Nye tider.

Kommentarer.

Jeg elsker dem. Virkelig.

Og jeg er alt, alt for dårlig til at svare på dem. Det er og bliver min udfordring. Jeg vil gerne være bedre til det, og måske en dag, lykkedes det mig at få svaret alle.

Jeg har på det seneste været vidne til mange kommentarfelter i blogland, blogindlæg, eller snak omkring negative kommentarer.

Flere bloggere oplever negativ feedback – ikke engang trolls, men deciderede ægte mennesker, der deler ud af dårlig energi og trælse ord, lige direkte ind i bloggerens verden.

Jeg har i dén grad oplevet mit – og jeg har grædt, været vred, stik tosset og skuffet over nogle af de verbale slag man skal stå til mål for.

Og jeg er en ydmyg person. Følsom und alles, men jeg har som sådan også fået nok. Jeg gider det ikke mere.

For min skyld kan man kalde mig for en rygklap-elskende idiot, men det her er MIN blog. Ingen andres. Og jeg er ærligt talt træt af at få kommentarer om at jeg er en dårlig mor, at jeg ikke må skrive at jeg ikke har lyst til at bo på Amager, at Alfred har drukket danskvand eller alt for ofte har sin sut i munden.

Jeg er stor fortaler for, at man opfører sig ansvarligt på nettet. Men jeg orker ikke at tage kampen på min egen side. Det er ikke tiden værd.

Efter 4 år som blogger, hvor jeg har fået rigtig mange SØDE mails, kommentarer eller andet positiv feedback, så burde jeg være godt rustet til at leve med den udvikling, hvor det nu er blevet hverdagskost at modtage crap i kommentar-feltet. Men jeg vil ikke leve med det. Jeg vil ikke vænne mig til at det er sådan det er.

Derfor skal jeg godkende alle kommentarer der kommer ind, før de bliver udgivet – og jeg har fra dags dato besluttet, at hvis kommentarer indeholder bare snerten af lort, så sletter jeg dem. Basta.

Min side skal ikke være et sted hvor man kan hælde lort ud. Så må man gå ind på Ekstra Bladets side, Nationen. Der er masser af plads og publikum til den slags.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan tåle mosten. Jeg tager gerne imod de fortørnede beskeder omkring et eller andet jeg har skrevet, hvor man måske er uenig. Men min blog er min blog. MIN. Det er mine meninger. Mine tanker. Mine oplevelser. Mit liv.

Det er ikke min opgave at stille alle tilfredse med dens indhold.

Jeg ved godt at dette indlæg ikke er relevant for 99 % af jer. Men det er alligevel vigtigt for mig at sætte dagsordenen.

Håber I forstår.

Kram.

20150318-214747-78467247.jpg

13 kommentarer

 • Christina

  Jeg synes det er fedt! Hvis du ikke har noget pænt at sige, så ti stille! Jeg ville sgu også blive ramt af meget negative kommentarer – især, hvis de omhandlede mit barn. Det er jo det vigtigste for en mor <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er fandme også mange af kommentarerne i blogland, der har rystet mig på det sidste. Når jeg oplever sådan noget, så er jeg sgu helt glad for, at min blog ikke er stor nok til at modtage kommentarer så ofte. Det er skræmmende hvad der kan komme op i folk, når de sidder godt gemt bag skærmen.

  Hovedet højt, Trine. Der er sgu ingen, der skal belære dig om, hvordan man er mor til Alfred. Jeg elsker at følge med, og har gjort det fra starten. Og selvom jeg ikke altid er enig med dig, så kunne det aldrig falde mig ind at belære dig. For hvordan fanden skulle jeg kunne dét?

  Du er i din gode ret til at slette løs. Jeg ville ikke gide høre på folks lort i virkeligheden – hvorfor fanden skulle du så gide læse det på bloggen?

  Respekt og mommy-highfive herfra. 🙂

  Kh Karoline.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Godt Brølt! Ja selvfølgelig er du i din gode ret til det og kudos for at du siger fra overfor bullshit!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamen selvfølgelig Trine! Det er din blog = du bestemmer.

  100% enig i, at ren galde må gå i retning af Nationen…!

  Jeg har altid haft godkendelse af kommentarer på mine blogs, men mit primære sigte har altid været at undgå selvpromovering (i uhyggelig grad) og spam.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mahsakjoeng@gmail.com

  HØRT!! Godt skrevet L-mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt brølt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LigusterMama

  Fair & square!
  Din stikpille om Nationen! fik mig til at grine. Ganske højlydt endda.
  Nationen!-segmentet – vig bort!
  God dag :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Du skal skrive lige præcist det, som ligger dig på sindet, og så kan “the haters” hoppe i havnet og se vandet stige.

  Din blog er perfekt, som den er. Og jeg har anbefalet din blog til kommende mødre, netop fordi du skriver følelser, sådan a la “nu smider jeg ham snart ud af vinduet”, uden du selvfølgelig gør det. 🙂

  Hvis den første tekst er for voldsom til at udgive, så er det ok med mig, det var også bare for at sige, at du er sej og det er selvfølgelig i orden at slette lede kommentar, for dem kan man da ikke bruge ret meget til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg skal bare lige forstå det rigtigt. Vil det så sige, at du ikke har tænkt dig at udgive kommentarer, hvis folk er uenige/kritiske i det du skriver?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Nej, jeg vil bare ikke udgive kommentarer der er unødvendigt negative 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Kære Trine

   Jeg bliver nødt til at give mit besyv med. Jeg har læst mange – men ikke alle – kommentarer til dit indlæg og bliver glad over de high fives du får fra flertallet. Mht. den lede kommentar du stiller frem som eksempel, så er problemet ikke, at du ikke kan tage imod kritik, men at kommentaren er ondskabsfuld, personlig og dybt ukonstruktiv. Hun lægger ikke op til debat, men håner dig.

   Styrken i din blog er din ærlighed. Jeg har en (personlig) teori om, at alt der er upersonligt (glat og politisk korrekt) er dybt kedeligt og uinteressant. Jeg tror din ærlighed er årsag til, at du har så mange følgere. Vi har brug for andet end de lyserøde historier om det lykkelige familieliv, der (ofte) ligger så langt fra virkeligheden og i din blog finder vi et fællesskab, hvor der er plads til det uperfekte. High five på det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Tak for at du, her i det ganske små på din egen blog, tager kampen og gør en indsats for at gøre nettet/ verden til et rarere sted at være. Jeg håber det må sprede sine ringe videre ud i cyberspace.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Respekt! Og hvad, må børn ikke drikke danskvand?!? 🙂

  /Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye tider.