Luksusarbejde!

Børn på de sociale medier.

Indrømmer blankt, at jeg ikke har en spåkugle der fortæller mig hvilken indflydelse denne her blog får på Alfreds liv.

Det har alle dage været mit arkiv over vores og hans liv – og det betyder at jeg har lukket folk ind i vores liv, på en noget ekstraordinær måde.

foto-6

Jeg aner ikke om bloggen eksisterer om 1 år, om 5 år eller om 10 år – men jeg håber på, at han en dag kan læse den og kan bruge den til noget.

Bloggen har været i berøring med min graviditet, min fødsel, hans tidlige barndom – og jeg har også lukket op for vores liv, når det kommer til hans mor og far.

På den måde har han et ret unikt arkiv over vores liv og tilværelse, som hverken han eller vi kan huske på samme måde, hvis ikke jeg havde blogget om det. Jeg kunne naturligvis have skrevet det hele ned i en slidt notesbog, men så havde jeg aldrig fået det samme ud af det. Den respons jeg har mødt fra læserne, den ville jeg ikke have været foruden.

Jeg har læst alle de åndssvage debatter og artikler omkring onde, onde forældre, der har så travlt med at dele deres børn med omverdenen i jagten på de famøse ‘likes’. Og jeg føler mig sgu ikke truffet. Jeg jagter hverken likes, bekræftelse eller high fives. Følgere og læsere er blot en enkelt gevinst at vinde, når man blogger eller deler sit liv online.

Den helt store gevinst for mig, er at jeg har skabt noget, som vi kan bruge til noget. Det er helt for min egen skyld, jeg deler. Og det lyder som en CD i tomgang, for mange har sagt det før mig. Men denne blog er MIT arkiv over vores liv. Og jeg har valgt at lukke folk ind på godt og på ondt, selvom det måske betyder at noget af mit indhold lander i hænderne på de forkerte mennesker. Det er ude af min kontrol, ligesom så meget andet i mit liv. Det kan jeg sagtens leve med.

Og så er det op til mig, at hjælpe Alfred med at forstå, at jeg har truffet valg på hans vegne – fordi han også er en del af min online univers.

Med tanker om, at der findes tusindvis af blogs i Danmark, så tvivler jeg på at han bliver den eneste i skolegården der har en mor eller en far, der har delt ud af sit liv på en online platform.

Blot tanker herfra.

Mit eneste råd er, at man deler det man har lyst til – men stadig formår at nyde unikke øjeblikke uden at dokumentere dem. Spis din mad mens den er varm – og lad ungerne lege uden at der konsekvent skal tages billeder af dem 🙂

Indlægget her udgives i samarbejde med Telenor.

7 kommentarer

 • Vil blot skrive at jeg er meget enig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna S.

  Rigtig fine tanker! Et fantastisk arkiv, at kunne give sit barn. Og ja, hvor er det vigtigt også bare at kunne være i nuet og fokusere på sine kære – og ikke konstant dokumentere, som vi er mange, der er ualmindelig gode til at glemme.

  Herligt billede af dig og Alfred!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fed blog! Linker du nogensinde til andres blogge? Jeg vil gerne have masser af læsere, men ved ikke hvordan man får det! Se evt. mere her:
  http://kroelledehjerne.dk/om-kroellede-hjerne/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Tålmodighed, tålmodighed! Det tager langt tid at opbygge sig en solid læserskare

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, denne her diskussion har jeg også en gang imellem med mig selv…men jeg er kommet frem til at jeg virkelig elsker at læse om de perioder hvor min mor mor skrev dagbog da vi var børn og jeg elsker, elsker, elsker at kigge gamle fotoalbums igennem – og hvorfor skulle det være anerledes for Emilie? Formen er selvfølgelig ændret og der er (mange) flere billeder, men ikke desto mindre er min blog både en ventil for følelser, frustrationer og glæder lige nu OG et minde til fremtiden. Både for mig og for hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silje

  Hvor er det godt skrevet den del med kontrol. Og hvor er det rigtigt. Første skridt mod et mere nærværende og bekymringsfrit liv er at erkende at tingene er ude af vores kontrol. På alle fronter. Og acceptere det. Du skriver virkelig nogle gode ting ind imellem som hvertfald for mit vedkommende sætter tankerne i gang.Jeg har en stor respekt for at du altid er dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min søn har et arkiv over sit liv fra han er 2 streger på en graviditetstest – og de første 2-3 år af sit liv. I de fire år, skrev jeg dagligt og hele tiden.

  Når jeg selv finder siderne frem, kniber jeg hurtigt en tåre eller to over minderne, der vælter ind.

  For idag er han 12 år. Grundlæggende er alt hvad jeg foretager mig dermed pr. princip “pinligt” – inkl hans blog.

  Min tanker var fra starten – og dem følger jeg endnu:

  Jeg skriver ikke ondt om mennesker, der kan genkende sig selv i mine skriverier.

  Jeg skriver bestemt ikke ondt om mennesker, jeg holder af.

  Og så sørger jeg for, at man ikke kan “google” ham. Jeg ville være ked af, at han blev drillet i 6. klasse, fordi han som helt lille sagde eller gjorde noget, som jeg så valgte at dele med hele verden, inkl. hans skolekammerater. Det er ikke nemt for hans omgangskreds, at se, at bloggen handler om netop HAM.

  Og så det med billederne. Dem er jeg blevet mere karrig med. For det kan jeg mærke på ham, er vigtigt. Han vil helst ikke, at han kan genkendes for meget på billeder på min blog Og det forstår jeg godt. Så jeg forsøger så vidt muligt at sørge for, at han ikke står “fuld figur – her er jeg” agtigt på billederne. Der er enkelte billeder af ham, hvor han kan genkendes – men der er langt imellem dem. Den respekt kan jeg mærke, han idag er taknemmelig for!

  Men det er først og fremmest en personlig sag. Og det, at dele sit liv ud – og efterfølgende have et fantastisk arkiv over samme, kan ikke beskrives, hvor dejligt det er.

  Jeg har holdt lange pauser – meget desværre. Nu er jeg tilbage. Men hullerne ærger mig – for jeg ville gerne have historierne hele vejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksusarbejde!