Jernhesten

Når man er bange for at nyse

femifit

annonce billede

Det er sjældent at jeg er bange for at belyse visse emner herinde, faktisk har jeg været vidt omkring når det kommer til de lidt mere kontroversielle af slagsen.

Har skrevet om vaccinationer af børn, ensomhed, depression, skilsmisse, savn og alt mulig andet. Også om kroppen.

Altid har det været på en mere fordøjelig og humoristisk facon, fordi jeg mener at man nemmere kan tale om ting der er svære, hvis det bliver serveret i en uhøjtidelig tone. Lidt ligesom når ting bliver nemmere at tale om, hvis man tager dem over en flaske vin. Så flyder snakken (og ærligheden) lidt nemmere.

Det er ganske få mén jeg har tilbage på min krop, efter jeg har fået et barn. Men nu og da er der stadig ting og sager der vidner om, at min krop har gennemført både graviditet og fødsel.

De fleste der har læst med herinde fra starten, kan måske huske at jeg var sygemeldt de sidste par måneder af min graviditet. Fordi min krop bare ikke rigtigt kunne holde til at stå oprejst særligt længe ad gangen. At jeg havde både bækkenløsning (av for helvede) og at da jeg fødte, der var det med den udgang, at Alfred til sidst blev hevet ud med både hård og blød kop. (igen, av for helvede)

Min bækkenbund er en af de ting der stadig ynder at minde mig om at jeg har født noget. Det er ikke fordi at jeg går rundt og strinter som en tæve, men der er situationer, hvor jeg kan mærke at alt ikke er tip top. F.eks ved større hosteanfald eller under en kavalkade af nys. Jeg holder mig som regel også fra trampoliner – og jeg gyser ved tanken om at frekventere en hoppeborg i nærmeste fremtid. Men jeg tænker også, at der må være noget man kan gøre for at mindske problemet lidt?

Ved ikke helt hvorfor jeg belyser dette her lige nu, men jeg tænker at jeg næppe kan være den eneste der døjer med det her i større eller mindre grad? Og i så fald, så tænker jeg at det nok ikke er et af de emner man hiver op af ærmet når man taler om hvordan alting går.

Det er ikke der man siger ’Hva så? Har du tisset lidt i bukserne for nyligt?’

Bare ordet ’ufrivillig vandladning’ giver mig myrekryb. Eller endnu værre: inkontinens! Ikke alene lyder det enormt medicinsk i termen. Det er også bare ordet i sig selv, der kreerer tanker man slet ikke kan overskue at tænke på. Ufrivillig vandladning rimer på Tena Lady og sender straks tankerne videre til andre ting man slet, slet ikke kan overskue. Som f.eks ufrivilligt ’Golden Shower’. Ikke helt min ide om romantik og turn on på det seksuelle område.

Jeg har, hånden på hjertet ALDRIG oplevet at tisse på nogen eller i noget. Jeg har det på en måde næsten under kontrol. Det jeg døjer med, det er frygten for at det kan eller skal ske. En stor del af problemet sidder i hovedet. En følelse af frygt for at man ikke kan kontrollere sin egen krop. Og jeg er nået til det punkt, hvor jeg er nødt til at komme frygten lidt mere til livs. Jeg vil gerne have fornemmelsen af, at jeg KAN kontrollere den. Jeg vil gerne have det sådan, at jeg kan gå lange ture, uden at skulle bekymre mig om, hvor eller hvordan jeg kommer på toilettet. Jeg vil gerne kunne drikke et glas vand inden jeg går udenfor, uden at bekymre mig om, om jeg kan komme på toilettet indenfor den næste time – for frygten fylder mig med tanken om, at ellers så pisser jeg sgu i bukserne. Det er aldrig sket, men alligevel fylder det rigtig meget.

Så for mig handler det om at have kontrol over sin egen krop, og på den måde give mindre plads til bekymringer.

Og hvordan gør man så det?

Regel nummer ét har jo altid været at man skal sørge for at træne sin bækkenbund. Det får man af vide allerede når man forlader hospitalet med ungen i liften. Og lige netop dér, der er det nok noget af det mest uoverskuelige nogensinde. Jeg kunne ikke engang mærke at jeg havde et underliv de første mange dage. Og jeg havde slet, slet ikke kontrol over det heller.

Men jeg gik og gik, og langsomt begyndte følelserne at komme tilbage – og det samme gjorde evnen til at kontrollere de ting der nu engang skulle ud. Jeg synes egentlig selv at jeg var god til at få lavet mine øvelser – men her godt 4 år senere, der kan jeg jo godt mærke at jeg skulle have brugt langt mere tid på det. Have taget det mere seriøst.

Jeg har brug for noget håndgribeligt hvis jeg skal kaste mig ud i sådan noget. Have hjælp til at gøre det rigtigt. Så jeg ikke spilder min tid på at træne forkert. Og det er sindssygt grænseoverskridende at tage jer med på sidelinjen, men jeg siger det igen – måske der bare sidder en eller to andre derude, der døjer med det her også.

De næste mange uger, der har jeg tænkt mig at køre et seriøst og målrettet program. Og jeg håber – HÅBER at det hjælper.

En af de ting der skal hjælpe mig på vej, det er en automatisk dame ved navn FemiFit – allerede her kan man godt blive lidt bange – men man skal lige over den der barriere hvor man bliver flov blot ved tanken. For når man så når dertil, så kan jeg godt lide tanken om at gå ind i en problematik og tage den seriøst. Maskinen sender blid stimulering til bækkenbundsmusklerne, og de elektriske impulser får skiftevis musklerne til at spænde og slappe af. Knibeøvelser er den bedste form for bækkenbundstræning, men hvis man som jeg oplever at musklerne er blevet svage – som f.eks efter en fødsel, kan det være svært at træne dem korrekt.

Bruger man en bækkenbundstræner med EMS (elektrisk muskel stimulation) så sikrer man at man træner de rigtige muskler i bækkenbunden – og det foregår helt automatisk, man skal ikke gøre noget selv. Bruger man den en gang om dagen, så er der så god effekt, at man i løbet af 3-5 måneder har en veltrænet bækkenbund, som samtidig føles stærkere.

Jeg har været i gang i en måned nu, og jeg kan sagtens mærke en forskel. Både når det kommer til frygten for drypperiet – men også når det kommer til følsomhed og kontrol på andre lidt mere private områder J

FemiFit kan fås på apoteket og i Matas – eller på www.hjemmetest.dk – og den er udviklet af MediGroup, som er professionelle leverandører af produkter til det danske sundhedsvæsen. I kan læse meget mere om maskineriet og om træning generelt på www.bækkenbund.dk.

Så – I derude, hvordan står det til hos jer? Kunne faktisk rigtig godt tænke mig at høre lidt erfaringer eller statusser. I er selvfølgelig velkomne til at kommentere anonymt 🙂

 

 

 

 

 

 

 

14 kommentarer

 • Line

  Den burde jeg investere i. 2 graviditeter med bækkenløsning og samme tilgang til bækkenbundstræning som dig.
  Har tisset i bukserne og mine børn lader mig altid komme først på toilettet, er vant til at de skal gå med på toilettet i ex udlandet (for så får vi lov at låne toilettet)… Pisse belastende for at sige det rent ud og ja jeg burde gøre noget ved det. Åh shit nu skal jeg tisse 😃😳😱😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, for helvede hvor har du ret i det der med, at man ikke lige tænker bækkenbundsøvelser, når man har taget benene på nakken og er halvt på vej hjem fra hospitalet. Jeg ænsede intet andet end min datter, da en sød jordemoder fortalte om alt mulig i den retning, ved udskrivelsessamtalen.

  Jeg lider ikke særligt under mit ellers fucked up bækken, men jeg nylig tendens til natpisseri. Skide irriterende.

  Måske jeg skulle kigge nærmere på sådan en mobbedreng dér, for at give alt syd for navlen et løft.

  Held og lykke med projektet 😉

  /

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Du er ikke alene, selvom jeg mere døjer med tyngdefornemmelse. Jeg har i et års tid fulgt Elin Solheims online træningsprogrammer, som jeg har stor glæde af. Se evt http://www.elinsolheim.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mortilto

  Har født for ca 2,5 år siden og igen for knap 6 måneder siden. Og det sidste års tid, altså også mens jeg var gravid, har jeg taget knibeøvelserne seriøst (laver dem hver aften). Og det virker! Jeg føler at min bækkenbund er stærkere nu, end den har været siden jeg var teenager. Så det virker at træne. Og så synes jeg i øvrigt det er fedt at du tager det op, og at det ikke bare er et “tag dig sammen og knib”-indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Det er vel også fint at få den anden side repræsenteret: jeg har heldigvis intet bøvl med den del af kroppen, fik til min 8ugers undersøgelse at vide, at jeg er stærk som en okse dernede (so charming) – men jeg har nu også altid været til den lidt for spændte type når det kom til bækkenbunden, for det kan man jo også være :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Åh efter en fødsel den 3/3-2012 der tisser jeg også ved nys, og hop på trampolin i legeland. Kaster jeg op, så tisser jeg også med sikkerhed! Må prøve denne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Så sent som i søndags tissede jeg lidt i bukserne, da jeg forsøgte at fange min 2-årige, der var på vej til at stikke af med to ældre børn ude på P-pladsen. Han ville selvfølgelig ikke med tilbage – og der stod jeg med et akut behov for at få skiftet underdrenge. Man siger jo ikke ligefrem: “kom så – vi skal hjem igen, for mor har tisset i bukserne” 😫😄 Ja, man må vist hellere tage det der træning seriøst…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Åh, og det er jo det jeg mener – der er en ret stor usikkerhed forbundet med det her problem – for det fylder faktisk en del. Og ja, INGEN har jo lyst til at sige NU skal vi hjem, for ellers pisser mor altså i bukserne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Jeg har faktisk Det modsatte problem. Jeg har træner min bækkenbund så meget, at den er fire stram. Særligt ift musklerne i mit “korset”,hvilket gør, at jeg kan trække hele mit bækken skævt. Det er lidt noget crap, for det gør ondt at have et skævtsiddende bækken. Øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Åhh hvor er det godt at nogen siger det højt! Jeg er 36 år og har 2 drenge på henholdsvis 7 og 9 år.. Jeg fik som andre at vide til mit 8 ugers tjek efter sidste fødsel at jeg var sindssyg stærk.. Den besked ville jeg godt ha været foruden! Jeg har taget for givet at jeg havde en stærk bækkenbund og ikke trænet og holdt ved lige.. Særligt det sidste år har været slemt! Hvis jeg hoster eller griner meget, så er det stensikkert at jeg tisser lidt samtidig – jeg kan slet ikke kontrollere det! Virkelig frustrerende.. Nu skal jeg i skarp træning, for det her kan jeg da ikke leve med… Tak for tip! Det vil jeg helt sikkert undersøge…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hejsa:-) har du hørt om Birthe bondes klinik? Hende og resten af teamet er (aner)kendt for deres genoptræning i forbindelse med inkontinens. Hvis jeg husker rigtigt, befinder klinikken sig på Østerbro:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg har født 2 børn og har endda købt sådan nogle (pissedyre) vægte på apoteket, men føler ikke de har virket rigtigt. Ok, jeg har så heller ikke brugt dem særlig flittigt, men det er sindssygt svært, at vide om de sidde rigtigt osv. Og jeg har ofte problemer med, at der kommer lidt urin med ved orgasme. Jeg har tendens til at blive meget våd under samleje samt det faktum at min kæreste og jeg leger med dominans etc gør det svært at undgå, da han synes det er enormt frækt at kunne styre min krop. Jeg skammer mig over det og dette indlæg kommer som sendt fra himlen!
  Havde faktisk planlagt at samle mod til at kontakte min læge og sige “jeg tisser lidt i bukserne ved div hverdagsaktiviteter”
  … Ikke lige ens største ønske. 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Nu er indlægget godt nok lidt “gammelt”, men jeg faldt først over det nu.

  Jeg oplever det samme – særligt host, hop og løb kan være ganske angstprovokerende.

  Og jeg er altså en 25-årig pige, der IKKE har født nogle børn vel at mærke. Ak ak ak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Er 27 år, har samme problem. Står jeg og skal forelægge er det ikke unormalt at jeg når at tisse i bukserne inden jeg er færdig, og kan ikke nyde sex fordi jeg simpelthen er bange for at komme tit til at tisse på noget (eller nogen).
   Min læges svar da jeg ville snakke om problemet? “Det er bare udflåd”… så er det virkelig op af bakke at få hjælp.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jernhesten