PRETTY POSTERS

SMÅ MENNESKER, STOR KÆRLIGHED

Jeg har opfundet århundredets trick! Det startede som en leg, og det er det 100 % stadigvæk set fra Alfreds point of view! Men min agenda går mere ud på at udnytte legen til det ekstreme!

Det starter med at jeg faker at jeg græder! Wuaaaaaahhhhaaaaaa siger jeg, og så kommer han og krammer mig og aer mig, hvorpå han siger: Jeg er her – jeg passer på dig – sååååååå, sååååååå! Aj, men det er så kæmpe fint, ikke?

Han kopierer jo alt muligt i disse dage, og denne leg er blot en enkelt af dem. Der er også den slags lege der involverer vand eller mad, og dem er jeg sgu ikke så hooked på at udvikle på nogen måde!

Status hver gang vi henter ham i vuggestuen er, at han er inde i en sjov, sjov periode. Han fortæller røverhistorier, joker og lyver som var han Pinocchio med verdens længste næse! Han har absolut ingen tidsfornemmelse, hvilket ofte resulterer i forvirring blandt os voksne. For når han fortæller os, at en af pædagogerne har slået ham i dag, så bliver man bange! Indtil man lægger to og to sammen og finder frem til at han i virkeligheden mener at han havde et sammenstød med en albue i går 🙂

Så på den måde er Bøffen nok ikke så forfærdelig anderledes fra andre børn, tænker jeg? Han aner ikke hvad 5 minutter betyder, ligesom han heller ikke forstår at Farmor kommer på besøg om 2 uger. For ham kan det lige så godt betyde i morgen.

Han er så småt ved at være børnehaveklar, og jeg både glæder mig og frygter det. Glæder mig fordi at der er startet en masse små unger på hans stue, og at det jo på ingen måde er fedt at være den store der gerne vil lege, når alle de små babyer bare græder og savler over det hele.

Frygt, fordi jeg er bange for at det muligvis kan komme til at konflikte med det tidspunkt Svenne og jeg regner med at være flyttet fra hinanden. Av – den må vi tage en anden gang, ikke?

Jeg øver mig i at være en mand fortiden – for de bekymrer sig åbenbart ikke på forhånd. En mandehjerne tænker ikke fremad. Så jeg prøver ihærdigt på at spole min egen tilbage, og slette de tanker og bekymringer jeg har omkring vores fremtid som skilsmisse-typer. Ad, det lyder grimt. Men jeg spoler…… og spoler…… Og spoler!

P8190057

 

8 kommentarer

 • Det gælder da totalt om at udnytte legene. Især jo aldre de bliver. Jeg har kroniske smerter og skal hvile meget. Så her opfordres især til legene: kok, massør, frisørog cirkus, hvor jeg er publikum. Det får vi vel ALLE noget ud af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Må indrømme, at jeg ikke lige fangede, hvad tricket er? 😀 Er det ikke bare lidt synd for ham, at han tror, at mor er ked af det? 😀 Måske missede jeg blot pointen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   For ham er det helt sikkert en del af hans udvikling. En leg, hvor han kopierer os, f.eks ved at han trøster en bamse eller en dukke. Jeg sidder ikke og græder foran ham 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Fedt billede, ligner lidt vores stue 🙂 her startede vores pige i børnehave da hun var 2 år og 8 måneder og det faldt sammen med lillebror blev født. Store omvæltninger som hun bare tog i stiv arm. Børn er sgu seje!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lilly

  Hmm… Må indrømme at det der med at lege at man græder foran sit barn, også skurer lige vel meget i mine ører, glad for at jeg ikke er den eneste. Ligegyldigt om du tror at han synes der er en leg… Ikke ok..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   I får det til at lyde som om jeg ligger på gulvet og stortuder foran mit barn? Det gør jeg ikke 🙂 Det er så simpelt som det kan være: han er slet ikke i tvivl om at det er for sjov. Vi gør i øvrigt det samme med at se sure ud. Anyway, man skal nok opleve det for at se, at det er en helt uskyldig leg, og ikke spor skadelig.

   I øvrigt har jeg så den holdning at Alfred skal kende til følelser. Han må gerne se os være vrede, kede af det eller høre os sige av for helvede hvis vi slår os. Følelser er så vigtige at sætte ord og spot på. Det er blot min mening 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha. Jeg ved præcis hvad du mener med at lære at vise følelser og at fake gråd eller andre følelser som barnet leger med på. Det lærer man en del af som lille deltager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Tak fordi du deler ud af lidt af hvert jeg læser med hver gang og Alfred lyder som om han stortrives.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PRETTY POSTERS