Når ungen vokser ud af flyverdragten i december. Shame on him! SHAME!

Kold tyrker!

Gad vide om man stadig må bruge det udtryk? Eller er det politisk ukorrekt og i samme båd med de nu uddøde udtryk ‘negerbolle’ og ‘Congo Bajer’?

I så fald, så mangler jeg et nyt udtryk for det der er hændt over julen. Nemlig at jeg har været uden WIFI – og sådan cirka alle former for internet og kontakt til den virtuelle omverden. Jeg har nemlig været i Jylland, og det er ikke fordi, at Jylland ikke har internet – men da jeg pt er ved at få rykket mit abonnement på telefonen, så er jeg ret afhængig af WIFI, og selvom mine forældre stolt proklamerede, at de i HVERT FALD havde trådløs, så måtte jeg få dem til at forstå, at en usb til computeren IKKE er WIFI.

Men uanset hvad, så har jeg ikke været online i 10 dage. Og det er en personlig rekord for mig.

Til gengæld har jeg drukket mig varm og beruset i rødvin, spist and, sovs og brunede til jeg var ved at dø. Og så har jeg været på jagt.

Ja, du læste rigtigt. Lortemor har været på jagt.

Min kære storebror er tosset med jagt og sådan noget, så i rødvinens rare tåger, fortalte han at ham og en kammerat skulle jagte gæs dagen efter, og han spurgte for sjov, at jeg da bare kunne tage med. Og det skal man ikke sige til mig, når jeg har drukket. Med rødvin kommer der mange gode ideer, og relativt lidt selvindsigt, så jeg skulle da klart med.

Men da vækkeuret ringede 4 timer senere, der var jeg godt nok ikke helt overbevist om, at ideen var helt så god igen. Men selvom jeg er lidt doven og skeptisk anlagt, så er jeg fandeme ikke en quitter, så op med mig og tanke en kop instant, mens jeg trak i flyverdragt, gummistøvler og militærhat.

Og så gik turen ellers vestpå mod havet, blæst og regn der kom ind fra siden. Jeg havde lånt et par waders i størrelse 43, så det var en anelse tungt at fragte mit korpus gennem det våde og helt sorte landskab, naturen serverer på de kanter, men jeg gjorde ikke det hårde arbejde. Havde kun en riffel over den ene skulder og en anden i hænderne. Og det er altså ikke sådan nogle tøsede rifler, de er ret tunge og omtrent lige så lange som mig selv. Og I må tage mig på ordet, for selvom det kriblede i min krop, for at få lov at lave en insta-story mens det gik løs, så er mobiltelefoner (som alligevel ikke virker) forment adgang.

Gæs er åbenbart sygt svære at få i hus, og efter vi (de) havde sat lokke-gæs op på en mark og på få minutter havde lavet et skjul til os i lidt læ, så måtte vi sidde der og vente. Gæs ser åbenbart 8 gange bedre end os mennesker, så det var noget med at få dem til at tro at der var feeeeeest nede på landjorden, og så ellers sidde musestille hvis der kom en flok flyvende. Men de der gæs var egentlig pisse ligeglade lige den morgen, så efter godt to og en halv time med måsen solidt plantet på den våde og kolde jord, opgav vi (de) og så gik vi på jagt efter andre dyr.

Efter hvad der føles som 10 kilometer gennem den våde og meget jyske jord, i regnvejr, lykkedes det min bror at få ram på en enkelt bekkasin – og det i sig selv var lidt imponerende for sådan en som mig. Den var dælme langt væk.

Min jagt-debut endte med verdens største blå mærke på min højre overarm, da jeg startede (og endte) min karriere som jæger-typen, med at sigte efter et træ (i sikre omgivelser) og jeg ramte træet, men kraften fra den der gun, den overraskede mig godt nok og jeg var lige ved at ryge på røven. Jagttegn må lige vente lidt.

Men det var en oplevelse. Og sådan nogle skal man tage i mod når de er der.

Jeg gik max kold i mine forældres seng da jeg kom tilbage, og sov det meste af eftermiddagen. Aftenen stod på sofa, rester og snak – inden jeg skulle hente Alfred i Odense dagen efter. I skrivende stund er jeg hjemme i Sydhavnen, og Alfred er hos mine forældre i Silkeborg. Ham henter jeg i overmorgen, og så skal vi bare hjem og hygge, ham og jeg.

Håber I har haft en fantastisk jul <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når ungen vokser ud af flyverdragten i december. Shame on him! SHAME!