Ting jeg ville ønske jeg var bedre til.

Jeg hader jo ikke julen, jeg kan bare ikke lide den!

grumpy-christmas-cat-copy

Så, there you have it.

Hvert eneste år på denne tid, der bliver jeg mere og mere anspændt. For jeg kan jo godt mærke, hvordan der bliver taget tilløb til den kommende måned. Den der december. Tilsyneladende måneden, hvor der rigtig skal hygges, ædes og elskes.

Mit problem er, at jeg virkelig….. som i VIRKELIG ikke har fundet mig til rette i dette (i min optik) helvedes baggård. Jordens røvhul. Armageddon.

For at forstå hvorfor jeg dog går rundt og har det sådan, så hører der naturligvis lidt baggrundshistorie med også.

Jeg har ikke haft traumatiske oplevelser omkring julen i min barndom, faktisk. Slet ikke.

Det er først da jeg blev ældre jeg synes det begyndte at trække tænder ud. Mine mange, mange år i detailhandlen har i dén grad ødelagt noget af den Christmas-spirit jeg ellers havde på rygraden. De af jer, der har arbejdet i butik i december (og januar også) I ved måske hvad jeg taler om. Det er stress, det er timevis af arbejde og det er HÅRDT!

Det er materialisme man er vidne til, i så høj en grad, at man får lyst til at brække sig i nærmeste skraldespand. Det er åbningstider fra 10-22 – og samtlige timer går med at pakke gaver ind, til ens fingre bløder og gigt-symptomerne sætter ind. Det er sure kunder, der sviner og roder – og kort sagt er pisse sure langt det meste af tiden. Det er mænd, med svedperler løbende ned ad panden, fordi de er ude i sidste øjeblik, og derfor må erfare at den gave de VED deres udkårne ønsker sig er udsolgt (fordi de står d. 23. december inden lukketid) og derfor lader deres aggressioner gå ud over den der står bag kassen.

Det er halvanden måneds arbejde der ryger direkte i kummen, da alt sælges til fuld pris i månederne op til, for derefter at blive sat ned til halv pris under januarudsalget. Som jo faktisk starter allerede tre dage efter jul. Så du slutter din 12-timers vagt d. 23. december af med at gøre klar til udsalget. Så folk kan komme ind og bytte alle de gaver der er købt til fuld pris, for at få det samme, eller noget andet til det halve. Og så skal man slås med sin chef over, at budgettet ser skide ringe ud, fordi der er røde tal på bundlinjen. Og man stresser hjem fra arbejde d. 23. december, fordi man skal nå at sove, inden man skal sætte sig i et DSB tog, på fucking juleaftensdag – den dag der skulle være så hyggelig.

Jeg kan blive ved, men det jeg vil sige er bare, at jeg godt ved at det er mig selv der sætter grænser for mig selv. For jeg befinder mig slet ikke i den situation længere. Men jeg er nu stadig allergisk over for DSB i julen. Ikke ligefrem fedt, når ens familie befinder sig to broer væk. Og ikke fedt, når hele budgettet til julegaver, går til automaten på Hovedbanegården, fordi det stadig koster godt 900 kr at komme til Jylland og tilbage igen.

Jeg siger ikke, at det måske også har en smule at sige, at jeg finder det lidt svært det der med at skulle dele sit barn i julen. Det har det nok lidt. Men det er tanker jeg slet ikke har styr på endnu.

Jeg ved stadig ikke hvad der skal ske i år, men jeg har nu besluttet mig for, at i år er året, hvor jeg i det mindste forsøger at finde juleglæden frem igen. Måske jeg endda kommer til at hænge nogle kravlenisser op. Køber et juletræ. Som skrevet før, så har jeg endda erhvervet mig en forpulet nissedør til Alfred. Og jeg fucking glæder mig til at finde på ting den der lorte-nisse skal lave af skarnstreger. Så…. Er vel nok allerede godt på vej.

Og så, som prikken over i’et. Så køber jeg sgu DENNE HER.  (reklamelink)

 

10 kommentarer

 • Jeg kan slet ikke selv følge dig – men jeg kender følelsen fra min mand. Efter 15 år i pladebutikker kæmper jeg hårdt for at finde lidt julestemning i ham, men detailhandlen sidder stadig som en mørk skygge over ham. Det er sgu tragisk, at materialisme sådan skal få lov at bestemme!

  Derudover – har du overvejet at planlægge lidt ekstra og forsøge med Orange? Jeg blev positivt overrasket, da det lykkedes mig at få billetter fra Århus til København for 2 voksne og et barn for 388 kr første juledag! Det er måske for sent nu, men et forsøg værd. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad med at køre med GoMore i stedet? Kender flere, der helt har droppet statsbanerne og i stedet hygger billigere med fremmede. OG kommer hele vejen frem til deres adresse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Den bluse er fed 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Årh jeg har det desværre på samme måde. Har arbejdet i Magasin i flere år…
  Og der er det præcis som du beskriver. I flere måneder. Man er jo træt af jul allerede inden december går i gang.
  God jul 😉😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Jeg har også en pæn håndfuld års erfaring fra Magasin. Det trækker tænder (og juleglæden) ud 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  DSB sucks…. og endnu mere i julen! Overvej rødbillet busserne – de er nice og billige! Har tager dem til Jylland og Fyn flere gange og det er altså et dejligt billigt alternativ til DSB 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anon

  I kære dejlige mennesker der arbejder i Detail har altid haft min fulde støtte og empatisk. Jeg har aldrig forstået hvordan I kan udstå det. Hvis der er noget jeg ville være elendig til, så er det den slags arbejde. Har simpelthen ikke nerverne til det as in “I would choke a b*tch” 😅
  Prøver som person, og også kunde altid at være høflig, sød og forstående og frem for alt ikke at være til besvær. I er så seje og er ked af at det er sådan i jeres erhverv i månederne op til jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  haha skønt indlæg 🙂 jeg har det på præciiiiis samme måde, my god, bliver helt forpustet når der tikker en sms ind om ønskelister 🙁 God jeg er ik er den eneste der tænker sådan der om julen, og alligevel skal gøre julen såååå hyggeliiiig fordi jeg er mor.har også købt den skide dør, og den skide nisse skal da også lave en masse spas.. . gaveræset magter jeg ikke. må man melde sig ud af julen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Drillenisse ting:
  – frugtfarve i mælk (eller grød)
  – sten el slik i sko (afhængig af nissens humør)
  – Flytte rundt på ting mens Alfred sover
  – Sæt evt grød (el slik) frem til nissen som så er væk næste dag – det kan passende være noget du seæv kan lide 🙂
  – små fodspor hen til nisse døren kan laves i lidt mel foran døren

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg ville ønske jeg var bedre til.