Gør øvelse én til mester?

‘Du plejede at være min yndlings-blogger, men så…..’

Åh, jeg ved ikke om jeg bliver lagt for had ved at udgive dette indlæg.. Men det må stå sin prøve alligevel.

Jeg synes i hvert fald at det er værd at tage op.

Allerede fra første færd, i denne her blog-verden, stiftede jeg bekendtskab med kritik – eller velmenende råd fra jer læsere. Nogle gange har jeg taget det med høj pande – andre gange har det næsten kostet lysten til at skrive et eneste ord ned. Det kommer lidt an på humøret og motivationen.

Sådan rent praktisk, er det altid kommentarer eller mails der går på at folk er skuffede over indholdet, manglende indhold, nysgerrighed der ikke bliver stillet eller noget helt tredje. Kort sagt: Manglende evne til at leve op til de forventinger der ligger på den anden side. Jeres forventninger.

Denne side har altid handlet om mig – mit liv om de personer der er i det. Til tider har det været svært at manøvrere rundt i – og det er det også nu. Flere af de mennesker der har været en del af bloggen, er det ikke længere. Og ønsker heller ikke at være det. Og det respekterer jeg. Ergo har jeg også måtte revurderer om min blog overhovedet kunne overleve så stor en omvæltning. Og det kan den godt! Men det tager tid – og det kræver overvejelser – og det kræver også at jeg har taget mig tid til at finde ud af, hvordan jeg skulle gribe det hele an.

Hele blog-mediet er vokset gevaldigt siden jeg startede. Langt de fleste af de blogs der eksisterede dengang, var uden banner annoncer, uden sponsorerede indlæg og uden andre former for reklamer. Sådan er det slet, slet ikke længere. Og mens bloggerne har omfavnet de muligheder og den udvikling mediet har båret med sig – så er vores læsere blevet udsat for en masse reklame. Nogle bloggere er sindssygt gode til at gøre opmærksom på, at der er tale om reklame – andre er ikke. Kort sagt, så er det også en kæmpe jungle at finde rundt i. Altså hvordan man overholder de regler der er. For somme tider ved de mennesker, der laver reglerne ikke engang hvordan de skal overholdes når det kommer til stykket.

Min blog har aldrig haft et kommercielt udgangspunkt til at starte med – men jeg har omfavnet udviklingen, hvilket også betyder at der er store og flashy reklamer øverst og nederst og alle vegne. Der er også sponsorerede indlæg herinde, og det vil der blive ved med at være. I hvert fald hvis folk stadig har lyst til at bruge min blog til den slags.

Der hvor jeg fejler, er når jeg går død i selve bloggen. Når antallet af reklamer overdøver bloggens oprindelige intention. Og det er jeg udemærket klar over at det sker nogle gange. Det er mig der skal lære at balancere.

Der hvor jeg tager mig til hovedet og bliver vemodig, det er når læsere skriver til mig at de er skuffede. Over indholdet – sponsoreret eller ej. For jeg ved ærligt talt ikke hvad jeg skal stille op med den information? Hvad er det jeg skal stille op, når en fremmed person fortæller mig at hun er skuffet over MIG? At hun fortæller mig, at det jeg skriver i et indlæg er et forsøg på at ‘click baite’ mig til penge og visninger? At hvis jeg skriver, at jeg har brug for at logge af et par dage, fordi jeg er træt – og at jeg så i mellemtiden har fået til opgave at stene en streaming-tjeneste (sendt som en fucking gave ovenfra) at så er det bare løgn det hele?

Ordet ‘reklame’ klinger SÅ negativt i læsernes ører efterhånden, at alle naturligvis tror at sponsoreret indhold bygger på en kæmpe løgn. At når man skriver om noget, så er det automatisk en købt anbefaling, hvor bloggeren er til salg og kun skriver om det fordi vi er nogle uægte og uærlige mennesker der kun vil tjene penge.

Vi har levet med dagblade og magasiner i årtier – og vi har være udsat for SÅ meget skjult reklame at det næsten ikke er til at fatte. Og med glæde betalt de 50-70 kr det kostede, for et knitrende magasin, hvor 50 % af indholdet var annoncer. Jeg er ret stolt af, at langt de fleste bloggere i DK gør deres überste for at gøre alle opmærksomme på, at der er tale om reklame. Ville ønske man kunne sige det samme for magasinerne. Men der er ingen der sender hademails eller lægger sure kommentarer hos dem, hver gang mode eller skønhedsredaktørerne er blevet forkælet med et væld af produkter (fra virksomheder der gerne vil have deres ting vist frem) til inspirations-siderne, og glemmer at skrive at produkterne nu står eller hænger hjemme i deres skabe, vel?

Jeg kan sige, med hånden på hjertet, at hvis der er tale om gaver, betalt indhold eller andet her hos mig – så skriver jeg det. Og jeg er ikke kreativ med formuleringen. Derfor skriver jeg ordet ‘REKLAME’ øverst i mit indlæg. Har gjort det længe – har dog ikke været tilbage i arkiverne – for retningslinjerne er blevet sat for alvor indenfor det sidste års tid. Og derfor markerer jeg alt der bare lugter af reklame som reklame. Uanset om det er betalt eller om det handler om at jeg har fået et par gummistøvler til Alfred.

Men bare fordi der står ‘reklame’ øverst i mit indlæg, så betyder det altså ikke at indholdet er en løgn nogen har kunnet købe sig til.

Så ENOUGH med kommentarerne og mails’ne om at jeg skuffer. Det skal være rart at læse min blog – det er mit ansvar, og det arbejder jeg på. Men det skal også være sjovt for mig at gøre det. Deal?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

28 kommentarer

 • Line

  Jeg syntes at du gør det skide godt! 😊 Det kan godt være at jeg ikke gider læse alle indlæg hvor der står reklame, men så kan jeg bare springe dem over. Men jeg føler nu ikke at du i de indlæg er uærlig og “sælger-agtigt”, men bare kommer med anbefalinger omkring visse produkter. Igen syntes at du gør det godt – tak for en god blog! Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Må indrømme, at ligeså snart jeg ser ordet “sponsoreret” eller “reklame” klikker jeg ikke ind på et indlæg. Det betyder ikke, at jeg er skuffet over dig/bloggeren, men måske mere over den udvikling, som du selv nævner. Jeg accepterer, at den er der, men jeg vil ikke støtte op om den, fordi jeg inderligt håber, at det en dag stopper/bliver erstattet af noget med en mere dybsindig signalværdi, og derfor klikker jeg simpelthen ikke ind på sådanne indlæg. Jeg er meget tilfreds med dine andre indlæg, fordi jeg synes, at din blog har pondus og ikke kun overfladebehandler letspiselige emner, men faktisk tør sig noget om noget, som betyder noget. Det var meget “noget”, men noget for noget. Glæder mig til fortsat at læse med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det var altså det mærkeligste setup ever😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Dejligt at høre “din side af sagen” som blogger! Jeg er skide vild med din blog! Og jeg har det fint med sponsorede indlæg og reklame, det kan sagtens laves på en troværdig og spændende måde! Jeg bliver dog lidt træt, når der er flere indlæg med spons og reklame end uden. Jeg forstår godt, at det er en fed mulighed og det dækker en del af indkomsten, men jeg ville ønske, at der var flere “almindelige ” indlæg. Du skriver jo skide godt! Dette er bare et input, for det er jo i sidste ende din blog 🙂 Rigtig god aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Marie Lei Lange

  PREEEEEEACH!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så rørende enig! Godt skrevet og ikke mindst formuleret! 🙂 for selvfølgelig har vi lige så stort et ansvar overfor vores læsere, men det kræver tillid begge veje 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej Trine.
  Det er mig igen. Mig der skrev kommentaren du refererer til.

  Hjemme hos min mand og jeg, kan vi godt komme op og diskutere nogen gange. Ofte handler det i bund og grund om, hvad den ene sagde og hvad den anden hørte😊

  Jeg er ked af, at hvad jeg troede var en kommentar med konstruktiv kritik, er blevet opfattet, på en anden måde den er skrevet. Håber du også bider mærke i de roser jeg skriver om dig, for 1 indlæg der har skuffet mig, gør ikke op for alle de andre gode indlæg.

  PS jeg har intet imod reklame på blogs, og tager hatten af for dem der er ærlige omkring reklamer, men det ændret ikke ved min holdning om, at jeg følte mig ført lidt bag lyset

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Jeg skal gerne dele, hvorfor din blog er røget lidt ned på min liste. Og det ærgrer mig egentlig, for jeg kan godt lide den og dig! Men jeg synes faktisk ikke, du spiller med fair kort. Jeg kan sagtens leve med sponsoreret indhold, MEN jeg bliver frustreret, når det ikke står i starten af indlægget! Det første med telmore play, handlede mere om tre pizzaer end om streaming-tjenesten. Så jeg troede faktisk, du var sponsoreret af Gorms… Tidligere har jeg også kommenteret et indlæg, hvor du først NEDERST i indlægget skrev ‘sponsoreret’ – det er imod reglerne. I bloggere må tjene lige så styrtende med penge, som I overhovedet kan overskue! Jeg under jer det virkelig. Men I skal tone rent flag. Når det så er sagt, så har jeg al mulig forståelse for, at du har brug for at trække stikket, al mulig forståelse for at livet nogle gange stinker og at en streamingtjeneste er som sendt fra himlen, når der følger en løn med oven i købet, og al mulig forståelse for at ikke alt hører til i det her univers.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg kan godt lidt se hvad hun mener med kommentaren.
  Jeg tænkte det samme. Ikke at det gør at jeg er skuffet over DIG.
  Fra mit synspunkt er det mere Telmores måde at få deres budskab frem på, der falder helt til jorden. Flere bloggere jeg følger skrev samme dag: “reklame. Jeg holder lige en pause”. Og så kom tilbage med et indlæg om at de var blevet betalt af telmore til at tage en pause …
  Så fra mit synspunkt er det ikke dig, men deres strategi. At den så falder tilbage på bloggeren fordi i er dem der leverer budskabet, er bare ærgerligt.
  Hvis du kigger på http://miconfesion.dk kan du se at hun har fået ca samme kommentarer til det indlæg som du har. Det viser i mine øjne at det mere er kampagnen og ikke jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  … Fair enough. Men når det virker som om, at du kun skriver et indlæg, fordi det er reklame.. Såååå virker det bare ikke så oprigtigt. Du virker som om du tvinger dig selv til at finde noget at skrive om. Det er din blog og derfor dit indhold 🙂 Men jeg er enig i det konstruktive kritik der ruller ind til dig, for det virker som et set-up. Du skal tjene penge, du virker uinspireret og det er fair enough. Du bestemmer, som sagt, selvfølgelig selv over din blog. Men det giver ikke én mere lyst til at læse den, når det ikke virker oprigtigt og gjort med hjertet 🙂 sorry det blev rodet.. Men håber du forstår budskabet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg må desværre også give flere af de andre ret i deres kommentarer. I lang tid har der stået sponsoreret eller reklame ved stort set alle dine indlæg. Jeg er med på at du også skal tjene penge og vil selvfølgelig gerne støtte op om det, men, for mig, har det taget overhånd, og jeg klikker ikke længere ind på de indlæg der er sponsoreret eller reklame, ikke fordi jeg ikke tror du er ærlig i dem, men mere fordi at det har taget overhånd og jeg mangler simpelthen noget mere “the real you”, indlæg der ikke er kreet med indtjening for øje, men indlæg du af hjertet har lyst til at skrive.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Du beskriver lige præcis dét, som jeg som læser tit og ofte tænker, må være bagsiden af at være blogger – at læsere er rigtig gode til at komme med (konstruktiv) kritik. Efterspurgt eller ej. Og den fortsætter endda lidt i kommentarerne til dette indlæg. Helt ærligt! Altså, lige så sjovt det må være at være blogger, lige så træls må det til tider være.
  Jeg synes, at du er en af de mest autentiske og reelle bloggere overhovedet, og jeg tænker, at folk måske kunne overveje ikke at læse din blog, hvis du ligefrem skuffer dem. Vildt nok, iøvrigt.
  Og mht. de sponsorerede indlæg er det vel en del af blogger-livet, ligesom jeg får løn for mit arbejde. Altså, jeg ser ikke problemet i det, faktisk slet ikke. Jeg synes du er skide sej, hvis det kan hjælpe lidt at høre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hele problematikken bunder jo i, at du ikke længere skriver nær så meget om dig og dit liv som før i tiden. Du har skrevet et rigtig fint indlæg om at du nok ikke længere ønsker at dele nær så meget ud af dig længere, og det er også helt ok. Men du har bygget din blog op om at være en mor der ikke altid synes mor-livet er skide fedt og i den forbindelse været hudløst ærligt, og du har delt rigtig meget ud dig selv.
  Nu hvor du ikke gør det så meget længere, er det nok lidt svært at kategorisere din blog og det kan være derfor læsere skriver”skuffe-mails” og vælger den fra.
  Jeg har tit tænkt om du gerne vil ryste det der “lortemor-image” lidt af dig igen?
  Ift. til reklame; Der hvor jeg står af, er når der kommer 2 sponsorereret indlæg i træk. Det virker som om du er nødt til at forfatte et indlæg mere af nød end lyst (hvis du forstår). Det kan sagtens være at bloggen ikke har mere sponsoreret indhold end før, men fordi du ikke er nær så aktiv, ser det anderledes ud.
  Side note: forstår udmærket du laver sponsoreret indlæg, du skal jo for faen’ også tjene penge 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Anne!! Du har helt ret i ALT hvad du skriver i denne kommentar 🙂 Godt ramt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Trine. Jeg håber ikke du tager min kommentar ilde op 😊
  Som udgangspunkt er jeg helt for sponsorerede indlæg. Det er ofte jeres måde at tjene nogle penge på, og det er helt fair. Selvfølgelig er det det! Men når jeg scroller ned over din side er 6 ud af de sidste 11 indlæg sponsorerede. Det er altså en del. Du er selv inde på, at du skal finde balancegangen. Men hvis dine læsere først har “mistet tiltroen” til dig (jeg er dog ikke selv en af dem) kan det være svært for dig at få den tilbage. Og det virker bare lidt utroværdigt at mængden af sponsorerede indhold er så stor. Når man tænker efter, ved man jo godt det ikke er sandt, men man sidder som læser nogle gange og tænker “vil hun bare tjene penge?”
  For mig gør det ikke noget, at du ikke længere skriver så meget om det at være mor og det svære ved det. Men hvad er det egentligt, du gerne vil med din blog? Hvad skal den? Jeg kan ikke helt finde ud af det, fordi halvdelen er sponsoreret indhold, som du ikke selv vælger (eller sådan virker det).
  Lige med Telmore-indlægget, så tror jeg folk blev lidt bekymrede, fordi det næsten lød som om der var noget galt og du var nødt til at trække stikket. Altså det lød så alvorligt 😊 Og så viste det sig, at du “bare” skulle se tv. Jeg synes sgu det er fair, men kan ærlig talt også godt forstå, hvis folk føler sig skuffede på det punkt…
  Anyhow, du har altså ikke skuffet mig (!), og jeg bliver ved med at følge med. Jeg håber du finder balancegangen, og bliver ved med at blogge, for du er jo god til det 😊
  Mvh Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes også du gør det godt, jeg kan heldigvis godt se bort fra reklamer, hvis jeg ikke lige gider at se det den dag. Så fortsæt bare på din måde..
  hilsen Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg synes det er vildt at folk gang på gang beklager sig over det her. Det er jo ikke ligefrem en nyhed eller en overraskelse at der kommer sponsoreret indhold og reklamer på blogs. Og helt ærligt, der er reklame OVERALT i det her samfund, ikke kun i tv, blade og på blogs. Forskellen er blot at i gør opmærksom på at der er tale om sponsoreret indlæg og det skal i så åbenbart lide under. Det undrer mig hvorfor folk endnu ikke har lært blot at klikke videre hvis der er indhold på en blog som ikke interesserer dem. og den der “jeg er skuffet” kommentar.. Selvom jeg elsker at læse blogs, investerer jeg altså ikke mig selv så meget i dem at jeg føler jeg kan tillade mig at være skuffet over en blogs indhold. Bloggen er som bloggeren bestemmer og jeg nyder bare at læse med og følge hvor end bloggen føres hen. Så svinger det jo nogle gange hvilken blog jeg finder mest spændende. Hertil kan man jo også spørge hvor ægte en blog er hvis bloggeren blot marker ret ift. hvad læserne vil have. For min skyld skal du bare gøre det du gør og følge dit instinkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rose

  For mig er det balancen der mangler. Sponsorerede indlæg kan jeg sagtens acceptere som læser, men når der er langt imellem de “ægte” indlæg – og indholdet i dem tilmed også virker til at halte, bliver det uvedkommende for mig som læser. Jeg læser stadig med, men det er desværre ikke med samme begejstring jeg klikker mig ind her på bloggen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  jeg blev helt oprigtig nervøs og bange for at der var sket dig noget alvorligt og blev helt ked af det. da jeg så så at det bare var en telmore reklame, blev jeg jo på en måde lettet over at du var okay, men på den anden side var mine bekymringer jo så bare til grin. dine andre spons indlæg synes jeg er fine, jeg var bare ikke fan af den med telmore 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Jeg er enig med en del af kommentarerne ovenfor – der har været for meget spons. En blog er et medie, der er meget båret af den tætte kontakt med blogger og læser – I beskriver ofte, at den tætte feedback og kontakt er dejlig og uhøjtidelig. Og at det er fedt at kunne nå nogle læsere på en “nem” eller i hvert fald hurtig måde – misforstå mig ikke, jeg er ikke i tvivl om, at du arbejder hårdt. Min pointe er, at når den tætte kontakt med læseren er et af de bærende elementer, så må man altså tage den feedback/kritik alvorligt – især hvis den er konstruktiv – fordi modtageren også skal have noget at have sagt. Man skriver jo for at nå ud med noget til NOGEN og ikke bare for at bræge ud over et tomt bjerg. Jeg er stadig glad for din blog, men springer også de sponsorerede over. Og jeg synes, at vores mening som læsere bør betyde noget, når du skal finde balancen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  For mig handler det ikke om sponsorerede indlæg som sådan, men om kvaliteten af de sponsorede indlæg.
  Når man får en løn for noget bliver det et arbejde, og så bliver man nødt til at være dygtig, professionel og gøre sig umage. Når kvaliteten på de sponsorede indlæg, og dine indlæg generelt, går hen og bliver så lav som den har været den sidste tid, så er det klart at dine læsere reagerer, nøjagtig som min arbejdsgiver og vores kunder ville det hvis jeg ikke gjorde mig umage i mit job.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg er en af dem, der er stoppet med at følge dig fast, pga. for lidt “rigtigt” indhold og for meget reklame. Nu tjekker jeg din blog en gang hver eller hveranden måned og det tager bare ikke særlig lang tid at blive opdateret. Derfor er jeg stoppet med at følge dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • olga

  Skidegodt indlæg. Og sejt at åbne op for! Det er det der er så sejt ved dig, du er den mest ‘menneskelige’ blogger, og det er det der gør dig så fed at følge. Men det gør jo også at man, som læser, føler man kommer enormt tæt på, det bliver en relation, fordi du på fineste måde formår at skrive om følelser man kan kende i sig selv. Og når det så bliver (mere) reklame og en større afstand til læserne (som er helt fair) – så bliver man lidt ‘veninde-fornærmet’. Det føles som om at et indlæg mere er et ‘pligtopkald’ end virkelig lyst til at kommunikere – det er ihvertfald sådan jeg får det. Altså mest at jeg glæder mig til at jeg kan se du har fundet lysten til at skrive igen, og fundet en måde at kunne skrive din blog på, hvor du kan være med i den grad du selv ønsker. Håber det giver mening. Alt ment i bedste mening!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ved du hvad… Du står SLET IKKE til ansvar over for nogen af de mennesker der læser DIN blog.
  Du skal hverken undskylde eller beklage. Du skal ikke leve op til noget, som andre stiller rammerne eller forventningerne op til.
  Du er dig. Der hvor du er. Lige der. Den dag. I det øjeblik. Ikke fordi du skal, skal. Men fordi du vil og der er noget der ligger dig på sinde som du ønsker t udtrykke og kommunikere ud.
  Dit liv. Din blog. Dine ord.
  De andre kan sgu da lade være med at glo med.
  Vi kan ikke leve og tro, at alle skal synes man er okay eller mere end det.
  I stedet skal vi selv, være okay med, at ikke alle kan lide det man gør eller er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og husk på de ord..
  Du er der, hvor du er.
  Du er ikke hende du var for 2 år siden. Du kan ikke skrive det du skrev for 1 år siden. Du er ikke der, hvor du HAR været.
  Du er i udvikling. I en proces. En blog behøver ikke blive krampagtigt fastholdt i en bestemt kasse.
  Man skal bare vise lidt af sig selv og sine skridt på vejen, der hvor man går, hvis man lyster.
  Det autentiske dør, hvis man prøver
  På at præstere noget, for andre skyld.
  Find til age til dig selv. Hvad du vil. Ikke hvad andre vil ha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  De der “sponsorerede indlæg” eller reklameindlæg læser jeg simpelthen ikke mere. Jeg er faktisk ikke imod konceptet, men der er simpelthen for mange bloggere derude, som roser alting til skyerne og synes det er “fantastisk” lige så snart det er et eller andet de har fået i gave. Jeg ville ønske der var mere ærlighed involveret – jeg ved godt at virksomhederne jo selvfølgelig ikke er interesseret i en dårlig anmeldelse/omtale af deres produkt, men alligevel. Nu er det i hvert fald 6-7 måneder siden jeg har læst et sponsoreret indlæg, for jeg gider dem simpelthen ikke. Til gengæld læser jeg alt det andet 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør øvelse én til mester?