hvis man er for og imod.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hørt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Der er desværre en risiko for alt medicin og det er fuldstændig forfærdeligt for de få det rammer. Dog tror jeg mange glemmer at småbørns dødeligheden var enorm i 1800 tallet blandt andet grundet de børnesygdomme der nu vaccineres for… Da polievaccinen blev frigivet stod folk i kø i dage for at få deres børn vaccineret, så jeg synes man skal huske den forældrefrygt der var tilstede dengang var meget begrundet! Børn der fik mæslinger døde ofte eller fik meget alvorlige hjerneskader og børn med polie trak vejret med respirator i måneder og mange ældre man ser på gaden der går skævt har m’en efter polie lammelse! Som lægefaglig vil min for og imod liste klart anbefale børnevaccinationerne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Jeg er så enig! Det er præcis derfor jeg mener, det er “nemt” at sige nej til vaccinationer i dag, fordi man næsten ingen risiko løber. Men hvis alle pludseligt hopper med på vognen, vil konsekvenserne altså være forfærdelige.
   Det er selvfølgelig også forfærdeligt, hvis ens barn bliver syg af vaccinen – men hvad vil man helst, virkelig sjældne bivirkninger ved vaccinen ELLER massivt udbrud af børnesygdomme som kan koste masser af liv? Jeg kan sagtens forstå, det kan være svært at se det positive i vaccinationer, hvis man har oplevet en forfærdelig bivirkninger af dem tæt på, men det er bare nødvendigt at beskytte sine børn mod nogle sygdomme.
   Min mormor har kendt flere, som fik polio og hendes historier er ganske forfærdelige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Enig! For slet ikke at tale om de u-vaccinerede børn der får fx mæslinger på bl.a. hjernen og bliver hjerneskadede for livet!? Det hører man måske ikke så tit om, og det er så grusomt. Jeg kender en sygeplejerske som arbejdede 12 år på børneafdelingen, som sagde:”hvis folk reelt vidste hvad de udsatte deres børn for, når de ikke får dem vaccineret, ville de fortryde det valg”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bare et lille bi spørgsmål. Ved I godt at HPV vaccinen er en del af børne vaccinations programmet idag? Dvs følger du programmet bliver din datter automatisk vaccineret mod det? Ved ikke med drengene, men kan se det står på min datters vaccinationskort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Det er kun en del af pigernes, ikke drengenes 🙂 Men man kan godt vælge den fra og de andre til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Christiansen

  godmorgen. Vil ikke sige så meget andet end jeg er fuldstændigt enig med dig. Jeg kan gå helt amok over de egoistiske og navlebeskuede mødre og fædre som vælger vaccinen fra til deres raske børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Maria

  Kan heller ikke sige andet end at jeg er helt enig. Jeg er i den kategori i vaccinationsprogrammet, hvor de havde taget mæslinger ud. Dette finder jeg først ud af midt i min graviditet, hvor de tilbyder den gratis til min årgang, men kan ikke få den da jeg er gravid. Dem der så vælger IKKE at vaccinere deres børn udsætter dermed mig unødigt for en kæmpe risiko, da det er ekstremt farligt for både mor og barn. Jeg går nu og venter på at jeg er færdig med at amme, så jeg SELV kan betale for den. Jeg kunne ikke drømme om at udsætte andre for smittefare, når det kan undgås.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • iben

  Du spørger hvad der er så farligt ved de vacciner. Det viser jo blot kun en ting. Du ved intet. Da du åbenlyst ikke har sat dig ind i det daglige. LÆS lær og kom igen.

  Hilsen fra en mor der ikke vaccinerer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Indtil du kan komme med konkrete eksempler på, hvilke farer der er ved vaccinerne – som gør det værd, at sætte den fremgang indenfor udryddelse af farlige børnesygdomme, over styr – så forholder jeg mig retten til at synes at det er at skide på udviklingen. Når man ikke vaccinerer sine børn, that is.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Jeg vi MEGET gerne se dine videnskabelige beviser for, at det er farligt at vaccinere sine børn. Og nej, det er ikke godt nok at komme med påstande. Vacciner er er af det områder hvor der er allermest evidens for man redder liv. Det er idioti ikke at vaccinere sine børn og meget meget egoistisk over for dit eget barn, mit barn og hele den globale sundhed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, hvad grunden til du ikke vaccinerer dine børn er? – og hvad du er uddannet som?
   Jeg synes ikke rigtig, at de som er imod vacciner i debatten herinde kommer med nogle valide argumenter. Der er bare en masse aggressivt ‘ Du ved ikke, hvad du snakker om. læs og lær. sæt dig ind i tingene’ mm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Først og fremmest – hvad har ens uddannelse at gøre med ens overbevisning? For det andet hvorfor skal tonen være så fordømmende overfor folk, der ikke lader deres børn vaccinere? Hvorfor vælger man ikke at være nysgerrig istedet – det undrer mig virkelig meget!

   Når det så er sagt, ved I så hvad indholdet i en vaccine er? Aluminium, musehjerner, griseblod, abenyrer sågar også fostre. Der har været så meget hype på nettet om aluminium i deodoranter, fordi det viser sig at være kræftfremkaldende – men vi sprøjter det glædeligt ind i vores børn, når de er 3 måneder – i sundhedens tegn. Vi passer så godt på med, hvad vi indtager, som gravide for ikke at skade vores ufødte barn.
   Og hvem siger at det udelukkende er vaccinerne, der holder sygdommene for døren. Hvor er forskningen omkring bedre hygiejne vs. børnesygdomme?

   Det jeg vil sige, er blot at man bør sætte sig ind i vaccinationerne – hvad enten man er for eller imod – for uanset hvad, så er det et vigtigt valg, man som forælder skal træffe – hvad enten man lever efter medicinens verden eller “survival of the fittest”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Uddannelse har noget at gøre med din faglighed indenfor et emne. Det er ikke et ønske om at nedgøre nogle uddannelser frem for andre, men hvis din faglighed inden for et emne er utilstrækkelig, så vil jeg mene, at det er nemmere at bygge en holdning på et noget usikkert grundlag. Leder man efter et bestemt svar, så kan man helt sikkert finde det på internettet – ligegyldigt om svaret er sandt eller ej. Videnskabelig litteratur kan også være vanskelig at læse – specielt hvis det ikke er indenfor ens eget felt. Jeg synes også, man skal holde for øje, at det altså er videnskab vi snakker om – det er ikke noget subjektivt, hvor man ‘har ret til’ sin holdning eller overbevisning.

   Jeg møder heller ikke folk, der kører for hurtigt med nysgerrighed i stedet for fordømmelse. I min optik er forskellen ikke så stor – man er fuldt ud bevidst om, at man udsætter andre for noget som i værste fald kan være fatalt. Med det sagt, så spørger jeg jo faktisk til både begrundelse og faglig baggrund her – på ikke en fordømmende måde i mine øjne.

   Jeg er fuldt ud klar over, hvad vacciner indeholder, og hvordan de cellertyper du nævner benyttes indenfor vaccineudvikling. Ja, der er aluminium i nogle vacciner – det er der, fordi aluminium er en effektiv adjuvans.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • La ross

  Denne artikel er værd at læse når man diskutere vacc.: http://www.b.dk/globalt/laegen-og-loegnen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Først og fremmest vil jeg sige, at man skal passe virkelig, virkelig meget på med at dømme andre ud fra deres beslutninger. Man ved jo aldrig hvad der ligger til grunde for deres valg” – dette citat er hentet fra dit indlæg 02.02.15 – jeg har svært ved at få det til at harmonere med tonen i dit indlæg her. At skrive at folk er stupide er vel ret dømmende?…
  Dog er jeg enig med din pointe. Det er vigtigt at vores børn bliver vaccineret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes, det er så ærgerligt at komme med bombastiske udmeldinger på den måde, som det sker i denne tråd.
  Det har vist aldrig overbevist nogen om noget som helst at få at vide, at de er dumme og uintilligente – Den slags udtalelser siger vist mest om dem, der kommer med dem;-)

  Jeg synes også, det er ærgerligt, når fortalere for vacciner helt ser igennem fingrene med ulemperne ved dem – Det må være det, der er årsagen til, at vi ikke kan have en ordentlig debat om, HVORFOR Hepatitis B lige pludselig er en del af det danske vaccinationsprogram, selvom den er vurderet unødvendig i Danmark, og det egentlig blev lovet, at det kun skulle være i en kort periode, og HVORFOR Danmark i flere år har anvendt en vaccine, der indeholder så meget aluminium, at svenskerne ikke vil røre den. Kunne vi få disse to ting udryddet, ville jeg med sindsro gå ned og få mine børn vaccineret.

  Som det er, går jeg til lægen med en vis bæven omkring, om jeg risikerer at påføre dem aluminiumsallergi, alt imens jeg ønsker, at man som forælder selv kunne vælge at købe den vaccine, der anvendes i Sverige, hvor man åbenbart godt tør forholde sig kritisk til risikoen ved for højt indhold af aluminium.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvfølgelig skal børn vaccineres. Men når det så er sagt – så kan visse vacciner fremkalde allergi. Da jeg var meget lille, fik jeg koppe vaccinen. Ganske kort tid efter, havde jeg kopper over alt også i munden, havde tårnhøj feber og lægerne troede at, jeg ville dø. Men siden den vaccination, har jeg ikke kunnet tåle nogen form for vaccine – ikke engang en banal influenza vaccine.
  Min pointe er, man ved ikke om ens barn kan tåle vaccine og om barnet vil få mén af den. Men stadig synes jeg ikke at, det er grundlag nok til at, sige total nej til vaccinations programmet. Og især ikke når antallet af mæslinge tilfælde stiger herhjemme. Begge mine børn har fået vaccinationer, på trods af min erfaring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Først vil jeg lige sige, at begge mine børn er vaccineret, da det jo – som mange nævner ellers kan gå ud over andres børn. Når det så er sagt synes jeg at det er alm sund fornuft også at være skeptisk! I en vaccine er der aluminium – et tungmetal af den ikke ufarlige slags. Det sprøjter man ind i sit 3 måneder gamle barn helt frivilligt. Hvad gør den dosis aluminium ved sådan en lille ny krop? Ikke noget godt formentligt. Engang puttede tandlæger også rask væk kviksølvsfyldninger i munden på folk med huller i tænderne – det har siden vist sig at kviksølv gør mere skade end gavn i ens mund – og det var endda tandlæger der sagde at det ikke var farligt! Det kan godt være at mæslinger, kopper og andre ubehagelige børnesygdomme er blevet udryddet – men ved vi hvad det gør ved vores børns kroppe og liv på sigt? Kender vi andre ubehagelige og dødelige sygdomme der er vokset eksplosivt de sidste 40 år?? Jeg gør!! Jeg har ikke noget som helst belæg for at sige, at de to ting har noget som helst med hinanden og gøre – men jeg synes det er OK at man er skeptisk! Det er dog ikke børnesygdomme og mangel på vaccinationer der bekymrer mig mest på denne her tråd – det er tonen! Uanset hvilken mening man har, så fordømmer man ikke andre – eller er det helt ok og lære sine børn at man godt må nedgøre dem der ikke har samme mening som en selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   Enig. Jeg er fuldstændig i chok over hvordan voksne mennesker taler ned til hinanden. Hvor pokker er vi på vej hen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget aktuel nyhed i den norske avis her for et par dage siden; http://www.dagbladet.no/2015/02/05/nyheter/meslinger/usa/helse/37558478/

  Jeg vile ikke drømme om at ikke vaksinere mit barn – og jeg syntes det er lidt skummelt at min pige ikke fik fx imod HepB når andre gjorde det – eller fx ikke får imod tuberkulose, som jeg selv har.

  Det du nævner angående smitte – jeg syntes personlig at om du ikke vælger at vaksinere dit barn, så skal det ikke i VUGGESTUE/integreret.. Da det udgør en risiko netop imod dem der er for unge til at kunne få vaksinen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] børn. Jeg kunne lave et indlæg for sig om netop dette emne, men det har Lortemor.dk gjort her:  http://lortemor.dk/2015/02/mit-barn-skal-ikke-vaccineres/   og jeg tror der er blevet sagt hvad siges […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] jeg skal lade mit barn MFR vaccinere eller ej (uha uha uha!!!) Læste for nylig et blogindlæg på lortemor.dk, der handlede om vaccinationer. Det var ikke så meget selve blogindlægget der gjorde mig noget […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er kviksølv, aluminium og andre neurologiske toksiner godt for kroppen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Knudsen
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Det er meget nemt at sige sådan når man ikke har oplevet vaccineskade. Nej, jeg taler ikke om autisme, men om fx alumimiumsallergi, som kan være meget mere generende end det lyder.

  (Ps! Mine børn er vaccineret, men jeg kan udmærket godt forstå dem der fravælger efter at have undersøgt for og imod. Der findes også både læger og sygeplejersker der fravælger vacciner.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Jeg har forresten også fået reminder om at vaccinere mit barn. Problemet er bare, at han ER fuldt vavcineret. Lægen har åbenbart glemt at indberette vaccinerne til SSI. Sp vaccineststistikken giver jeg ikke så meget for…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Vil bare gerne opfordre alle (specielt dem der ikke vaccinerer) til at læse indlægssedlen på MFR vaccinen. Link er her http://www.ema.europa.eu/docs/da_DK/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000604/WC500030170.pdf

  Så kan man se indholdsstoffer og bivirkninger, inden man begynder at argumentere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Emilie Høegh

  Der mistede jeg lige alt for din blog…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madam Mim

  an kan ikke holde børn der ikke er vacinerede ude af vuggestuer og børnehaver. vacinationen er ikke pligt,men der står bør,godt nok en skærpelse af et frit valg. Du må tage debatten med, og agumenterer for at,forældre bør lade deres børn vacinerer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Har du ikke hørt om de tilfælde, hvor børnene pludselig får autisme eller andre lidelser efter en vaccine. Det er hvad der kan gå galt. 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wiktor Jespersen

  3-1 cocktail er farligt. En i vores familien har fået autisme af at få den. Det er blevet bevidst fra lægerne. Hvis de 3 vacciner ikke indføres separate skal jeg ikke vacciner min børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Overgaard Nielsen

   Det er fandeme imponerende, at en læge kan bevise den slags eftersom det samtidig er fulgt ud bevist, at autisme opstår i fostertilstanden og man allerede har identificeret en del af de gener (og fejl i disse) som kan medføre autisme.

   Vær sød ikke at sprede flere usandheder om autisme, tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er en god blog? Og hvordan er man en god blogger?