En heldig vinder og lidt om dagen i dag!

Sorg er kærlighedens pris.

Nu og da falder jeg over indlæg eller opslag der rører mig. Ikke fordi det skal lyde som om at der skal en del til før jeg bliver rørt, men mere fordi der er så få der sætter ord på sorg, for så at dele det med hele den virtuelle verden.

Mette Marie skrev et super flot indlæg om det, og jeg kender desuden rigtig mange mennesker i mit private liv, der bærer rundt på den tungeste sag i verden. Sorg.

Den er rigtig grim, og den gør faktisk ikke ret meget godt for én, gør den vel?

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg bærer rundt på den for tiden. Og jeg prøver at punke mig selv i hovedet og sige ‘NU tager du dig fandeme sammen, der er jo ingen der er døde, vel?’ Og du har heller ikke en dødsdom hængende over hovedet, Trine.

Problemet er bare, at sorg er den samme, uanset om den handler om døden, sygdom, skilsmisse eller forliste håb og drømme. Der er ganske enkelt ingen forskel. Intet rigtigt eller forkert. Man føler den bare, også selvom tingene kunne være meget værre.

For nogle uger siden ramte jeg jorden med et brag. Realiteterne gik op for mig: At mit liv på ingen måde havde flasket sig som jeg havde håbet. Det i sig selv var en sorg, men endnu værre var, at jeg sørgede over at miste hele min base – min familie, mit hjem, min kæreste og alt det vi i fællesskab stod for.

Jeg bandede det hele langt væk. Sagde til Svenne, at jeg ville ønske at jeg aldrig havde mødt ham – at når det hele alligevel gik i stykker, så ville jeg hellere have været fri. Og det hele er sagt og tænkt i afmagt. Nummer 2 på listen over de værste ting man kan føle.

Hvis sorg er nummer 1, så er afmagt nummer 2. Efterfulgt af jalousi. Og de 3 følelser, det er dem jeg slås med.

Kæmpe sorg over et krakeleret familieliv. Mega afmagt over at andre træffer beslutninger på mine vegne krydret med mega jalousi over at ANDRE får lov at få den kærlighed der er blevet tyvstjålet ud af mine hænder.

Midt i det hele læste jeg et eller andet en dag, hvor jeg alligevel sad kogte suppe på min elendighed. Det var vist en Googlesøgning.

Men pludselig stod der:

Sorg er kærlighedens pris.

Og lige dér. Dér gik det op for mig, at jeg føler sorg fordi jeg har elsket nogen. Sådan virkelig elsket nogen. Og det er sådan den hænger sammen. Uanset om du er syg, har mistet nogen eller mistet noget. Sorg er noget man føler, fordi man virkelig har elsket med arme, ben, hoved, hjerte og sjæl.

Så sorg er lidt af en bedrift. Selvom den føles helt, helt forfærdelig.

shutterstock_220236262 kopi

 

23 kommentarer

 • Tina

  Tak fordi du tør skrive det mange tænker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Kære Trine!
  Jeg har fuldt din blog i lang tid, fordi du bare skrive så fantastisk hudløst ærligt!
  Jeg har både prøvet, at miste min mor og blive forladt af en kæreste, som jeg troede var manden i mit liv! Og begge ting gjorde faktisk lige ondt – altså på hver sin måde. Men begge ting gjorde, at jeg følte mit hjerte blev flået ud af kroppen, trampet på og så sat på plads igen. Begge ting efterlod mig med et kæmpe tomrum og en stor sorg, for som du også skriver så er sorgen kærlighedens pris! Og begge ting gør pisse ondt..

  Jeg ved ikke om, du kan bruge min kommentar til noget, men bare husk, at give sorgen plads og giv dig selv lov til, at være ked af det, for det værste man kan gøre er, at fortrænge sorgen.

  Alt det bedste!

  – Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dine indlæg rør mig så dybt lille Trinefis <3 Især det her! Det skar mig helt ind i hjertet og fik mig til at småpive på kontoret. Du får en kæmpe krammer næste gang vi ses 🙂 Tak for vigtig læsning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Tak for et fint indlæg! Jeg læste engang en artikel hvor der stod “Når sorgen er størst, er kærligheden det også”. Og det er så sandt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Lige netop det har også hjulpet mig flere gange. Netop også i tilfælde hvor ingen er døde eller alvorligt syge, men hvor man alligevel føler den. Sorgen. Første gang da jeg skulle væk fra Brasilien og skulle sige endeligt farvel til alt jeg elskede efter et år. Næste gang da min kæreste slog op med mig. Man kan ikke sammenligne det, men sorgen var der i begge tilfælde. Der sagde min mor også til mig, at jeg skulle være stolt over følelsen. Det kræver også mod at elske og give alt hvad man har – til et land, et andet menneske eller noget helt tredje. Kæmpe kram til dig, din modige kvinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona S.

  Tak fordi du deler med os andre, hvor er det bare en kæmpe sorg du beskriver, og man sidder her på kontoret og prøver ikke at knibe en tåre.
  Jeg har også selv oplevet sorger i øst og vest. Da min far døde og da jeg blev forladt af min store kærlighed – men SÅ – efter en tid, mødte jeg den mest fantastiske mand – og fik skubbet sig ind på 1. pladsen OG DET HAVDE JEG IKKE REGNET MED nogensinde ville ske.
  Men det gjorde det.
  Så efter alt skidt kommer der også noget godt. Man skal bare give sig tid til at sørge!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Da du postede dit indlæg om at du og Svenne ikke længere var et par, var jeg selv den dre sagde stop. Jeg er glad for min beslutning, men også fuld af sorg over, at min lille søns verden i en familie bliver revet fra ham. Jeg er sorgfuld over, at vi ikke kan få det til at fungere, efter 14 år sammen. Men jeg er sikker på, at efter regn kommer der sol, og sorgen skal have lov t have bo hos os begge, til den letter og igen gør os hele… Pøj pøj med din proces.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En præst sagde engang til mig, at sorg er “kærlighed, der er blevet hjemløs”. Jeg synes, det er så smukt. For nej, kærlighed forsvinder ikke bare sådan, fordi den eller det, man elsker, forsvinder. Den skal i stedet finde et nyt hjem eller en anden form. Og det er satans hårdt og urimeligt arbejde!
  Jeg hepper og tror på dig. Ved, at man ikke bare sådan kan glæde sig over, at “man i det mindste har elsket”. For lige nu ville det helt rigtigt være nemmere, at man ikke have gjort det. Men det er jo bare heller ikke rigtigt liv….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det er næsten det samme, men det der virkelig hjalp mig igennem mine kærestesorger efter et 10 år langt forhold var: “Sorg er prisen for at have elsket”.
  Det er jo så sandt! Og det gør ondt af helvedes til – i lang tid!
  Det tog mig ca 2 år før jeg fandt ud af hvem jeg var igen, det var næsten det sværeste. Jeg havde sidst kun været mig selv som 16 årig, og der er alligevel ret langt til den man skal være som 26 årig. Men det lykkedes, og sårene heler op. Og pludselig finder man kærligheden igen. Selvom det stadig gør lidt ondt i hjertet når man ser ex’en. Det ved jeg ikke om går helt over. Men det er okay. Jeg sammenligner det lidt med at møde en af mine barndomsveninder, hvor jeg tænker at vi havde det fandme godt sammen, men vi kender ikke hinanden længere, og det er ok. 🙂

  Lang smøre, håber det giver mening!

  Knus og tanker herfra! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisi

  Smukt og tankevækkende. Det er modigt at elske, sådan helt igennem elske, fordi man netop risikerer at betale den dyre pris, sorgen. Jeg ønsker alt det bedste for dig, og for jer alle tre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  “Jeg ved nu, at der ikke findes noget, der hedder et knust hjerte. Det fortsætter med at slå som for at håne dig og lade dig vide, at selv i sorgen er det uforgængeligt og fyldt af kærlighed”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hvor er det fint skrevet. Jeg mistede et meget nært familiemedlem, alt for tideligt og efter det, fyldte min mormor sit hjem med så mange fine citater om sorg og kærlighed. Et af mine yndlings var (kan ikke huske det ordret) noget med at sorg er kærlighed man ikke kan komme af med. Det snakkede vi meget om. Vi HAVDE ikke elsket, vi elskede stadig og så lå alt kærligheden inden i og gjorde ondt. På et eller andet tidspunkt så lærer man at bruge kærligheden på noget andet, andre eller sig selv, det gælder bare om at holde sig oven vande indtil da. For hold op det er hårdt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Frøkjær-Rubbås

  Du skriver det og rammer det så fint. Sorg er nemlig så utrolig forfærdeligt at man ønsker den langt, langt væk. Men samtidig er den der, fordi man netop har oplevet noget vidunderligt, noget der har beriget ens liv, og det vil man sjældent have været for uden, i hvert fald når det hele kommer lidt på afstand. Jeg føler sådan med dig, og mærker dine ord helt ud gennem skærmen. For hold kæft, hvor er sådan noget her bare svært. Og nederen og strengt og dumt. Og lortet. Og hvor ønsker jeg dog for dig, at du i fremtiden får meget mere kærlighed og meget mindre sorg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Knus og tanker herfra <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris C

  Så sandt Trine.
  Sorg er hjemløs kærlighed (Bent Falk)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Kære Trine
  Tak for et rigtig fint indlæg. Det er hårdt det du går igennem nu, men du er sej! Jeg vil ikke sige så meget, blot vise dig mit yndlingscitat fra en sang, som jeg synes er så rigtigt. Jeg har også kæmpet med sorg og svigt og været dernede hvor det hele pænt sagt var noget værre lort, men nu er jeg ude på den anden side igen. Og lige pludselig vil lykken også ramme dig som citatet her så fint beskriver: “Livet kan gi’ dig en del problemer, du undgår ikke sorger og nederlag, men det er så klogeligt lagt til rette, at det er dem du vil lære noget af. Livet kan også være helt fantastisk, lykken rammer uventet, heldigvis! Lær dig at undvære det du elsker, til du er klar til at betale dets pris”. De bedste tanker til dig og fortsat god sommer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg mødte engang en bedemand (dame), der i forbindelse med min morfars død sagde til mormor, at med stor kærlighed kommer stor sorg, så stor sorg var tegn på et liv fyldt med kærlighed, hvorfor det jo havde været det hele værd. Det er blevet mit mantra når livet er en led rødbede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot skrev. Jeg ønsker dig virkelig held og lykke med at leve følelserne ud, og få helet dine sår. Så du kan komme videre stille og roligt og skabe dig det liv du ønsker dig. Mange tanker fra Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg kender dig ikke irl – men trods det er du en stor inspirations kilde for mig. De ting du skriver om livet rammer bare spot on hver gang.
  Jeg er ked af at tiden du går igennem er hård. Men tak fordi du sætter ord på dine oplevelser,. For er sikker på at dine ord hjælper mange i samme situation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrissen

  Kære Trine,

  du sætter så fint ord på sorgen. Og jeg håber at du nu husker og minder dig selv om at ingen behøver at dø før man kan sige at man har mistet.

  Du har mistet din fremtid som du så den i dit hoved. Og det gør ondt. Og det er okay at sørge over det.

  MM skrev at hendes sorg var afrundet, tilpasset og slebet til med tiden. Jeg håber at jeg en dag kan beskrive min og du beskrive din med samme ord. At vi har accepteret den og givet den sin plads på vores livs hylde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Sorg har mange facetter. Jeg er på 10 år barnløs. Min mand og jeg har været igennem 12 reagensglasbehandlinger. De har desværre kun har resulteret i 5 aborter. Jeg bliver muligvis aldrig mor. Et kæmpe tabt for mig. Jeg fik en rigtig god bog af en bekendt, der virkelig har hjulpet mig. Den hedder: “Skæl ud på Gud”…..Jeg er ikke religiøs, og det behøver man ikke at være for at læse bogen. Den handler om, hvordan vi mennesker reagerer, når vi kommer ud for sorg, afmagt og håbløshed i vores liv. “sjælesorg”….Det er noget kristendeommen har beskæftiget sig med altid. Bogen som ikke et særlig tyk, har fået mange priser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Sorg er kærlighedens pris.

  De sidste fire linjer.. Det rammer – jeg er rørt til tårer!
  Sorgen vil aldrig være spildt for det at føle kærligheden er trods alt den vildeste følelse at få lov at føle.

  Føler med dig – du er helt sikkert stærkere end du selv tror!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En heldig vinder og lidt om dagen i dag!