Mandags-blues!

Folk, der stikker til ens usikkerhed, dem har fanden sgu skabt!

Er her til morgen blevet blæst helt omkuld over alle de søde kommentarer jeg fik i går.

For der var nemlig en enkelt kommentar som ramte mig, som på ingen måde skulle have haft lov til at fylde så meget.

For jeg udgav dette indlæg i går, og i mine øjne er det jo et helt uskyldigt indlæg, og det kommer røv meget bag på mig, at nogen kunne læse det på sådan en måde at det var nødvendigt at sende denne kommentar i min retning:

Jeg skal lige være helt med her… Brokker du dig efter fire timer med din søn…? Fordi han ikke er faldet i søvn!!? Og måske fordi han ikke har set dig hele ugen, eller måske fordi han har savnet dig..? Eller måske fordi han bare gerne vil tilbage til sin far… Hvor det måske føles trygt??? Jeg spørger bare…? Tror ikke det dig der har det sværest her!!! Prøv lige at give din søn DIN tid!!!

Det er altid lidt nervepirrende at læse de kommentarer der kommer ind – langt størstedelen er jo søde og konstruktive tilkendegivelser, men nu og da så tikker der også nogle ind som den jeg har kopieret ind her over. Og jeg er udemærket klar over, at det er noget man må tage med, når man vælger at skrive om sit liv, på den måde jeg gør. Men der må et eller andet sted også være en grænse. Jeg har dog fundet ud af, at grænser er mega forskellige fra en person til person – og det er også helt okay.

Normalt ville jeg slette en kommentar som denne – slet, bloker – færdig slut. Men hende her, hun valgte at lægge den en dag, hvor Lortemor var helt og aldeles kampklar. Mine nosser er blevet så store som fucking kampesten, når det kommer til sådan noget her. Og i stedet for at tie dem ihjel ved at slette – så valgte jeg i stedet for at udnytte situationen. Både for at vise jer, hvad det sommetider betyder at have en blog. At det betyder at man nogle gange skal høre på rigtig meget lort fra folk der ikke aner hvad de udtaler sig om. Jeg har før hen været enormt dårlig til at tage kritik til mig – det indrømmer jeg gerne. Der er sågar flere af jer der har påpeget det. Derfor har jeg også ofte tyet til at slette, for ikke at ende i en diskussion der aldrig ender et særlig godt sted.

Jeg er stadig ikke sikker på hvad hun ville have ud af det, men hun ville sikkert gerne ramme mig på et personligt plan. Hvilket hun også gjorde. Men sagen er den, at de ting hun skriver – det er allerede nogle af de helt basale tanker man har om sig selv når man har børn.

Er jeg nu god nok? Og fra dele-forældres side: Har han det bedre når han er hos sin far? Haha, det er da allerede noget jeg tænker over. Så på den måde, så fik hun egentlig ikke ram på mig på noget jeg ikke allerede bakser med i forvejen. Det som hun til gengæld gav mig, det var en unik mulighed for at bruge hendes kommentar til at statuere et eksempel. At det IKKE er okay at skrive sådan noget til andre mennesker. Og måske havde hun håbet på, at jeg ville sætte mig ned og græde snot – men der skrev hun til den forkerte, på den helt forkerte dag.

For det jeg gjorde, det var egentlig at poste det her på Instagram:

MAJA sms

Så ikke nok med at hun ikke fik det ud af det der var intentionen – så gav hun mig brænde på bålet – og det bål resulterede i masser af trafik til bloggen, dejligt mange kliks på mit indlæg – hvilket jo er indtægt til mig i fremtiden. Og endnu, endnu vigtigere:

Hun sørgede for, at jeg lige blev mindet om HVOR FUCKING MANGE FANTASTISKE LÆSERE JEG HAR!

Noget som ikke blot jeg kunne konstatere, men også min veninde. Vågnede i hvert fald op til denne her i morges:

maja sms 2

Så vil egentlig bare gerne takke hende – men tvivler på at hun er til at få fat på.

I stedet vil jeg takke jer – kunne jeg troppe op på jeres dørtrin og dele krammere ud, så ville jeg gøre det!

Kærlighed til jer – og tak fordi I støtter gennem alt <3

 

18 kommentarer

 • Sophie

  👍🏻
  Synes fandme det er fair du bad hende pænt om at skride! Tænker om sådanne nogen selv har børn??
  Der er sgu en grænse for hvad man gider at finde sig i! Synes du er for sej! 💪🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Som jeg har forstået ud fra at have læst med hos dig i meget længe, så er værdierne: godhed, tale pænt til hinanden og respektfuldhed nogle af de ting du ligger vægt på. Har jeg misforstået det? Jeg er ikke enig med hende Maja. Og du svarede hende fint i dit indlæg på bloggen tidligere. Hvad jeg ikke forstår er, og jeg håber du vil forklare mig det. Hvor er alle værdierne i dette indlæg og det på IG? Gør du ikke det samme ved hende nu, hvad hun gjorde ved dig? Taler dårligt om/til, give hende de samme følelser af afmagt (eller hvad du nu følte). Får en masse had “skudt” ud til hende Maja? Kaster “mudder” tilbage? Håber du vil forklare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Chancen for at Maja rent faktisk eksisterer er ret lille – vi får ofre besøg af de her slags typer, der har en lille fetich når det kommer til at svine diverse bloggere til. Så meningen var klart, som jeg også skriver, at statuere et eksempel og vise, hvad man skal og ikke skal finde sig i. Der findes rigtig mange Maja’er derude. Og når man dykker ned i det – rent faktisk søger på dem ud fra IP adresse eller anden teknisk eller geografisk viden, så viser det sig ofte at personen ikke tror at man godt ved hvem de er. Så mit håb var da klart, at få folk som hende til at tænke sig om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Marie Lei Lange

   Jeg synes ikke, trine kaster mudder, hvis jeg må have lov at blande mig. Hun skriver ikke grimme ting om Maja, men forholder sig til det, Maja skriver. Og det kan man jo kun forvente, når nu Maja skriver så satans mange spørgsmålstegn i sin kommentar. 😉
   Pissegodt indlæg, Trine!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hun er i dén grad glad for !!!!!! og ????? – 🙂 Og tak, MM <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aaah men for pokker…. Det er s å nemt at spille klog, når man står udefra og hører andres fortælling!
  Jeg er alene med min datter på 4 og har været det, siden hun var 1,8 år.
  Jeg er udemærket klar over, at jeg ikke altid har valgt den bedste løsning! Nogen gange er kræfterne simpelthen sluppet op pga manglende søvn og mangel på overskud…
  Men een ting er ganske vist – ingen andre end jeg, kender min datter bedre end jeg gør og ingen anden mor, kan give hende alt den kærlighed, anderkendelse og forståelse, som jeg kan…
  På samme måde er DU den perfekte for Alfred – uanset hvad andre “kloge åger” (eller knap så kloge) påstår….

  Håber det gik godt, da luren blev sprunget over. Silja stoppede med lur lige før hun fyldte tre.. Overgangen var hård – mega hård!! Men hun var nem at putte om aftenen og begyndte endelig at sove igennem næsten hver nat..
  Hip hip hurra ❤️
  Knus til dig og Alfred

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Og så er det måske ikke tiden og stedet til at skrive, at jeg havde samme tanke som hende der “kritiserede” dig. Ville aldrig have skrevet det så hårdt, som hun gjorde, men nåede også at undre mig over, at du ikke bare lige kunne lade barnet lande og få ham ind over huden. I har undværet hinanden en hel uge! Hvad var så vigtigt for dig, at det overgik at putte med det bedste i verden? I er tilsyneladende så priviligerede (arbejds-/børnehavemæssigt), at I kan sove, til I vågner, det er da om at nyde det, så længe I kan. Kender udmærket til frustration, når børnene ikke vil sove (er 100% alene med børnene og lærer, så min forberedelse til undervsiningenkan først foregå, når børnene sover), men dit indlæg provokerede mig: hvad ville der ske ved at putte med barnet, give ham ro og tryghed og nyde at være sammen efter en hel uge? Hvad var så uopsætteligt? Du har haft en uge inden uden barn til at få ordnet praktiske ting, du har en uge foran dig som selvstændig med egen planlægning. Nyd ham! Og lad så være med at opfattes andres holdninger som et angreb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Se, det er her jeg kan undre mig en del. For jeg forstår ikke hvordan mit indlæg kan opfattes som om at jeg hellere ville være et andet sted – at jeg havde noget vigtigere jeg skulle efter han blev puttet? Det er jo at opdigte ting der slet ikke står skrevet. Jeg gik faktisk i seng sammen med ham bagefter – deraf min frustration. Vi sover nemlig i samme seng altid, og derfor kan det godt være anstrengende at dele sengeplads med en dreng der ikke kan overgive sig til søvnen. Jeg skulle intet andet end at sove sammen med mit barn bagefter – måske lige snuppe et glas vand – og det der undrer og irriterer mig er, at man altid har en tendens til at tro det værste om folk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • k

   Hold da op. Hvor har du brug for at forsvare dig. Jeg læser følgende “Da han stadig lå og rodede rundt kl. 22 – efter 268 vers af ‘Jeg ved en lærkerede’ der var jeg klar til at skalpere mig selv og hoppe ud ad vinduet. En time kan jeg klare, men to er tortur. ” Øh tortur for hvem?

   Så i dag tog jeg den lige med børnehaven – at Bøffen nok er klar til at droppe sin middagslur. For eftersom han også sov helt til kl. 8, så kan jeg godt se hvad der sker i aften, hvis han også lige tager en siesta med lukkede øjne mellem 12 og 14 dernede i dag. Så gentager vi ’succes’en’ fra i aftes, og så er det at mor bliver en smule frustreret.
   Hvorfor bliver “mor frustreret”?

   Putning trækker tænder ud når man er alene – for normalt ville man jo have en tendens til at gå ud af rummet med bævrende underlæbe og råbe ‘DIN TUR!’ til sin bedre halvdel. Øh igen igen. Hvor kommer den bævrende underlæbe fra? Barnet er ikke parat til at sove … Moderen græder. Øh?
   Ja, du må undskylde de mange “øh’er”, men jeg forstår det oprigtigt ikke.Svarer normalt ikke på indlæg, men her provokerede det mig lige – ikke at du skrev, som du skrev – det kan være en øjeblikkelig situationsberetning, som man kan fortryde, men at du tager så voldsomt til genmæle over for en læser. Og ja, det var lidt voldsomt skrevet af Maja, men jeg tror nu nok, at vi er en del, der har tænkt det samme.Når du udstiller din frustration, må du være parat til at tage reaktionen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Jeg kan ikke blive ved med at forsvare mig selv – tak for dine kommentarer, men tænker at det er ved at være lige meget hvad jeg svarer til dem. God dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Jeg bliver lige nødt til at høre, om det er lidt mere synd for dig at være lærer, end det er for bloggeren at være en priviligeret “selvstændig med egen planlægning” (sådan en har jo nok ikke travlt, læser jeg mellem linjerne)…

   Jeg har tidligere været selvstændig, og der kan være en tendens til, at ens tid og arbejde ikke bliver taget alvorligt, fordi man selv kan planlægge det.
   Men at være selvstændig ændrer jo ikke på, at man indimellem gemmer gøremål til efter barnet sover – eller på at de fleste børn trives bedst med en nogenlunde regelmæssig struktur, som for de fleste ikke indebærer at falde i søvn efter kl. 22. Det har så vidt jeg kan se ikke noget at gøre med, om man nyder sit barn.

   Og sidst men ikke mindst: Det er dælme svært ikke at læse dine holdninger som et angreb.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nogle gange skal man slette, nogle gange skal man svare igen. Og jeg tror helt bestemt, du får det bedre ved at svare igen på denne her! Så well done, you 🙂
  Ja, til begge dele. Hører også kun en kærlig, omsorgsfuld og ansvarlig mor i dine indlæg, men selv hvis jeg ikke gjorde – så er det jo kun et lille udsnit af jeres virkelighed. Så de der kommentarer er så unødvendige, altså, men folk er bare mere ublu (eller dummere..!) online, hvor de ikke står overfor den person, de opfører sig forfærdeligt overfor.

  Hep hep – og et ekstra klik til dig, selvom jeg også klikkede i går ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej med dig.
  Håber du er ok oven på stormen. Jeg finder din blog helt fantastisk. Det er helt befriende at høre fra en mor, som tør skrive ærligt om moderskabet. For det mangler vi så meget i den tåbelige debat på de sociale medier. At du får nogle perfide svar og kommentarer, tjah, sig pyt. Nogle mennesker fatter minus om god opførsel over for hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt med skønne læsere og skønne veninder (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Argh men hør nu her.
  Man kan da også misforstå alt, hvis man vil. Det er ok at stille spørgsmål og spørgsmålstegn. Men der er godt nok forskel på hvordan mennesker gør!
  Jeg synes Maja, gik langt langt langt over grænsen. Jeg synes også der er andre der går over grænsen i dette kommentar felt.
  For nok kan noget formidles pænt- men på den måde, at dømme én, fordi man har læst et indlæg og tror man ved hvad der foregår … !!! Det er ikke ok.
  Jeg forstår godt lortemor. At hun sætter en grænse. Man har sgu lov at sige fra, når man bliver angrebet, på noget af det mest sårbare.
  Jeg husker godt mit raseri anfald på min mand, da han sagde, at jeg var en dårlig putter! (Min søn var indlagt på neo og vi på barselsgangen) vi var selv på vej i seng, havde forladt min søn, og i elevatoren fik han det største møgfald.
  At tro hun tilside sætter sit barns behov for sine egne, det er at tro det værste om en (mor). Og jeg har lært, at tale pænt og tro det bedste om folk. Kald mig bare naiv.
  Og derudover, så er det ok, at man også som, og nok især alene, mor prioriterer sig selv. Så om lortemor var frustreret fordi hun trængte til 5 min alene og en kop kaffe, så dømmer jeg ikke.
  Jeg kan savne min søn en hel dag og når jeg så har hentet ham, ønske ham langt pokker i vold. 3 årige er de mest sjove, fantastiske små djævle. Og nattesøvn er fandme vigtig. Både for barn og mor.
  Og nu skal jeg nok holde min mund. Synes bare det er enormt dårlig stil. Lad os tale pænt og tro det bedste om hinanden, som kvinder og mødre.
  Hilsen den naive😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Lidt på bagkant, men ikke mindre dybfølt får du også lige min lååååve.
  For den måde, som hun opfører sig på, er ikke okay! Fedt du siger fra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hold nu op. Jeg er chokeret over, hvordan nogle mennesker vil være bekendt at stille sig til dommer over andres liv… Jeg læste dit indlæg og syntes, at din ærlighed var voldsomt befriende og modig. Det synes jeg stadig. Tak for at du ikke maler et rosenrødt billede af det at være singlemor. Du er en sej dame og jeg sender en stor krammer din vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Mennesker er forskellige, mødre er forskellige og bliver så træt af tendensen til hurtigt at dømme andre! De mødre der har travlt med at pudse glorien istedet for at forsøge at indleve sig i hvordan en anden mor kan have det, jeg forstår dem ikke ? Er det det de gerne vil give videre til deres børn, hvis nogen tænker eller gør anderledes så døm dem. Så kan jeg bedre forstå at mobning er så stort et problem !!! Personligt er jeg nok den irriterende tålmodige mor, men det betyder da ikke at jeg ikke kan sætte mig ind i hvordan det må være at have det anderledes. Vi har forskellige temperemanter, forskellig baggrund og forskellige livssituationer og heldigvis for det . Thumbs up til dig lortemor for at være ærlig omkring også de svære ting 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandags-blues!