Lidt fra weekenden og lidt fra lortehjemmet.

Nye tider.

Så for satan!

Her går tiden med at finde ud af alle mulige voksen-ting. Overspringshandlingerne står på nakken af hinanden, og den ene kop kaffe tager den anden.

Har hilst mandagen goddag, med både erhvervsstyrelsen og SKAT, begge steder med luksus pausemusik og omstilling. Det skal fandeme ikke være NEMT at oprette egen virksomhed, da!

Det evige luksus-liv venter rundt om hjørnet. Det selvstændige/freelance liv er det nye. Luksus vil jeg nu alligevel trække i land, da det kommer til at koste samtlige livliner man har. Farvel a-kasse, farvel mulighed for kontanthjælp hvis man smides på porten, farvel pension og farvel løn under sygdom. Og farvel barns første sygedag, ej forglemme.

Jeg ved godt at der er a-kasser der kan hjælpe selvstændige, men de dækker ikke mit nuværende behov, og fordi vi ejer vores bolig, så er kontanthjælp heller ikke en fremtidssikret løsning.

Til GENGÆLD siger jeg hej til en ok PÆN timeløn, fleksible arbejdstider, et pisse spændende job – i en branche jeg elsker, hvor jeg skal levere et produkt jeg VED jeg er god til. Så alt er godt.

Hvis jeg så lige kan få mit CVR nummer asap, så ville alt være dejligt. Men det er åbenbart ikke så skide nemt.

Har i dag læst mig sindssyg i et forsøg på at vide alt om moms registrering, momspligtig indkomst, momspligtige ydelser, ikke momspligtige ydelser, lønsumsafgiftspligtig (det ER et ord) indkomst og rend mig i røven.

Hvor finder jeg en voksen der interesserer sig for den slags? Som kan gøre det her for mig, så jeg kan komme til at udføre det arbejde jeg skal? For det kan godt være, at jeg i fremtiden skal skrive og blogge – og at disse to ting rent faktisk hos SKAT betragtes som ‘kunstnerisk skaben’ men så burde de da også vide, at ‘vi kunstnere’ ikke er typerne der valgte den matematiske/kedelige linje da vi blev studenter! Ergo – det går ikke så godt med at oprette mig og få det godkendt.

Og selvom jeg er en sjuske-Dorte og ofte roder og spilder, så SKAL det her gøres rigtigt.

Men what the f?

Når man ikke er moms-pligtig, men gerne skal have et cvr nummer, så er jeg på herrens mark!

20150316-195523-71723107.jpg

15 kommentarer

 • Linda J

  Prøv at se lidt inde på http://www.amino.dk/ der er mange gode tips

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske er det ikke dit behov og det er også lidt af et halv-forslag, siden jeg ikke kender detaljerne, men min veninde nævnte at staten tilbyder en form for a-kasse til selvstændige som skulle være ret fin. Hun sagde at mange bare ikke har hørt om den fordi de ikke må reklamere. Hvad den hedder ved jeg ikke, men måske er det værd at undersøge. Tror fx man kan få… Sygedage på den led, så?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  du finder en revisor der kan hjælpe dig igang. De ved alt om skat, CVR-nr osv.
  Der får du den hjælp der skal til.
  Og held og lykke med det nye, det lyder pisse fedt!
  Vh Camilla (kontorassistent på et revisorkontor)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Velkommen! Du opretter en profil på det fantastiske (og gratis) regnskabsprogram http://www.dinero.dk udviklet af to iværksættere der af selv samme grund gik helt kold på moms, skat, regler og mangel på selv samme. Tag en kop kaffe, kig deres videoer igennem, og nYD at de har ordnet ALT for dig med regsnakb, og gjort momsregnskab til noget der er overstået på en halv time! Der ud over så tilmelder du dig et af skats kurser om selvstændige og så er du riiiimelig godt på vej http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=230668

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Der findes væksthuse, som gratis hjælper selvstændige og iværksættere med at komme i gang med egen virksomhed. Hos dig hedder det nok noget med Væksthus Hovedstaden. Det er smart og gratis 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Du flytter (?) din a-kasse til Krifa. De har en afdeling for selvstændige. Og så forsikrer du dig igennem bac.dk. Så er du sikret ved sygdom. Synes også du skal tale med din alm forsikring vedr. en sundheds- og evt. en ulykkes forsikring
  Desuden kan det betale sig for dig at tage kontakt til PFA ift pension.
  Ved godt det både lyder omstændigt og dyrt. Men worst case… Så er det ALLE pengene værd.
  Held og lykke med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pisse tillykke med den beslutning, det glæder jeg mig til at høre mere om.

  Du kan jo tjekke ind hos René (som er fyrbøderen i blogsprog og kærester med Hverdags Junkie) http://probitas.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Du kan sagtens være berettiget til kontanthjælp hvis dit firma ikke lykkedes. Ejerbolig er ikke lig med manglende kontanthjælpsret. Du må ikke have en betydelig friværdi i din bolig. Hvilket jeg ikke regner med at du har, da i lige har købt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du ikke skal oprette et selskab (ApS, IVS eller andet) så burde du få dit CVR nummer med det samme ….Jeg ventede et par timer, men det var også et IVS jeg oprettede og i en anden branche…Men branchen burde altså være underordnet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bare lige til info – så tilbyder SKAT et gratis infomøde til folk, der starter som selvstændige. Har selv været til det, og det var faktisk ganske udmærket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hæng i….vi ses ‘på den anden side’;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Sophie

  Kæmpe tillykke
  Tak til dig fordi du tør

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er altid velkommen til at tage fat i mig, det SKAL være nemt at være iværksætter og bestemt også at tage skridtet og blive iværksætter, så jeg hjælper dig gerne igennem bureaukratiet 🙂 Ha’ en smuk dag. De bedste hilsner
  René (Fyrbøderen eller Iværksætterens højre hånd – kært barn har åbenbart mange navne)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du har sikkert været herinde forbi: http://datacvr.virk.dk/data/
  Her var jeg inde for at oprette et CVR-nr. til en forening – det gik ganske nemt. Den skulle heller ikke momsregistreres. Der er masser af gode oplysninger på siden, forhåbentlig også nogle du kan bruge, men det ser nu ud til at du allerede er rigtig godt udrustet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Jeg kan virkelig anbefale at tegne en forsikring for selvstændige hos Statens Administration. Det koster ca. 2600,- om året og sikrer dig ved sygdom og barsel.
  Jeg har meldt mig ud af Karina, da de overhovedet ikke kunne hjælpe medmindre jeg ville lukke min virksomhed. Derudover har jeg lavet en pensionsopsparing.
  God fornøjelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt fra weekenden og lidt fra lortehjemmet.