Død og ødelæggelse. Anyways. I det mindste kan jeg dele en rabatkode.

Om at hyle i bussen, selvom folk kan se det.

For en måneds tid siden gik jeg rundt, og kunne ikke rigtigt finde ud af, hvorfor jeg var i så dårligt humør.

Har ærligt talt ikke så forfærdeligt meget at være ked af. Mit liv er godt, og jeg burde være tilfreds. Alligevel var jeg af uforklarlige årsager trist. Ikke sådan momentvis – men sådan helt grundlæggende. Ikke så meget, at jeg ikke var glad, men der hang bare en tristhed over mig konstant, der hele tiden lå og ulmede.

Selvfølgelig havde – og har jeg bekymringer. Også flere end de fleste, men jeg har virkelig arbejdet med det, og det ser ud til, at ting er ved at lykkes. Især dem der handler om praktik og økonomi.

Så jeg forstod ikke hvorfor jeg var trist, når nu jeg troede jeg vidste at det var naturligt at være bekymret, når pengesager og andet kedeligt voksen-halløj er lidt svært. Troede at den der ked af det-hed hang sammen med det.

En eftermiddag sætter jeg mig i bussen på vej ud til Amager for at besøge min veninde. Satte mig ned på forreste sæde – dem der er forbeholdt pensionister og folk med børn, men den plads er virkelig min favorit, så er den ledig, så hapser jeg den gerne.

Havde musik i ørerne og netop som en af mine favoritsange kom på, begyndte tårerne bare at trille ned ad mine kinder. Sådan helt ukontrolleret. Pludselig mærkede jeg hvad det handlede om. Havde nemlig sagt farvel til Alfred samme morgen, og det er altid svært. At se frem til en hel uge med savn, og det endda hver anden uge. Det er længe, og ofte jeg går rundt og savner. Og jeg indså også, at jeg bruger rigtig meget tid på at savne. Ikke bare Alfred, men også en anden person. Så i virkeligheden går jeg rundt og savner konstant.

Pludselig faldt brikkerne på plads – og det har været enormt lettende lige siden. Måske fordi jeg pludselig indså, at man skal være specielt indrettet, hvis ikke man bliver påvirket af hele tiden at mangle noget eller nogen.

Det tog de 4.37 minutter nummeret tog, og så hylede jeg ikke mere. Men jeg stod af bussen, mere lettet end før. For jeg finder en fantastisk lethed nu, ved at vide at jeg er så privilegeret, at jeg har mennesker i mit liv som jeg savner. Så savnet bliver opvejet af glæden, for savn er jo et levende bevis på, at man bare gerne vil have sine yndlingsmennesker omkring sig.

4 kommentarer

 • Maja

  Vil bare sige jeg er vild med din blog! Sender et kæmpe virtuelt kram i din retning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der kan være meget kærlighed i 4 minutter og 37 sekunder<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Puha😥 Både trist og god læsning. God fordi du fandt ud af hvad det handlede om og du følte den lettelse bagefter.
  Jeg har lige været igennem en ufrivillig abort og troede jeg var videre. Men havde det lidt ligesom dig og så en dag i bilen på vej op efter min søn i børnehave, begyndte jeg også at græde. De spillede en eller anden trist sang i radioen og jeg brød bare sammen. Var heldigvis holdt da jeg nåede frem😊
  Min søn som jeg savner (nogle gange) de timer han er væk. (For så at have lyst til at sende ham afsted igen når vi kommer hjem fordi han ikke må det HAN VIL.) Så hvor må det være svært. At skulle undvære og savne.
  Jeg håber at det med tiden bliver nemmere. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig godt skrevet. Jeg kender godt følelsen af ikke at vide, hvorfor man er trist, men dejligt at høre, at du fandt ud af det i bussen og blev lettet på måde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Død og ødelæggelse. Anyways. I det mindste kan jeg dele en rabatkode.