RO PÅ..

Den nemme og rare løsning!

Indlægget bringes i samarbejde med Schulstad Levebrød.

Vi kan alle (os med børn) skrive under på, at kødgryderne er det SIDSTE vi har lyst til at stå over midt i ulvetimen!

Jeg elsker det faktum, at Alfred får stillet sit behov omkring varieret kost i sin institution. Naturligvis brugte jeg, i starten af hans liv som vuggestuebarn, enormt lang tid på at drukne i madlavning. Indtil det gik op for mig, at jeg slet ikke behøvede det.

Det var i hvert fald ikke for hans skyld at jeg stod i køkkenet i en time, som jeg lige så vel kunne bruge på at sidde og holde i hånd til en tegnefilm. Drengen er jo ligeglad med, om den står på risotto eller om det hedder rugbrød med leverpostej. Det vigtigste er tiden. Og den er ikke givet godt ud, hvis jeg står og kokkererer i køkkenet.

Som enlig mor, så betyder det endnu mere, at jeg ikke spilder vores tid – og det gjorde jeg, ved at bruge for meget tid i køkkenet.

Derfor står 5-6 ud af ugens dage på ‘koldt bord’ og ‘tag selv’. Og sådan har det faktisk været længe. Selv når Alfred er hos sin far!

Jeg elsker en god og simpel tallerken med brød, ost og grønt. Og det gør Alfred også.

Så meget, at vi nærmest aldrig laver varm mad til aftensmad. Den lille gut elsker ost, smør, avocado og agurk – så hvorfor i alverden så bruge tid på varme retter, når andet fint kan gå an?

I dag havde vi f.eks en date, hvor planen var en tur i Frederiksberg Have og kaffe ad libitum. Og derfor pakkede vi en madpakke med favoritterne:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De små stiller ikke høje krav, så hvorfor gøre det selv?

Rugbrød, tandsmør, ost, avodaco og en lille treat vi elsker – Irmas chokolade sirup.

Der findes så mange varianter af brød, og det er egentlig op til en selv at udforske udvalget. Vi er ret vilde med boller om morgenen – men eftersom jeg ikke er ‘the baking kind’ så er nemme boller som f.eks multikerneboller på brødristeren et hit. Og når det kommer til frokosten, så er det det nemmeste verden, at tæske en sandwich sammen med rugklappere og pålæg.

Stay tuned – i morgen kommer der en lækker konkurrence, hvor man kan vinde et helt rart gavekort til Føtex. Hvem gider ikke gerne vinde sådan et?

 

God lørdag aften 🙂

4 kommentarer

 • Marlene Høj

  Lækkert 🙂 Mine unger kigger underligt på os, hvis vi serverer rugbrød/det kolde bord til aften… ‘Det er ikke aftensmad!’ lyder det fra dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  DET var da befriende læsning. Dejligt at jeg ikke er den eneste der gør sådan. SKØNT.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj-Britt

  Sidder og bliver lidt misundelig, et barn der spise avocado og ost det ville jeg ønske min gad. Den eneste ost der dur er i en toast og det er ikke rigtig ost. Rugbrød er en af mine yndlingsretter med ost er det gourmet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Det lyder lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RO PÅ..