I knæ #2

I knæ #3

Læs 1. del HER

Læs 2. del HER

Flovheden over ikke at kunne manøvrere rundt i sit eget liv er klart det værste. Jeg ville fint kunne sluge den kamel, havde jeg været alene, uden et ansvar som mit.

Det faktum, at jeg er nogens mor, gør det så ubeskriveligt svært at tackle ens fejltagelser. Især hvis man ikke har formået at holde sit fokus på de ting der er vigtigst. Det kunne jeg ikke.

Kontrasterne var for store, synes jeg.

Den ene dag var jeg mor – havregrød, tog, putning, godnatsange, lortebleer og tegnefilm. Den næste dag var jeg hende der drak rødvin, røg cigaretter i vindueskarmen og var rigtig meget nøgen. Det som at træde ud af én verden og ind i en helt anden. Tror det ville forvirre selv den bedste.

Og hvordan i alverden manøvrerer man rundt i det her?

Tilsyneladende var det ikke noget der skræmte ham, det faktum at jeg havde et barn. Han vidste hvem jeg var – man kan jo ikke løbe fra det faktum, når man vælger at kontakte nogen via sin IG profil. Og jeg nævnte det i øvrigt også på min Tinderprofil. Folk som ham hænger bare heller ikke på træerne, og alene dét gør, at jeg kommer til at være noget tøvende i fremtiden, når det kommer til at opsøge det modsatte køn. Noget siger mig, at det langt fra er mange, der har samme afslappede forhold til den slags påhæng.

Jeg var aldrig fan af konceptet dating-apps – det er både grænseoverskridende og en kende overfladisk. Og så synes jeg det er svært at tage den slags relationer med ud i virkeligheden.

Der skete alle mulige ting mellem os, også efter det med at være nøgne var slut. Ting der aldrig kommer til at få en plads på bloggen, men ting der for evigt kommer til at have en plads i mine tanker. Ikke alene var han den første jeg mødte efter bruddet med Alfreds far, men han var også en, der lærte mig rigtig meget om mig selv, på meget kort tid. Og selvom alt lige nu føles som om det var et negativt bekendtskab, så er det langt fra sandheden.

I skrivende stund har jeg atter bidraget til at stemningen mellem os er blevet grim, men jeg håber at vi kan få den vendt, så i hvert fald jeg kan putte ham ned i en kasse og skubbe den ind under sofaen og have det godt med dens eksistens. Jeg vil nødigt have det sådan, at jeg ikke kan møde folk på gaden, uden af have lyst til at gå over på den anden side. Og Sydhavnen er så lille, at den næsten er uundgåeligt ikke at støde ind i hinanden på et eller andet tidspunkt.

Derudover så er han et menneske, der virkelig ryger ind under huden på en. Aner ikke om han selv ved det, men jeg har på fornemmelsen at jeg langt fra er den eneste der har mærket det. Han er rummelig, empatisk, kreativ og nærværende. Især det sidste.

Og hvad stiller jeg så op nu?

Jeg har fået så mange fine kommentarer med på vejen. Igen er det rart at opleve, at man ikke er alene i båden.

Jeg har hele tiden sagt, at når noget er virkelig svært, så er det bedst for mig at føle den – virkelig bare lade mig selv være i det og hyle, skrige og være vred. Men sandheden er også bare, at jeg virkelig ikke orker at være vred længere. I dag snakkede jeg med en, der kender mig virkelig godt. Først og fremmest sagde han at jeg ER god nok. Dernæst, at det jeg pt. gennemgår, som er det, der ikke ser dagens lys på bloggen, at det ville andre ikke have klaret bedre. At de ting jeg føler og de ting jeg gør, er helt ok.

Jeg kan bare mærke at jeg ikke orker at tage en tur mere. Når man først har oplevet hvordan det føles at være deprimeret. Som en reel diagnose – så er frygten for depressionen næsten lige så slem som at sidde i den. Og det er det jeg kæmper med i disse dage. Jeg føler at jeg står med det ene ben i den, og at selv den mindste ting kan vælte mig.

Jeg vil så gerne være glad, men jeg ved ikke hvordan jeg bliver det. Jeg kan ikke selv skabe de trygge omgivelser jeg så gerne vil leve i. Ikke lige pt, i hvert fald. Og det er svært at acceptere når man skal skabe trygge rammer for et barn, og man famler rundt som en tosse. Jeg siger ikke at jeg har brug for en der kommer og gør det for mig. Faktisk er jeg ikke i tvivl om at det er MIG der skal gøre mig selv glad. Men det føles lidt som om der står verdens største bjerg foran mig, og jeg hverken ejer gear til bjergbestigning eller kondien til at nå toppen. Mega op ad bakke. Bogstaveligt talt.

 

17 kommentarer

 • Spammer dig lige Trine 🙂 Men følger dig ift det med depressionen. Jeg fik også engang den ‘diagnose’. Sådan for real. I 2007 vidst nok. Det er det værste jeg har prøvet. En ud af kroppen oplevelse og min værste frygt er nogensinde at opleve det igen. Det er så ubehageligt når den somme tider spøger og lige viser skyggen af sig selv. For én ting er sikkert: den kan fandme få mig ned med nakken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive andet end at jeg virkelig virkelig tager hatten af for at du kan og tør skrive så åbent og det ved jeg ikke om du kan bruge til noget. Jeg elsker din måde at skrive på fordi du ikke viser dit liv frem som et glansbillede. Der er en tendens til i øjeblikket at alt skal se perfekt ud, bare kig på Instagram. Og det er lige til at få stress on ondt i maven af. Derfor er det fantastisk at læse din blog og se alt alt ikke er fantastisk og smukt hele tiden. Hvor tror jeg vi alle ville have bedre af at vise lidt flere følelser og vise hvordan vi i virkeligheden har det. Derfor synes jeg din blog er meget værdifuld fordi du viser så ærligt at livet er begge dele. Igen jeg ved ikke om du kan bruge det til noget men det er det jeg tænker når jeg læser dine indlæg. Og så håber jeg inderligt at du får troen på dig selv. Det er i hvert fald en kæmpe styrke at man ikke gemmer sine følelser væk men tør stå ved dem og det er jeg slet ikke i tvivl om at din Alfred har stor glæde af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sophie

  Dine indlæg er så fine og åbne. Derfor tror jeg heller ikke, at du egentlig har brug for gode råd. Dit liv er kontrastfyldt, men jeg er sikker på, at du er en super mor, selvom du har andre ting i hovedet. Men du behøver ikke tænke på alle de ting, du kunne have gjort anderledes. Du er sej som du er, og han er heldig med at have mødt dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Kære Trine. Jeg elsker dine personlige indlæg for du skriver så fint, ærligt og nærværende. Jeg får lyst til at lære dig at kende i virkeligheden og hvis jeg gjorde, ville du få et kæmpe kram. Selvfølgelig er du god nok. Vi kæmper alle for at finde vores vej, nogle tidspunkter mere end andre. Og vi kvajer os alle sammen og forsøger at blive bedre og klogere gennem de oplevelser. Du er en sej kvinde og jeg tror 2016 bliver dit år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyt til din ven, som kender dig så godt. Han har ret. Jeg forbløffes gang på gang over din evne til at formulere dig omkring og reflektere over dine følelser. Det er så ærligt og knivskarpt. Du virker til at have utrolig meget styr på dig selv, og hvad der er det rigtige og forkerte for dig.

  Måske er det umuligt at se glæden skulle kunne indfinde sig lige nu, men husk at kærlighed og sorg hænger sammen. Man får ikke den ene uden den anden. Der er lys forude, og små skridt kan være vejen frem.

  Jeg ønsker alt det bedste for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Der kommer flere ture men de bliver kortere og mindre. Tomheden, ensomheden og hullet bliver mindre. Men det tager tid.
  For mig tog det 1,5 år efter min mand gennnen ti år havde kvast mig og ydmyget mig med sin kæreste som jeg i øvrigt kendte ganske godt.
  Jeg havde mange ture som din sydhavns tur og mange pinlige erkendelser. Men jeg tror det er en del af processen. Og ja det er svært at være mor den ene dag og mega single den anden, det sviger bare ikke skide godt. Kl syv om morgen fodrer man ænder alene i parken og kl syv næste morgen går man hjem fra en fyr. Det er altså fucked up. Men jeg lover dig at det bliver godt igen, man bliver glad igen og får styr på det hele igen. Tro mig, jeg har bidt i gulvet og jeg har det godt igen sådan helt inden i.
  Hvis jeg kunne have sagt noget til mig selv dengang skulle det være.
  Ja, kønt er det ikke nu og ja det gør pisse ondt på så mange måder. Men slap af med det hvis du kan, en dag er der ikke mere lort at æde, alt har en ende også din smerte. Du bliver glad og stabil igen, en dag af gangen, bare en dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jeg siger det samme som J ovenfor.
   Og så tænker jeg om du kender bloggen “desigerdettagertoaar”?
   Knus og tanker til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

   Puha, den har jeg lige været inde og læse på. Er uhyggeligt som den blog ligner min dagbog. Til alle jer der er eller har været i samme skilsmisse hul, så er det en fin blog.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De 3 indlæg åd jeg lige på 5 minutter. Tak fordi du lukker os ind.. Jeg er sikker på, at man kommer ud på den anden side meget stærkere og klogere på sig selv.. Andet ville ikke være retfærdigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dia

  Hold op hvor er du sej, at du tør dele også denne del af dit liv med alle os bag skærmene!

  Jeg er en ivrig læser, men har ikke kommenteret før. Dette indlæg og resten af føljetonen kalder dog enormt meget på et par ord og et virtuelt kram til dig.

  Livet er sgu ikke altid særlig let, og bedst som man tror, det går ok, så sker der et eller andet, der vender det hele på hovedet. Heldigvis sker det også den omvendte vej, og jeg er sikker på, at du nok skal komme op igen. Du har så mange kvaliteter – ikke kun som mor. Du hører ikke til med den ene fod nede i depressionen.

  Jeg venter også på, at jeg finder de vises sten med hensyn til, hvordan jeg sådan rigtigt bliver glad for mit liv, som det er lige p.t. Det er nok ikke noget, der sker i morgen, men jeg kan mærke, at det er virkelig vigtigt at mærke efter, hvad der gør mig glad og så gøre lidt mere af det.

  Kæmpe krammer til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • WAUW. Du skriver så råt og ærligt. Det er befriende, at du tør sætte ord på de tanker og følelser, som mange render rundt med. Jeg sender krammere fyldt med styrke din vej.
  Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sejt, at du tør dele..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg har ikke prøvet at have depression men jeg blev selv skilt for snart 3 år siden. Og tro mig, selv om jeg til sidst selv valgte at skilsmisse var det eneste rigtige, så tog det laaang tid før jeg rigtig blev mig selv. Og jeg tog mange ture a la din en sen nat i Sydhavnen….og tænkte: fuck, jeg er 35…mor til tre og burde være voksen…men man er altså perfekt! Og man kan ikke regne alle situationer ud. Det er ikke umodent at skulle bearbejde livet, og komme ovenpå igen. For det er jo det du gør nu. Bearbejder tingene. Og ja så kommer man til at gøre skøre ting. Men sådan er det at være menneske. Bare man lærer af det. Og så reflekteret et menneske som dig, der er så god til at sætte ord på sine følelser er jeg 100 % sikker på rejser sig. Hvis sådan ønske jeg kunne give dig verdens største krammer og en snak. Selv om jeg ikke kender dig…tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, du skriver så fint. Og er sikker på at det her giver dig en masse positiv læring med, når det hele kommer lidt mere på afstand. Held og lykke på vejen.

  http://www.rikkes-planet.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisi

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I knæ #2