Q & A vol. 1

Pros & Cons ved at være deleforælder.

meDer er ret mange der spørger ind til fordeling og sådan. Hvordan det hele kører rundt, osv.

For bare få måneder siden ville jeg have leet hånligt og måske endda lidt surt, ad folk, når de fortalte mig at jeg ville komme til at nyde de dage hvor Alfred er hos sin far. Jeg troede simpelthen ikke på det. Men det er sgu rigtigt nok!

Jeg lider so far ikke af FOMA (fear of missing out syndrom) ifht. de ting drengene laver, når de er sammen. Jeg ved desuden, at Alfred er i de bedste hænder. Jeg har sagt det før – og jeg siger det gerne igen: Alfred har verdens bedste far! Alene det, gør det ret nemt for mig, at slappe helt af.

Vores samarbejde fungerer ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Hånden på hjertet.

Naturligvis har der været perioder hvor alle informationer og diskussioner blev leveret i et rigtig dumt toneleje – krydret med ekstra meget bitterhed og sure miner. Det er et stykke tid siden, og jeg er virkelig stolt over vores nuværende samarbejde.

Jeg har rejst mig fra fosterstillingen – jep – har da naturligvis været nede i en utrolig deprimeret periode, hvor rødvin og blå kings var vejen frem. Tilsat ekstra meget offermentalitet og bitterhed. Men man skal sgu også ramme bunden for at kunne rejse sig igen. Og jeg har alle dage ment, at det klart har været bedst for mig bare at omfavne al den sorg og skuffelse. Tillade mig selv at være kolossalt ked af det. Og lade det tage den tid det tager, inden det passerer. Og det virker til at have hjulpet.

Der gik ikke ret lang tid, fra vi reelt set var fra hinanden, til jeg gik i panik ved tanken om at skulle være alene. Så var det jo at man begyndte at være på Tinder og kiggede på alle mænd på gaden og tænkte: Ville jeg knalde ham der, hvis han spurgte? Haha, det lyder skørt, men bare fordi man bliver skilt og har det dårligt – så stopper ens krop jo ikke med at savne fysisk nærvær.

MEN – nu har jeg jo aldrig været særlig løssluppen – og det viste sig også at jeg ikke helt var nede med alt det der dating. Der er simpelthen så mange blindgyder og ting der fucker med ens hoved. Dog har jeg fået utrolig meget ud af det, dog.

F.eks havde jeg en meget lang korrespondance med en mand. Han var både sjov og spændende. Snakken flød bare og vi havde forholdsvis ok mange ting til fælles. Det endte med, at jeg faktisk mødtes med ham – en meget sen aften – på en bar. Hvorefter vi tog hjem til ham og hørte musik det meste af natten. Der var slet ikke den der tiltrækning mellem os – det havde været en rigtig dårlig date, havde det ikke været for en fælles kærlighed for ældgammel musik. Så i princippet har jeg fået meget mere ud af den date, end hvis jeg bare havde hoppet i kanen med ham den aften.

Han fik mig nemlig til at dykke ned i min kærlighed til musik igen.

Og nu sidder jeg her, med en spritny pladespiller og jeg har netop været ude og købe mig fattig i vinyl. Og den følelse er helt vildt fantastisk. Ved faktisk ikke om jeg havde fundet musikken frem uanset hvad, men det er et godt eksempel på, at andre mennesker kan give enormt meget, uden selv at vide det.

Noget af det ‘svære’ ved at være i denne her nye situation, det er kontrasterne.

Den ene dag er man mega meget mor og står og laver havregrød kl. 6 om morgenen – den anden dag kan man tage hjem klokken lort om natten, efter en middag med gode veninder og sove til kl. 10 dagen efter.

Jeg kan tage på Byens Kro og drikke kæmpestore fadøl og snakke hele natten med en god veninde – og tage hjem med en burger i hånden og gå død i min seng. Og have tømmermænd dagen efter. Jeg kan gøre rigtig mange ting for mig selv. Jeg kan bruge en hel dag på sofaen med Netflix og tage mig en morfar hvis det er det, jeg vil.

Jeg kunne (sæt streg under kunne!!) ligge i Tinder-hor i dagevis, hvis jeg ville, for så at vågne op en morgen og vide, at jeg skal hente Alfred blot få timer senere – og det er virkelig nogle sindssyge kontraster.

Der rigtig mange fordele ved at være blevet alene på halv tid. Naturligvis forsvinder sorgen over de bristede drømme ikke – men når man som jeg (og Alfreds far) har indset, at vi begge to er meget bedre mennesker uden hinanden, så er det det værd, synes jeg.

Det er en pisse irriterende ting at skrive, det ved jeg. For hvis jeg havde læst det her for bare et halv år siden, så havde jeg tænkt: Dér når jeg aldrig hen. Men det gjorde jeg. Og det er rart. Sådan helt grund-rart.

Jeg elsker, at der ikke er nogen jeg skal skændes med. Ingen jeg skal forsøge at leve op til i forhold til forventninger. Der er kun Alfred og jeg – Alfred er mit primære ansvar.

Den største vægt er blevet løftet fra mine skuldre. Jeg elsker mine dage med Alfred – men jeg nyder også de dage hvor han ikke er her. Og så kan jeg ærligt talt ikke bede om mere. Jeg er faktisk nærmest glad.

20 kommentarer

 • Joan Elise Kristensen

  Jeg er lige blevet fan af dig! (Det er første gang jeg besøger din blog) Det kunne lige så godt være skrevet af mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Ej hvor fedt at høre…!! Vi hepper på dig og under dig det bedste 🙂 Man bli’r fanme helt misundelig, når du beskriver al den frihed dér.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gik selv fra min mand i februar, og vi har en søn på 2 år som vi deles om. Og ligesom du, synes jeg også det var forfærdeligt i starten, at skulle undvære min trold når han var hos sin far, men jeg har efterhånden fundet ud af at bruge tiden “konstruktivt”, netop bruge den på ting som gør mig glad, udnytte at jeg kan være ude sent, sove længe, lade op og så netop ellers bare være mor på fuld skrald, når trolden kommer hjem igen. Jeg ved også, at min eks er den bedste far min trold kan have (og den eneste!), og jeg ved at trolden får al den kærlighed og opmærksomhed han kan drømme om når han er hos sin far, så jeg har også efterhånden fundet ro i tiden, når trolden er hos sin far. 🙂
  Jeg havde heller ikke troet det i starten, at man på nogen mulig måde kunne nyde tiden uden sit barn, men alligevel synes jeg et eller andet sted, det er meget fedt, det her med at være “deltidsmor”, og udnytte fritiden! 😉
  Jeg skrev også et indlæg om det, dog med en noget anden indgangsvinkel: http://troldensmor.bloggersdelight.dk/?p=35

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er SÅ vild med din tilgang til livet! Og jeg er så vild med dig. Du er pisse sej, modig, inspirerende og så virker du som en fantastisk mor. Kæmpe skulderklap til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg blev skilt, da mine børn var 2 og 5. De er nu 13 og 16, så jeg har været dele mor i mere end 10 år. Der skal helt sikkert sluges nogle kameler undervejs – der var jo en årsag til, at deres far og jeg blev skilt. Men jeg vil vove den påstand, at jeg personligt er blevet en bedre mor af at være dele mor. Den uge, hvor jeg kunne lave mig-ting – fuldstændigt uden dårlig samvittighed – har givet mig overskud og glæde til at være der 100% for dem i mine mor-uger. Jeg er i hvert fald endt med to helt fantastiske teenagere, som jeg nyder at tilbringe hver anden uge med…. og de andre uger nyder jeg, kun at skulle tage hensyn til mig selv 😉

  P.S.: Rester fra aftensmad i børne-uger kan med fordel fryses ned i en-mands portioner of give endnu mere frihed i mig-uger 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.

  Åhh. Det er virkelig så utrolig godt at høre. Fordi det er godt for dig og jer, men også fordi jeg egentlig selv står foran at skulle igennem samme trummerum. Tror jeg. Nok. Det er så bare mig, der skal gå. Tror jeg. Nok…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Maria Larsen

   Alt det bedste til dig – det er aldrig nemt. Og det er rigtig svært. Men lad mig sige så meget: 99,9 % af tilfældene, så holder ens mavefornemmelse stik. Sender en virtuel krammer din vej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • L.

   Gør den?? Åh men det er bare så svært… Alt i min krop og mit sind fortæller mig at jeg ikke kan være sammen med ham mere. Er alt for ulykkelig og forkert og sur og tør. Men man skal jo kæmpe kæmpe kæmpe, når man har et lille barn sammen. Og han er jo en virkelig god mand.
   Nå, nok om mig. Ellers må jeg sgu starte min egen blog…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Fanme dejligtdejligtdejligt at læse. Jeg bliver glad HELT inderst inde på dine vegne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Vil bare sige 1000 tillykke m prisen, det er så fortjent! Jeg er også fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Pyha det var virkelig rart for mig at læse! Min eks og faren til mig barn flytter i morgen, så tak for din ærlige beretning om det at være deleforælder .. Tanken om at skulle undvære den bette og ikke kunne give ham det jeg selv tillægger så stor værdi – nemlig en kernefamilie – er væk og medfølger en kæmpe sorg for mig. Men det er rart at høre de positive ting ved at være deleforælder, og prøver at glæde mig til at sove længe hver anden weekend. Igen tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Sikke et fint indlæg. Jeg har fulgt med et stykke tid, og har virkelig følt med dig, i den svære tid. Derfor er det godt at høre, at du nu har det meget bedre med situationen.

  Man kan som mor til tre mindre børn, godt blive lidt misundelig på din alenetid, men så er det man skal huske, at du så også er 100% på når du har Alfred.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ihhhh elsker du har det sådan nu. Når man følger med fra sidelinien i din hverdag, blir’ man jo ret påvirket Fortsat den goe fremgang, din goe stil og din fede, ærlige og dejlige blog. Er giga fan af dig ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Åh jeg kender det!
  Synes sorgen bliver mindre og mindre med tiden.. Den har det dog med at stikke hovedet frem indimellem – det er værst når man ser hvordan ens beslutning har påvirket det højtelskede afkom :'( Med hensyn til Tinder-hor.. Ja så er det ikke det værste der kan ske 😉 :stuck_out_tongue_cloey:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det lyder skørt I know men: jeg er nogengange pisse misundelig på dele forældre.. Selv m børn på 5 og 7 savner jeg at være alene ogcfamler efter mig selv..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebekka

   Jeg kan helt sikkert trænge til pauser, helt uden både mand og børn. Specielt fordi jeg går hjemme med 2 børn under 3,5. Men vi har fundet ud af, at gi hinanden fri en gang imellem. Om det er en eftermiddag, aften, hel dag eller weekend. Det giver luft og energi ! Og så elsker jeg at vende tilbage til familielivet bagefter. For selvom det er mega hårdt med små børn, så er det også helt vidunderligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naya

  Jeg ville ønske at alle jer der skriver; hvor er jeg misundelig på din tid alene, ville tage deres børn og mand og kysse dem, gå på cafe med veninderne. Komme tilbage og kysse mand og børn endnu mere.
  Der er intet misundelsesværdigt ved delebørn. Uanset godt samarbejde.
  Den bytur alene, den opvejer ikke at gå glip af hver 2. jul, fødselsdag mm.
  Den bytur, den er så uinteressant efter meget kort tid.
  Og det er også grunden til, at over 80% af skilte forældre, går ind i ny relation igen.

  Det er så sørgeligt med denne “vi er bare ikke skabt for hinanden” mentalitet.
  Det er virkelig i de færreste tilfælde at det er direkte usundt at være i en given relation.
  Som oftest er det elendig kommunikation, manglende forventningsafstemning og engangment i ens relation der er problemet.
  Men idag, der er det lettere at gå.
  Gå ud. Gå på cafe.
  Finde en ny idiot.

  Hvis der var mere reklame for dette fantastiske, givende kursus http://www.prep.dk – så ville meget færre gå fra hinanden. meget færre ville ønske sig dele børn.
  Alle der ønsker det bedste for deres børn og for deres forhold burde tage på det.
  For den bedste gave en mor kan give sit barn, er at elske barnets far og omvendt.

  – en anden vinkel, fra en der også har ønsket dele børn og også har tænkt at jeg nok ikke er skabt for idiotien herhjemme, men som heldigvis fik den vildeste øjenåbner til prepkursus og nu lever lykkeligt med idiotien og nyder at kunne dele alle øjeblikke som familie.

  Og øvrigt:’rigtig fin blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Q & A vol. 1