Alfred tester - til UG, endda!

Hvem vil være med til at snakke om tissemænd?

Hænderne op, drengemødre!

For lige præcis nu, så er det der hvor jeg for alvor kommer til kort med det at have produceret et drengebarn. Jeg har lært at lege med biler og tog, jeg har sådan rimelig styr på hvem Lynet McQueen er, det samme gælder rigtig meget andet indenfor den kategori.

Jeg er med på, at af knækkede grene kan ligne geværer og pistoler og at pige-tegnefilm er kedelige og sådan noget der.

Men jeg har aldrig haft en tissemand. 

Og lige præcis den er der ret stor fokus på hjemme hos os i disse dage. Altså, der er ikke så meget af det i mit ringhjørne (dessværre, kunne ellers godt snart trænge) det er Alfreds der er fokus på. Ret meget endda.

Vi har jo kørt ble træning de seneste par uger, og det går rigtig godt. Han har kun haft en enkelt håndfuld uheld siden vi startede for 4 uger siden. Og nu er han altså helt ble-fri.

Det betyder også at tissemanden er blevet lukket ud i den virkelige verden. Og det er noget drengen godt kan lide. Han er naturligvis ret fascineret af den. Han startede ud med en let tøven – lidt lissom en 16-årig pige der står foran sådan en for første gang. Pænt skræmmende!

Men nu er det som om at den aldrig rigtig får lov at være i fred. Der bliver pillet og hevet i den, som var det en pillereje. Og nosserne har vi også talt om – han synes det er et ret fjollet ord. Og da jeg så fortalte ham, at man også kunne kalde dem for klunker, så synes han bare at det var endnu mere fjollet. Måtte kapitulere og sige, at man så også kunne kalde dem for kugler.

Den godtog han heldigvis – for ville ikke vide hvad jeg ellers skulle sige. Testikler kan han ikke udtale og løg og boller er jo en del af madverdenen, og det ville hans bogstavelige hjerne slet ikke kunne forstå.

Nu kommer jeg så til det jeg gerne vil drøfte:

For hvor meget pilleri er FOR meget?

Jeg vil jo ikke være den slags mor, der lærer mit barn at kønsdele er noget værre gris, og at man ikke må røre ved sig selv. Eller hinanden, for den sags skyld. For jeg kan sgu godt huske hvad der sommetider hændte ude i puderummet i legestuen. Alle der har været med til at lege læge som barn, ræk hånden op!!

Er det noget med, at man venter til drengen bliver lidt ældre – eller venter man til det tager komplet overhånd? Lige nu er vi på stadiet hvor det er 100 % acceptabelt. Og jeg er endnu ikke nervøs. Han må hive i den alt det han vil. Og jeg er ikke spor sart.

Forleden da han vågnede op fra lur, havde han sovet uden tøj på, og da han tog dynen af kiggede han ned og udbrød:

‘ØØØØøøøøøj, se lige hvor stor den er, mor! Den får jeg ALDRIG ned igen!’

Kæft det var svært ikke at pisse i bukserne af grin – og så tænkte jeg, at det så egentlig giver meget god mening at mænd er så stolte af deres penis. De har jo kendt den så længe – og måske har de også haft en mor som mig, der bare udbrød:

– Ja, den er godt nok stor hva? 

image

 

30 kommentarer

 • Line

  Jeg er pædagog i en børnehave.
  Hvor alle drenge synes at deres tissemænd er spændende. Især når bleen er kommet af, så har de fri adgang til ormen.
  Det er en naturlig fase.
  Og fedt at du har lært ham, at det hedder nosser, i min Østerbro institution insisterer forældrene på at de hedder testikler – værsgo dreng på 3 at udtale det!?!?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Men der er jo INGEN der kalder dem for testikler irl 😂😂😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså, jeg har læst mig til – for vi er gudskelov ikke nået dertil endnu 😉 – at man skal gøre præcis som du gør, hvis man vil være med til at give ham et godt forhold til den der diller.
  Altså rose og sige, den er fin, og det er helt okay at røre og hive… Men at man kun skal gøre det, når man er alene, fordi det er noget privat.

  Jeg ved ikke, om det kan fungere i praksis, men det er i hvert fald den vej, jeg vil prøve 🙂

  Og jeg ved ikke, om de ikke godt alligevel kan blive lidt kæphøje (tøhø), selvom mor ikke har stået og heppet. Men jeg tror det 😉
  Jeg tror det allervigtigste er ikke at skamme den til at lægge sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ganske naturligt! Min 5-årige er meget imponeret sf forhuden nu kan komme tilbage… Det ved jeg ikke lige hvordan jeg skal tackle. Jeg siger til ham det er helt okay at det mærkes sjovt osv, meeen… Man mærker og rør i badet og i ens seng. Man gør det ikke sammen med andre. Det synes jeg faktisk er okay at forklare – at det er noget privat. Bierne og blomsterne tager vi lige senere. Vi kalder den diller eller tissemand. Og kugler 😉 Lillebror har altid været helt vild med sin tissemand. Nøj den bliver rykket i. Han går med ble, så det minimere det lidt. Engang slæbte jeg ham faktisk til læge fordi jeg tænkte den da måtte være i stykker siden den altid skulle pilles ved. Den stakkels generte unge læge måtte så forklare barnet bare synes det var hyggeligt. Åh de tissemænd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Åh, de elsker de der tissemænd, kan jeg godt høre!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahahaha, åh et fantastisk indlæg. Jeg har absolut keine what so ever råd eller lignende, måtte blot fortælle dig, at jeg morede mig over din humoristiske måde at skrive på. Håber I får styr på dilleren derhjemme 🙂

  Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Er glad for at kunne levere en solid omgang underholdning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Vi kører ‘jeg kan godt forstå, det er rart/den er flot/etc, men hvis du skal røre ved din tissemand, skal du gå ind for dig selv.’ Men jeg er sgu også i tvivl, for det virker nærmest som en straf, at ‘sende ham på værelset’? Og i sidste ende vil vi jo helst heller ikke lære dem, at man KUN må røre, når man er alene. 😉

  For min veninde resulterede samme tilgang i øvrigt i, at hendes 4-årige bad hende gå ud af hans værelse, for han skulle røre ved sin tissemand. 😀 Det starter tidligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Præcis! Det er derfor jeg er lidt i tvivl om hvordan man lige skal håndtere det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Min dreng må hive og trække i den tidsemand så meget han gider. Det er oftest når han ser fjernsyn at den er interessant for ham at pille ved, go ahead, det føles sikkert rart. Jeg er lidt nysgerrig på kommentarerne om at børnene skal gå for sig selv, umiddelbart kunne jeg aldrig finde på at sige det for jeg vil netop ikke have at det skal være noget at skamme sig over, det føles jo som sagt bare rart. Måske er det bare fordi det ikke har taget overhånd herhjemme, han piller jo ikke ved den i supermarkedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Når jeg skriver ‘alene’, så mener jeg hjemme og uden gæster. Altså, faderen sidder jo også i sofaen og klør sig i skridtet, såehm… Ja 😉
   Jeg er ret sikker på, der kommer et tidspunkt, hvor de helst vil være helt alene på eget værelse med låst dør, og det er vel først der, det begynder at blive seksuelt anyway 🙂
   Så altså, alene = derhjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Good point, med fædrene som rollemodeller 😉 By the way: Jeg kan virkelig ikke overskue tanken om at jeg en dag skal rydde sammenklistrede sokker op fra under drengens seng 😮

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

   Jeg har faktisk tænkt, at jeg ville gøre det til en god vane fra starten. Ikke at der er noget skamfuldt i det, men det ER jo noget, man gør for sig selv – eller i hvert fald ikke sammen med sin mor og far. 😉 Vi sidder jo heller ikke og onanerer i sofaen, hehe. Og hvis man alligevel skal tage den snak, kan man vel lige så godt tage den med det samme, så det bare bliver naturligt, at man gør det sådan?

   Det vigtige for os har været, at han ikke skammer sig over det. Det virker det nu heller ikke til. Han ejer ikke blufærdighed og er meget stolt af sin tissemand. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Maria

  Herhjemme hedder den diller – og det er min søn, der selv har navngivet den.. Den får også meget opmærksomhed. Fx nær han er i bad. Der kommenterer jeg det selvfølgelig ikke.
  Jeg har tilgangen at det er helt naturligt og fint at pille. Men hvis det bliver lidt meget, så må man lige gå ind på værelset. Ikke fordi der er noget at skamme sig over – men fordi det er en privat ting (på sigt😊).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lad ham undersøge og pille, så meget han gider. Jeg skulle til at skrive “til han ikke gider mere”, men det tidspunkt kommer vidst aldrig for hverken drenge eller mænd.

  Sker det så i supermarkedet, hjemme hos oldemor eller på legepladsen, ville jeg fortælle ham, at det ikke er cool – heller ikke selv om det virker fristende. At der er forskel på ude og hjemme.

  Generelt holde et naturligt forhold til kroppen og hans nysgerrighed – så skal det nok gå det hele 😉

  Hilsen en mor til en 2-årig dreng, der også ofte med stor begejstring tester vedhængets elasticitet og evne til at holde sig oprejst 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Lad ham bare pille løs, hvis du på et tidspunkt synes det er for meget så kunne i måske tale om at det ikke er så smart offentligt 🙊
  Jeg er også kommet til kort overfor dillerverdenen fordi jeg ellers har piger 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Lad ham pille😄Men det er en privat ting dvs i hjemmet. Ikke ude blandt andre..
  Piger piller også og jeg har brugt det at de måtte gå for sig selv( sagt uden at de skulle skamme sig) men der tidspunkter for alt😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Min den mellemste var meget fascineret af sin diller (som den hedder herhjemme), da han var mindre. Den er blevet testet i mange mærkelige ting. Fx om det gør ondt, når man klemmer den under toiletbrættet!!! Nu er han fem år, og hans pilleri er aftaget betydeligt.
  Herhjemme må man gerne pille ved sig selv, men man skal gå på eget værelse, for alle andre gider ikke kigge på det. Jeg synes ikke, det er at gøre det til noget skamfuldt, men til noget privat som det er i min verden.
  Han kalder i øvrigt testiklerne for yveret, fordi der kan komme noget Hvidt ud af….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Også her er tissemanden meget i fokus (knægten er lige blevet 3 år).
  Denne artikel er lidt gammel – men stadig relevant:
  https://www.information.dk/moti/2011/05/ogsaa-boern-seksualitet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha vi er i helt samme fase (som jo ikke sluttes) herhjemme, og vi snakkede om præcis det samme her til aften. Så meget at Nicolai også selv kommenterer det. Lige nu er det helt fint, og tænker at interessen på et tidspunkt daler..? Som om…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  haha, tak for endnu et sjovt indlæg! kunne du mon have lyst til at skrive lidt om jeres smide-ble-træning? herhjemme er det lidt svært, vores på 3 1/2 har ret meget modstand på at bruge potte/toilet selvom vi har forsøgt mange forskellige ting, uden at presse ham.. sejt at Alfred er blefri nu!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Madsen

  Jeg har en dreng på 2 og en på 5, og de får lov at pille, det de vil, når de vil, hvor de vil. De har aldrig gjort det ude i offentligheden, så det har jeg aldrig forholdt mig til. Men det hører til i hjemmet, synes jeg. De bliver ikke sendt på værelset. Jeg sender aldrig mine børn på værelset.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Madsen

  Og vi kalder det i øvrigt for pungen. Altså testiklerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ano

  Hvad gør I med jeres døtre?
  Jeg har en dreng på 3 og en pige på 5, og jeg kan (desværre!!) mærke at vi som forældre tillader lidt mere til fordel for drengen. Og den bane vil jeg jo egentlig slet ikke ind på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Altså nu har jeg hverken været dreng eller er mor til en, men jeg synes mine forældre håndterede det rigtig godt. Både mine to søstre og jeg har altid været meget interesseret i at røre ved os selv og vi fik fra starten af at vide, at det var helt i orden at røre ved sig selv og vi måtte gøre det alt det vi havde lyst til, men at det var noget man gjorde for sig selv eller sammen med en kæreste, når den tid kom. Det har aldrig været tabu hjemme hos os og mine forældre lærte os at det kun skulle foregå mens vi var alene, netop for at vi ikke skulle gøre det ved middagsbordet hos en ven el.lign. Det har fungeret fint og vi er alle 3 vokset op med et sundt forhold til vores seksualitet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Det er jo også en helt fantastisk (og efter min mening) den helt rigtige måde at håndtere det på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Årh Gud – vores søn er kun 20 måneder og han kan ikke sove kun i ble, men er nødt til at have en body på fordi han ellers hiver tisseren ud af bleen og ja – så skal der ordnes seng igen igen igen! 🙄
  Er flere gange vågnet om morgen og kunne hører ham stå og tisse i sengen 😂
  Så snart bleen ryger af på puslebordet skal der hives godt og grundigt i den – og ja jeg har sgu heller aldrig haft sådan en men kan da få helt fantom smerter nogle gange 😳 Tænk den dag vi skal begynde operation blefri – den diller kom aldrig til at få en pause 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har en dreng lige præcis på Alfreds alder. Han har været blefri siden november, så vi har talt ret meget om det her med tissemand. Især fordi vi også har en lillebror på 2 år.
  Hos os er ungerne nærmest altid nøgne, vi er hverken sarte eller noget. Men. Hvis han hiver lige rigeligt i den f.eks. mens vi leger osv., så hjælper vi han lige med at få et par underbukser på, ligesom han ikke spiser i bar mås ved bordet (særlig ofte i hvert fald) 🙈
  Når han piller lidt for meget eller hiver i den sådan helt optaget, så siger jeg bare roligt til ham at det må han hjertens gerne, han skal bare lige hoppe ind på værelset imens.
  På en eller anden måde er det bare vigtigt, det hele ligesom går helt naturligt tænker jeg. Vil, præcis som de fleste andre her i tråden, jo gerne have drenge der har et sundt og naturligt forhold til sig selv og deres krop.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker over, at hvis man ikke fra starten har snakket stille og roligt med dem om, at det er noget, der hører privatlivet til, så bliver det svært, den dag man skal trække grænsen. Og det kommer man jo til at skulle en dag, for det er ret grænseoverskridende at være sammen med store børn, der graver sig helt åbentlyst i skridtet.

  I det hele taget synes jeg, at det er en lidt overset detalje ift. børn og seksualitet, at hvis man lærer dem grænser, fra de er små, så bliver det måske også lettere for dem at holde fast i selv at sætte dem, når de bliver større, og der er andre, der gerne vil røre ved deres kroppe. Jeg forsøger at lave små sammenligninger med noget, de kender. Fx. “Jeg har ikke lyst til, at du hiver i mine bryster. Det er mine bryster, og dem bestemmer jeg over. Du ved, ligesom du nogle gange ikke har lyst til, at jeg giver dig et kys?” Det kræver selvfølgelig, at man så respekterer et nej, når det kommer fra dem. Men jeg prøver at lære dem begge fra små, at vi alle sammen hver især bestemmer over vores egen krop og må gøre med den, hvad vi vil, men at nogle ting er noget man gør sammen, mens andet er noget, man gør alene. Og at nej, betyder nej.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alfred tester - til UG, endda!