Livet som handywoman.

PMS, din kælling!

PMS2Traf et ret voksent valg i slutningen af 2015, om atter at begynde at være herre over egne æggestokke og livmoder.

Tilsyneladende har begge dele levet deres helt eget liv, eftersom jeg f.eks har en tre-årig der er resultatet af fejlslået prævention (damn you, mini-piller).

Er åbenbart en ret fertil kvinde, så man må jo tage sine forholdsregler, når man ikke har i sinde at presse flere børn ud ad den smalle kanal det næste stykke tid. Og nu er det jo ikke fordi at jeg ligger og horer rundt i stor stil, men jeg vil nu gerne være på den sikre side, hvis heldet er med mig nu og da.

Problemet med mig er bare, at min krop virkelig ikke kan lide p-piller.

Har holdt en pause fra dem de sidste 3 år, hvilket har været helt vildt rart. Min krop har været langt mere i balance og min hud har været pæn og sund.

Så det var med bævrende underlæbe og ængstelse jeg stod nede på apoteket og rakte damen min recept. For jeg vidste godt hvad der skulle til at ske. Har oplevet alt fra kvalme og opkast, til dårlig hud og de vildeste humørsvingninger.

Pt er status, at jeg har været igennem tre runder af det præparat jeg får nu – og til min glæde, så har der ikke været de vilde udsving – bortset fra at jeg sidste gang jeg skulle hente en ny omgang var nødt til at vælge et billigere alternativ. Og nu vil jeg nødigt være negativ eller konspirerende – men der er SÅ STOR forskel lige nu. Min hud går amok, og mine humørsvingninger er for sindssyge. PMS har aldrig været noget jeg har mærket særlig meget til, men i disse dage har jeg godt nok været rigeligt grådkvalt og ustabil – det er som om jeg bare har fået usynlige djævlehorn og ser sort på alt. Ikke engang chokolade tager toppen. Er så sølle, at jeg bare har lyst til at ligge i fosterstilling og blive nusset i håret og melde mig ud af samfundet.

Var nødt til at gå ind og Google PMS – og til min egen overraskelse, så var der seriøst mange af tegnene som passer helt perfekt på mig lige pt.

Der er lissom ikke noget alternativ. Har virkelig prøvet mange ting:

p-plaster – sært og enormt dyrt.
p-ring – pisse god idé, men jeg brækkede mig non stop i en uge om måneden hver gang den skulle skiftes.
‘stå af i Roskilde’ – russisk roulette, bare med børn i stedet for patroner.
mini-piller – Hej Alfred, så var du der lige!

Og så tænker mange af jer nok ‘Hey, hvad med gummi?’ Jo, jo – selvfølgelig. Men de kan jo gå i stykker og sådan…

Må sgu bare æde den og håbe at min krop snart vænner sig til et dagligt skud hormoner.

26 kommentarer

 • Freja

  Et tip herfra er hormonspiral. Jeg har også været igennem møllen, og må sige at den er den mindst generende præventipnsform for mig. P-piller reagerer jeg ikke positivt på, p-stav blødte jeg non-stop i et halvt år og alm spiral fik jeg underlivsbetændelse af. Men hormonspiralen har jeg nu haft i ca 3 år uden bivirkninger (andet end at jeg nu kun har menstruation hver 3. måned i 2 dage, men i min optik er det mere en bonus end en bivirkning 😀)
  Udover det – fantastisk blog. Elsker din rå ærlighed…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

   Hørt. Hormonspiral ér den bedste orm for prævention,

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg oplevede også mange problemer med p-piller (det påvirkede mit humør, jeg tog på og døjede med migræne). Jeg kan klart anbefale en hormon-spiral! Der er de samme hormoner i som i minipiller, men de holder sig ligesom til ‘æggestokke-området’.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har du overvejet spiral (hormon eller kobber)? Jeg fik en kobberspiral for et halvt år siden, og har ingen bivirkninger, og der er ingen ekstra hormoner i spil, hvis man vælger den hormonfri.

  troldensmor.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Øv det lyder træls. Min krop reagerer også virkelig dårligt på hormoner og er selv glad for kobberspiralen. Kender også mange der er glade for hormonspiral, der skulle have mange færre hormoner end pillerne.. Men der er sikkert en god grund til at du ikke har spiral med i dine overvejelser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gretchen

  Det lyder pinefuldt.Hvad med spiral?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Som Gretchen siger – hvad med spiral? Eller p-stav?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min krop reagerer som din på (alle typer) p-piller. Men hormonspiral!!!! Det virker. Og er SLET ikke som almindelig spiral som alle ved kan være frygteligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Spiral? Alternativt hormonspiral? Læs om forskellen – sidstnævnte er fucking fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Jeg kan ikke tåle p-piller og har brugt kondom i 27 år. Ėn eneste gang er det gået i stykker (og det var fordi hans diller var skæv og det derfor blev underligt slidt). Men så er der jo en fortrydelsespille til hvis man først opdager det bagefter (vi opdagede det inden).
  Vi har fundet supermærket som er høj kvalitet og med ekstra glidecreme udenpå, som vi altid køber på nettet.
  Jeg tør dårligt kvække det ud, men 3-4 af børnene i min mødregruppe var undfanget på spiral (8 år siden)! I kid you not. Meget sjovt første præsentationsmøde: ja det er vores lille surprise Gustav. Han kom selvom jeg havde spiral. Okay. Næste person: Det er så Karl, han kom også spontant forbi – jeg brugte spiral…. og så fremdeles.
  Jeg vil lige sige man skal være tjekket med ALTID at tage kondomet på. Ikke nogen…ahr gider vi dage. Min mand og jeg er helt uhørt tjekkede begge to med det. Første gang vi dyrkede sex uden kondom var da vi ville undfang – efter 6 års forhold! Men hvor var det fedt at vi kunne mødes med et pænt antal partnere i rygsækken begge to og vide, at vi begge altid havde dyrket sikkert sex med kondom. Så er der ligesom færre med i dobbeltsengen 😉
  Ps. Jeg kan opleve stor forskel på ægte præparat og kopi. Så jeg holder mig til det dyrere ægte medicin med fx astmamedicin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Har du undersøgt om der er nogle af bi-stofferne som du ikke kan tåle. Jeg har selv oplevet det du beskriver og fandt til sidst ud af at der var nogle af de bi-stoffer som de bruger i p-pillerne jeg ikke kan tåle. Det kan jo også være hoved-stoffet, mener at have fået fortalt af min læge at der er flere forskellige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lis

  jeg må stemme i koret – helt klart hormonspiral! det virker lokalt og der er derfor en meget mindre mængde hormon i end p piller, og man glemmer ikke at tage den 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Åh, jeg må lige komme med mit besyv også. Der er mange der råber hormonspiral, men hvis man har tendens til teenage-hud, er akne en sikker bivirkning. Jeg led/lider indimellem af akne, og min læge sagde direkte til mig, at jeg ville være ked af at få en hormonspiral, på grund af det. Jeg er også meget sart med hormoner, og jeg bruger yaz (aldrig de billigere alternativer, selvom Gud ved at yaz er rockerdyre). Dem er jeg glad for. Jeg skulle vænne mig til dem, men min hud opfører sig pænt, jeg får ikke menstruationssmerter eller pms, og jeg bløder ikke så meget. Det kan du også overveje 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hormonspiral FTW. Min krop skulle lige have nogle måneder til at vænne sig til den, men nu.. forstår ikke hvorfor jeg ikke blev anbefalet det noget før.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg vil bare skrive som et par andre også gør, at kopi-udgaven af en P-pille også gjorde mig helt skør i bolden. Så hvis jeg nogensinde skal tilbage til hormoner bliver det den dyre vej. Så inden du giver op, så prøv de andre igen.
  Jeg er ellers på komdom holdet. Synes der er rart ikke at skulle fylde hormoner i min krop, og det generer mig ikke. Har kun oplevet et der sprang. Og så er jeg ret glad for at slippe for klatten i trussen dagen efter ;-P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kan heller ikke tåle de pokkers hormoner. Har også prøvet både kobber- og hormonspiral. Er endt med kondom og pessar 🙂
  Derudover, og det er selvfølgelig ikke så frækt lige i øjeblikket, men man kan jo bede fyren om at tjekke kondomet efter, om der skulle være gået hul på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Spiral spiral spiral.!!!!!
  Så er man fri for at fylde kroppen med hormoner der kan resultere i alle de bivirkninger du beskriver samt på længere sigt brystkræft. Stop P-piller.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fisken

  Jeg er også på hormonspiral-holdet. Jeg fik først en kobberspiral, da jeg gerne ville undgå hormoner, men det havde den bivirkning, at jeg begyndte at lugte af gammel fisk forneden. Og ikke bare lidt, men som i overvældende kvalm stank, hvis jeg lindede lidt på trussen.
  Så ud med kobber og op med hormonspiral, og jeg har ikke haft problemer af nogen art siden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Giver også et slag for kobberspiralen 🙂 Har den på 4 år efter bivirkninger fra p-piller. Den er herlig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  SPIRAL!! Du skal bare få den lagt og ikke tænke på en skid udover årlige tjek. Som en sidegevinst til min spiral, så har jeg ikke haft menstruation at all siden den blev lagt.. Det er knap 2 år siden nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg har også været et par forskellige slags p-piller igennem, og oplevede især humørsvingniger med nogle af dem. Jeg snakkede med min læge, som gav mig dem, jeg havde haft bedst oplevelse med. Så nu står der bare, at jeg KUN må få dem. Tænker du kan det samme, så du kan komme tilbage til de første, som ikke gav problemer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har kørt kobberspiral i et år nu, og ikke mærket specielt til kraftigere blødninger, uregelmæssig cyklus osv. Heldigvis! Havde nemlig hørt en hel masse skrækhistorier.
  Før det, havde jeg hormonspiral i 5 år. Skiftede fordi det var billigere med kobber (læs: Hvis der nu skulle blive talt om børn tidligere end beregnet), men det var noget nær den perfekte form for prævention. Og tjener sig alligevel ind over tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg elsker min hormonspiral.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Da jeg selv arbejder på apotek, kan jeg sagtens understøtte Emma’s kommentar. MEN du kan altså også altid selv sige at du vil have en bestemt p-pille. Jeg synes du skal skodde dem du åbenbart ikk kan bruge og så gå på apoteket før tid og spørge om de ikk vil udlevere dem du kan bruge i stedet, da du slet ikke kan bruge dem du har.
  Håber det hele lykkes for dig😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Trine. Jeg vil klart anbefale dig at få en kobberspiral. Jeg kan – ligesom dig tyder det på – slet ikke tåle nogen former for hormonprævention (bliver seriøst depressiv), så kobberspiralen har virkelig været min redning. Jeg er sindssyg glad for den, den koster kun kr. 300, og når den først sidder der, tænker man slet ikke over, at den er der. Håber, du finder en løsning! Mvh Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet som handywoman.