Taknemmelighed.

Bring it on, haters!

Noget af det vi ofte taler om i blogger-regi, det er de her haters.

Jep, folk der læser blogs, og ofte under sig selv at lægge kommentarer. Ikke altid direkte hadefulde, men alligevel med undertoner af had, ‘tag dig nu sammen’, eller du må ikke brokke dig over noget som helst-kommentarer.

Jeg har holdt vejret de sidste par uger, mest fordi jeg har synes det har været SÅ dejligt, at der er blevet længere og længere i mellem de nasty og onde kommentarer hos mig.

Til gengæld har der været rigeligt af dem hos nogle af mine kollegaer.

Og her kommer så spørgsmålet til en million:

HVORFOR læser nogle mennesker blogs, hvis de KUN sidder og venter på indhold, hvor de kan rulle med øjnene? Indhold, hvor de endelig kan få lov at løfte den pegefinger der har ligget og ventet utålmodigt?

Jeg ved godt, at konceptet lever i bedste velgående på Facebook. Jeg får lange løg af at læse bare den mindste debat derinde. Men hvornår blev det nogensinde acceptabelt at skrive nederen kommentarer til bloggere? Det er noget jeg aldrig har forstået. Nogle gange, så er jeg helt med på, at vi lægger tekster ud offentligt – og derfor også må tage det med, at andre har en mening om det. Men jeg har altid været imod den holdning, at hvis man ‘lever et liv i offentligheden’ så må man også sluge den sure sæd og leve med, at folk laver klamme cum-shots i hovedet på en.

Det var rigtig klamt sagt, men så forestil jer, hvordan det er, når fremmede mennesker – gemt bag en falsk email og et falsk navn, igen og igen fortæller én, at de problemer man nu engang går rundt med, det er lort – for bloggere har ikke en skid at brokke sig over – vi har nemlig (med teknologiens ankomst) fået fyret en guld-ske op i røven og kan forevigt leve i sus og dus, uden snerten af hverdagsproblemer eller andre udfordringer. Jep, når man køber et domæne, så fordufter alt ansvar. Og børnene passer sig selv.

Jeg kan huske dengang, hvor Andrea E. Rudolph blev smækket op på forsiden af Se & Hør, iført delvis Eva-kostume – og hun med RET lagde sag an mod dem. Problemet var bare, at mange reagerede med følgende: Hvis man lever et liv i offentligheden, så må man også acceptere at andre har en holdning om en. (ergo: at så lægger man selv op til at ens babser lander på forsiden af et blad)

Ok så. Men kan vi så ikke blive enige om, at vi lytter til nogle af de kloge ord andre har sagt før os?

At hvis man ikke har noget pænt at sige, så lukker man røven?

Jeg har taget i mod så meget lort i mit kommentarfelt – og jeg ved godt, at haters are gonna be haters. Og at der ikke er noget man kan gøre ved det. Udover at tie dem ihjel. Men dette indlæg er en bøn, til dem – dem der elsker at hade bloggere, fordi vi er så nemme at skyde på, uden at man skal stå til ansvar. Og det her er ikke et indlæg, hvor jeg prædiker om, at bloggere også bare er mennesker med følelser. Det behøver jeg ikke at fortælle. For naturligvis er vi det.

Det jeg vil sige dog, det er, at bloggere også er tekniske genier – og man kan forsøge at gemme sine hadefulde kommentarer bag falske navne og falske e-mails – men ip-adresser og lokationer sladrer altid. Og der er ingen kære mor, her på lortemor.dk.

Der skal kun en enkelt unfair kommentar til, og så spærrer jeg for de personer, der udelukkende følger med for at sprede had og dårlig stemning.

Nå, det var det for nu – jeg skal rydde op i køkkenet, vaske tøj og støvsuge. Selvom jeg stadig har feber. Ja, den slags sker også for os 🙂

NB. Dette indlæg er naturligvis ikke møntet på de mange og søde læsere jeg har, der sjældent leder efter fejl eller læser ikke-eksisterende ting mellem linjerne. Jer, skylder jeg alt. Og når mit raseri lige har lagt sig, så husker jeg mig selv på, at jeg er så evigt taknemmelig over jer. Fordi I er så rummelige og kærlige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

11 kommentarer

 • Kristine

  Spot on!!!
  Selvfølgelig gør vi mennesker ting forskelligt: opdrager forskelligt, bor forskelligt, spiser forskelligt osv osv. Og tror da vi alle møder mødre/familier/mennesker som gør ting anderledes end en selv! Men hvorfor hate det/kommentere det? Den lyst forstår jeg ikke. Og som skolelærer er det vildt svært at opdrage alle “mine unger” til at opføre sig ordentligt på nettet, når de hver dag ser voksne mennesker svine hinanden til på Facebook og IG! Så tak fordi du bidrager med din stemme i kampen mod internet-mobning!

  BTW: jeg nyder at læse din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sm

  Hej trine.

  Jeg er en af dem der aldrig skriver mit navn, mest fordi jeg gerne vil have retten til at være anonym.
  Men jeg elsker læse med dig og emilie, klart de bedste blog, Og mest ærlige efter min meningen.

  Jeg har selv spurgt ind til dig i spørgerunde. Fordi du virker spændende og køre uden filter, og siger til man for det meste selc tænker men ikke tør sige højt i den “virkelig verden”
  Jeg synes du er en cool mor! Og håber du godt gider svare på ting spørgsmål mere end “hvor er din bluse fra”
  For om nogen mangler du i den offentlige debat, for det sjældent man møder sådan en som dig der bare tør sige tingene om moderskab som de jo også kan være!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg har ofte tænkt hvad der foregår i hovedet på haters. Jeg synes et eller andet sted at det er en anelse fascinerende og absolut også skræmmende hvad nogle mennesker mener er acceptabel adfærd. Især online. Jeg læser dem af og til (gider oftest ikke bruge tid på “dem”) og placerer dem i min fiktive EB Nationen folder sammen med alle de andre loosers der figurerer derinde. Uden at være alt for fordømmende så tillader jeg mig nu alligevel at komme med den konklusion at dem der huserer derinde ofte har en kortslutning øverst oppe. De går altså glip af meget i livet med den attitude. God karma herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg følger en amerikansk blogger som bliver svintet noget så groft på et debat forum, som ikke er hendes blog, at jeg får helt ondt i maven af at læse det. Det er alt fra hendes øjenbryn, tøjsmag, måde at skrive på, hendes mand, hendes religion og deres måde at være forældre på. Det forum kalder endda hendes børn for “cash Cows”. Og jeg undrer mig VIRKELIG over at de bruger deres tid på at følge hende på diverse sociale medier og læse hendes blog, hvis det efterlader dem med så meget negativt energi, at de har behov for at svine hende, som de slet ikke kender personligt på et andet forum. Jeg forstår det simpelthen ikke.
  De burde finde sig en anden hobby eller begynde at gå op i deres eget liv der bag skærmen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg synes det er så tydeligt hvad der foregår- jeg ser det tit på blogs, men i den grad også i virkeligheden. Haters er folk med meget dårlig selvværd, som får det meget bedre med sig selv, ved at hate på andre, stille dem i dårlig lys, udstille dem mm.
  Til gengæld er det efterhånden også meget at almindeligt at støde på bloggere der er lige flabet nok, til kommentarer der umiddelbart ikke er onde eller personlige, men læsere som blot er uenig med bloggeren.
  Jeg tror ikke dit liv er nemmere end mit, men jeg tror hellere ikke mit er nemmere end dit. Hver sin kamp, hver sin historie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Er så enig med dig 🙂 tror ofte dog, at mange bloggere bliver kort for hovedet, når det er mange kommentarer man skal lægge ører til. Ikke at det er en undskyldning. Men jeg kender det fra mig selv. Nogle gange går det ud over de uskyldige, hvis mængden af negativitet er blevet for meget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, jeg faaaatter det heller ikke 😀
  Vi prøvede at holde en ironisk distance, da vi oplevede et ret bizart hater attack på bloggen, her i november, med dette indlæg: http://venterpaavin.blogspot.dk/2016/11/gammel-fattig-grim-og-ukendt.html
  Er sgu stadig lidt imponeret over, at der sidder folk, som gør sig umage for at genere en.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej Trine
  Jeg må indrømme, at jeg heller ikke fatter det. Selvfølgelig er det okay at være uenig, men at svine folk til etc., og så gemme sig bag en falsk profil – det giver ingen mening for mig?! Og ja, hvorfor følger de jer så? Jeg er vild med din blog, (jeg savner dine indretningstips), men jeg læser f.eks. også en blog, hvor jeg er lodret uenig i værdier, måden hun gør tingene på, børneopdragelse og alt muligt andet. Men jeg vedbliver troligt med at læse den, for simpelthen at få et andet perspektiv på tingene. Det synes jeg er skidespændende, og jeg ville aldrig begynde at svine hende, for så kunne jeg jo bare stoppe, hvis det gør mig så vred.. jeg ved ikke, om det giver nogen mening for jer andre, men tænk hvis vi kun omgav os med folk, der havde samme værdier og holdninger som os selv. Ville det ikke være kedeligt? Men for Guds skyld – kan man ikke gøre det i en ordentlig og konstruktiv tone? (Altså møntet på haters :)) – og så rigtig glædelig jul! Og kæmpe tak for tippet med Flying Tiger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Jeg tænker at haters og mennesker som ser programmer som De Unge Mødre, Luksus Fælden mm, de oplever at få det som meget bedre med dem selv. Jeg synes at mennesker generelt idag er så lidt kildekritiske og Gud og hver mand skal udtale sig om ting de intet aner om. Jeg synes at opleve at nogle bloggere ind imellem selv lægger en hård stil med knap så gennemtænkte udtalelser og så kan det virkeligt være nemt at “skyde tilbage” imod dem. Jeg har selv skrevet en kritisk kommentar (ikke ond, overhovedet) til en ung morblogger som i et sponsoret indlæg måske lige var naiv nok omkring en dyr gave som hun havde modtaget. Sponsorede indlæg er jo reklame og jeg som læser er modtageren og derfor mente jeg at jeg lov til at være lidt kritisk omkring produktet og kun produktet og ikke bloggeren.
  og omkring at tale/skrive pænt til andre så hedder ordsproget vidst stadigvæk: at hvis man ikke har noget pænt at sige så skal man holde sig mund

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Hej Trine, jeg ved dit indlæg er lidt gammelt, men jeg har virkelig også gået og tænkt længe over denne kommentar. Jeg forstår til fulde, at du ikke gider svines til – det er der ingen, der skal finde sig i. Men jeg har bare også oplevet, at flere bloggere (og det er ikke specifikt til dig, det er en mere generelt kommentar) bliver sure/stødt over kommentarer, hvor læseren ikke er enige med dem, og sågar laver hele indlæg om disse kommentarer og hvor unfair de var. Kommentarer, som jeg som regel tænker enten var misforstået/taget meget nær af bloggeren eller blot uskyldige. Det må jeg indrømme undrer mig. Jeg troede, at en blog også var en platform for debat, og at uenigheder var velkomne, så længe de bliver holdt i en sober tone – det er naturligvis et must! Tænkte måske egentligt at det var et af formålene med at have en blog – altså debatten. Men jeg har ikke en selv og skal derfor heller ikke gøre mig klog på, hvordan det føles at åbne op for dele af sit liv i et offentligt forum 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Jeg er helt enig med dig, B.
   Jeg synes selv der er stor forskel på hadefulde kommentarer og at folk bare er uenige med bloggeren – en skelnen som jeg synes mange bloggere desværre ikke formår at lave.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Taknemmelighed.