EGOISTISKE OG SELVREALISERENDE FORÆLDRE!

KØKKEN DRØM

Jeg hader mit køkken. Som i H.A.D.E.R.

Det lugter nok lidt at first world problems, det her – men I må bære over med mig!

Vi har det dejligste rum, med god plads til både spiseområde og køkkenområde – men selve køkkendelen stinker langt væk af små halvhjertede DIY løsninger (beklager hvis de forrige ejere læser med her ;)) Men det var vist også meningen fra deres side, at køkkenet skulle have været igennem en større proces, hvis ikke det havde været sådan at de besluttede sig for at flytte.

Jeg kan f.eks nævne at der står en ovn ovenpå vores (meget høje) køleskab, fordi at ovnen i gaskomfuret ikke virker. Derfor er det med koldsved og akrobatisk præcision når man skal hive et brændvarmt fad ud af ovnen. Det er bestemt ikke sjovt!

Derudover står vores stegepande altid fremme, da der ikke er et eneste skab, en eneste skuffe eller en defekt ovn der kan rumme den. Det er altså skide fjollet at have et køkken hvor der ikke er plads til en fucking stegepande!?

Der er desuden zero bordplads til at forberede mad, man får stød på opvaskemaskinen somme tider og nu er vores køleskab også ved at ånde ud.

Jeg har absolut ingen snobbede holdninger eller krav til mit køkken, udover at det skal virke, være praktisk og nemt at holde rent. Mit problem er bare, at jeg ikke ejer snerten af handyman-skills når det kommer til den slags.

Jeg er så småt begyndt at snuse til mine maskuline sider – f.eks var jeg inde og se Fru Langes mand i biffen i forgårs, hvor han helt overlegent kører med klatten, ægte overskæg og karl smart attitude i hans portrættering af Kim Christofte i filmen ‘Sommeren ’92’ Mega god film, i øvrigt – den kan sagtens anbefales til damer, om ikke andet så for at få et ekstra plus i bogen derhjemme. Der var 90’er nostalgi for alle pengene!

I lørdags befandt jeg mig sågar i Silvan, hvor jeg skulle shoppe lidt udstyr til haven, der efterhånden ligner noget der er løgn, og som langsomt var ved at blive kvalt i ukrudt. Minsandten om ikke jeg pludselig befinder mig nede i området med boremaskiner og andet udstyr jeg ikke forstår en dyt af. Og cirka 10 minutter siden ruller Alfred og jeg ud fra Silvan med haveudstyr – og en fucking slagboremaskine, en komplet kasse med bor (sådan en skal man åbenbart købe ved siden af, fnys!) Og en mix-kasse med skruer og sådan nogle rawplugs.

Hvem fanden har også brug for en mand, når man langsomt er ved at forvandle sig til en?

Nå, tilbage til det der køkken.

Har besluttet mig for at spare op til et, men her har jeg brug for jeres hjælp! Min ide er nemlig at finde et på DBA. Ikke fordi jeg får hverken rabat eller tilskud til det, men fordi der findes en del (rige, åbenbart) mennesker der skifter køkkener ud, bare fordi de ikke er pæne nok. Så jeg har planer om at købe et komplet brugt køkken, men der er dog et par udfordringer i det:

1: Skal have en (rigtig) mand ud og kigge på vores, så han kan se hvilke muligheder der er.

2: Skal finde et komplet, brugt køkken på DBA som helt skal være til en god pris og MED hvidevarer.

3: Skal have en (rigtig) mand til at rive både mit eget og DBA-køkkenet ned, transportere mit væk og bringe og montere det nye.

Jeg får allerede koldsved.

Men hvad tænker I?

1: Hun er FUCKING sindssyg.

2: Hun er sgu da genial!

3: HA! Det vil vi gerne se dig gøre for 10.000 kr!!

For det er ca. der mit budget ligger. Måske lidt mere. Kan man det? Er der mon nogle af jer der har gjort lignende?

Skærmbillede 2015-08-23 kl. 20.17.59

 

14 kommentarer

 • Rikke

  Hey 🙂 Du skulle prøve at tage et smut i IKEA selvom dit budget er småt. Min ven fik super god køkkenrådgivning og et flot, stort køkken for 10.000kr. De er skide søde til at høre på dine ideer, og komme med fede forslag. Om ikke andet, så for at få nogle gode ideer. Ellers kan du pifte gamle IKEAkøkkener op med nye låger, greb mv. Jeg savler tit over denne hjemmeside; http://www.superfront.com/eu/ og der findes sikkert andre. Go’ jagt.

  Kh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg gjorde det i en lejet lejlighed, hvor jeg lejede et værelse og der var en fedtet bordplade i en skunk. Købte nogle brugte underskabe inkl bordplade vask og satte op og det ikke så svært (ok min far hjalp). Et køkken står på en sokkel, du kan rive dine skabe af og så står de på soklen og det kan muligvis genbruges. Når de er i water, klasker du bare skabene ovenpå.

  Jeg havde købt skabene for sig og så hvidevarene ved siden af. Folk vil nogle gange have en mindre formue for deres ting, men måske du er heldig.

  Jeg siger go! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Ikke et ondt ord til DBA men det der med at pille et køkken ned til genbrug er noget hø. Ikea er vejen frem som Rikke skriver.
  Til gengæld så gå på Storskrald.dk for at komme af med dit eget. Jeg har fået afhentet alt muligt der jeg ikke kunne sælge på DBA.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • marie

  Det kan du sagtens Vi fandt en brugt hth køkken. Det er bare hvidt og måske skal grebene skiftes engang, ellers er det super fint. Vi gav 2000 kr for 14 elementer. Der kan ikke engang Ikea være med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  I vores ex-lejlighed satte vi et nyt brugt køkken i. Vi fik alle køkkenskabe fra noget familie. Der skulle dog ny køkkenbordsplade til. Vi valgte en i massivt træ (ca 4000 kr). Der røg også hurtig et par tusind på selve rummet – spartle vægge, filt, male – desuden at føre vandet derhen hvor vi skulle bruge det + ændre el så vi fik flere stikkontakter + lys under skabe mm. Min mand klarede det hele selv så vi havde ingen udgifter til arbejdsløn. Jeg tror vi endte omkring 10.000-12.000 med gratis skabe og uden hårde hvidevarer, men vi valgte så også den lækre bordplade, og gøre rummet ordentlig i stand ift vægge osv.
  Ulempen ved et brugt køkken er at det jo typisk er tilpasset rummet de kom fra, så man skal typisk være ret kreativ ift placering, så man ikke får midterstykke som endestykker pludseligt.
  Hvis vi havde skulle købe et køkken tror jeg vi ville have sigtet efter ikea. Ikea kunne dog ikke konkurrere med gratis skabe 😉
  Der kommer ret hurtigt uforudsete udgifter.

  Held og lykke med projektet.

  Venlig hilsen
  Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det lyder som en udfordring, men er sikker på det kan løses. Vi har lige fået nyt køkken, så har et par tips. IKEA har et program hvor man tegner rummet ind og så leger med modulerne, indtil det giver bedst mulig mening. Stort set alle køkkener består af standart moduler, så hvis du holder dig til det gængse, 60 cm over og under moduler, burde det kunne lade sig gøre at tegne noget der kan findes brugt. Bare sørg for at du ikke skal flytte nogle installationer.Bordplader er dyre, men vi endte med at købe noget sort mdf som vi fik lakeret ved en autolakkør, Det var billigt, holder ok og man græder ikke hvis det får en skramme.
  Glæder mig til at følge projektet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du endnu ikke har fundet en håndværker, så smid mig evt en mail. Jeg har nemlig en knalddygtig tømrer inklusiv alt muligt værktøj som jeg ikke aner hvad er. Han gør sit arbejde ordentligt, er du ikke tilfreds så kommer han og fikser det (ingen seksuelle undertoner selvom det måske lige lød lidt sådan haha) og så er han måske lidt billigere end københavnerhåndværkere. Det har i hvert fald været vores erfaringer tidligere 🙂 bare sig til hvis det kunne være noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Jeg gjorde det samme da vi boede til leje (ejer endte dog med at betale for et nyt Ikea køkken, da prisforskellen ikke var så stor).
  Men jeg startede i Ikea’s køkken indretningsprogram (elsker det program), og lavede drømmekøkkenet, for så havde jeg en ide om hvor mange skabe jeg skulle bruge og hvilken størrelse, for det største problem med brugte køkkener er at ekstra skabe er nærmest umuligt, så hellere få lidt for mange end et køkken hvor du lige mangler et eller to skabe 🙂
  Ih, bare det var mig, elsker seriøst at indrette køkken. Er næsten helt ked af at vi har lavet vores, så jeg ikke længere skal finde på nye indretninger 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Ha! Gitte – du er MERE end velkommen til at komme og indrette mit. Det er virkelig ikke en opgave jeg finder særlig overskuelig eller sjov :)!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Det kan godt lade sig gøre 🙂 Vi købte brugte elementer for omkring 2000,- og malede lågerne. Da de ikke rakte til hele rummet, byggede vi åbne hylder for resten, og har hængt forhæng for. Hvidevarer og bordplade er nye (og der bestemmer man jo selv, hvor dyrt det skal være). Resultatet er et ret fedt og helt unikt køkken, som jeg næppe kan nænne nogensinde at skifte, selvom det nok ikke holder 30 år mere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Med mindre du selv kan lave det, og det kan jeg læse ud fra din tekst, at du ikke har i sinde. Så tror jeg overhovedet ikke det vil kunne betale sig, når du både skal betale en håndværker for nedrivning af dig eget OG det gamle “nye” køkken, samt opsætning igen.

  Jeg vil som mange andre foreslår, finde ud af hvad IKEA kan byde på, og så kan du indrette det splinter-nye-køkken med genbrugs-personlige-lopper og gøre det unikt på den måde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Med et koben, en sav og en skuretrækker/skruemaskine kan du selv komme langt med nedrivning, så længe det gamle ikke skal bevares. Det tager selvfølgelig tid, men måske du kan få lidt venner eller familie til at give en hånd med. Og så er det i øvrigt en udmærket måde at komme af med lidt frustrationer på;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Anbefaler også Ikea, så passer skab til rummet. Vores køkken er lille, det kom på ca 5000,- i skab/hylder/benkeplade. Maling av rummet gjorde vi selv, vi samlet også alle skab (nemt) og fikk dem opp (svært i vores skeve gamle gård). Komfur og køleskab købt på DBA, tilsammen ca 10000 kr. .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du kan prøve at indrette dit køkken virtuelt på Ikeas hjemmeside og så se om du kan finde de elementer du skal bruge på DBA hos én sælger. Det behøver jo ikke være brugt IKEA -målene er jo ens.

  Tror desværre selv du må tage ned for at kunne holde dit budget og så ellers købe et køkken som er nedtaget hos sælger, hvilket langt de fleste er :).
  Så skal du blot have en 3×34 og en tømrer til at sætte op.
  God arbejdslyst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EGOISTISKE OG SELVREALISERENDE FORÆLDRE!